מלח אשלגן וכאבים באיזור הלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

02/04/2023 | 17:32 | מאת: אביב

שלום אני סוכרתי סוג 1. תפקודי כליה תקינים. כשיש היפויים ואני שותה גלוקוז זה גורר רמת אשלגן נמוכה בבדיקה בבוקר בקופה. לכן תיספתי מלח אשלגן במשך היום ומאז רמת האשלגן תקינה בבדיקה בקופה. אבל היו כאבים באיזור הלב כשלקחתי יחסית הרבה מלח אשלגן. לא שמתי לב לדופק מהיר/משונה. האם יתכן קשר בין ריבוי המלח אשלגן לכאבים באיזור הלב? תודה.

אשלגן בריכוז גבוה בדם עלול לגרום להפרעות בקצב הלב ואף למוות. הקשר לרמות הסוכר הוא הדוק, שכן אינסולין 'דוחף' את האשלגן לתוך התאים ומוריד את ריכוזו בדם. נשמע שכדאי לתאר את התופעה מול רופא הסוכרת, ולהגיע לאיזון סוכר ולמינוני אשלגן שיצמצמו את התנודות במשך האשלגן והסוכר למינימום האפשרי למניעת נזקים עתידיים.

מנהל פורום קרדיולוגיה