לפני השתל- האם אפשר לוותר על CT?

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

16/02/2014 | 18:10 | מאת: מזל

עקרו לי את שן מספר 25 בלסת העליונה. האם חובה לעשות CT לפני ביצוע שתל? האם יש בדיקות אחרות שניתן לבצכע במקום ה CT?

שלום מזל צילום הסיטי נועד לתת תשובה מדוייקת וחד משמעית לכמה עצם נותרה בכדי לתכנן בצורה מדוייקת את ההשתלה.צילומים אחרים לא יוכלו לתת את כל הפרטים הנדרשים. ממליץ על ביצוע הצילום במכוני הצילום הפרטיים ולא בבית חולים שם המכשירים גדולים יותר ורמת הקרינה בהתאם.הצילום לו את זקוקה נקרא CBCT

17/02/2014 | 15:30 | מאת: מזל

השן שנעקרה( מספר 25). קיבלתי הפניה לרשת מכוני רנטגן שיניים לעשות CT למטרת השתלה ולסינוס מקסילרי. האם זאת הדרך שיש בה הכי פחות קרינה? האם הוספת הסינוס המקסילרי לבדיקה היא חיונית ואם היא מוסיפה עוד קרינה לבדיקה? אני מעוניינת בבדיקה שיש בה הכי פחות קרינה. תודה על התשובה

מנהל פורום שתלים דנטליים