אפשרות לצום לאחר החלפת מסתם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

19/02/2023 | 11:01 | מאת: דוד

שלום רב חלפו 3 חודשים מאז החלפת מסתם מיטרלי במסתם ביולוגי ותיקון המסתם האאורטלי. התרופות היומיות הן קרדילוק,ספירונולקטין ומיקרופירין. האם מותר לי לצום בתעניות

התשובה אינה חד משמעית והיא תלויה במדדים הבסיסיים - מה לחץ הדם? מה תוצאות בדיקות הדם והמצב הגופני הכללי? מה הסיבה לנטילת כל אחת מהתרופות לכתחילה? בצום לחצי הדם עשויים לרדת, והטיפול בקרדילוק וספירונולקטון עשוי להוריד אותם עוד יותר. צריך לשים לב שלחץ הדם לא יורד יתר על המידה.

מנהל פורום קרדיולוגיה