צרבת

דיון מתוך פורום  תזונה וניקוי הגוף מרעלים

05/04/2006 | 12:58 | מאת: יוסי

אני אוכל די מסודר, אולם שמתי לב שכל פעם שאני אוכל מוצרים כמו חומוס שוקולד וכד' ושוכב לנוח לאחר מכן אני נתקף בצרבת והרגשת חומציות בגרון מה עושים?

05/04/2006 | 14:04 | מאת: אביבה

עדי שלום, אילו הצעות לפתרונות יש לך לצרבת יום יומית בהריון , אבל רק בהריון :-) ??? תודה

05/04/2006 | 15:29 | מאת:

הצרבת נגרמת כתוצאה מעלייה בשיעור החומציות, הנגרמת לרוב ממזונות מתובלים ו/או קשים לעיכול. מעניין לציין שרב האנשים בולעים את המזון מבלי ללעסו! לפיכך, פתרון בעיית הצרבת הוא בעיקר מונע: עליכם להקפיד על לעיסת המזון (ולא לאכול מהר, כדי למנוע את עליית שיעור החומציות. באשר לצרבת בהיריון, עלייך להקפיד גם כן ללעוס את המזון היטב. לא פירטת באיזה טריימסטר של ההיריון את נמצאת, במידה ואת נמצאת בשבוע ה-20 ואילך- קיימים גורמים נוספים לצרבת, כמו לחץ והצטברות גזים. כמו כן, מומלץ להימנע מצירופי מזונות מורכבים, ולהשתדל להפריד בין פחמימות לחלבונים. בנוסף- לאחר בדיקה ודיווח מפורט על התסמינים, קיימת אפשרות להיעזר בתוסף צמח הפאפיה.

06/04/2006 | 11:19 | מאת:

1. ההקפדה על פעולת הלעיסה אכן מסייעת לצמצום תופעת הגזים. 2. מומלץ לא לשתות בשעת האכילה, מכיוון שהשתייה מאטה את תהליך העיכול, כך שפירוק המזון איטי יותר, וכתוצאה מכך הוא תוסס. במידה והמזון עולה-התסיסה תסב צרבת, ואילו במידה והמזון יורד- ייגרמו גזים. 3.בהקשר לגזים- במידה והתופעה חוזרת על עצמה על בסיס יומי- מומלץ לבדוק חשד לקנדידה http://www.sakerclinic.com/he/candida.html 4.באשר למזונות ה"מעודדים" את התופעה: בעיקר פחמימות, כדאי למעט בצריכת סוכרים. 5. ארוחות רבות וקטנות אכן אפקטיביות.