שתל

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

06/03/2014 | 19:19 | מאת: רפאל

שלום רב. אני בן 36 וצריך שתל בשן שהוסרה בחודש נומבר. מדובר בשן 26. שן אחת לפני אחרונה בלסת עליונה. במרפאה מסוימת של קופת חולים נאמר לי כי לאור צילום CT צריך הרמת סינוסים פתוחה ותוספת עצם. הליך בהחלט מפחיד וגם יקר. היום הלכתי לייעוץ נוסף במרפאה שמתעסקת בהשתלות שיניים בלבד. שם ערכו לי רק צילום פנורמי. והרופא אמר שחפי הבדיקה שלו הוא ראה המשכיות של קו העצם ואין צורך בהרמת סינוסים ותוספת עצם. שם לא נעשה צילום סיטי אך הוא מופיע בתוכנית הטיפול. במי לדעתך עליי לסמוך במקרה כזה? האם ניתן לאבחן שלא צריך תוספת עצם והרמת סינוסים פתוחה ללא התבוננות בצילום סיטי? ושאלה אחרת לגמרי, האם נטילת קיו 10 יכולה לעזור במשהו להגביר עצם, או שזה מצב נתון..

רפאל שלום לקיחה של Q10 לא תשפר את כמות העצם שנותרה... אני מניח שקיבלת שתי אבחנות שונות. קשה לי לקבוע מי צודק מבלי שראיתי את הצילומים....בכל אופן יתכן ושווה לקבל חוות דעת נוספת.

מנהל פורום שתלים דנטליים