פורום תזונה וניקוי הגוף מרעלים

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - פורום קולון הידרותרפיה - ניקוי רעלים
פורום תזונה וניקוי הגוף מרעלים מבטא אופן חשיבה, לפיו "דרך הבריאות מתחילה מבפנים".

מה השאלה השכיחה ביותר הנשמעת בין כתלי הקליניקה שלי? ובכן, כדי להגיע אל השאלה, אני בדרך כלל נדרש לשמוע (בעניין, כמובן) אודות מסע תלאות מפרך וארוך בדרך אל הרזון הנכסף. הרכב תחנות המסע המבעית דומות למדי: דיאטה X ואח"כ Y ואח"כ Z. מה שמשתנה הוא רק סדרן של התחנות.

מפליא עד כמה אותם סיפורי מטופלים חוזרים על עצמם הן בישראל והן בארה"ב. בסוף תיאור מסע התלאות מופיעה השאלה: אם עד כה רזיתי-ושמנתי מספר רב של פעמים עד שארגון היו-יו הרשמי, שקל לצרף אותי כחבר/ת כבוד, איך אצליח להוריד במשקל?

ובכן, אני עונה, כדי לבנות תוכנית תזונה מאוזנת יש לברר את הפרמטרים הייחודים לך, ורק לך - ממה שחקרתי ומצאתי עד כה, אנחנו כה שונים זה מזה, עד שלא ניתן לגזור דיאטה שתהיה מספיקה ותקפה לכלל האוכלוסיה: מזונותיו של אדם אחד, הם הרעלים של אדם אחר. המכונה האנושית היא משוכללת עד שלכל מכונה שכזאת יש הוראות הפעלה משלה.

דיאטות ותוכניות המציעות תוכנית לכלל האוכלוסיה, מתעלמות מפרטיה... וחמור מכך - עשויות להסב נזק בלתי הפיך. ובנוסף, מרבית הדיאטות מתעלמות מפעילות המערכת ההורמונאלית, המושפעת מזיהום האוויר והרעלים.

ניקוי הגוף מוביל לאיזון המערכת ההורמונאלית ומקדם את תהליך האיזון. זהו בערך, על רגל אחת, אלא שפני הדברים מורכבים פי כמה... אתם מוזמנים לברר.

לאתר של ד"ר סאקר - לחצו כאן.
737 הודעות
618 תשובות מומחה
20/04/2006 | 10:10 | מאת: טלי

שלום, בני בן חמש וחצי בשום אופן ובשום צורה לא אוכל ירקות ופירות ומעט מאד דברי חלב. אני ממש מיואשת ,תזונת הילד מתבססת בעיקר על פחמימות (עוגיות,מאפים וחטיפים) וחלבונים (בשר בקר ובשר עוף ודגים) וגם זה לא בכמות גדולה. לציין כי הילד לא נראה סובל מתת תזונה אך נמוך מעט לגילו, האם יתכן וזה קשור לחסרים תזונתיים ? ומה עושים ? על תשובתך אודה.

23/04/2006 | 18:18 | מאת:

ראשית, כדאי להציע לילד ירקות ופירות ב"תחפושת": שייקים של פירות, פשטידות וכד'. כמו כן, כדאי לערב את הילד במלאכת הכנת האוכל: חיתוך, סחיטה, ערבוב... בד"כ הפעילות במטבח מלובה ע"י סקרנות ומובילה לתוצאה המיוחלת: אכילה. לגבי גובהו של הילד- אם הוא סובל מחסר בחלבונים, תיתכן השפעה על הפרשת הורמון הגדילה.

19/04/2006 | 20:07 | מאת: נועה

אני גרה במעונות הסטודנטים ואין לי זמן להכין בשר, אז אני אוכלת בעיקר פסטרמות, נקניקים נקניקיות והמבורגר. אמא שלי אומרת לי שזה לא בשר ושזה זבל שלא בריא.אני טוענת שבשר זה בשר ועדיך לאכול את זה מאשר לא לאכול כלום. מי צודק אני או היא?

פסטרמה נקניק נקניקיות והמבורגר מכילים מעט בשר, ולכן הם אינם מומלצים.

19/04/2006 | 19:46 | מאת: יאיר

אני בן 24 והתפריט שלי לא כולל פירות וירקות (למעט בננות). האם עלול להיגרם נזק לגוף? אילו בדיקות אני יכול לעשות כדי לוודא שאני מאוזן? האם יש אפשרות שהבדיקות כרגע לא יראו מחסור ובכל זאת ייגרם נזק בעתיד?

לקריאה נוספת והעמקה
23/04/2006 | 17:56 | מאת:

פירות וירקות הם הבסיס לתזונה נבונה הבריאה לגוף. הימנעות מצריכת פירות וירקות לטווח ארוך מעלה את ההסתברות להופעת מחלות, חוסר אנרגיה, יציאות לא סדירות, נפיחות בבטן, הזדקנות הגוף, נשירת שיער. מטעמים אילו, סביר להניח, שבבדיקות שתערוך, נזקים פוטנציאליים אילו- עדיין לא ייראו. לפיכך מומלץ שבכל זאת תנסה לצרוך פירות וירקות כמיץ (גזר, למשל), מרק (עגבניות,למשל), פשטידות. כמו כן שקול נטילת מולטי-ויטמין.

19/04/2006 | 12:24 | מאת: יהודה

לאחרונה אובחנה אצלי אנמיה. מהם המזונות המומלצים לאכילה ומאלו מזונות עלי להמנע?

לקריאה נוספת והעמקה
23/04/2006 | 17:43 | מאת:

אנמיה נגרמת כתוצאה ממחסור בויטמין B ו/או דימום בקיבה ו/או חיידק ו/או חילוף חומרים מהיר. כעיקרון מומלץ לצרוך ברזל שמקורו מן החי: ביצים, בשר אדום, כבד. לצימחונים מומלץ לצרוך מולסה שחורה (להשיג בחנויות הטבע) ועלים ירוקים (תרד, למשל).

18/04/2006 | 12:43 | מאת: טיאה

שלום ד"ר סאקר, אני מתאמנת מספר פעמים שבוע במכון כושר(אירובי ומשקולות). יועצים סביבי(מדריכים ומתאמנים) וממליצים לי לקחת חלבון מי גבינה או כפי שהוא נקרא פרוטאין כדי לשקם את השרירים אחרי האימון ועוד. כמומחה לתזונה, אנא אמור לי מה דעתך? אני זוכרת שמי גבינה אינם מומלצים. אם תשובתך תהיה שלילית אנא הצע לי מקורות אחרים לחלבון זה. בברכה.

23/04/2006 | 17:41 | מאת:

חלבון מי הגבינה מכיל אכן ריכוז גבוה של חלבון, ולכן הוא בעל תרומה משמעותית לבניית הגוף. חשוב לציין כי עדיף לצרוך חלבון עזים (ולא פרה) מכיוון שריכוז השומן והחלבון בקרב העזים קרוב יותר לזה שבגוף האדם.

18/04/2006 | 10:04 | מאת: יעל

אני אוכלת מעט בשר: פסטרמה, שניצלים ולעיתים רחוקים קציצות. אני מרגישה טוב, אבל לעיתים רחוקות יש לי סחרחורות. מפחידים אותי כל הזמן כמה זה מסוכן לא לאכול בשר. אני רוצה לדעת אם זה נכון. עוד שאלה מה זה בדיוק רעלים באוכל? מה ההגדרה שלהם ביחס לגוף האדם?

לקריאה נוספת והעמקה
18/04/2006 | 12:39 | מאת:

יעל שלום, מתרוצצות אינספור "עובדות" שגויות באשר לבשר. לטענתי, צריכת הבשר אפקטיבית באופן אינדיווידואלי, ישנם אנשים היכולים להסתדר ולנהל אורח חיים בריא ללא בשר. לגבי הסחרחורת- יש הרבה סיבות (נפילת סוכר, התייבשות, לחץ) את חייבת לערוך בדיקות מקיפות לבירור הסיבה לסחרחורות. באשר לרעלים, אקצר בתשובה כדי למנוע אי-הבנה: מבחינה כימית,רעל הוא חומר שמפריע או מונע תגובה כימית, (למשל על ידי חבירה לקטליזטור התגובה)

17/04/2006 | 20:30 | מאת: טליה

חשובה לי. אני יודעת שיש לי קנדידה בנרתיק. האם סביר שהיא גם במעיים ?? האם בגלל זה יש לי תשוקה גדולה למתוק ? ואיזה בדיקה לעשות כדי לדעת אם זה במעיים ? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה
18/04/2006 | 12:19 | מאת:

טליה שלום, 99% מן הנשים הסובלות מקנדידה בנרתיק, סובלות גם מקנדידה במעיים. אני ממליץ לך לבקש מהרופא המטפל בך לערוך בדיקות צואה ושתן.

ראיתי שרשום ניקוי גוף מרעלים איך ממליצים לעשות את זה? ומה הדרך?? תודה דוקטור..

איציק שלום, שאלתך אומנם קצרה, אלא שהיא מכילה את כל תחומי מחקרי ועיסוקי, מכיוון שבגבולות הפורום לא אוכל להרחיב, אתה מוזמן לבקר ב-http://www.sakerclinic.com/

תודה רבה .. ד'ר עדי סאקר..

איציק שלום! הפתרון לדעתי הוא מוצר המכיל אנטי אוקסידנטים (אנטי רעלנים) בעוצמה רבה דומני שבידי המענה הטבעי/אורגני שיכול לסייע לך רבות בבעייה שהצגת. התקשר אלי ל:052-5311016 ואשמח לעמוד לרשותך. בריאות טובה איציק כהן

17/04/2006 | 17:55 | מאת: רויטל

שלום אני לאחר לידה (שלושה שבועות) ילדתי עם מוגלובין נמוך 8.3 יש לי אנמיה וטלסמיה מינור לאחר שאכלתי הרבה מזונות עם ברזל לאחר בדיקת דם עלה לי המוגלובין ל-10.3 שזה גבוה אצלי עשיתי גם בדיקת תפקודי כבד ונאמר לי שיש ערך אחד קצת גבוה (אינזים) שאלתי היא: איך אני יכולה לנקות כבד בעזרת מאכלים ותוספים יש לציין שאני נלחצתי מהנושא תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
18/04/2006 | 12:30 | מאת:

רויטל שלום, ראשית, אם הממצאים שהעלת מתארים בדיוק את מצבך- אינך צריכה להילחץ. כעקרון, הדיון בכבד הינו מורכב וארוך, ולכן להלן מספר נקודות: - נזק נגרם לכבד בעיקר ע"י אלכוהול סיגריות ותרופות. - קיימים סוגי תה שונים שמטרתם לנקות את הכבד. כדי לקבל הכוונה היכן להשיגם צרי קשר עם- http://www.sakerclinic.com/he/about.html - השתדלי להימנע מאכילת חלבונים בשעות הערב (בשר,דגים, וכד')

16/04/2006 | 13:34 | מאת: אני

שלום אני נמצא בעיצומה של דיאטה לניקוי רעלים שעיקרה הוא שתיית מיצי פירות , כל מיץ מפרי אחד בלבד, ובערב אכילת מרק ירקות. דיאטה זו נמשכת שלושה-ארבעה ימים. כמובן שבזמן הדיאטה יש להרבות בשתייה. אני אשמח לשמוע את חוות דעתכם המיקצועית או לא, על דיאטה זו.

לקריאה נוספת והעמקה
18/04/2006 | 12:23 | מאת:

שלום לך, ניקוי המיצים הקצר שהנך עורך, אינו מתיימר לרפא מחלות כרוניות, אך הוא יעיל עבור: - הורדה במשקל וניקוי כללי - כניקוי ראשוני - כניקוי קל שמטרתו לבחון כיצד יעמוד הגוף בניקוי יסודי יותר אבקש לציין כי בזמן ניקוי המיצים, מערכת העיכול עובדת לאט יותר ולכן מומלץ להיערך מראש באמצעות תוספים טבעיים שיקלו על מלאכת העיכול.

14/04/2006 | 00:09 | מאת: גל

לקריאה נוספת והעמקה
14/04/2006 | 00:12 | מאת: גל

סליחה. שלום, האם ישנה המלצה על הימנעות ממזונות מסויימים או או הקפדה על אחרים במקרים של חולי לב ובפרט חולי אי ספיקה? האם היית מתנגד לתת לחולי אי ספיקה לנסות תה מצמח העוזרר אשר נטען כי הוא מפחית את הסימפטומים? מה עם ויטמינים? תודה.

16/04/2006 | 11:10 | מאת:

גל שלום, כל התערבות בטיפול שאתה מקבל מהרופא/ה המטפל/ת במחלתך, דורש תיאום עימו. מכיוון שיש לוודא שהתערבות זו עולה בקנה אחד עם ההיסטוריה של המחלה, ויש לוודא שלא תיווצר אינטראקציה שלילית בין התרופות שאתה נוטל לבין תרופות אחרות. באופן כללי, שמן דגים וויטאמינים (במיוחד קומפלקס B) בעלי השפעה חיובית על שריר הלב, אך שוב- אין לקחת שום תוסף ללא היוועצות/ תיאום עם הרופא/ה המטפל/ת בך.

13/04/2006 | 22:47 | מאת: דפנה

בת 55 סובלת מתןפעת גזים לאחר כל ארוחה ולא משנה מה התפריט . אבקש תשובה לבעיה בלתי נסבלת

16/04/2006 | 11:13 | מאת:

דפנה שלום, הגזים מעידים על מערכת איטית בעלת תפוקה איטית למדי. מובן שיש לערוך בירור מהן הסיבות, אך באופן כללי מבלי לבדוק את הגורמים, יש לחזק את מערכת העיכול באמצעות תזונה מתאימה ורצוי אף לנקותה.

02/05/2006 | 11:06 | מאת: hgh

האם קיימת דרך יעילה ופשוטה לניקוי קיבה (דרך ביתית) מה נדרש ואופן הביצוע

13/04/2006 | 21:29 | מאת: אני

מה זה אומר שבלוטת המין היא הדומיננטית. בת 21 1.67 מטר , 63-68 ק"ג (תלוי במצב רוח ובתקופה)... מה עליי לעשות כדי לרזות אך באופן איטי הדרגתי ובריא שאוכל לשמר על כך כל חיי... ולנקות רעלים אני בטוחה שיש הרבה רעלים כי אני נוטה לבולמוסים תכופים(ללא הקאה). במשך שנים!!!(אבל שששש! זה סוד... (: ). בבקשה עזרה? כמה לצום אם בכלל ואיך?! ומה עושים לאחר הצום כדי לא לעלות כפול... ואם לא לצום אז מה לעשות?! ומה עושים כדי לבלום בולמוסים?!(בולמוס נורמאלי לא בולמיה...הזה שקורה לכולם שהם בדאון)... ממה נובע? איך מנקים תגוף? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
16/04/2006 | 11:15 | מאת:

תשובתי מצורפת בהודעתך הבאה

13/04/2006 | 21:14 | מאת: אני

שלום אני בת 21 1.67 67-63 ק "ג.(תלוי בתקופה ובמצב רוח....חחח). יש לי בעייה שנמשכת מאז תחילת גיל הבגרות ואף פעם לא דיברתי על כך כי אני חושבת של90% יש את ההפרעה הזו.וגם אם כן זה לא עושה את זה נורמאלי. אני באמת רוצה להגמל מן ההרגל הזה והייתי רוצה להבין ממה הוא נובע. ניסיתי לחשוב מה מפריע לי מה חסר לי? מה החסכים הנפשיים....וכלום. הכל בסדר גמור בעולמי כל אדם אחר במקומי היה מאושר ואני מודה לאלהים יום יום על כל שיש לי. אני אוכלת בריא ועושה ספורט אך יש לי מדי פעם התקפי זלילה בלתי נשלטים... זה מתחיל עם זה שאני חייבת מתוק....ואני לא מפסיקה...עוברת למלוח...מתוק... באמת שאין לי שליטה על זה....זה כבר שנים ככה והפעם הגעתי להחלטה שאני רוצה להבין איך להפסיק את זה לחלוטין. ולמה זה קורה? ממה זה נובע? יש לי פגישה עםם דיאטקנית,האם אני צריכה לומר לה זאת? היא תדע מה לעשות? מה כדאי לשאול אותה?! האם יש ו/או מומלץ כדורים שמורידים את הכמיהה לאכילה אובססיבית זו,הכמיהה למתוק ותחושת הרעב השקרית? איך ניתן להגיע להבנה ממה זה נובע? איך מפסיקים?????? האם זה יימשך כל החיים?! בבקשה....עזרו לי! האם זה נקרא אכילה כפייתית גם אם זה לא כל הזמן?

14/04/2006 | 14:18 | מאת: דליה

כן. זו אכילה כפייתית גם אם זה לא כל הזמן. יש לי את זה. וגם אני מחפשת נואשות מרפא. אני חושבת שרק מי שיש לו את זה יודע כמה זה נורא ואחרים לא ממש יבינו. את הולכת לדיאטנית ברור שאת צריכה לאמר לה את זה. זה סוג של הפרעת אכילה.

16/04/2006 | 11:32 | מאת:

שלום לך, התשובה לשאלתך מורכבת מאוד, אך אנסה לצמצם אותה כך שתתאים לגבולות הפורום. ראשית, את נבונה ומודעת לבעייתך, הן פיזית והן מנטאלית. באופן כללי מאוד, האכילה הכפייתית (איבוד שליטה על צריכת המזון) נובעת משילוב בין חוסר איזון הורמונאלי, הצטברות רעלים בגוף, וחוסר יכולת למצוא דרכי התמודדות עם מצבים הכרוכים בתחושות של דיכאון או חרדה. מכאן שגם הטיפול בבעיה הוא טיפול משולב: פיזי ומנטאלי. מהיבט התזונה- אני סבור שהגמילה מהרגלי האכילה הללו היא כמו גמילה מסם, כאשר המגמה היא להביא את הגוף לאיזון באמצעות צריכת מזון המותאם לך וניקוי הגוף מכל הרעלים שהצטברו בו. כמו כן, מנסיוני, מצאתי שרבים מהסובלים מהפרעות אכילה, סובלים גם מקנדידה, אני ממליץ לך לבדוק אם את סובלת גם מקנדידה.

13/04/2006 | 19:49 | מאת: נטלי

איך אפשר להגיע אליך לטיפול? אני ירושלמית. איפה אתה מקבל?

16/04/2006 | 11:35 | מאת:

http://www.sakerclinic.com/ תוכלי למצוא את כל הפרטים באתר הבית שלי.

13/04/2006 | 19:41 | מאת: בן

שלום רב :-) ידוע לי שקונאיק נחשב לדיי טוב עבור הגוף (בכמות קטנה). האם גם וויסקי? בברכה וחג שמח בן

לקריאה נוספת והעמקה
16/04/2006 | 11:37 | מאת:

בן שלום, אני מחזיק בתפיסה המחמירה שאלכוהול, בין אם וויסקי או קוניאק, הוא רעל. כך שלדעתי אין להבחין בין מידת הנזק של משקה זה או אחר

13/04/2006 | 17:19 | מאת: טליה

איך אפשר להגיע אליך לפגישה/יעוץ ?

16/04/2006 | 11:39 | מאת:

טליה שלום, אנא קראי את תשובתי ל"אני" בנוגע לאכילה הכפייתית. לגבי מיקומי- את מוזמנת להיכנס לאתר הבית שלי http://www.sakerclinic.com/

12/04/2006 | 16:51 | מאת: אני

שלום רב קראתי כי רוב הרעלים שיש לנו בגוף נובעים מיתר חלבונים מהחי,ושומנים. שומן אני מבינה. אבל חלבונים? אם כך אז כמה חלבונים יש לצרוך סה"כ.... כמה גבינות? כמה בשרים? כמה עופות? דגים? ביצים? או שמא עדיף רק קטניות?! תודה.

16/04/2006 | 11:43 | מאת:

שלום לך, רב הרעלים בגוף מצטברים כתוצאה מכך שהגוף אינו מסוגל להשתלט ולפרק את כ-ל החלבונים. כמות החלבונים המומלצת מחושבת עפ"י משקל הגוף, כך שבממוצע מדובר על 50 ג"ר. החלבונים המומלצים הם אילו שקל לפרקם: דגים וקטניות, למשל. כמו כן, חשוב לציין שמקורם של הרעלים אינו רק פנימי אלא גם חיצוני- מהאוויר ומהמים.

11/04/2006 | 14:29 | מאת: sarit

מה אפשר לעשות כדי לא לסבול מעצירות בגלל המצות?

16/04/2006 | 11:45 | מאת:

שרית שלום, כדי להקל על עיכול המצות, אני ממליץ להימנע מממרחים המקשים על עיכול המצות, כמו שוקולד וחמאה. יש לאכול את המצות עם ירק חי, וחשוב להקפיד ביתר תשומת לב על צריכת מים היומית.

11/04/2006 | 01:41 | מאת: שאלה

קראתי במאמר על ההצעה לעשות צום תוך כדי שתיית מים במשך ימים רבים או אפילו שבועות לצורך ניקוי הגוף. מי מסוגל בכלל לעשות דבר כזה?

לקריאה נוספת והעמקה
11/04/2006 | 10:48 | מאת:

צום המבוסס על מים הוא אפשרי אך אינו מומלץ, מכיוון שזו תוכנית ניקוי המחייבת פיקוח מומחה ואוויר נקי. במידה ושני התנאים הללו אינם מתקיימים- קיום צום זה עשוי לסכן את בריאותך.

13/04/2006 | 22:50 | מאת: רגע!!!!

כמה זמן צריך לצום כדי לנקות את הרעלים? איך עושים זאת? ו...האם אח"כ כשחוזרים לאכול לא עולים יותר במשקל כי ח.החומרים מאט???? ו....איך חוזרים לאכול? מוסיפים כל יות מעט אוכל או בוואט אחת חוזרים לאכול נורמאלי?!

10/04/2006 | 09:53 | מאת: אילן

אני בן 37 עושה ברבה ספורט אבל בזמן האחרון אני כל הזמן עייף. יש תזונה שעוזרת לזה? תודה רבה,אילן

לקריאה נוספת והעמקה
10/04/2006 | 10:51 | מאת:

אילן שלום, כדאי מאוד שתבצע ספירת דם כדי לבדוק את רמת הסוכרים וה-B12 בדם. חסרה לי אינפורמציה כללית כמו, מתי אתה מרגיש את תחושת העייפות? מהו משקלך? על כל פנים, מומלץ להעלות את כמות הירקות והפירות בתפריטך, בעיקר לפני האימון אחרי האימון, לעומת זאת, הקפד לצרוך חלבונים. ובנוסף- מומלץ לצרוך מולטיויטאמין בהתאם למשקלך.

10/04/2006 | 11:54 | מאת: עדי

גם לי היתה תקופה כזאת וגם אני עוסקת בפעילות גופנית 4 פעמים בשבוע. עשיתי בדיקת דם וה- B12 היה נמוך , 217 לערך. התחלתי לקחת כדורי מציצה B12 וזה עלה לי ל- 450 ואכן הייתי יותר עירנית :) בהקשר זה שאלה: מה הרמה המומלצת של ויטמין B12? הדעות חלוקות.... גם הרמה הנמוכה שהייתה לי - 217 - נחשבת תקינה לפי הסקלה של קופות החולים, אך בפועל קשה היה לתפקד עם רמה זאת. ועוד שאלה: אם מפסיקים ליטול את הכדורים האם זה עשוי לרדת שוב לרמה נמוכה ? אם כן- יורד באופן מיידי????

10/04/2006 | 09:07 | מאת: שיר

מזה מספר חודשים חלו שינויים במערכת העיכול אצלי: אחרי כל ארוחה, בין אם זה פרסוה עם גבינה, או ארוחה בשרית (ארוחת צהריים) אני סובלת מנפיחות בבטן, כאבי בטן חזקים וגזים. בעבר סבלתי מכך רק לאחר ארוחה שכללה ירקות מבושלים, כעת זה מופיע אחרי כל ארוחה. המליצו לי על ספירולינה של סאן ריידר או GNC שמסייע בתהליך העיכול וגם בשריפת השומן . האם אכן זה עשוי לסייע? אני מעט חוששת מנטילת תרופות שמסייעות לעיכול, אני חוששת שזה עשוי להוביל להרזייה מהירה ומסוכנת, לא טבעית. כמו כן, אני נוטלת תרופה קבועה לאורך שנים - מטוטרוקסט, האם יש סכנה ליטול את הספירולינה יחד עם תרופה זאת??? תודה :)

לקריאה נוספת והעמקה
10/04/2006 | 10:56 | מאת:

שיר שלום, על פי האינפורמציה שסיפקת, אין סכנה בשילוב בין השניים. יחד עם זאת, זה לא הטיפול שהייתי נוקט בו, מכיוון שאני מעריך שהוא לא יפתור את בעייתך. מהסימנים שתיארת עולה כי מערכת העיכול שלך איטית, ולכן כל שעלייך לעשות הוא לשנות את הרגלי התזונה שלך: להקפיד על 10-15 לעיסות של כל ביס ולמעט בשתייה בזמן הארוחה. כמו כן, אני ממליץ לזרז את פעילות מערכת העיכול שלך באמצעות ניקויה: http://www.sakerclinic.com/he/hydro.html

10/04/2006 | 11:56 | מאת: שיר

תודה אכן התחלתי ללעוס לאט אך מבחינת שתייה - אני שותה הרבה לפני , תוך כדי ולאחר האוכל. אולי כדאי לקחת אנזים פפאיה שמסייע בעיכול - ראיתי שיש כמוסות כאלה לחברות שונות, האם היית ממליץ ???

10/04/2006 | 07:49 | מאת: משה

אני אוהב מאוד לאכול פירות יבשים . השבוע קניתי משמשים .תאנים ותמרים יום אחרי שאכלתי כמה מהם היה לי שלשול חזק . האם יש קשר לאכילת הפירות .עליי לציין בנוסף שאכלנו במסעדת בשרים לילה לפני ושתיתי משקה אלכולהול עם פציפלורה . ברכת אור ואהבה

לקריאה נוספת והעמקה
10/04/2006 | 11:07 | מאת:

משה שלום, מתיאורך עולה כי יצרת קומבינציה רעלנית שהובילה לקלקול קיבה: הפירות היבשים מזרזים את פעילותה של מערכת העיכול, האלכוהול הוא רעלן שהגוף ממהר לפלטו וגם הבשר בעל שיעור רעילות גבוה יחסית. יחד עם זאת, הפירות היבשים מומלצים מאוד, כל עוד אתה מודע לאינפורמציה הבאה: משפחת ה"פירות יבשים" מכילה פירות בעלי ריכוז סוכרים גבוה המומלצים לזירוז פעילותה של מערכת העיכול. יחד עם זאת,חשוב להבחין בין פירות יבשים מסוכרים (שהומתקו) לבין פירות יבשים ללא תוספת סוכר. הפירות היבשים המומלצים הם אילו ללא תוספת סוכר כמו תאנים, תמרים, צימוקים. הפירות היבשים המסוכרים אינם מומלצים. באשר למשמש היבש, מומלץ להשרות במים כדי להוציא את תוספת הסוכר. כמו כן- מומלץ שלא להגזים בצריכתם.

10/04/2006 | 18:00 | מאת: דליה ודוד הבריאות הטבעית

תוספת קצרה כול הפרות היבשים מרוססים נגד מזיקים הרצים על ארבע חוץ מהתמרים אסור למאכל אדם

11/04/2006 | 01:21 | מאת: משה

תודה רבה . השאלה שלי האם משמש או יותר נכון האם 3 משמשים ביום יכולים לזרז פעולת מעיים עד כדי שלשול ?

09/04/2006 | 22:29 | מאת: נחמן

שלום רב! ברצוני לברר מהי הדיאטה שכדאי לעשות לחולה סכרת בן 76,חולה לב יתר לחץ דם,מקבל תרופות להורדת ליפידים בדם. בתודה מראש, נחמן

10/04/2006 | 11:57 | מאת:

נחמן שלום, חסרים בשאלתך פרמטרים חשובים מאוד: האם אתה מזריק? מהם הערכים בדמך? מהו משקלך? ולכן, מצ"ב תשובתי, באופן כללי: עלייך להרבות בשתיית מים, מכיוון שהם משפיעים חיובית על הסכרת דרך איזון האינסולין. עלייך להיזהר מאוכל מעובד, כמו לחם לבן, פסטה, עוגיות, תפו"א. הקפד על ארוחות קטנות וסדירות, כשבכל ארוחה יש חלבון, כמו דג, עוף, ביצה, בשר.

09/04/2006 | 17:12 | מאת: צליל

יש לי ילדה בת 3 וחצי שאוהבת מאוד לאכול שניצל טבעול. מצד אחד אני מאושרת כי היא לא אוכלת גבינות ולמיטב ידיעתי בשניצל אחד יש את כמות הסידן המספיקה לה ליום, אך מצד שני שמעתי שלא כדאי לילדים לאכול הרבה מהמוצרים הללו כי יש בהם כמות גדולה של הורמונים. שאלתי: האם זה נכון? אם כן, כמה פעמים בשבוע מותר לילדה בגילה לאכול שניצל כזה? האם כדאי לוותר על צריכת המוצר באופן מוחלט? אודה לך על תשובתך המהירה.

10/04/2006 | 12:01 | מאת:

צליל שלום, לא ציינת אם השניצלים שביתך אוהבת שייכים לסדרת הסויה של טבעול, יחד עם זאת ציינת שקיימים ערכי סידן גבוהים, כך שאניח בתשובתי שאכן זו הייתה כוונתך: במידה וביתך אינה סובלת מרגישות כלשהיא לסויה- זהו תחליף מצוין לחלב. קיימים גם מוצרים משלימים נהדרים, כמו: חלב סויה מועשר בסידן, חלב אורז מועשר בסידן.

09/04/2006 | 15:00 | מאת: זהבית

בדייאטה שאתה נותן אפשר לאכול הכול או שיש דברים שאתה לא מרשה לאכול? איך עוזר הניקוי של המעים לדייאטה????

לקריאה נוספת והעמקה
09/04/2006 | 16:05 | מאת:

זהבית שלום, אני בונה תוכנית התזונה המותאמת לך באופן אישי. היא מבוססת על מספר פרמטרים שאנסה לסקור כאן בקצרה: גוף נקי יותר, הוא גוף בריא יותר, ובעל קצב חילוף החומרים מהיר יותר, לרבות באשר לשריפת הקלוריות. סוגי המזונות מותאמים לך אישית ע"ס הבלוטה הדומיננטית בגופך ועל סמך סוג הדם. הבשורות הטובות- אין הגבלה על כמויות המזון, ואינך נאלצת לכרסם עלים. השינוי בהרגלי התזונה שאני מנהיג- אינו כרוך בסבל.

09/04/2006 | 12:54 | מאת: יהודה

עדי שלום, 1. בפרק התזונה באתר שלך כתוב ש"מחקרים מעמיקים הוכיחו שהמזון הנכנס לגוף עובר דרך הדם לפני שהוא מזין את תאי הגוף לכן המזון חייב להיות ידידותי לסוג הדם". מלבד הניסוח הלא מוצלח (ברור שכל מזון עובר דרך הדם לפני שהוא מזיון את הגוף - לא צריך לשם כך מחקרים מעמיקים...), האם תוכל לתת קישור למספר מחקרים מעמיקים או שיטחיים המוכיחים את הקשר בין תזונה לפי סוג דם לבריאות האדם (מלבד הספר שנכתב בנושא). 2. אם צמחוני / טבעוני הוא בעל סוג דם O - האם הוא יסבול מבריאות לקוייה אם לא יאכל בשר?

לקריאה נוספת והעמקה
09/04/2006 | 16:15 | מאת:

יהודה שלום, הניסוח הפשטני מבוסס על הנחת היסוד הדמוגרפית, כי לא מעט אנשים אינם מחזיקים בהשכלה רחבה, שלא לדבר על בסיסית. הנה קישור למאמר הרלוונטי ביותר עבור שאלתך, אשמח לקרוא את חוות דעתך והערותיך בנוגע למאמר זה: http://www.dadamo.com/knowbase/lectin/lectin-kb.htm באשר לשאלת סוג הדם- שאלתך מתעלמת מפרמטר סוג הבלוטה שאוזכר באתר, כמו כן לא ציינת מהו סוג הטבעונות הנדון, על כל פנים, באופן כללי- צמחונות נבונה המקפידה על גיוון (שעועית שחורה, קטניות, אגוזים, גרעינים, חיטה מונבטת, קינואה,ירקות, פירות) תאפשר לשמור על בריאות תקינה. רב בעיות הבריאות של צמחונים נובעות מאי הקפדה על גיוון, לרבות אספקת תחליפי בשר הולמים.

09/04/2006 | 09:14 | מאת: יולי

אני מטופלת באפקסור נגד דיכאון. הפסיכיאטר אמר לי שמה שיעזור הוא גם שינוי באוכל. אני לא אוהבת ירקות ובשר. איזה אוכל יכול לעזור?

לקריאה נוספת והעמקה
09/04/2006 | 10:36 | מאת:

יולי שלום, אני ממליץ לבדוק אם את סובלת גם מקנדידה- המחמירה מצבי דיפרסיה, הנה לינק להסבר: http://www.sakerclinic.com/he/candida.html כמו כן, את צריכה לבסס את התפריט על קטניות, אורז, פירות וירקות, לחם, גבינה ומוצרי חלב נוספים, סוכר, סויה, תירס, ביצים.

08/04/2006 | 11:17 | מאת: חגית

שלום, שמי חגית ואני מדא"גית בקרקל, זהו גדודלוחמים/ות של בנים ובנות יחדיו יש לי חיילת שהיא מכ"ית בטירונות והיא לא אוהבת מוצרי חלב. אך מכיוון שבטירונות החיילים והמכ"ים מקיימים פעילות גופנית עצימה במשך השבוע שלהם עליהם לאכול מספר לא מבוטל של מוצרי חלב במהלך היום. ולכן רציתי לשאול האם יש איזשהו תחליף למוצרי החלב שאוכל לספר לה עליו גם אם הוא כולל לקיחת ויטמינים ואם כן אז איזה?

09/04/2006 | 10:39 | מאת:

חגית שלום, מוצרי חלב אינם הכרחיים לתזונת ספורטאים- ישנם לא מעט ספורטאים הנמנעים ממוצרים אילו וממירים אותה בדיאטה המבוססת על: מוצרי סויה, ביצים, בשר- העשירים בחלבונים. כמו כן- חשוב מאוד לצרוך טחינה ופירות יבשים העשירים בסידן.

07/04/2006 | 19:22 | מאת: מיכאל

שלום! בעיה שלי בכך שאני אוכל בצורה לא מאוזנת: רק שמורי אפונה בתוספת של שימורי פרוט ו/וא מעדי חלב שונים. לאחרונה גיליתי שצבע כפות ידיים ופנים השתנה לצהוב וציפורניים הכחילו. מרגיש גם חולשה. אינני יודע באם אלה הסימנים של מחלה כל-שהיא או תוצאה מאכילה. אודה לכם באים תוכלו להפנות אותי למידע/סוג הרופא המתאים בברכה

מיכאל שלום, עליך לגשת בהקדם לקופ"ח ולערוך ספירת דם כדי לבחון בדיוק מהם החוסרים שלך. כמו כן- עליך לערוך בדיקת דם עבור תפקודי הכבד שלך. לאחר שתוצאות הבדיקות יהיו בידיך- היערך לשינוי בהרגלי התזונה בהתאם לממצאי הבדיקות.

07/04/2006 | 15:25 | מאת: כפיר

שלום אני מתאמן בחדר כושר ורציתי לדעת האם יש תספי מזון כשרים?אני מכיר רק כאלה שאינם כשרים...

09/04/2006 | 10:48 | מאת:

כפיר שלום, מומלץ לצרוך שייקים המכילים חלבון מי גבינה. ידוע לי על שתי חברות המייצרות את השייקיעם של הפרוטאין הללו: Solgar ו-Mt. Capra

06/04/2006 | 17:21 | מאת: כפיר

שלום אני מתאמן בחדר כושר ורציתי לדעת מה מומלץ לאכול לפני ואחרי האימון.תודה

09/04/2006 | 10:51 | מאת:

כפיר שלום, חצי שעה לפני האימון, מומלץ לצרוך פחמימות כדלקמן: אורז, לחם מחיטה מלאה, פירות, פסטה עד שעה לאחר האימון יש לצרוך חלבונים כדלקמן: עוף, דגים, ביצים, שייקים על בסיס מי גבינה.

06/04/2006 | 16:06 | מאת: אורנה

בבדיקת דם שעשו לי בתחילת השנה היו לי ערכים של פי 3 ממה שמותר בכבד. אמרו לי שכל זה מתזונה לא נכונה וקיבלתי הפניה לדיטנית בקופת חולים אבל לא היתי מרוצה מהתכנית שהיא בנתה לי. איך מטפלים בכבד שומני? מה לעשות נגש חולשה? אני לא רוצה לאכול אוכל מכובס של דיטות.

06/04/2006 | 16:19 | מאת:

הייתי מעוניים לקרוא את ממצאי הבדיקות שלך כדי לבחון היכן היו הערכים הגבוהים ביותר, מכיוון שלא ראיתי אותם אני יכול רק להצביע על כיוון: כרגע, הקפידי על ההוראות הבאות: 1. השתדלי לאכול את ארוחת הערב מה שיותר מוקדם. 2. ארוחת הערב- רצוי שתהיה קלה: מרק, פירות, ירקות, סלט. 3. הימנעי לחלוטין מארוחות/זלילות לילה. 4. ישנם תוספי מזון וסוגי תה היעילים לניקוי הכבד. 5. מומלץ להתחיל את הבוקר עם כוס מים וחצי לימון סחוט. 6. הימנעי לחלוטין משתיית אלכוהול והקפידי להימנע ממזונות מטוגנים (צ'יפס במיוחד) ישנן עוד המלצות, אך ממצאי הבדיקות לא בידי כך שאיני יודע אם הן רלוונטיות עבורך.

06/04/2006 | 14:37 | מאת: דפנה

אני לא שמנה, ואפילו די בסדר 1.70 שוקלת 55 בערך. אבל יש לי בטן נפוחה וזה מאוד מפריע לי. זה קורה בעיקר אחרי ארוחת צהריים ואחרי שאני אוכלת יוגורט או שותה חלב (אגב- קפה עם חלב לא עושה לי בעיות, זה רק חלב לבד) מה אפשר לעשות כדי להימנע מכל זה? אני גם סובלת מעצירויות. תודה מראש

06/04/2006 | 16:23 | מאת:

1. לארוחת הצהריים- מומלץ להוסיף אנזימי עיכול המכילים את אנזים ה-lactase 2. העצירות היא מחלה. החלב הוא אחד המזונות הגורמים לרגישות. טיפול בעצירות מתבצע ע"י ניקוי המעי. 3. כמו כן- את חייבת לשתות יותר. חלקי את משקלך (מספר הקילוגרמים) ב-5, זהו מספר הכוסות שעלייך ללגום ביום.

06/04/2006 | 09:35 | מאת: נפתלי

1-מה זה והאם כדאי להשתמש ב- מלטיטול, לתת, לציטין, WHEY POWDER וקמח תירס? 2- האם גיהוקים יכולים להיות גזים המגיעים מן המעיים ולא מן הקיבה?

לקריאה נוספת והעמקה

1. השאלה אם כדאי או לא, תלויה בפרמטרים שונים שקצרה היריעה מלפרטם. נוכל להתקדם לעבר כיוון התשובה, אם תוכל להרחיב על הבעיות שמהן אתה סובל ולספק מעט אינפורמציה על ההיסטוריה הרפואית שלך והרגלי התזונה שלך. תוכל להיעזר בשאלון המופיע כאן: http://www.sakerclinic.com/he/questionnaire_he.html 2. לרוב, מקורם של הגיהוקים בקיבה, מכיוון שבתהליך העיכול, ברגע שהמזון מגיע למעי הדק- ישנו סוגר שאינו מאפשר לו לעלות. יחד עם זאת, במקרה של למשל חור בקיבה- מקורם של הגיהוקים אינו בקיבה.

05/04/2006 | 18:57 | מאת: אברהם גולדנברג

אבקש לשאול את ד"ר סאקר מה הקשר בין ניקוי הגוף ואסתמה והאם הוא יכול לסייע למי שסובל מאסתמה מי לדות להקטין את השימוש בוונטולין מבלי להיקלע להיתקפי אסתמה בתודה מראש אבהם

16/04/2006 | 11:25 | מאת: דליה ודוד הבריאות הטבעית

ניקיון הגוף עפ"י תיאורית ה"הגיינה הטבעית" הבריאות הטבעית גופנו הוא מעין מכונה שקולטת חומרים מהסביבה מנצלת את החומרים האורגניים לתועלתה ופולטת את חומרי הפסולת באמצעות אברי ההפרשה. בתהליך זה גופנו קולט אלפי חומרים אורגניים שנחוצים לו ליצירת אנרגיה, לגדילה תקינה ולתיקון רקמות. מחומרים אלה נבנים התאים ותכולתם, כלומר כל החומרים שמהם מורכב הגוף. אולם לצערנו אורח החיים המודרני מוביל לשימוש באלפי חומרים כימיים שמזהמים את המזון, המים והאוויר שאנחנו נושמים ואלה מוחדרים לגופנו באופן קבוע. חומרים אלה לא רק שאינם נחוצים לגוף, אלא הם הגורמים הראשיים למחלות בגופנו, מה שמוכח באופן מדעי. ישנם כ- 80,000 חומרים כימיים שמוחדרים לגופנו וגורמים לנזקים מצטברים לתאים במהלך כל החיים ולהזדקנות מוקדמת. כדאי לדעת שבמצב של אכילה יומיומית הולכת ועולה דרגת הרעילות המצטברת בכבד, בקרומי החיבור, בתאי השומן, במערכת העצבים ובכל תא בגוף. במערכת העצבים גורמת הפסולת המצטברת לעיכוב בזרימה ובאספקה של האנרגיה העצבית שחיונית לעל פעולות החיים. בתזונה הסטנדרטית יש מידי יום קליטה נוספת של חומרים רעילים בכמות כל כך גדולה שאברי ההפרשה אינם מסוגלים להספיק ולהפריש את כל החומרים המזיקים מחוץ לגוף. במצב זה ההצטברות הינה ודאית. רובנו מודעים לעובדה שכדי להיות חזקים עלינו לאכול "טוב". רובנו מקדישים מחשבה ותכנון מסוימים להרכב המזון שלנו. אולם לצערנו מיליוני אנשים מוטעים על ידי האסכולה הנפוצה ועל ידי תעשיות המזון באשר למה ראוי לקרוא בכלל "מזון" ומה הוא מזון "טוב". אין כאן המקום להיכנס לפירוט רב, אבל מרבית המזון הנאכל בעולם המערבי ובישראל הוא בעצם מזון גרוע לאדם על פי מה שמתגלה מחקירת תכונות גופו והתאמותיו האנטומיות והביוכימיות. מזון זה יוצר עומס כבד של חומרי פסולת על אברי ההפרשה כתוצאה מעודף חלבונים ושומנים מהחי. חומרים כגון: חומצת שתן, אוריאה, פטומטין, חומצה קרבולית, עודף זרחן ועוד מהווים מעמסה כבדה על אברי ההפרשה ומזהמים את הגוף. המזון המתועש והמעובד והמזוקק גם הוא ברובו נחשב מבחינת הגוף לפסולת. כך שבראיה כוללת גופנו מוצף מידי יום בכמות עצומה של חומרי רעל. יש כאלה בינינו שמקפידים יותר על תזונה בריאה, אבל רובנו המכריע בעצם איננו מודע לעובדה שכדי להיות באמת בריאים באורח החיים המודרני עלינו לדאוג באופן קבוע ומודע לניקיון של פנים הגוף, ניקיון נוזלי הגוף ולא רק ניקיון חיצוני, שהוא הרבה פחות משמעותי לחיים. כדי להדגיש את חשיבות הניקיון הפנימי של נוזלי הגוף אציין ש- 52 שעות ללא הפרשת שתן מובילים למוות מהרעלה של החומרים הרעילים שבגופנו. ממה מת אותו אדם ? בשתן מצויים חומרים שהגוף מעוניין לסלק אותם מתוכו במהירות המכסימלית. אותם חומרים הינם תוצרי הפסולת של חילוף החומרים הטבעי של תאי הגוף וגם חומרי הפסולת שהוחדרו לגוף באמצעות המזון, המים והאוויר וחומרי הרעל שהאדם הכניס לגופו. אומנם הגוף מסוגל לסבול דרגה מסוימת של חומרים אלה בתוכו, לא בלי לפתח מחלה, אבל עצירתם המוחלטת של חומרים אלה בגוף מעבר לרמה קריטית תגרום למוות מהרעלה על ידי אותם חומרים רעילים. כלומר אנחנו מבינים לראשונה שהרעלה על ידי חומרים שנמצאים בנוזלי הגוף הינה מצב אמיתי, ממשי, פיזיולוגי, ביוכימי שעלול להתרחש בגוף ושניתן למות ממנו. מחלה אקוטית, שפעת, נזלת, הפרשות מהאוזניים, דלקות שונות, פריחות ועוד הינן מצב של הצטברות גבוהה של חומרי הפסולת לרמה בלתי נסבלת על ידי הגוף. במצב זה פועל הגוף כדי להוריד את רמת הרעילות בנוזליו לרמה נסבלת, אם כי לא קטנה. יחד עם זאת פעולות אלה אינן מספיקות, כפי שאנחנו רואים בקרב מיליוני החולים בישראל ובעולם המערבי כדי לשמור על בריאות טובה ועל חופש ממחלות כרוניות ואנרגיה ירודה כמו גם מעודף משקל. ישנן שתי צורות בהן ניתן לגרום לאברי ההפרשה להפריש כמויות גדולות יותר של חומרי רעל ולשקם את תאי הגוף הפגועים והחולים: תזונה מעולה וצום על מים. תזונה טבעית-היגייניסטית: מאתיים שנות ניסיון של רופאי ההיגיינה הטבעית עם חולים מראים שכאשר החולה מסגל תזונה טבעית ברמה גבוהה ביותר הוא עובר תהליכי ניקוי חזקים שסימניהם ידועים ובולטים לעין שלאחריהם בריאותו הולכת ומשתפרת בקצב מדהים ביותר. תזונה דלה בחלבון ושומן, ההיפיך הגמור מההמלצות הרגילות, מובילה לשיפור מדהים ברמת הבריאות. מובן שכאן צריכה להיות התאמה מלאה ואפילו שינויים בתזונה לאורך הזמן בהתאם למצבו ההתחלתי והמשתנה של המטופל. באופן עקרוני צריך להבין שהתזונה ההיגייניסטית היא התזונה הטבעית ביותר לאדם מטבע בריאתו. על פי "מומחי תזונה" שונים ישנן אסכולות תזונה שונות, אך הן הידע התאורתי והן ניסיונם הקליני של כל רופאי ההיגיינה הטבעית בעולם מוכיחים שאין "תזונות" שונות המתאימות לאנשים שונים, אלא ישנו מודל תזונתי אחד שמתאים לכל משפחת האדם באשר היא. אלפי מחקרים מדעיים שנעשו בעשרות השנים האחרונות על עמים שונים ברחבי כל העולם מוכיחים שמבנה מערכת העיכול, החושים, מיקום בלוטות המיצים וחוזקם, סוגי מיצי העיכול המופרשים בתהליך העיכול, מערכת השיניים האנושית, יכולת המערכות שלנו להתמודד עם פסולת של סוגי מזון שונים וסימנים אנטומיים וביוכימיים נוספים הופכים את האדם למותאם לתזונה מסוימת בלבד. יפני, אינדיאני, סיני, ערבי, סודני או יהודי כולם בנויים באותה צורה והגוף של כולם מותאם לצריכה של אותן קבוצות מזון. יותר מזה, כולם חולים באותה מידה כאשר הם סוטים מהמודל האופטימלי וכולם מבריאים ממחלות כאשר הם חוזרים לאכול על פי המודל האופטימלי והמתאים ביותר למשפחת האדם. אסכולות מטורפות ובלתי שפויות כ- "דיאטת אתקינס" שגרמה למחלות בקרב מיליוני בני אדם, "דיאטה לפי סוג הדם" של דיאדמו, תזונה "מקרוביוטית", הדיאטה הסינית של "חוברה" ועוד מתימרות להדביק לאדם, באופן מלאכותי ולצרכים מסחריים ופרסומיים, שיטות תזונתיות שאין להן ולא כלום עם הטבע הביולוגי האנטומי והביוכימי של גוף האדם ומובילות אותו להרס הבריאות. הסדנא ללימוד גישת ההיגיינה הטבעית מעלה בצורה מעמיקה את כל ההוכחות והטיעונים המדעיים מדוע לכל משפחת האדם מתאימה תזונה מסוימת ומדוע היא התזונה שמובילה להחלמה מכל מחלה שהיא. צום על מים: האמצעי השני החזק יותר בתוצאותיו הוא הצום הבריאותי על מים. צום על מים הוא שתייה של מים בלבד במשך ימים רצופים ואולי שבועות. במהלך צום כזה שובתת לחלוטין מערכת העיכול מעבודתה הקשה וכל האנרגיה של הגוף מוקדשת, מוסטת לאברי ההפרשה והניקוי. כיוון שבמצב זה ניזון הגוף מרקמות השומן, והרקמות החולות שבו הרי שתכולתם הרעילה של תאים ורקמות אלה מופרשת מהגוף וכך עובר הגוף תהליך ניקוי מדהים שתוצאותיו הבריאותיות ניכרות וידועות מזה מאות שנים. ברור שמרבית האנשים כלל לא קראו או שמעו על הצום הבריאותי כאמצעי המניעה, ההחלמה והשיקום הטבעי החזק והמדהים ביותר של הגוף וזאת משום שהרפואה לצערנו איננה משתמשת בו. לכן הזכרת המילה "צום" תעורר רתיעה גמורה ופחד איום ממוות. פחד ורתיעה אלה מתחזקים עקב דעתם השלילית וההסתייגות הגורפת של רופאים שמובעת בכל פעם שנושא זה עולה אף על פי שמעולם לא שמעו או למדו על הצום בבתי הספר לרפואה. מעטים הם היודעים שהצום הוא כלי הריפוי הטוב ביותר שיש לאדם על פני אדמות וההוכחות לכך הן חותכות. הגישה המקובלת היא שכדי להחלים ממחלות יש ”לאכול טוב" והרבה, גם בשעת מחלה אקוטית כשהחום גבוה והגוף דוחה מזון באופן טבעי. גישה זו מבוססת על ההנחה שהמחלות נגרמות במקורן בין היתר כתוצאה ממחסור ברכיב תזונתי זה או אחר. לכן נראה לא הגיוני ואפילו מסוכן דווקא לא לאכול וודאי שלא יותר מיום אחד. כיוון שתורת "ההיגיינה הטבעית" טוענת ומוכיחה על הפציינטים שלה כבר 200 שנה את ההיפך מזה; כלומר שהמחלות במקורן נגרמות עקב עודף של רעלים כימיים ואורגניים בדרגה קריטית בגוף, (שבאופן עקיף גם קשורים לחסרים תזונתיים) וכיוון שתהליך ניקוי נוזלי ותאי הגוף מתבצע על ידי הגוף עצמו באופן המואץ ביותר בשעת מנוחה מוחלטת של אברי העיכול, כלומר בזמן צום, הרי שתהליך יזום זה מוביל להתנקות ולהחלמה, במידה ותקופת הצום ממושכת דיה. בדרך כלל נחוצים מספר צומות של כמה שבועות כדי להגיע לניקוי מוחלט. במהלך הצום הגוף גם מפרק תאים ורקמות חולים ציסטות וגידולים מסוגים שונים, משתמש בחומרים השמישים לאנרגיה לגוף ומפריש את חומרי הרעל האגורים בהם מחוץ לגוף, בעיקר באמצעות השתן. בגלל תכונה מדהימה זו אנו מכנים את הצום הרפואי "ניתוח ללא סכין". אין שום כלי טיפולי בעולם שמסוגל לבצע פעולה חודרנית, מתמשכת ובטוחה כזו כמו הצום ! הצום הוא גם הדרך הבריאה, היעילה, הקלה, הנעימה והמהירה ביותר להפחתת משקל כיוון שבמהלכו הגוף מפרק את תאי השומן לשם אספקת אנרגיה שוטפת לקיום הגוף שאיננה מגיעה מבחוץ. הירידה במשקל והגעה למשקל תקין הינה גורם חשוב ביותר להחלמה מכל מחלה שהיא. הירידה במשקל נובעת בין היתר גם מתהליך הפרשת הרעלים בתאים שמוביל להפחתה גדולה בכמות הנוזלים שהצטברה בתאי הגוף כדי לדלל את כמויות הרעלים הגדולות. במהלך הצום הגוף מפחית ממשקלו בין חצי קילו לקילו וחצי ביום. אני מדגיש שהצום הבריאותי, בניגוד לצום הדתי, נעשה עם שתיית מים אך ללא כל מזון. מיצים של ירקות ופירות הם מזון ולכן לא ניתן לקרוא לתזונה של מיצים, שיכולה לספק לגוף אלפי קלוריות ביום "צום". ההימנעות הארוכה ממזון עלולה עלולה להעלות בלב הקורא חשש ואפילו פחד וחרדה, אך למרבה הפלא הצום יכול להיות חוויה מרגשת, מדהימה ובלתי נשכחת מבחינה גופנית ונפשית, גם אם הוא מלווה לפעמים בתהליכי ניקוי לא קלים. הצום מהווה חלק חשוב ביותר במדע ההיגיינה הטבעית וחבל מאוד שאין עושים בו שימוש תכוף, כיוון שהוא היה יכול למנוע מחלות ואף לרפאן, למנוע סבל רב ולשפר את רמת הבריאות ואת איכות חיינו באופן ניכר (ולרוקן את בתי החולים ואת החולים במרפאות ). על פי הניסיון העשיר של רופאי "ההיגיינה הטבעית" בארץ ובעולם אלפי אנשים החלימו מכל סוגי המחלות כאשר עברו תקופות של צום ותזונה מבריאה. למעשה אין הוכחה חותכת מזו שמספק הצום לאמיתותה של תורת ההרעלה, שממנה מתעלמת הרפואה כליל, כבסיס לכל המחלות. כיוון שאורח החיים המודרני מאופיין תמיד בהרעלה מתמדת ובלתי נמנעת באמצעות המזון, המים והאוויר בנוסף לחומרים רעילים שאנחנו מחדירים לגופנו הרי שלא נוכל למנוע התדרדרות במצב הבריאות ללא הפיכת הצום לחלק בלתי נפרד מאורח החיים שלנו. לכן חשוב לציין שגם אם אין בכוונתך לאמץ את גישת "ההיגיינה הטבעית" כדרך חיים, עשוי הצום לעזור לשפר את בריאותך באופן ניכר ובלבד שהצום יעשה תחת השגחה ולתקופה מממושכת דייה כדי ליצור את ההשפעות הרצויות. מיליוני אנשים צמו בהשגחה של מטפלים רופאים ההיגיינה הטבעית ברחבי העולם ונפטרו מבעיות בריאות מעיקות וקשות. מאות אנשים צמו בהשגחתי והגיעו לריפוי ממחלות שונות באמצעות שיפור התזונה ובאמצעות הצום. ניסויים על בעלי חיים ותצפיות על בני אדם הראו בבירור שצומות תקופתיים האריכו את תוחלת החיים באופן משמעותי. אין כמו הצום ככלי למניעה של כל מחלה, משפעת ועד סרטן שהפך למגיפה של העידן החדש. אנחנו המטפלים ורופאי ההיגיינה הטבעית מציעים לציבור ניקיון פיסיולוגי-ביוכימי מידי שנה. תיאורטית, על פי הניסיון של רופאי ההיגיינה הטבעית במהלך 200 השנים האחרונות, כדי לסלק את כל הפסולת האגורה של כל שנת חיים דרושים 4-3 ימי צום. יש להכפיל את המספר בשנות החיים ולקבל את מספר הימים הדרוש כדי להגיע לניקיון מוחלט. לרוב, מבחינה טכנית וגם גופנית, לא ניתן לעשות צום ארוך אחד ולהגיע לניקוי מוחלט ולכן דרושים מספר צומות, לאורך מספר שנים, כדי להגיע למצב של ניקיון מוחלט. (חובה לציין רק שהצום חייב להיות מלווה על ידי איש מקצוע מנוסה בצומות). צפייה בשינויים ובהתפתחויות שעובר גופו של הצם מגלה לנו מספר תופעות מדהימות: א. מתחילת הצום הופך השתן של הצם בהדרגה לחריף יותר וכהה יותר ולעיתים הוא מגיע אפילו לצבע שחור. אחד הצמים אצלנו במרכז, חולה סרטן לשעבר, אכן הגיע למצב זה. מה מגלים כאשר בודקים את תכולת השתן במצב זה ? מגלים חומרים כימיים ואורגניים מסוכנים לבריאותו של האדם בריכוז ובכמות גדולים ביותר. חומרים כגון: דיוקסינים, מתכות כבדות, ארסן, כספית, ניקל קדמיום, אלומיניום, חומרי הדברה, חומרי שימור, חומרי צבע טעם וריח כימיים שמוספים למזון, חומצה אצטית, חומצה קרבולית וחומצה אוכסלית, מלח, סידן אנאורגני ועוד. כל אלה מופרשים על ידי הגוף בשתן, במהלך הצום, מה שלא קורה במצב של אכילה יומיומית. לקראת אמצע הצום מתייצבים הצבע והחריפות של השתן ולאחר זמן מה השתן מתחיל להתבהר בהדרגה וחריפותו פוחתת והולכת. לקראת סוף הצום השתן מתבהר לחלוטין והופך לשקוף והחריפות נעלמת כליל. מה קרה פה ? אין שום ספק, תהליך של ניקוי וטיהור עצמי מתוך כוונה ברורה להבריא את הגוף. ב. תופעה נוספת שמתרחשת במהלך הצום היא הפרשת כמויות גדולות של ליחה סמיכה וכהה שהולכת ומתגברת במהלך הצום עד לאמצע הצום שהופכת לבהירה יותר ויותר ודלילה לקראת סוף הצום ונעלמת לחלוטין כמה ימים לפני סיום הצום. בדיקה של תכולת הליחה מגלה את אותם חומרים כמו בשתן השחור. שוב אנחנו מבינים שהתרחש כאן תהליך של ניקוי עצמי באמצעות הקרומים הריריים של מערכת הנשימה. ג. תופעה דומה נצפית לעיתים באמצעות הפרשת נזלת מהאף, הפרשות מהנרתיק, מהאוזניים או דימום ממקום מסוים בגוף. ד. הלשון בזמן הצום מתכסה במעטה לבן ואפילו צהוב שמכיל הפרשות דומות לאלו שבשתן ובליחה. לקראת אמצע הצום הולכת הלשון ומתבהרת באמצעות כתמים ורודים עד שלקראת סוף הצום היא הופכת לורודה ונקייה לחלוטין. ה. הריח מהפה במהלך הצום הופך לאיום מיום ליום. הריח המבחיל והמסריח נובע מהזיהום הקשה שהתרחש בגוף במשך שנים. הריקבון של חומרי הפסולת מעלה צחנה גדולה ובלתי נתפסת בהכרה. סירחון זה נותן לנו מושג אמיתי לגבי מצבן הירוד של הרקמות שלנו "וחומרי התזונה" הקלוקלים מהם אנחנו מתיימרים לבנות אותם. ככל שמתקדם הצום גדל הסירחון עד לשיא באמצע הצום. לאחר מכן מתחילה ירידה הדרגתית ברמת הריח הרע ובהמשך הוא הולך ופוחת עד שלקראת סוף הצום נעלם הריח הרע לחלוטין. אם מגיע הצם להתנקות מוחלטת בסוף הצום ניתן להכניס את האף לתוך פיו של הצם והאוויר היוצא מפיו יהיה צלול, צח ונקי כאוויר הרים. גם כאן אין מנוס מלהסיק שכל נוזלי הגוף טוהרו לחלוטין מהפסולת העצומה שהם הכילו. שוב אני מדגיש, כי בסיום הצום השלישי הרביעי חמישי אולי, אם היה ממושך דיו, נצפתה הבראה מוחלטת של החולה מכל סוגי המחלות. מי כאן אחראי להחלמה ? אך ורק הגוף ותהליכי הניקוי והטיהור העמוקים והיסודיים שהוא ביצע בכל נוזליו, שהרי שום טיפול "קונבנציונאלי" או "אלטרנטיבי" לא ניתן לחולה בזמן הצום. התיאור המדעי זה מוכיח מעל לכל ספק שריפוי הוא במהותו ובעיקרו תהליך של התנקות יסודית, עמוקה ומתמשכת של הגוף מהרעלים המצטברים בו ולא הרעלת הגוף על ידי תרופות לצורך ריפויו כפי שטוענת הרפואה. זו ההוכחה העיקרית שאוטוטוקסמיה היא הסיבה למחלות. ניסיוננו האישי, על גופי ועל גופם של מטופלי מי שנת 1996 הוכיח לי שמדע הבריאות הקרוי היגיינה טבעית ובמיוחד הצום יובילו כל אדם לבריאות מקסימלית, לרמות אנרגיה נדירות ולחופש ממחלות. גישת "ההיגיינה הטבעית": גישת "ההיגיינה הטבעית" Natural Hygiene)) מוכחת כגישה המדעית המבוססת ביותר לריפוי ממחלות ללא תרופות (Drugless Therapy). מרכזה העולמי הוא בטמפה, פלורידה שבארה"ב. גישה זו מתבססת על הידע המחקרי העצום בתחומי מדעי החיים המדויקים (ביולוגיה, אנטומיה, פיסיולוגיה, זואולוגיה, אנתרופולוגיה-פיסית, אבולוציה, ביוכימיה ועוד) ועל הניסיון הטיפולי המצטבר של מאות רופאי הגישה בעולם ב– 200 השנים האחרונות. מסתבר, שזו היא הגישה היחידה אשר השכילה לזהות במדויק את כל יסודות החיים שקובעים את דרגת הבריאות של האדם וזאת באמצעות אינטגרציה מושלמת של כל הידע המדעי הרלוונטי והניסיון הרב של אנשי "ההיגיינה הטבעית". גישת "ההיגיינה הטבעית" הינה גישה לימודית הדרכתית יעוצית-טיפולית המוכיחה שניתן למנוע כל מחלה, לחיות בבריאות מושלמת ואף להבריא מכל סוגי המחלות כולל מחלות כרוניות סרטן ואיידס ללא שימוש בתרופות, תוספי מזון ואמצעים חיצוניים בתנאי שכללי "ההיגיינה הטבעית" מיושמים במלואם ולאורך זמן ובתנאי שלא נגרם נזק בלתי הפיך לרקמות ולאברים השונים (הרוב המכריע של המקרים אינם כאלה). על פי ניסיונם של רופאי הגישה – "אין מחלה שלא ניתנת לריפוי, גם אם יש דרגות של מחלה שלא ניתנות לריפוי". אלפי מחקרים, עדויות אפידימיולוגיות ואנתרופולוגיות ועדויות קליניות (ניסיוני האישי וניסיונם של רופאי ההיגיינה הטבעית בעולם) מוכיחים זאת בודאות גמורה.

05/04/2006 | 12:58 | מאת: יוסי

אני אוכל די מסודר, אולם שמתי לב שכל פעם שאני אוכל מוצרים כמו חומוס שוקולד וכד' ושוכב לנוח לאחר מכן אני נתקף בצרבת והרגשת חומציות בגרון מה עושים?

05/04/2006 | 14:04 | מאת: אביבה

עדי שלום, אילו הצעות לפתרונות יש לך לצרבת יום יומית בהריון , אבל רק בהריון :-) ??? תודה

הצרבת נגרמת כתוצאה מעלייה בשיעור החומציות, הנגרמת לרוב ממזונות מתובלים ו/או קשים לעיכול. מעניין לציין שרב האנשים בולעים את המזון מבלי ללעסו! לפיכך, פתרון בעיית הצרבת הוא בעיקר מונע: עליכם להקפיד על לעיסת המזון (ולא לאכול מהר, כדי למנוע את עליית שיעור החומציות. באשר לצרבת בהיריון, עלייך להקפיד גם כן ללעוס את המזון היטב. לא פירטת באיזה טריימסטר של ההיריון את נמצאת, במידה ואת נמצאת בשבוע ה-20 ואילך- קיימים גורמים נוספים לצרבת, כמו לחץ והצטברות גזים. כמו כן, מומלץ להימנע מצירופי מזונות מורכבים, ולהשתדל להפריד בין פחמימות לחלבונים. בנוסף- לאחר בדיקה ודיווח מפורט על התסמינים, קיימת אפשרות להיעזר בתוסף צמח הפאפיה.

06/04/2006 | 11:19 | מאת:

1. ההקפדה על פעולת הלעיסה אכן מסייעת לצמצום תופעת הגזים. 2. מומלץ לא לשתות בשעת האכילה, מכיוון שהשתייה מאטה את תהליך העיכול, כך שפירוק המזון איטי יותר, וכתוצאה מכך הוא תוסס. במידה והמזון עולה-התסיסה תסב צרבת, ואילו במידה והמזון יורד- ייגרמו גזים. 3.בהקשר לגזים- במידה והתופעה חוזרת על עצמה על בסיס יומי- מומלץ לבדוק חשד לקנדידה http://www.sakerclinic.com/he/candida.html 4.באשר למזונות ה"מעודדים" את התופעה: בעיקר פחמימות, כדאי למעט בצריכת סוכרים. 5. ארוחות רבות וקטנות אכן אפקטיביות.

1 ... < 10 11 12 13 14 15