נגישות
נגישות

פורום קרדיולוגיה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - קרדיולוגיה - מבוגרים
20230 הודעות
15546 תשובות מומחה

מנהל פורום קרדיולוגיה

שלום לפני חודש אבחנו אצלי מיוקרדיטיס. פינו אותי לביח עם חשד להתקף לב. בצנתור שעשו לי לא מצאו חסימה ולכן הלכו לאבחנה של מיוקרדיטיס. באותם ימים האקו לב יצא 40 אחוז. טופלתי בתרופות. לאחר שבוע השתחררתי עם אקו לב 55 אחוז. שבועיים אחרי ביצעתי אקו לב שיצא תקין לחלוטין 60 אחוז . שלושה שבועות אחרי ביצעתי אקג שיצא לא תקין : גלי t באופן אינפרו לטרלית בצורת אוטם או קרדימיופטיה. אני מבין שזה לא יכול להיות זה כי אוטם לא נמצא בצנתור וגם קרדימיופטיה זה לא יכול להיות כי האקו יצא פעמיים תקין. על מה יכולים להצביע גלי t. האם טבעי לדלקת ואמורים לעבור? האם זה סימן לפגיעה בלב לצמיתות? תודה

גלי t שליליים באקג התכוונתי

שלום רב, תודה על פנייתך. כן זאת אפשרות, אקג עלול הלשתנות בעיקבות פגיעה שריר הלב עיקבות מיוקרדיטיס. בברכה, דר׳ דדשב

תודה על תשובתך. אבל מה זה אומר שהאקג משתנה? זה אומר פגיעה קבועה? או שטבעי וחולף?

זה לא אומר הרבה. זה יכול להיות תלוי בפגיעה קבועה ובתהליך של דלקת חדה.

בהמשך להודעות הקודמות. עשיתי mri בסוף מרץ. הבדיקות העלו תפקוד לב תקין ובצקת בשבע אחוז משריר הלב. אני נוטל קרידלוק פעם ביום וקולכיצין וטריטייס פעמיים ביום. ביומיים שלושה אחרונים הרגשתי פה ושם כאבים חולפים בחזה . האם הדבר אופייני לבצקת בלב? כמה זמן עד שזה עובר? כיום אני כשלושה חודשים אחרי התפרצות המיוקרידטיס .

פורום קרדיולוגיה שלום רב, אני מתגורר בימים אילו במדינה לטינית עולם שלישי. אני בן 45 משקל ממוצע. אין שום רקע רפואי בעל משמעות. בריא. מעשן מעט. לאחרונה מדדתי לחץ דם בבית מרקחת והתוצאה היתה 125/92 . במשך עשרה הימים שאחרי המשכתי לבדוק לחץ דם אחת ליומיים - שלושה, ללא שינוי מגמה בתוצאות . המליצו לי לקחת אספירין לשבוע ולנסות לנוח ולהירגע והכול יסתדר. בעל המרקחת שבדק לי את לחץ הדם בתחילה וגם חבר מהקהילה היהודית מעודד אותי לקחת כדור להורדת לחץ דם בשם : Losartan 100mg . כדור ליום בשעות הבוקר. דוקטור יקר, האם אתה חושב שהטיפול נחוץ ? האם כדאי לי לראות רופא בתחום ( מסובך באזור שאני נמצא ) בברכה, טל

הכדור שעודדו אותי לקחת : Lasartan Denk 100mg/ Lasartan potasico 100mg.

ד"ר יקר , אני שם לב שהתגובה מתערבת מעט ולכן אנצל את ההזדמנות והוסיף מעט פרטים נוספים. בברכה, אני נוטל את הכדור כבר שבועיים מידיי בוקר 100 מג לכדור. לחץ הדם שנימדד לי השבוע בצהריים 128/74 !!! בשיחה עם חברי הרוקח והיות שנטילת הכדור גורמת לי נפילה של עייפות , סחרחורת עד שעות אחהצ . החלטנו להוריד את המינון ל 50 מג ( חצי כדור ) החל מהיום . ולהמשיך לעקוב אחריי לחץ הדם מידי כמה ימים. מה חוות דעתך הכללית על כול הנושא ? בברכה ותודות, טל

שלום רב, באם מדובר בל״ד 125/90 או 152/90? רצוי לבצע בדיקת הולטר ל״ד על מנת להיבן מהו לחץ דם עמיתי. יש להשלים בדיוקת מבעדה כולל תפקודי כליה, אלקטורליטים, לבצע בדיקת סונר בטן עם בדיקת זרימת דם בכליה, נקראת renal inex ובדיקת קרקעית עין. בברכה, דר׳ דדשב

הבדיקה לחץ הדם מצויינים ללא טעות הבדיקה הראשונית 125/92 במכשיר אלקטרוני . כיום 128/74 לאחר נטילת הכדור. תודות

מצויין. לא בהכרח להתחיל טיפול עם מדידה בודדת של ל״ד 125/92. יש לבצע הערכה כפי שכתבתי.

מה לגביי השימוש בכדור ?. אני נוטל כבר שבועיים 100 מג ליום , ומהיום 50 מג. תודות, שבת שלום טל

נא לגשת להערכה אצל קרידולוג. תודה.

27/03/2017 | 00:08 | מאת: ישראל

שלום.. מזה כמה ימין יש לי מאין שריפה בחזה צד ימין שמאל ביד ימין גם ובג תחוש של שורף. בן 27 לא מעשן עוסק בספורט. לוקח ציפרלקס פעם ביום

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. יש צורך בבידהק רפואית מקיפה. פנה נא בהקדם. סיכוי לבעית לב לא גבוה אך יש גם לשלול. בברכה, דר׳ דדשב

26/03/2017 | 23:20 | מאת: מרגה

לפני כחודשיים עברתי צינתור לב. שמו לי סטנד בצד ימין. לפני מספר ימים החלו לי כאבים בחזה. חוסר נוחות. לא קבוע הולך ובא. משך הכאב כדקה. ממה זה נובע והאם תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. לא תקין. יש צורך בבדיקה בחדר מיון. בברכה, דר׳ דדשב

23/03/2017 | 15:41 | מאת: יפית

לפני חודש שברתי צלעות4,5,6 ללא צל וללא תסנין ראתי. בשל כאבים,חוורון,רגליים קפואות והקרנת כאב לכוון המפשעה עשיתי צילום נוסף-כ3 וחצי שבועות לאחר הפציעה. והתוצאות-צל לב לא מורחב, אין תסנין ראתי אך נוסף ממצא שלא היה בצילום הראשון-סינוס קוסטרופני שמאלי חסום. בנוסף התגלה שבר בצלע 10 ללא תזוזה. האם ייתכן שחזיה לוחצת היא הגורם לחסימה? וממה להזהר ומה לעשות? האם יכולה לחזור לצעידות יומיות של 9קמ.

לקריאה נוספת והעמקה

אתר זה עוסק במחלות לב. פני נא להערכה אצל רופא מטפל.

עקב דוד שהתפוצצ ויצר גשם במקלחת ניסיתי לכבות תחשמל באמבטיה רטוב וקיבלתי מכת חשמל שהקפיצה אותי וברחתי משם לאחר מכן היה קשה להרגע כמה שעות מהפחד שנגרם נזק מההתחשמלות יש סיבה לדאוג? או שאני פשוט חושש כי זה לא נעים ואם בגדול אני בסדר אז אין ממה לחשוש?

נא לגשת לבדיקה רפואית בהקדם. בברכה דר׳ דדשב

22/03/2017 | 18:54 | מאת: אפי

שלום. אני בת 30 ואתמול הייתי בביקורת ובדף סיכום כתוב שינוי st בקיר קדמי. לא כתוב איזה שינוי וכמה. אני נורא דואגת . הרופא אמר שזה לא משהו נוראי. הרופא אמר לי להגיע לביקורת בעוד שנה. אשמח בבקשה לדעת מה זה אומר , מה ניתן לעשות והאם זה חמור מאד

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. באם יש לך מחלת לב? רקע קרידאלי? באם הית אצל קרידולוג? הדבר רשום אוטומטית על תרשים אקג? תודה. דר׳ דדשב

22/03/2017 | 14:35 | מאת: ויטלי

שלום רב. לפני שנתיים עברתי ניתוח מעקפים בלב. לקחו לי וריד מהרגל. הכל היה בסדר. לפני כמה ימים הרגשתי כאבים באיזור התפר ברגל וגם יש נפיחות בכף הרגל. היום זה החמיר. מה הסיבה ולאן לפנות בבקשה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. מימצא לא תקין ומחיבית הערכה דחופה. נא לגשת לבדיקה בחדר מיון. בברכה, דר׳ דדשב

שלום, אני לא יודע אם זה הפורום הרלוונטי אבל אני אשאל בכל זאת, אני בן 15 ולאחרונה התחלתי להתאמן בחדר כושר. רציתי לשאול איך הגוף "יודע" להזרים יותר דם לשרירים הרלוונטיים במהלך האימון בלי שחלק גדול מהחמצן והגלוקוז יתבזבז "בדרך" מהלב אל השריר ויכנס לרקמות אחרות? זה קשור להפרש לחצים בין כלי הדם? מה לגבי השיקום והמנוחה לאחר האימון, איך הגוף יודע להזרים את חומצות האמינו הדרושות לשיקום ובניית השרירים בלי שזה יתבזבז "בדרך" ויגיע לרקמות אחרות במקום לשרירים שהופעלו באימון? האם גם אז יש הפרש לחצים?

שלום רב, תודה על פנייתך. פרוום זה עוסק במחלות לב. זרימת דם מפתפזרת באיבירם וכל הסטרוקטורות בגוף ובהתאם לפעילות איבר ספציפי כמות הדם משתנה. זה תלוי לא רק בתפקוד הלב, אלא גם בתפקוד האיבור, במנהו הספציפי וצרכיו. בברכה, דר׳ דדשב

21/03/2017 | 17:24 | מאת: צעירה

מזה כחודש יש לי כאבים בחזה מהמרכז לכיוון שמאל והם מקרינים לגב העליון. הכאבים מתגברם בתנועות מסויימות שאני עושה. כמו כן אציים שהכאבים באים והולכים: אני מרגישה אותם יומיים, אחר כך שבוע שט, אחר כך שוב יום, ושוב הפוגה של כמה ימים וכן הלאה. מה זה יכול להיות?

לקריאה נוספת והעמקה
21/03/2017 | 17:25 | מאת: צעירה

אציין שאני בת 35.

לעיל

שלום רב, תודה על פנייתך. יש צורך בבדיהק פרואית מקיפה. לא ניתן לשלול בוודאות בעית לב. פנה נא לבדיקה בהקדם. בברכה, דר׳ דדשב

21/03/2017 | 15:08 | מאת: לילי אמין

מה פירוש פגם הפיך אפיקלי קטן גבולי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. חשד להפרעה זילוח דם באיזור קטן של חוד הלב. לא תקין. לגשת נא לבדיקת קרדיולוג בהקדם. תודה. דר׳ דדשב

20/03/2017 | 22:12 | מאת: ליטל

שלום רב. הופנתי לבדיקה בשל כאבים במרכז החזה. ידוע על בקע סרעפתי. נוטלת נקסיום. בבדיקה נמצאו צניחות st מסוג upsloping1 אחד מ"מ ב v6 ו v4. הופנתי לאקו לב במאמץ. אציין שבמהלך הבדיקה לא היו כאבים ולא אותרו הפרעות קצב. דופק שיא תקין ותגובה נורמלית למאמץ. מה מהות תוצאות הבדיקה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. קרוב לוודאי ללא משמעות רבה, אך יש להשלים אקו לב במאמת. בברכה, דר׳ דדשב

20/03/2017 | 19:33 | מאת: שירה

שלום הולטר לב לאישה בת 70 (העתקתי מילה במילה אף שבהפרעות קצב אולי חסר פסיק?): משך הבדיקה 21 שעות קצב לב מינימלי 49 קצב לב מקסימלי 90 ממוצע 66 הפרעות קצב חדריות PVC'S לא רק 20 הפרעת קצב על חדריות PAC'S 440 רובם בבוקר מתוכם 20 זוגות הפרעות הולכה - לא שינויי ST לא מה משמעות הממצאים? יש משמעות להפרעות קצב החדריות? האם כמות ההפרעות קצב העל חדריות זה נחשב תקין או מעיד בוודאות על פרפור פרוזדורים? וא"כ האם מדובר בפרפור שהוא גורם סיכון לקרישי דם? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. 1. אין הרבה משמעות 2. חדריות לא - רק 20 vpc 3. לא תקין, אך כמות קטנה מאוד 4. לא ראיתי איזוכר של מילה פריפור בתשובה שצוטטת בפנייתך. נא לגשת לקרידולוג עם תוצאת בדיקה זו ותרשימי אקג מצורפים. בברכה, דר׳ דדשב

16/03/2017 | 12:22 | מאת: אוולין

מעל שבוע מרגישה זרמים,רטט וויברציות מבית החזה לעבר צד ימין של החזה לפחות 4 פעמים ביום.בעיקר בזמן מנוחה ושינה.

לקריאה נוספת והעמקה

לא לגמרי ברור במה מדובר.... לא בהכרח לב.... יש להיבדק אצל רופא, לבצע אקג.

15/03/2017 | 21:13 | מאת: יעלה

שלום רב, בת 62, בשנת 2009 עברתי התקף לב והושתל לי סטנט בעורק LAD ונמצא עורק RCA חסום במלואו, בשנת 2011 עברתי צינתור והושתל לי סטנט בעורק LCX. עקב אירוע מוחי חולף (אמאורוזיס פוגקס) מצאו הצרות משמעותית בעורק אינומינייט (שיוצא מאבי העורקים) והושתל סטנט בעורק אינומינייט. כמו כן נשלחתי לבדיקת אקו לב והולטר לחץ דם. ----------------------- בבדיקת אקו לב (מתאריך מרץ 2017): "מסתם מיטרלי: הסתיידות ניכרת של הטבעת המיטרלית (MAC). מסתם אאורטלי: מסתם מסוייד ללא הצרות. מסתם טריקוספידלית: אי ספיקה טריקוספידלית בדרגה טריוויאלית, לחץ ריאתי סיסטולי 22. אבחנות: Dilated LA, Good LV function הערות: ממצא חשוד לטרשת בקשת האורטה." החמרה בהשוואה לבדיקת אקו לב לפני שנה (מתאריך מרץ 2016) אז נמצא "אי ספיקה מיטרלית מינימלית. הסתיידות הטבעת המיטרלית (MAC)". ----------------------------- כמו כן בבדיקת הולטר ממרץ 2017: "סיבת הארוע: חשד להפרעות קצב. הפרעות קצב על חדרוית APC's: נצפו סה"כ 18 APC'S במשך הבדיקה. נצפו 2 קטעי NONSUSTAINED ATRIAL TACHYCARDIA בני 3-14 פעימות, במהירות 102-130 פעימות לדקה" -------------------- שאלותיי: לגבי האקו לב: 1. מה משמעות התוצאה האקו לב " הסתיידות ניכרת של הטבעת המיטרלית (MAC)"? האם זה דורש התערבות/טיפול – באיזה מקרה יש צורך בטיפול ומה סוג הטיפול/התערבות שניתן לבצע בשביל לתקן את הבעיה? איזו בדיקה ניתן לבצע שתבדוק יותר מדוייק את המצב של הטבעת המיטרלית? 2. האם יש משמעות לכך שיש החמרה ביחד לשנה שעברה, אז היה כתוב " אי ספיקה מיטרלית מינימלית. הסתיידות הטבעת המיטרלית (MAC)" וכעת כתוב " הסתיידות ניכרת של הטבעת המיטרלית (MAC)". עד כמה משמעותית החמרה זו? 3. מה משמעות התוצאה "ממצא חשוד לטרשת בקשת האורטה" באקו לב ומה המשמעות של Dilated LA? לגבי ההולטר: 4. מה המשמעות של NONSUSTAINED ATRIAL TACHYCARDIA בהולטר? ולגבי שתי התוצאות יחדיו: 5. מה דחיפות הטיפול בתוצאות? האם זה דחוף שאקדים את התור לקרדיולוג, או שגם תור בעוד כחודש/חודשיים זה מספיק טוב? אודה לתשובה, בברכה, יעלה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פמנייתך. 1. א. עלול לגרום להפרעה בתקפוד מסתמם מיטרלי. עלול להיות סממן של טרשת עורקים ב׳. לא ג׳. אין צורך במקרה זה - אקו לב מספיק 2. יש לבדוק מה יה מצב מדוייק מבחינת mac בנשה שחלפה. ייתכן מימצא היה גם אז באותה דרגה, פשוט לא ציינו מילולית 3. חשד לטרשת - טרשת - רבדים טרשתים עלולים להיות גם באאורטה 4. לא תקין - הפרעת קצב לב. אין קשר בין הפרעה זו ל- mac 5. במידה וניתן אפשר להדקדים תור, בברכה, דר׳ דדשב

15/03/2017 | 19:22 | מאת: אבא דואג

. בגיל חודשיים היה לה דופן מהיר והיא טופלה במכות חשמל בסורוקה עד שהדופק התייצב. היום היא בת 25 נשואה בהריון חודש חמישי. בזמן האחרון מדי שבוע מפנים אותה עם טיפול נמרץ לבית חולים מזריקים לה בדרך זריקה להורדת קצב הלב הדופק שלה עובר את ה200 לדקה. מה עושים?

לקריאה נוספת והעמקה

נגשים מייד לקרדיולוג וליחידת אם ועובר (סיכון גבוה) במוסד בו היא מתכננת ללדת, לצרוך הערכה מלאה. לשם כך הייתי ממליץ לאשפזה. בברכה, דר׳ דדשב

15/03/2017 | 09:51 | מאת: מיכל

מצטערת אם שאלתי מוזרה במקצת... יש לי MVP. האם תהיה לי בעיה עם כיריים אינדוקציה? הבנתי שאסור לבעלי קוצב לב ומכאן שאלתי. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

באם יש לך קוצב לב קבוע?

10/03/2017 | 19:16 | מאת: שלי

לחץ דם ראיתי, מה נורמלי ומה חריג ? להלן תוצאות בדיקת אקו לב: Normal lv size -dd 49, mm-- sd= 31 mm Normal systolic function -ef= 60% Normal diastolic fanction --e/a=1,4-ee'=8 No lvh --ivs 11 mm --pw 10 mm No wall motion abnormalities Normal la size-area 17 cm 2 Normal rv size and funcion -tapse 22 mm Normal ra size area 14 cm 2 Mild mitral regurgitation Mild tricuspide regurgitation Moderate pulmonary hypertension -49 mm hg spap אציין כי אני סובלתמלחץ דם גבוה ומקבלת כדור לוסרדקס 12.5 מיליגרם. כמו כן אובחנתי לפני מספר שנים בדלקת מפרקים ראומטיק טרייטיס (או איך שלא אומרים את זה) מקבלת מטוטרקסט 7 כדורים. האם הבדיקה שלי תקינה ? הבנתי כי יש לי לחץ דם ראיתי קצת מוגבר. אודה לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. לב תקין. לא תיקן - יתר לחץ ריאתי, ייתכן במסגרת אטריטיס. יש לפנות להערה של יתר לחץ ריאתי. בברכה, דר׳ דדשב

10/03/2017 | 18:37 | מאת: רועי

שלום, אני בן 28, רזה ובריא בדר"כ. לפני כ-4.5 חודשים חוויתי פרפור עליות על רקע הרעלת אלכוהול שנמשך כ-36 שעות. קיבלתי שני עירויים של פרוקור והפרפור הסתדר כמה שניות לפני השוק החשמלי. עירוי הפרוקור הראשון ניתן כ-20 שעות לאחר תחילת הפרפור, ומס' שעות לאחר בדיקת הדי-דימר (לא נערכה בדיקת די-דימר נוספת לאחר הפרפור). כמו כן, עירוי הקלקסן ניתן במרווח של שעה או שעתיים לאחר בדיקת הדי-דימר. עם סיום עם הפרפור לבי המשיך לכאוב והמשכתי להרגיש את פעימות לבי בחוזקה, אף שהיו תקינות כמובן. מאז המצב לא הסתדר, אני חווה פעימות לב חזקות, מהירות מאד לעתים גם במנוחה, וכאבים ארעיים בחזה. אקו לב שנערך פעמיים תקין, אק"ג הדגים דופק סדיר, בבדיקת ריאות בסטטוסקופ נשמעו ריאות נקיות, נשימה בועיות וכיו"ב. סטורציה מעל 95% (הספקתי לפקוד את מוקד האבחון המהיר של הקופה כמה פעמים בינתיים), אין כיחלון. בטיפשותי, בבדיקת ההולטר בחרתי לשכב כל היום במנוחה ולא נתתי הזדמנות לדופק המהיר, שפוקד אותי ביתר שאת במקלחת או במאמץ גופני קל (שלא נדבר על קשה), להתבטא. לאור הנ"ל, בדיקת הקרדיולוג לא העלתה ממצא. מבחן המאמץ, משום מה, היה תקין (אציין שלא בכל רגע ואף לא בכל יום אני מרגיש את הנ"ל, אך בהחלט ברב הימים מאז). התופעה החלה באופן נחרץ מיד עם/לאחר הפרפור. איני חש כל חרדה ולא חשתי לפני כן ויש לציין שאפילו יומיים לפני כן שיחקתי, כהרגלי, כדורגל מס' שעות - ללא כל מאמץ או הסתמנויות לבביות כנ"ל. גם האשפוז עבר עליי ברוח טובה ולא חוויתי בו כל טראומה. אני חסר השכלה רפואית לחלוטין. בעיון קצר באינטרנט הבנתי שאפשר שבמהלך הפרפור נוצר קריש דם שהתגלגל לכדי תסחיף ריאתי? אני מניח שישנן הרבה אופציות. האם זו אופציה ריאלית? האם כדאי לבדוק את הכיוון הזה? אפשר שנדבקתי במשהו בבית החולים שגורם לכך? בדיקות האשלגן והסידן שלי גם הן תקינות. מאז, אפילו אקמול, משום מה, עושה לי מעט כאבים בחזה. חבר נתן לי תוסף מזון Q10 בתקווה שיעזור וזה בכלל החריף את התופעה למשך חצי שעה. כמובן שמאחר והבדיקות הנ"ל היו תקינות, הרופא כבר מתחיל לפזול לכיוון הרגשי ואני צריך להתחיל להצטדק ולך תסביר שאתה מכיר את עצמך ולו היה מדובר בכך - הייתי הראשון לזהות ולהודות בשריטותיי. אך לא מדובר בכל חרדה. למעשה, איני חרד כלל. התופעה מתרחשת גם ברוגע מושלם ללא שום גירוי רגשי שהוא... מצטער על המלל הרב. התופעה כופה עליי השבתה של מרבית פעילויותיי. אשמח לכל עזרה בנושא, מהן האופציות? סיבוכים אפשריים שקרו בזמן הפרפור שיכולים לגרום לתופעה שכזאת? תודה מקרב לב וחג שמח, רועי

לקריאה נוספת והעמקה

בבקשה לגשת להערכה פורמלית מלאה אצל קרדיולוג. בברכה, דר׳ דדשב

10/03/2017 | 15:56 | מאת: עדן

נעים מאוד, הנני בת 22 בריאה בדרכ. נוטלת גלולות מזה כ-4 שנים, ומעשנת מזה כ-4 שנים. בדר"כ בריאה. בשנתיים האחרונות חזרו תוצאות בדיקות הדם המראות אצלי על crp מוגבר ופעם אחת על AST מוגבר. לאחר בדיקת ה-ast נשלחתי לאולטרסאונד בטן ואובחן לי הימנגיומה בכבד. מלבד זה, פעמיים ב-4 חודשים האחרונים קרה לי לחוות ללא שום סיבה - חולשה, המלווה בראיית שחור, אי יכולת לעמוד, קושי בדיבור, זיעה קרה רבה מאוד בכל הגוף ותחושת עלפון. הדבר חולף לאחר 15 דק. מלבד זה אני מרגישה בחודשים האחרונים דופק מואץ לפרקים, ובאופן תכוף יותר בעת התעוררות משינה (גם ללא תזוזה/קימה). האם הדברים קשורים אחד בשני? על איזה בעיה הדבר יכול להעיד?

לקריאה נוספת והעמקה

יש לבצע הערכה מקיפה דרך רופא משפחה תחילה. אין התרשמות כעת שמדובר בבעית לב. בברכה, דר׳ דדשב

09/03/2017 | 01:55 | מאת: אט

לפני מספר ימים בני בן 21 אובחן כחולה בפריקרדיטיס. לאחר שחרור מבית החולים נאמר לנו שעליו לקחת איבופן 600מ"גX3 וכן פעמיים ביום קולכיצין. את הקולכיצין יש לקחת למשך 3 חודשים ואת האיבופן להוריד לאחר שבוע ל400 מ"ג X3 בשבוע ולאחר שבוע להמשיך להוריד מינונים. אין פירוט ואין כרגע רופא שעוקב אחריו שכן הוא חייל. רציתי לשאול כל שבוע איך להפחית מינונים כדי שהירידה בכדורי נוגדי הדלקת לא תהיה מהירה מידי כדי למנוע חזרה של הדלקת והסימפטומים

לקריאה נוספת והעמקה

עליו לגשת לקרדיולוג בכל מסגרת. בברכה, דר׳ דדשב

08/03/2017 | 15:05 | מאת: שמעון

אני בן 65 3 חודשים אחרי תיקון מסתם מיטרלי אני עושה פעילות גופנית אני בכושר בדיקות דם תקינות לחץ דם 120 סיימתי עם כל התרופות בהוראת המנתח מלבד לוסרדקס 2×12.5 האם מומלץ להמשיך או אפשר להפסיק

לקריאה נוספת והעמקה

על פי רוב יש צורך בטיפול תרופתי קבוע, הרי הטיפול הוא זה שמאזן ל״ד. בכל מקרה כל שינוי טיפולי ייבוצע שירות ע״י רופא מטפל. בברכהֿ, דר׳ דדשב

07/03/2017 | 23:56 | מאת: שגית

שלום... לפני שלושה ימים התחילו לי כאבים בחזה בצד שמאל. ניגשתי לרופאת המשפחה שעשתה לי אקג ואמרה שהכל בסדר , שיש לי בלוק ושזה יכול להיות מולד ושהיא לא מאמינה שהגורם לכאב הוא לבבי... אם הבנתי נכון הבלוק הוא לכיוון החדר הימני. האם אני אמורה לעשות עם זה משהו או להתעלם? תודה מראש, שגית

לקריאה נוספת והעמקה

להיבדק אצל קרדיולוג. בברכה, דר׳ דדשב

07/03/2017 | 23:51 | מאת: שחר

שלום אני בת 34. יש לי vsd מולד .אני לא לוקחת תרופות קבועות.זה משהו שאני חיה אותו ואני במעקב. לפני 3 שבועות התחלתי לראשונה לקחת גלולות (מינס ) ואני חושבת שמאז יש לי דפיקות לב מהירות כמעט פעם ביום. האם יש קשר בין הגלולות לזה? אני מאוד לחוצה. אודה לתשובה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא חושב. דר׳ דדשב

06/03/2017 | 07:24 | מאת: רונית

בתי סובלת מהפרעות קצב. ניסתה שלושה מיני כדורים להפרעות קצב .זה לא עזר. סובלת מהתעלפויות .סיבוב ראש ודופק מאוד מהיר הוחלט לבצע לה אבלציה.קיבלה כדורים לגרום להפרעות קצב . נכנסו ללב לבצע את הפעולה אך ההפרעות ברחו.גילו שההפרעות יוצאות מעלייה שמאלית ודבר נוסף גילו חור בין העליות האם חור זה יכול לגרום להפרעות קצב שהיא סובלת .האם כדאי לסגור אותו.היא בת 18.כנראה תעבור שוב אבלציה.ובינתיים מקבלת איקקור 120 מג בתודה האם

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט. אחת הסיבות להפרעת קצב לב עליתית היא פגם במחיהצ בין עליתית. החלטה אופרטיבית באשר לאופן הטיפול תתקבל ע״י קרדיולוג מטפל כאשר בידיו את מלוא המידע והחומר הרפואי העדכני. בברכהֿ דר׳ דדשב

05/03/2017 | 19:12 | מאת: VSD אפיקלי

שלום רב. עברתי בשבוע שעבר אקו לב עוברי (אני בשבוע 25 של הריון). ד"ר שבדקה אותי אמרה שיש VSD אפיקלי אצל העובר ונראה קטן לפי הזרימה. בטח שאני בפניקה וחרשתי כבר את כל האינטרנט על הנושא הנ"ל אבל אני עדיין לא מבינה איפה בדיוק ה"חור" באיזה מיקום ומה עושים עם זה. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

אתר זה עוסק במחלות לב במבוגר. עליך לפנות בבקשה לקרידולוג ילדים, מומחה באקו לב עוברי. בברכה, דר׳ דדשב

05/03/2017 | 16:05 | מאת: אליה

אני בת 23 ובריאה מלבד אסתמה לא מאוזנת. לפני חודש וללא כל סיבה, כשצפיתי בטלוויזיה, התחלתי להרגיש כאב מעט דוקר ולוחץ בחזה ימין. בהתחלה לא שמתי לב לזה אך אחרי שעה-שעתיים זה הלך התגבר עם תחושת מועקה בכל החזה הימני מהסרעפת ומעלה עד הלוע עם תחושת קוצר נשימה קל, דופק מעט מוגבר (90) וסחרחורת קלה עם מעט צרבת בסוף. התקשרתי לייעוץ רופא בכללית ב2700 (כי זה היה כלכך יוצא דופן ופתאומי) והרופאה אמרה שנשמע לה כמו גסטריטיס. ניתקתי אך תחושת המועקה המשיכה והתגברה עד שהלכתי לישון ובבוקר נעלמה. עוד בשבוע הייתה צואה רכה שלא כרגיל וצרבות מסתוריות לעתים בחודש-חודשיים אחרונים. יש לציין שלקחתי אז כדורי פרדניזון 20 מ"ג שנתן רופא ריאות בשל אסתמה לא מאוזנת לשבוע ויכלתי אולי לייחס זאת לכדור. חודש עבר מאז הרגשתי את המועקה ההיא בחזה והיום זה קרה שוב אך גרוע יותר, ללא סטרס או מאמץ, בזמן שיצאנו מהאוטו. התחלתי להרגיש בפתאומיות כאב דוקר במרכז החזה טיפה לכיוון ימין ומועקה חזקה שהקרינה עם הכאב עד הלוע מלווה בצרבת (שלא הייתה קודם) וללא הסחרחורת והדופק המואץ עם קוצר הנשימה כמו בפעם שעברה, אך כאב הרבה יותר, כמו דקירות סכין. זה הלך והחמיר עד שגרם לי ממש לעסות את האיזור ולצעוק "איי" בקול בכל פעם שחשתי דקירה. אחרי כ10 דקות רצופות זה נעלם בהדרגה תוך רבע שעה (בפעם שעברה נמשך כמה שעות ללא הפסקה).כמובן שאני כבר מזמן לא על פרדניזון ואין שום בעיה נראית לעין שגורמת לזה (לא נבדקתי אצל הרופאה שלי בעניין). כמו מה זה נשמע? לבבי, ריאתי (אולי יתר לחץ דם ריאתי, היה לפני שנתיים חשד בשל כמה תופעות שנשארו עד היום אותו דבר ומבחן מאמץ ירוד יחד עם עורק ריאתי מורחב 28 מ"מ אך הוחלט לא לעשות צנתור בסוף והניחו שאין לי יל"ד גם אחרי שנבדקתי אצל ראש המחלקה ליל"ד ריאתי וקרדיולוג)? כלכך מוזר, וללא בעיית צרבות או רפלוקס בכלל. רק בת 23, ולולא זה היה גילי הייתי מיד עפה למיון עם כאבים חמורים כאלה בחזה... תודה

לקריאה נוספת והעמקה

נדמה לי שכדאי להיבדק..... פני נא לבדיקה רפואית מסודרת.

שאלתי כמה זמן מותר לקחת פוסיד אני לוקח פוסיד 5 חודשים זה מוריד לימאת הלחץ הדם.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. בהתאם לצןורך קליני והמלצת רופא מטפל. באופן כללי לעיתים ניתן ליטול פוזיד באופן קבוע כחלק מהטיפול כרוני. לעיתים נוטלים את הפוזיד באופן זמני כטיפול בתסמינים, כגון קוצר נשימה או בצקות וכו׳. יש להתייעץ בנושא עם רופא המטפל. בברכה, דר׳ דדשב

01/03/2017 | 10:49 | מאת: אפרת

שלום, הרופא המליץ לי לקחת כדורים ליתר לחץ דם מכיוון שלחץ הדם שלי תנודתי וקיצוני לאחרונה. השאלה היא האם ניתן להפסיק ליטול את הכדורים בכל עת או שהגוף הופך להיות תלותי בכדורים? בברכה, אפרת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. בהתאם לסוג הכדור. יל״ד זהו מצב כרוני ועל פי רוב יש צורך בטיפול קובע. בכל מקרה כל הפסקת טיפול יש לבצע תחת פיקוח רפואי ובהנחיית רופא. בברכה, דר׳ דדשב

01/03/2017 | 09:10 | מאת: עליזה

בבדיקת אולטר שנעשתה לבחור בן 19 עקב תלונות של פליפטציות התקבלו המייצאים הבאים : הפרעות קצב חדריות: נצפה קטע nonsustained short v.t בן 3 פעימות במהירות של כ-175 פעימות לדקה. הפרעות קצב על חדריות: נצפו סה״כ 21 apc's במשך הבדיקה נצפה קטע של nunsustained atrrial tachycardia בן 10 פעימות במהירות כ-100 פעימות לדקה

לקריאה נוספת והעמקה

בבקשה לגשת בהקדם לקרדילוג. בברכה, דר׳ דדשב

28/02/2017 | 21:13 | מאת: דליה

בעלי שוחרר מבית חולים עם קריאה של : טרופונין - 62. שירד מ - 70. אקו לב תקין. הגיע למיון בגלל תחושה לא טובה ולחץ דם 256/120. לחץ הדם ירד ללא כדורים ל151 באותו ערב, לוקח כדור אחד כל בוקר , עכשיו לחץ הדם תקין. האם עליו להמנע מפעולות כמו נהיגה, מאמץ, עד שערכי הטרופונין ירדו לנורמה? כמה זמן זה יכול לקחת? (ירד משבת להיום ,יום שלישי}

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייץך. אליו לגשת בהדקם לקרידולוג לצורך השלמת בירור וטיפול. לביקור יש להיבא סיכום מפורט של אישפוז בבית חולים. עד לבדיקת קרידולוג אין לבצע פעילות גופנית. לגבי נהיגה רצוי להימנע בשלב זה עד לבדיקה אצל קרדיולוג. בברכה, דר׳ דדשב

25/02/2017 | 15:35 | מאת: דקלה

קמתי בבוקר מכאבים בכתף ימין מתחת לעצם הבריח קצת למטה נוטה יותר לכתף שמקרין לי לכל אורך היד. מה אפשר לעשות כדי להקל על הכאב? הוא לא כאב חד אלא כמו כאב דלקתי יותר

שלום רב, תודה על פנייתך. להיבדק קודם אצל רופא. לאחר בדיקה רפואית ניתן לבצע טיפול. בברכה, דר׳ דדשב

22/02/2017 | 19:35 | מאת: אסי

שלום ד"ר. אני גבר בריא בן 32. הבנתי לגבי תבנית HIGH TAKE OFF/ Early Repolarization, שיש סוגים שנחשבים תקינים, ויש סוגים אחרים שהם יותר בעייתיים. מצרף להלן קישור לתרשים אקג עדכני (הדופק היה מהיר כי הייתי בהתקף פאניקה). מבקש לדעת האם בכלל זה נראה כמו תבנית HIGH TAKE OFF/ Early Repolarization, ובמידה וכן, האם זה נראה מהסוג הלא מדאיג בכלל, ונורמלי לחלוטין? להלן הקישור: https://ibb.co/cKETiv נ.ב התבנית הזו לא חדשה אצלי.

לקריאה נוספת והעמקה

לצערי לא הצלחנו לפתוח את הקישור המצ״ב. פ]נה נא לקרידולוג עם תרשים זה. תודה.

21/02/2017 | 22:08 | מאת: יוסף משה

שלום. בין 53 באקו נמדד מפל לחצים גבוה על המסתם האורטלי. חדר שמאל אינו מורחב התכווצותו בטווח התחתון של הנורמה. EF 55% בנוכחות AR משמעותי. הפרעה ברלקסציה של החדר השמאלי דרגה 1. אי ספיקה בנונית עד קשה. שבוע אחרי האקו התחילו לי דפיקות לב חזקות מאוד דופק גבוהה גם במנוחה. בהולטר 24 שעות הפרעות חדרות PVC'S בכמות מעטה 48 בהקלטה , צמד בודד. הפרעות קצב על חדריות APC'S בכמות נדירה 20 בהקלטה.. (יכול להיות שאני בהדחקה שהכל בסדר )למעט עיקצוצים בחזה ולאור בעית המסתמים שלי האם זה מסוכן . הדפיקות ממש מורגשות בוושט ובבית החזה

לקריאה נוספת והעמקה

עליך לגשת לקרדיולוג בהקדם עם תוצואת של כל הבידוקת על מנת לקלב החלטה באשר להמשך טיפול. בברכה, דר׳ דדשב

20/02/2017 | 23:29 | מאת: יפית

כמה זמן אחרי ניתוח מסתמים ולא מעקפים מותר לחזור לעשן? (יודעת שזה מסרטן ולא בריא)

לקריאה נוספת והעמקה

אסור בהחלט וללא קשר למחלה. בברכה, דר׳ דדשב

19/02/2017 | 14:31 | מאת: קרולין

שלום רב, אבא שלי בן 60. ומעוניין לנסוע לצרפת עקב פטירתה של אחותו. הטיסה אורכת כ 5 שעות אם ישירה אם לא ישירה אפילו יותר. הוא עבר ב2011 ניתוח CABG 4 מעקפים, הוא חולה סכרת ומזריק אינסולין, יש לד״ג וכולסטרול. הכל בטיפול תרופתי אך למרות תחנוניי לא מבצע בדיקות מעקב תכיפות ולכן כנראה לא מאוזן. הוא לא הולך לקרדיולוג לfollow up. ובנוסף בזמנו הייתה היצרות בעורק התרדמת אך בבדיקת דופלר נאמר שיש מעבר דם ואין צורך לנתח אך מאז-2011 לא נבדק ושוב ויש מצב שההיצרות חזרה. שאלתי האם לנוכח המצב יוכל לטוס? יש סכנה ברורה בשל הבדל לחץ אווירי?

לקריאה נוספת והעמקה

לא ניתן לצערי להוישב לשאלתך בהיעדר מידע רפואי והערכה מקצועית קרידלאית ע״יי רופא קרידולוג לאחרונה. נא לפנות למעקב מסודר.

19/02/2017 | 09:45 | מאת: יערה

שלום דר, אני בשבוע 15 להריון שלישי. לפני 4.5 שנים עברתי בדיקות אקו לב והולטר עקב דופק מהיר בהריון והכל יצא תקין. לפני שנתיים חזרתי לקרדיולוג עקב תחושת פלפיטציות (התקפים של החסרת פעימה מדי פעם שחולפים אחרי פרק זמן מסוים).הקרדיולוג הקשיב ללב ואמר שזה תקין ועקב הבדיקות שבוצעו בעבר אין סיבה לדאגה.בשני ההריונות הקודמים לא היו לי התקפים כאלה. בשבועות האחרונים,אני סובלת מדי פעם מהתקפים של החסרת פעימה. זו פעם ראשונה שאני חווה את זה בהריון. האם עצם העובדה שזה קורה בהריון מצריך שוב בדיקות?האם פלפיטציות בהריון זה מסוכן (בהתחשב בכך שבדיקות הלב שלי מהעבר תקינות)? האם יש צורך בבירור?כבר לא נעים לי לפנות שוב לרופאה בנושא הזה.... תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ייתכן דבר במהלך הירון. בד״כ במהלך היריון דופק יכול לעלות כ- 10-15 פעימות לדקה עלומת דופק שהיה לפני היריון וזה מתקדם עם התקדמות ההיריון עם שיא בטרימסטר שני. כמובן יש ללשול דברים אחרים, כולל הפרעה בתפקודי בלוטת התריס, אנמיה, חסר ברזל ועוד. חשוב להלשים גם בדיקת אקו לב והולטר קצב לב - מותרות בהריון. נא פני להערכה לרופא. בברכה, דר׳ דדשב

18/02/2017 | 17:09 | מאת: דוד

שלום, אני צריך לעבור בדיקת ארגומטריה בשבוע הקרוב, ואמרו לי שאסור לקחת תרופות מקבוצת חוסמי בטא 48 שעות לפני הבדיקה הזאת, וגם את התרופה נורווסק אמרו לי שאסור לקחת 24 שעות לפני הבדיקה הזאת, (לגבי החוסמי בטא אני יודע מה הבעיה, הן יכולות להסוות איסכמיה ואז תוצאת הבדיקה לא תהיה מדויקת), אבל לא מובן לי מה הבעיה עם הנורווסק, מה שהכי מטריד אותי זה שאם אני לא אקח את הנורווסק 24 שעות לפני הארגומטריה אז לחץ הדם שלי הסיסטולי יכול לזנק ליותר מ- 200 ואז בכלל לא יעשו לי את הבדיקה בערכים גבוהים כאלה, מבקש ממך ייעוץ דחוף, בברכה, דוד

לקריאה נוספת והעמקה

אין שום בעיה עם נורווסק בהיבט זה. בברכה, דר׳ דדשב

17/02/2017 | 11:39 | מאת: יובל

שלום, אני בן 51 מאובחן בפרפור פרוזדורים התקפי. מדד CHADS 1 ׁ(יתר לחץ דם). עד היום טופלתי באספירין 100 מ"ג ליום. החלטתי לעבור למדללי הדם החדשים. הרופא המליץ לי על קסרלטו אבל תחושתי היא שדווקא הפרדקסה מתאים יותר? אשמח לקבל את דעתך תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, עליך לגשת לבדיקת קרדיולוג עם כל החומר שבידיך. יש לוודא מספר נקודות, כולל מימצאים באקו לב, בהולטר קצב לב, צדירות הפירפור וקיום של מחלות אחרות, לרבות סוכרת, יל״ד, באם היו אירועים תסחיפים לרבות מאורע נוירולוגי וכו׳. פנה נא לבדיקת קרידולוג. רופא קרידולוג ימבצע הערכה מדוקדקת וייתן לך המלצות באשר לטיפול בנוגדי קרישה כאלה או אחרים ובכלל. בברכה, דר׳ דדשב

14/02/2017 | 00:04 | מאת: אסתר

שלום, הייתי רוצה לקבל עצה מה זה אומר תוצאות הבדיקה, עשיתי בדיקת אקו וכתוב: המסתם הימטרלי: מעובה. חדר שמאל תקין בגודל ובתיפקוד הגלובאלי והאיזורי, ואינו מעובה לחצי מילוי מוגברים עליה שמאלית מעט מורחבת אאורטה תקינה חדר ימין תקין ומתמודד מול לחץ דם ריאתי תקין אי ספיקה מיטרלית קלה + מרכזים עם VC של 3 מ"מ אי ספיקה טריקוספידלית קלה +. IVC תקין ללא נוזל פריקרדיאלי אלה תוצאות בדיקה קודמת שבוצעה באוגוסט 2016: חדר שמאלי אינו מוגדל; תפקודו הגלובאלי והאזורי תקינים. מקטע הפליטה המוערך כ- 60%. עליה שמאלית אינה מוגדלת. חללים ימניים בגודל ובתפקוד תקינים. מורפולגיה תקינה של המסתמים עם עקומות זרימה תקינות על פניהם. הודגמה אי ספיקה מיטראלית מזערית וטריקטספידלית קלה עם מפל לחצים בן 23 ממ"כ על פני המסתם ממצא המתאם ללחץ ריאתי מוערך של כ- 30 ממ"כ. הפריקארד אינו מעובה. ללא תפליט פריקרדיאלי. שורש הוותין והוותין העולה ברוחב תקין. לסיכום: Normal Echo

לקריאה נוספת והעמקה

עליך לגשת לקרדיולוג עם תןצאות בדיקות אלה. בבדיקה נוכחית דליפה מיטרלית יותר מקלה, דליפה טריקוספידלית בדרגה יותר מקלה - אך מימצאים הללו דעיין קלים בסה״כ. כאמור לחת מילוי מוגבר במעיד על הפרעה בהרפיית הלב, עם הרבחה של עליה שמאל. בברכה, דר׳ דדשב

קרדיולוג לא אמר כלום, לא התייחס. יש אפשרות לקבל תשובה במילים שאני אבין ? תודה מראש.

יש לגשת לבדיקת קרדיולוג. בברכה, דר׳ דדשב

13/02/2017 | 23:47 | מאת: אסתר

אבחנות:good luv fn no email Mild la dilatation Elevated filling pressures Mild+ mr מה זה אומר?

שלום רב, תודה על פנייתך. בהתבסס על הנכתב בפנייתך - באנגלית. 1. הרבחה קלה של עליה שמאל 2. עליה של לחץ מילוי 3. דלך מיטרלי - מסתם דו צניפי ברדגה קלה+, קצת יורת מלה בברכה, דר׳ דדשב

12/02/2017 | 22:53 | מאת: פציינט

בדיקה של אקו לב במאמץ תראה אם יש הפרעה + טרשת כרגע בלב ? יש אצלי כבר חודשים מיחושים לא כואבים בחזה - זה אומר משהו ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. בדיקה זו פונקציונלית ואל בודקת ישירת את העורקים הכלילים, אך יכולה לרמז על קיום הפרעה בזליוח דם בכלי דם לבבים - כלילים, קורונרים. בברכה, דר׳ דדשב

12/02/2017 | 22:33 | מאת: אבי

שלום רב, אשמח לקבל עצה ? עזרה כי אני כבר די לא יודע מה לעשות. אני בן 30 . לפני 11 שנה היה לי דלקת בשריר הלב..(מיוקרדיטיס) הייתי מאושפז והחלמתי מהמחלה באופן עצמאי ללא כל תרופות. את המיוקרדיטיס ראו כאשר עשו לי בדיקת אקו לב. מאז אני חייב כרגיל..עושה בדיקות כל שנה פלוס מינוס של הולטר 24 שעות , אקו לב וארגומטריה. כל הבדיקות הנ"ל תקינות.פרט לוונקבך בלילה (רואים בהולטר) ואף גם עברתי לפני שנה וחצי בדיקת MRI על מנת את מצב הלב ושם ראו שיש לי צלקת בלב. הייתי אצל מספר רופאים וכולם אומרים שמצבי תקין. משום מה לעיתים את מרגיש במאמץ וגם לא במאמץ כאבי בחזה בצד שמאל לפעמים כאילו נתפס לי השריר בחזה. לפעמים אני מרגיש כמו מחט שחודרת לי ללב. והיום הרגשתי סחרחורת לאחר מאמץ וכאבים ולכם החלטתי לרשום פה בפורום על מנת שאולי מישהו ליעץ לי מה לעשות. חשוב לי להזכיר שעשיתי הרבה בדיקות (עשיתי גם הולטר לחודשיים ושם ראו רק וונקבך). תודה מראש, אבי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. עליך לגשת לקרידולוג עם תוצואת של כל הבדיקות שביצעת. בברכה, דר׳ דדשב

11/02/2017 | 20:52 | מאת: רבקה פרומר

שלום התייעצתי איתך 3 פעמים והוחלט לאור ממצאי הבדיקות על"סגירת ASD בצינתור ". בפגישה האחרונה נתבקשתי לבצע בדיקות נוספות :הולטר קצב לב 48 שעות ,דופלר עורקי תרדמה וורטברלים ,בדיקת נוירולוג והדמייה בהנחייתו. ביצעתי את כולן ,כיצד עלי לנהוג ע כ ש י ו ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש ליצור קשר ישיר עמנו. תודה. בברכה, דר׳ דדשב

10/02/2017 | 16:57 | מאת: אסתי

באוגוסט 2014 עברתי התקף לב. החודש עשיתי אקו למעקב ואלו התוצאות: aorta root diameter 27 היה 29 בפעם הקודמת LT atrium dimensions 31 היה 33 בפעם הקודמת Lt ventricle : edd 38 היה 39 בפעם הקודמת esd 26 היה 28 בפעם הקודמת %shortening 31 היה 37 בפעם הקודמת ivs thickness (ed) 11 היה 10 בפעם הקודמת Pw thickness (ed) 11 היה 10 בפעם הקודמת aortic flow - max velocity 1.5 היה 1.9 בפעם הקודמת tricuspid flow - max velocity 2.9 לא נבדק בפעם הקודמת באנליזה לא ברור לי הכתב כל כך... very low echogemuty? הטכנאית ציינה שלא רואים כל כך טוב אולי זה ציון שלא רואים טוב? good global sys...wf גם פה לא ברור לי מה כתוב ולא יכולה לצרף תמונה normal size of.... שוב הכתב... minimal MR Mild TR. PHT; PHSP=40 mm ttg אם הייתי יכולה לצרף תמונה אולי היה יותר ברור. בבקשה אם אפשר לפענח לי את התוצאות, כדי שלא אלחץ מדי ....שישי היום וקופ"ח סגורה... תודה רבה.

Mild TR. PHT ; PASP = 40mmHg יתר לחץ דם ריאתי?

שלום רב, תודה על פנייתך. שינוי מינורים במפסרים ייתכנו ואין בזה שום בעיה, במיוחד כשהמדייה ירודה טכנית כפי עולה מהרשום בפנייתך. יתר לחץ ראיתי קל, כן. בברכה, דר׳ דדשב

תודה רבה. שאלה נוספת, יתר לחץ ראתי קל דורש טיפול כרגע? או רק מעקב?

תודה על פנייתך החוזרת. על פי רוב לא, אך הכל הוא בקנוטקסט קליני הכולל. בברכה, דר׳ דדשב

11/02/2017 | 17:09 | מאת: אסתי

אני מאוד מאוד מודה לך, הרגעת אותי. מחר אגש לקרדיולוג שלי.

מצויין. בהצלחה.

09/02/2017 | 14:31 | מאת: יפעת

שלום ד"ר, אני בטיפולי פריון , לפני החזרה של עוברים מוקפאים. מקבלת מדבקות אוורל- שזה אסטרוגן 100 כל יומיים. ברקע PFO עם דלף דו צדדי קטן. בגיל 48. לא שמנה . לא מעשנת. אין לי קרישיות יתר ברוך השם. בבדיקת דם לקרישיות יתר שהפנה אותי רופא משפחה עקב ההורמונים מלפני שבוע - יצא תקין ברוך השם. הבנתי שזו לא בדיקה מלאה. בדיקה בעבר שהפנה המטולוג , יצאה תקינה למעט פקטור 8 שהיה גבולי. הבעיה היא שהיום הרגשתי למשך 5 דקות כמו אורות מרצדים בזווית העין, נראה לי בשתי העיניים, וזה חלף. לפני שנים גם היה לי טשטוש קל למספר שניות בעין שמאל והיה מקרה גם לפני שנים של חולשה ביד שמאל קלה וחלף. אני בדילמה קשה מאוד. האם להמשיך עם האוורל-אסטרוגן או שלוותר על הנסיון להרות. אם אני יוריד את המינון של האסטרוגן למדבקה אחת כל יומיים של 50 במקום 100. האם יעזור? רופא משפחה נתן לי לעשות בדיקות אקו לב ועורקי צוואר. אם יצאו תקינות בע"ה אפשר להמשיך כרגיל? אשמח אם תוכל לעזור לי ולייעץ לי מה לעשות? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה
09/02/2017 | 19:18 | מאת: יפעת

שכחתי לציין שלקחתי את ההורמונים רק שבועיים אחרי הפסקה של שנים.

תודה על פנייתך. יש לגשת ליעוץ אישי עם קרדיולוג. בברכה, דר׳ דדשב

09/02/2017 | 12:11 | מאת: מירטה

5...עשיתי בדיקת ecg. ונרשם execise yes caution 631: Slight st_t abnormality ll v4 v6 121:counterclockwise rorationk מה אומר בבקשה ואם מעיד על בעיה??

לקריאה נוספת והעמקה

נרשם כבר

09/02/2017 | 12:01 | מאת: מירטה

אני בת 28 בהריון שבוע 35...עשיתי בדיקת ecg. ונרשם execise yes caution 631: Slight st_t abnormality ll v4 v6 121:counterclockwise rorationk מה אומר בבקשה ואם מעיד על בעיה??

לקריאה נוספת והעמקה

בעצם לא הרבה. פשוט כדאי שעל אק יעבור רופא. אין להתייחס לרשום באופן אוטומטי ע״י מכשיר. בברכה, דר׳ דדשב

08/02/2017 | 13:29 | מאת: אבי

שלום רב אני בן 31, בריא. מזה כ-9 חודשים אני סובל מכאבים באזור החזה (צד ימין, שמאל ובמרכז), אזור יד שמאל ובגב. עברתי אינספור בדיקות אקג (בכל פעם שיש לי כאבים אני הולך לרופא), מבחן מאמץ (בחודש 06/16), לחץ דם תקין (בדיקה אחרונה לפני מס' ימים), בדיקת כולסטרול תקינה. הרופאים שטיפלו איבחנו כהתקף חרדה/ לחץ, למרות שבהתחלה התסמינים היו של התקף חרדה אבל לאחר מכן הכאבים אינם באים לידי ביטוי כפי שהיו בעת התקף החרדה או הלחץ. שאלתי היא האם קיים צורך לבצע בדיקות נוספות? כל כמה זמן מומלץ לעשות מבחן מאמץ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מציע לבצע בדיקת אקו לב במאמץ. תדירות בדיקות מאמץ נקבעת ע״י רופא לפי צרוך קליני. בברכה, דר׳ דדשב

11/02/2017 | 14:21 | מאת: אבי

תודה

בברכה

08/02/2017 | 11:55 | מאת: אירנה קוביל

שלום רב, גבר ידיד בן כ-67 נמצא בפעמים אחדות במצב של התעלפות ללא שום סימן מקדים, כאשר הלך בלילה להטיל שטן. הוא התעלף וכאשר קם מההתעלפות הכל היה תקין כאילו שום דבר לא קרה. כמובן שלא היה מודע למה שקרה. תופעה זו קרה בשתי פעמים, בפעם הראשונה בלילות כמעט עוקבים עם הפסקה של כמה ימים, בפעם השנייה לאחר מספר שבועות וגם אז התופעה חזרה לעמה פעם או פעמיים. היה במיון עשו לו CT מוח, הוזמן למעקב ונעשה לו בפעם השנייה עוד CT מוח. בשניהם לא נמצא דבר. לא הייתה הבחנה ברורה ואפילו בביקורת אצל ניאורולוג המליצו לנסות טיפול נגד אפילפסיה. בכל פעם בבקרים, שהתופעה קרתה בלילה, באותו מעמד לאחר שניגש לשירותים ומבלי להרגיש אף דבר מיוחד קודם, הגבר הרגיש טוב טעשה פעילות כסדרה. הידיד סובל מבעיית לב (פרפור פרוזדורי, מטופל בתרופה מעין קומדין, כנראה משהו אחר אקויוולנטי להסדרת הכרישה). אני מבקשת לשאול שלוש שאלות: א. האם התופעה היא מספיק מוגדרת (התעלפות לילית בזמן הטלת שטן) כדי לקבל הבחנה של Micturition syncope? ב. האם יכול להימצא לפעמים קשר בין התופעה הזו לבין אי-אלו בעייות של לב, לחץ דם או משאבקשכם לציין שכדאי להיבדק. ג. מדוע הומלץ לו טיפול של אפילפסיה? יש מקום לכזה דבר? מקווה שאוכל לקבל תשובות לשאלותיי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. נושא מורכב ולא נוכל לייעץ כאן על גבי דפי אינטרנט. עליו לבעור הערכה מאלה אצל קרדיולוג ונוירולוג. נא לגשת. תודה. בברכה, דר׳ דדשב