פענוח בדיקת אקו לב אחרונה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

28/02/2023 | 11:05 | מאת: פרח

קיבלתי את הפענוח אבל התור לרופא רק בשבוע הבא ואני בלחץ כי נראה לי שיש פה הרבה דברים לא תקינים. אשמח לעזרה בפענוח אאורטה עולה: 37 21-34 מ״מ שורש האאורטה: 33 20-37 מ״מ ( )D-2 פרוזדור שמאלי 39 19-40 מ״מ ( )CV 4 שטח הפרוזדור השמאלי 18 16-18 מ״מ קוטר חדר שמאלי בזמן סיסטולה: 32 23-40 מ״מ קוטר חדר שמאלי בזמן דיאסטולה: 51 35-54 מ״מ עובי המחיצה בין חדרית: 12 06-11 מ״מ עובי דופן אחורית: 10 06-11 מ״מ חדר שמאל: תקין אפיק מוצא חדר שמאל: תקין LVWMI 22/22 מקטע פליטה מוערך של חדר שמאל: מעל 65 מקטע פליטה נמדד של חדר שמאל: 67% תפקוד כולל של חדר שמאל: תקין חדר ימין: בגודל ותפקוד תקינים עליות הלב: תקינות מחיצת לב: התעבות בזאלית תפליט פריקדיארי: בכמות קטנה האאורטה: הרחבה של האאורטה העולה קיימת הרחבה של האאורטה העולה בקוטר: 3.7 ס"מ מבנה: תקין דופלר: דליפה מינימלית זרימה מיטרלית תפקוד סיסטולי ככלי ואזורי של חדר שמאל סיכום אקו לב דופלר NORMAL=1, HYRO=2, AKINETIC=3, DYSKINETIC=4, ANEURYSMAL=5 ,0= לא נצפה מסתם מיטרלי E: 80 cm/sec A: 99 cm/sec E/A ratio: 0.8 Deceleration: 165 msec הערכה דיאסטולית מורחבת תפקוד דיאסטולי: E/E' SEPTAL=12.03 מבנה: עלים מעובים , פתיחה תקינה דופלר צבעוני: MILD AR מפל לחצים מקסימלי: 11 מבנה: תקין דופלר צבעוני: אין דליפה לחץ דם ריאתי סיסטולי: ממ"כ TR לא ניתן להעריך בהעדר :IVC הוריד החלול התחתון תקין מסתם ריאתי: תקין מפל לחצים מקסימלי: 5 ממ"כ מסתם אאורטלי זרימה אאורטלית מסתם טריקוספידלי מסתם ריאתי סיכום: NORMAL LV SIZE AND GLOBAL SYSTOLIC FUNCTION, EF=67% NO SEGMENTAL WALL MOTION ABNORMALITY MILD BASAL SEPTAL HYPERTROPHY GRADE 1 LV DIASTOLIC DYSFUNCTIONAORTIC VALVE SCLEROSIS W/O SIGNIFICANT STENOSIS, MILD ARMILD DILATATION OF ASCENDING AORTANORMAL RV SIZE AND SYSTOLIC FUNCTIONSMALL PERICARDIAL EFFUSION

הפענוח כתוב... היפרטרופיה קלה, אי ספיקה דיאסטולית דרגה 1 וכו. לגבי משמעות הממצאים - אפשר להתייחס רק בהקשר הקליני - בהתאם לגיל, מחלות הרקע, התלונות, הטיפולים התרופתיים והבדיקה הפיזיקלית.

מנהל פורום קרדיולוגיה