הוצאת שתל

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

17/10/2013 | 08:35 | מאת: חיים

הכתר יחד עם המבנה של אחד השתלים בלסת העליונה שלי התרופף והחל להתנדנד. להבנתי הברגת המבנה השתחררה מעט,רופא השיניים ניסה להוריד את הכתר מהמבנה ללא הצלחה ולבסוף עקר את הכתר עם המבנה בתוכו מתוך השתל . כותרת השתל נפגעה אף היא והיה צורך להוציאו. הוא ניסה להוציאו ע"י נסיונות לרופף את אחיזתו בלסת ללא הצלחה. שאלתי, האם קיימת דרך פחות אלימה להוציא שתל ,מאחר ואני חושש להגיע לנסיון הוצאה נוסף לאחר מה שעברתי והכאבים שסבלתי לאחר מכן. להבנתי השתל אמור לצאת בהברגה כפי שנכנס,אך כרגע כנראה חתיכה מהמבנה עדיין בתוכו. אודה לתשובתכם הדחופה בנושא

21/10/2013 | 17:33 | מאת: ד"ר זיו מזור

שלום חיים ישנן דרכים שונות להוצאת שתל כולל מקדח מיוחד שקודח סביבו ומאפשר הוצאה פחות "אלימה". הדבר תלוי כמובן במיקומו של השתל ובמיקום שיניים סמוכות.

מנהל פורום שתלים דנטליים