שתלים בחולי אוסטופורוזיס

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

06/03/2014 | 18:48 | מאת: שרה

שלום. אני חולת אוסטופורויזס ומטופלת בעירוי אקלסטה פעם בשנה. אני מעוניינת לעשות שתלים בעקבות שיניים חסרות. בת 65. האם המחלה הזאת מפריעה לעניין השתלים? כמו כן , לצערי אני גם חולת אפילפסיה (מאוזנת תרופתית) וגם יש לי PFO קטן בלב. האם טיפול בשתלים יכול להוות סיכון רפואי במצבים כאלו? תודה רבה על תשובתך

שלום שרה התרופה היחידה שעשויה להשפיע היא אכן זו הקשורה לאוסטיאופורוזיס.החשש הוא להתפתחות נמק בעצם בעקבות ביצוע הליך כירורגי.על מנת לבדוק אם את בקבוצת הסיכון לפתח את התופעה יש לבצע בדיקת דם שנקראת CTX הנותנת קורולציה מסויימת להופעת הסימפטומים הללו בעקבות טיפול כירורגי.

מנהל פורום שתלים דנטליים