תזונת ילד

דיון מתוך פורום  תזונה וניקוי הגוף מרעלים

20/04/2006 | 10:10 | מאת: טלי

שלום, בני בן חמש וחצי בשום אופן ובשום צורה לא אוכל ירקות ופירות ומעט מאד דברי חלב. אני ממש מיואשת ,תזונת הילד מתבססת בעיקר על פחמימות (עוגיות,מאפים וחטיפים) וחלבונים (בשר בקר ובשר עוף ודגים) וגם זה לא בכמות גדולה. לציין כי הילד לא נראה סובל מתת תזונה אך נמוך מעט לגילו, האם יתכן וזה קשור לחסרים תזונתיים ? ומה עושים ? על תשובתך אודה.

23/04/2006 | 18:18 | מאת:

ראשית, כדאי להציע לילד ירקות ופירות ב"תחפושת": שייקים של פירות, פשטידות וכד'. כמו כן, כדאי לערב את הילד במלאכת הכנת האוכל: חיתוך, סחיטה, ערבוב... בד"כ הפעילות במטבח מלובה ע"י סקרנות ומובילה לתוצאה המיוחלת: אכילה. לגבי גובהו של הילד- אם הוא סובל מחסר בחלבונים, תיתכן השפעה על הפרשת הורמון הגדילה.