עייפות כרונית

דיון מתוך פורום  תזונה וניקוי הגוף מרעלים

10/04/2006 | 09:53 | מאת: אילן

אני בן 37 עושה ברבה ספורט אבל בזמן האחרון אני כל הזמן עייף. יש תזונה שעוזרת לזה? תודה רבה,אילן

10/04/2006 | 10:51 | מאת:

אילן שלום, כדאי מאוד שתבצע ספירת דם כדי לבדוק את רמת הסוכרים וה-B12 בדם. חסרה לי אינפורמציה כללית כמו, מתי אתה מרגיש את תחושת העייפות? מהו משקלך? על כל פנים, מומלץ להעלות את כמות הירקות והפירות בתפריטך, בעיקר לפני האימון אחרי האימון, לעומת זאת, הקפד לצרוך חלבונים. ובנוסף- מומלץ לצרוך מולטיויטאמין בהתאם למשקלך.

10/04/2006 | 11:54 | מאת: עדי

גם לי היתה תקופה כזאת וגם אני עוסקת בפעילות גופנית 4 פעמים בשבוע. עשיתי בדיקת דם וה- B12 היה נמוך , 217 לערך. התחלתי לקחת כדורי מציצה B12 וזה עלה לי ל- 450 ואכן הייתי יותר עירנית :) בהקשר זה שאלה: מה הרמה המומלצת של ויטמין B12? הדעות חלוקות.... גם הרמה הנמוכה שהייתה לי - 217 - נחשבת תקינה לפי הסקלה של קופות החולים, אך בפועל קשה היה לתפקד עם רמה זאת. ועוד שאלה: אם מפסיקים ליטול את הכדורים האם זה עשוי לרדת שוב לרמה נמוכה ? אם כן- יורד באופן מיידי????