שתלים

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

15/02/2014 | 17:06 | מאת: דליה

פרופ' שלום, אני בת 64, בלסת התחתונה עקרתי שן טוחנת עקב דלקת והייתי אמורה לעשות במקומה שתל. (לקחתי אנטיביוטיקה אחרי העקירה לפי הוראות הרופא והדלקת עברה) הרופא עשה לי צילום ואמר שיש דלקת בשורש השן שליד הטוחנת שנעקרה (שן עם כתר). הוא לא יכול לבצע את השתל ועלי לעשות עקירה (נוספת) של השן עם הדלקת, ובמקומן שני שתלים. שאלותי: 1. האם בצילום - צבע שחור בשורש השן מעיד על דלקת? והאם יש איזשהו טיפול תרופתי או משהו אחר לדלקת שהיא בשורש השן? (אין לי כאבים בכלל ואני אוכלת עליה ללא הפרעה) 2. האם אני בכל זאת יכולה לבצע את השתל מבלי לעקור את השן ליד (עם הדלקת)? האם הדלקת עלולה לעבור לשתל? תודה רבה ושבוע טוב.

דליה שלום קשה לי לענות על שאלותייך מבלי שראיתי את המקרה ואת הצילומים. אזור מושחר סביב השורש אכן יכול לציין דלקת אך לא בהכרח.שאר שאלותייך בהחלט במקומן אך איני יכול להשיב עליהן מבלי שראיתי.

מנהל פורום שתלים דנטליים