שאלה על תזונה וכבד

דיון מתוך פורום  תזונה וניקוי הגוף מרעלים

06/04/2006 | 16:06 | מאת: אורנה

בבדיקת דם שעשו לי בתחילת השנה היו לי ערכים של פי 3 ממה שמותר בכבד. אמרו לי שכל זה מתזונה לא נכונה וקיבלתי הפניה לדיטנית בקופת חולים אבל לא היתי מרוצה מהתכנית שהיא בנתה לי. איך מטפלים בכבד שומני? מה לעשות נגש חולשה? אני לא רוצה לאכול אוכל מכובס של דיטות.

06/04/2006 | 16:19 | מאת:

הייתי מעוניים לקרוא את ממצאי הבדיקות שלך כדי לבחון היכן היו הערכים הגבוהים ביותר, מכיוון שלא ראיתי אותם אני יכול רק להצביע על כיוון: כרגע, הקפידי על ההוראות הבאות: 1. השתדלי לאכול את ארוחת הערב מה שיותר מוקדם. 2. ארוחת הערב- רצוי שתהיה קלה: מרק, פירות, ירקות, סלט. 3. הימנעי לחלוטין מארוחות/זלילות לילה. 4. ישנם תוספי מזון וסוגי תה היעילים לניקוי הכבד. 5. מומלץ להתחיל את הבוקר עם כוס מים וחצי לימון סחוט. 6. הימנעי לחלוטין משתיית אלכוהול והקפידי להימנע ממזונות מטוגנים (צ'יפס במיוחד) ישנן עוד המלצות, אך ממצאי הבדיקות לא בידי כך שאיני יודע אם הן רלוונטיות עבורך.