פורום קרדיולוגיה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - קרדיולוגיה - מבוגרים
20230 הודעות
15546 תשובות מומחה

מנהל פורום קרדיולוגיה

20/06/2017 | 15:44 | מאת: מוטי.י

אבא שלי נכה קטוע רגל עבר בעבר מעקפים . סובל מאי ספיקת לב בינוני בחדר שמאל. סובל מסוכרת לוקח מספר רב של כדורים. כיום הוא דיי מאוזן רפואית אך במצב של חוסר איזון סוכר. שאלתי האם טיסה לחו"ל עלולה להזיק לו הלחצים באוויר וכול הפרוצדורה לטוס וכ"ו ?

20/06/2017 | 16:24 | מאת: מוטי.י

אבא שלי בן 75

הוא עבר ניתוח מעקפים כלילים?

20/06/2017 | 05:16 | מאת: איה

אני בת 42, לפני כשנתיים (כתוצאה מהשתלשלות אירועים- לקיחת אנטיביוטיקה שגרמה לשלשולים כרוניים, שנמשכו חודש, בעודי מטיילת במדינת עולם שלישי) רמות האשלגן בגופי ירדו ל 2.9 ועברתי אירוע מוחי חולף (כנראה כתוצאה מהפרעת קצב לב, הלב "שלח" קריש דם למוח) היום אני לוקחת אספרין 100 מג ובריאה לחלוטין, עם רמות אשלגן תקינות. שאלתי, אני רוצה לשתות כל יום כף של חומץ תפוחים (יש לו הרבה יתרונות חיוביים) אבל יש כל מיני דעות סותרות לגבי האשלגן ואני רוצה לוודא לפני שאני מתחילה. האם חומץ תפוחים, מוריד רמות אשלגן בגוף או מועיל לרמות האשלגן? והאם אפשרי לקחת אספרין 100 מג ולשתות כל יום כף של חומץ תפוחים? תודה על העזרה

לקריאה נוספת והעמקה

יש להתייעץ עם מומחה בנושא דיאטה. לא ידוע לי לגבי קשר בין אספירין וחומץ פתוחים.

19/06/2017 | 09:40 | מאת: סיגל

שלום רב דוקטור. גם אני סובלת פעימות מוקדמות אני ממש מיואשת עשיתי הולטר 24 שעות. שיצא תקין צילום חזה. אקג. בדיקת דם טרופונין הכל תקין ועדיין זה מציק לי מאודדדדד ואני כבר מיואשת מהחיים . לא נוטלת תרופות לבעיה הזו. מה אתה מציע? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

לגשת להערכה מלאה אצל קרידולוג.

19/06/2017 | 01:04 | מאת: ירמי

האם שימוש חד פעמי בקוקאין, ממש מעט יכול לגרום להתקף לב אצל מישהו צעיר בן 33 והאם יש סכנת חיים או שזה אחרי שימוש ממושך?

כן

18/06/2017 | 22:54 | מאת: אבגד123

שלום- אני מזה 3 חודשים סובל משינוי באורח החיים שלי שמלווה בדפיקות לב מהירות ובאות במצבים בלתי הגיונים שאני קם מהמיטה או אפילו מסתובב שאני שוכב עולה מדרגה ובנוסף לכך כאשר זה קורה הבטן שלי זזה קופצת באותו הקצב וגם החזה זז אותו הדבר בעת דפיקות הלב , בנוסף לכך יש לי יציאות לפעמים שלשולים ואם לא צואה נמרחת לא כרגיל, גם משהו ששמתי לב בזמן האחרון דברים נרדמים לי רגל יד בתנוחה שנראה לי שלא אמור לקרות בנוסף לכל זה הראייה שלי לא 100 אחוז מטושטשת בקושי יכול להיות בפלאפון או טלויזיה ועוד על כך גם סחרחורות יש לי הרגה שאני מבולבל ואני בעל זיכרון טוב ,וכאבים חזקים מעל העיניים צינון שלא עובר גם לאורך ה-3 חודשיים כמו כל התסמינים האלה לאורך התקופה . הלכתי לרופאים שהמליצו לי והכל תקין אני יודע שזה טוב אבל זה לא עובר אני חייב כיוון ספיציפי .סליחה על המלל הגדול תודה לעונים.

בן 17.

התופעה זו התחילה בעת שיעור ספורט שפתאום היה לי כאבים חזקים מאוד בבטן וטשטוש .

יש להיבדק ולשוחח עם הרופא בעת ביקור. כמעט בלתי אפשרי לסמן כיוון בלי בידקה ושיחה

18/06/2017 | 18:25 | מאת: אבי

שלום בן 34 מזה 4 שנים אני מרגיש עייפות(שיכולה להופיע גם בבוקר לאחר שינה מספקת),חוסר ריכוז,בעיות זיכרון,חוסר אנרגיה.לפני 4 שנים התגלה מחסור B12 ומאז ועד היום אני לוקח את תוסף התזונה כך שערכיו הם בנורמה.במסגרת בירור ל B12 נמוך בוצעה בדיקת גסטרין והתגלה גבוה.עברתי 2 גסטרוסקופיות שהציגו מצב של גסטריטיס אטרופית אוטואימונית (HP שלילי - אין נוכחות חיידק הליקובקטור פילורי).עד היום לא הוצע טיפול כלשהו לגסטריטיס חוץ מלהמשיך ליטול B12 עם הפסקות ובדיקות דם שגרתיות.חוץ מזה שאר בדיקות הדם תקינות (אלקטרוליטים,ספירת דם,TSH - הכל תקין לפי שעה).עברתי לפני כמה שנים MRI מוח היות ולכל התסמינים התווספו גם זרמים בכל הגוף,לחץ ברגליים וחוסר יציבות בהליכה.ה MRI יצא תקין ולפי שעה אין עדות לממצא נוירולוגי יוצא דופן.לפני כמה שנים עברתי גם אקוקרדיוגרפיה חיצונית (אקו לב) והולטר היות ורופא המשפחה מצא סינוס ברדיקרדיה ובנוסף אני מרגיש כמו דופק בצוואר מצד שמאל ופלפטציות - 2 הבדיקות יצאו תקינות.הייתי אצל קרדיולוג לאחר 2 הבדיקות הנ"ל ובדיקתו יצאה תקינה.הל"ד שלי בגדר הנורמה,אמנם הדופק די איטי (45- 50) ועל אף שאני הולך לחדר כושר ועושה ספורט איני בטוח שזה נורמלי עבורי.בינתיים עושה רושם שהדופק הנמוך לא אחראי על הסימפטומים אותם מציג. בנוסף אציין שמצבי הנפשי תקין לחלוטין - הבעיה אינה נפשית (נבדק הכל בסדר). אשמח לקבל ייעוץ ואולי כיוונים בדיקה נוספים הקשורים לקרדיולוגיה ו/או אולי תחומים נוספים שעליי לפנות להמשך בירור. תודה אבי

18/06/2017 | 18:44 | מאת: אבי

מצ"ב תוצאות הולטר לפני 3 שנים ואקו לב לפני שנתיים.

לצערי לא ניתן היה לראות קובץ מצורף.

17/06/2017 | 18:48 | מאת: דוד

שלום , אני בן 25 וביום יום יש לי פעימות מוקדמות . הייתי אצל קרדיולוג,בדקו אותי ונתנו לי הולטר. התוצאות אכן הראו פעימה מוקדמת ללא סכנה. אני חווה את זה יום יום וזה מדאיג אותי למרות האבחנה.. מה שמדאיג אותי יותר זה שקרו כמה מקרים שעשיתי פעילות ספורטיבית ,אפילו למשך כמה דק' והדופק שלי היה בשמיים, ממש הרגשתי את דפיקות הלב בחזה מבלי לגעת בגוף אפילו אם זה היה לעלות במדרגות במהירות סבירה. בדיקות דם שעשיתי לפני, בערך, כחצי שנה יצאו נורמליות לחלוטין. אני לא עושה ספורט ביום יום קרוב לשנתיים , אפילו לא הולך/רץ וכו'.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. כדאי לבמע מבחן מאמץ. בברכה, דר׳ דדשב

שלום. אני בת 41 ללא מחלקות רקע. נוטלת ציפרלקס 15 מ״ג בגלל התקפי חרדה. במצב מנוחה הייתה לי החסרת פעימה ארוכה ומיד לאחר מכן התחיל דופק מהיר מאוד לא סדיר. ניסיתי למדוד אותו אבל זה היה בלתי אפשרי, מהיר ולא סדיר, קופצני. כעבור כדקה זה חלף. לא היו סחרחורת או תחושת עילפון. רק לאחר ההתקף הזעה וגל חום שנמשך מעט מאוד זמן. באם מצב זה מסוכן? האם אני צריכה לעבור בירור למרות שזו פעם ראשונה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תצודה על פנייתך. לא ניראה לי המצב הוא מסוכן. כדאי כן לבצע הערכה ובירור. בברכה, דר׳ דדשב

16/06/2017 | 10:02 | מאת: סיוון

שלום אני בת 45..עשיתי אקו לב למטרת טיפולי פיריון. האם התוצאות נראות סבירות או שעליי להיות במעקב: מסתמים : מסתם מיטרלי :אי ספיקה מינימלית מסתם אאורטלי :תקין, בעל שלושה עלים מסתם טריקוספידלי :אי ספיקה קלה מסתם פולמונרי : תקין סיכום : NORMAL LEFT VENTRICULAR SIZE AND SYSTOLIC FUNCTION NORMAL RIGHT VENTRICULAR SIZE AND SYSTOLIC FUNCTION MILD TRICUSPID REGURGITATION, TIG - 17 MMHG IVC אינו מורחב עם תמט רספירטורי תקין אודה לתשובתך כי אני ממש לחוצה מהאי ספיקה המצויין.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. בהתייחס לנכתב בפניתך מדובר במימצאים בגדר נורמה. בברכה, דר׳ דדשב

בדיקת מאמץ כל כמה זמן לעשות??

לקריאה נוספת והעמקה

אין כללים. בהתאם להמלצת רופא מטפל, ומצב קליני של מטופל.

מבחן מאמץ תקין לפני שנה כל כמה זמן לעשות

לקריאה נוספת והעמקה

תשובה נכתבה לך בפנייה אחרת שלך

שסתומי הלב מטרתם להבטיח זרימת דם חד כיוונית. שאלתי היא מדוע לא מצואים שסתומים בין הורידים הנבובים לעלייה הימנית? שהרי גם שם יכולה להיות חזרה של הדם לורידים הנבובים בייחוד בשל התכווצות העלייה.

לקריאה נוספת והעמקה

מסתם לא יימנע חזרת דם.

13/06/2017 | 21:03 | מאת: סו

שלום בעלי עבר צינתור ביום ראשון ואתמול השתחררנו הביתה הוא אומר שיש לו קצת חולשה ולפעמים גם קצת כאבים ודקירות האם זה בסדר? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לא. יש צורך לבצע בדיקה רפואית. נא לפנות. תודה. דר׳ דדשב

12/06/2017 | 19:53 | מאת: Dany

שלום, אני בן 77 ,110 ק"ג מאובחן כחולה עם פרפור פרוזדורים כרוני. אני נוטל פרדקסה במשך 5 שנים במינון של 250 מ"ג ליום (כדור אחד). בכל התקופה לא ביצעתי כל בדיקת קרישה ,עקב דימום מקומי שצץ לאחרונה ביקשתי הפנייה לביצוע בדיקת קרישה להלן התוצאות: PT-16.9 PTT-35.9 שתי התוצאות מחוץ לטווח INR-1.2 שאלתי איך אני צריך לנהוג בהמשך,אולי להוריד/להעלות מינון תודה מראש דני

לקריאה נוספת והעמקה

לא בודקים פרדקסה לפי INR. נוטלים מינון לפי המלצת רופא מטפל. בברכה דר׳ דדשב

17/06/2017 | 16:50 | מאת: Dany

שלום, תודה על התשובה ,מה עם ערכי PT ,PTT שהם מחוץ לנורמה? תודה מראש דני לאונוב

יש להתייעץ עם המטולוג

12/06/2017 | 12:42 | מאת: אסי

שלום מצורף תרשים אקג מקופת חולים מכבי. רציתי לשאול, האם בתרשים זה קיים early repolarization או לא. ניתן לראות תרשים נוסף כאן (נלקח במוקד מכבי): http://imgur.com/a/Urk7Q חשוב לי לדעת האם בתרשימים אלו EA מופיע או לא מופיע. ובמידה וכן מופיע, האם מופיע גם בערוצים || ||| או רק בערוצים v5-6 תודה רבה,

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. לצערי לא נגיש לינק שרמשת. רפולריזציה מקודמת על פי רוב תופעה שפירה לחלוטין. [ בברכה, דר׳ דדשב

17/06/2017 | 17:09 | מאת: אסי

היי חוץ מהלינק אני צירפתי קובץ לשאלה דרך הפורום

17/06/2017 | 17:16 | מאת: אסי

כנראה שלא צירפתי קודם. מצורף עכשיו

אקג מצורף בגדר נורמה.

11/06/2017 | 22:42 | מאת: יפעת

סינוס בין 54 ל-100. PACS VPBS בודדים. צרור קצר של PACS. מה דעתך על הנ"ל? תודה על העזרה.

לקריאה נוספת והעמקה

אין הרבה משמעות לצרור זה. אומנם כדאי שרופא יעבור על תרשים אקג. בברכה, דר׳ דדשב

11/06/2017 | 22:37 | מאת: יפעת

דלף קל מיטרלי וטריקוספידלי. הלחץ הריאתי מוגבר במידה קלה (מוערך 42 ממ"כ לפי מהירות מפל TR של 37 ממ"כ). הוריד הנבוב התחתון (IVC) בקוטר תקין ועובר תמט נשימתי משמעותי. השאר תקין. מה דעתך על הנ"ל. מודה לך על העזרה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. בהתייחס לנכתב בפניית - מימצאים בגדר נורמה, מלבד לחץ ריאתי מוגבר קל. נא לגשת לרופא עם התוצאהץ בברכה, דר׳ דדשב

11/06/2017 | 19:48 | מאת: Amir

שלום, אני בן 40, להלן תוצאות בדיקת הולטר שביצעתי, אודה לך על התייחסותך: סינוס - מהירות מינימלית 37 לדקה, מקסימלית - 128 לדקה, ממוצעת - 59 לדקה נצפו סה"כ 1 VPC'S בודדים במשך הבדיקה נצפו 2 APC'S בודדים במשך הבדיקה נצפו אירועים של LEFT ATRIAL RHYHM לסירוגין תבנית QRS מתאימה ל -BBB בשעות הלילה והבוקר נצפו קטעי סינוס בריקרדיה במהירות מינימאלית של 37 לדקה נצפו קטעי סינוס אריתמיה בשעות הלילה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה לע פנייתך. לא תקין - left atrial rhythm. מבנה bbb. נא לגשת לקרדיולוג. בברכה, דר׳ דדשב

11/06/2017 | 03:59 | מאת: שליו

מדוע מיון? האם כוונתך לביצוע טרופונין? הייתי אצל הרופא שלי אתמול והוא ביקש לחזור על הבדיקות מיד ביום ראשון וגם לחזור אליו באותו יום (CPK, GOT, LDH). אק''ג שעשיתי בביקורי אצלו יצא תקין לגמרי. אמר רק שאם תחזור אותה תוצאה או גבוהה יותר יפנה למיפוי לב. מה דעתך? אולי בדיקה אחרת?

לקריאה נוספת והעמקה

נא לגשת להערכה רפאוית מלאה. תודה. בברכה, דר׳ דדשב

11/06/2017 | 00:22 | מאת: מיכל

שלום! בעלי לקח 10 חודשים כדור להורדת כולסטרול במינון של 80 מ״ל . לאחר תקופה זו הוא החל לסבול מכאבי שרירים עד כדי חוסר תפקוד מינימלי לבוש הליכה ישיבה וכ״ו. המתלווים בכאבים עזים, מזה חודשיים סובל ולפי הבנתי נגרם מלקיחת הכדור. היום כבר חודשיים מזה שהפסיק ועדיין באותו מצב, אשמח אם תוכלו לייעץ . תודה לעונים....

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. יש לבצע בדקית דם - CK ותפקודי בלוטת התריס. לגשת לביקה צאל רופא משפחה והקרדיולוג. כמובן יש לבצע בדיקת פרופיל שומנים בדם בצום. בברכה, דר׳ דדשב

סבתא שלי בת 80 מגיעה לארץ ורוצה לנפוש ביפ המלח. היא עברה ניתוח לב לפני כשנה. לאחר מכן מרגישה בסדר. קראתי כל מיני מחקרים ובחלקם כותבים שאקלים בים המלח לא מתאים לחולי לב. מה דעתכם? האם מותר?

לקריאה נוספת והעמקה

בידינו אין פרטים רפואים מדוייקים. יש להתעייץ עם קרידולוג מטפל. תודה.

08/06/2017 | 18:43 | מאת: מודאג

שלום, עשיתי אקג כללי ובאקג אמרו לי שיש לי תבנית ברוגדה. הרופא אמר שלדעתו אין סיבה לדאגה וזאת רק התבנית. האם יש מה לדאוג? האם תבנית ברוגדה מסוכנת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. עליך לגשת לבדיקה אצל רופא קרידולוג, מומחה בהפרעת קצב לב. בברכה, דר׳ דדשב

07/06/2017 | 23:06 | מאת: אורח

שלום, יש לי מס' שאלות לגבי פעימות מוקדמות, אשמח להתייחסות 1- האם תופעה של פעימות מוקדמות יכולה להיעלם יום אחד לתמיד או שנגזר על הסובלים ממנה לחיות איתה כל החיים? 2-האם יש מזונות מסוימים שעלולים לגרום לפעימות מוקדמות או למנוע אותן? 3-האם יש משהו שניתן לעשות כדי לעצור התקף של פעימות מוקדמות כאשר הוא מתרחש? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. 1. כן...כן 2. חירף, קפאין, אלכוהול וכל דבר מגרה. 3. טיפול תרופת בד״כ הוא טיפול קובע בהנחיית רופא קרדיולוג. נא לגשת להערכה וטיפול בברכה, דר׳ דדשב

07/06/2017 | 12:45 | מאת: מאור ברקוביצי

שלום רב ד"ר אני בן 18 סובל מיתר לחץ דם שניוני שמטופל תרופתית אך עדיין לא מאוזן ובמעקב רופא מטפל ונפרולוג,בנוסף לרקע gout,gstritis-hp חיובי. לאחרונה מופיע כאב חזה ודופק מהיר הכאב ממוקם בצד שמאול ללא רגישות במגע ובנשימה ובתנועות הכאב אינו מקרין וללא להזעה.. צבע עור תקין הכאב והדופק נמשכים למספר דקות וחולף כמו כן בשל הברור ליתר לחץ דם בוצע אקו לב שהדגים lvh בלבד. הייתי במיון על תלונה זאת של כאב בחזה ודופק מהיר ונבדקתי והכל חזר תקין (טרפונין צילום חזה ובדיקת דם וא.ק.ג) אך פינמאי ציין שא.ק.ג מציג תמונה של lvh האם יש מקום פה לערכה של קריולוג?

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט. נא לגשת. בברכה, דר׳ דדשב

06/06/2017 | 20:38 | מאת: אריק

שלום אני בן 22 יש לי פעימות מוקדמות שידוע עליהן כבר שנה בערך, ולאחרונה הרגשתי הרבה פעימות מוקדמות והרבה פעמים ביום, לכן נשלחתי להולטר לב 48 שעות והתוצאות הן: ה24 שעות הראשונות: NORMAL BEAT TOTAL...: 100282 ABERRANT TOTAL......: 13454 PREMATURE NORMALS...: PREMATURE ABERRANTS.: 10190 SVTS................: COUPLETS............: 1 TRIPLETS............: SALVOS..............: VTS.................: BRADYCARDIA.........: MAXIMUM HEART RATE..: 133 MINIMUM HEART RATE..: 53 MEAN HEART RATE.....: 75 DROPED BEATS........: QRS TOTAL...........: 114088 PAUSES..............: PACED BEATS.........: _....._הערות .משך הבדיקה: 24 שעות ו-52 דקות .(75 קצב בסיסי: סינוס שנע בין 53 ל-133 לדקה (ממוצע 13454 מרובים (סה"כ VPB'S:הפרעות קצב חדריות ;COUPLET 1 ;(שהם 11.8% מהפעימות; עד 750 לשעה .611 ביגמניות; 222 טרגימניות ;מורפולוגיה 1 דומיננטית עם קומפלקס רחב מאוד .SHORT COUPLING ללא .ללא הפרעות קצב על-חדריות .ללא פאוזותאו הפרעות הולכה והתוצאות של היום השני הן: NORMAL BEAT TOTAL...: 101224 ABERRANT TOTAL......: 14973 PREMATURE NORMALS...: PREMATURE ABERRANTS.: 10100 SVTS................: COUPLETS............: TRIPLETS............: SALVOS..............: VTS.................: BRADYCARDIA.........: MAXIMUM HEART RATE..: 124 MINIMUM HEART RATE..: 50 MEAN HEART RATE.....: 76 DROPED BEATS........: QRS TOTAL...........: 116527 PAUSES..............: PACED BEATS.........: _....._הערות .משך הבדיקה: 25 שעות ו-17 דקות .(76 קצב בסיסי: סינוס שנע בין 50 ל-124 לדקה (ממוצע מרובים (סה"כ 14973 שהם VPB'S:הפרעות קצב חדריות 12.8% מהפעימות; עד 778 לשעה) 911 ביגמניות .עד 73 לשעה); 203 טריגמניות) ;רחב מאוד QRS מורפולוגיה 1 דומיננטית עם .SHORT COUPLING ללא .ללא הפרעות קצב על-חדריות .ללא פאוזות או הפרעות הולכה .המלצה: יעוץ קרדיולוג/אלקטרופיזיולוג רציתי לשאול מה זה אומר QRS רחב מאוד ומה עליי לעשות? האם התוצאות מראות על משהו מסוכן? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

זה על פי רוב לא תקין. לגשת נא לקרדיולוג עם כל התשובה. בברכה דר׳ דדשב

05/06/2017 | 11:07 | מאת: אנה

שלום דר, מאז ומתמיד אני עם דופק מהיר בסביבות 100 בדצמבר עברתי ניתוח והדופק בזמן הניתוח הגיע ל 140 , לאחר הניתוח ירד ל 100 , אקו לב ואקג תקינים חודש הבא עושה הולטר 24 שעות, אני בת 54 לא מעשנת , בלוטת התריס תקינה , האם במידה וההולטר גם תקין יש טיפול לדופק מהיר ? ואם כן מהו? ומה הסיבה שיש דופק מהיר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך יש לבצע הערכה מאלה אצל קרידולוג מומחה בהפרעת קצב לב. בין הסיבות הלא לבביות - הפרעה בבלוטת התריס - שנללה להבנתי. אנמיה מסוגים שונים עלולה לגרום לדופק מהיר גם בברכה, דר׳ דדשב

שלום רב, הסביות הן רבות לבביות ולא לבביות. יש לגשת להערכה אצל קרידולוג - אלקטרופיזיולוג - מומחה להפרעת קצב לב. בין הסביות אחרות לא לבבית - הפרעה בתפקוד בלוטת התריס, אני מבין שנשלל אצלך, אנמיה מסוגים שונים, מחלות רבות אחרות סיסטמיות. בברכה, דר׳ דדשב

05/06/2017 | 07:54 | מאת: מתי

אני מתחיל בטיפול בטמבוקור פעמיים ביום בוקר וערב. אני אמור בבוקר לקחת את הכדור על קיבה ריקה. בהנחה שאני מתעורר כל יום בשש ויוצא מהבית בשבע, תייעצו לי כמה זמן אני צריך להמתין מלקיחת הכדור ועד לשתיית נס הקפה והקורנפלקס של הבוקר? האם חייבים להמתין אכן שעה מלקיחת הכדור, או עצם לקיחתו על קיבה ריקה זה מספיק?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. זה לא מאוד חשוב. אפשר לתת גם אחרי אורחה קלה או שתיה. בברכה, דר׳ דדשב

05/06/2017 | 01:26 | מאת: שליו

בת 23, לאחר כמה התקפים של מועקות קשות וכאבים חמורים בחזה שנמשכו בין דקות (כאבים דוקרים בחזה) לשעות (מועקות מקרינות מהסרעפת עד ללוע). הכל התחיל בפברואר ולאחר בדיקת רופא המשפחה שטען כי החזה נשמע נקי וגם הדופק נתן רק בדיקות דם ואק''ג בטענה כי בגילי זה לא נשמע לו סביר שלבבי. רק אתמול עשיתי את הבדיקות שנתן לי רופא המשפחה וזו תוצאת ה CPK=498 (נורמה עד 150), גם הESR חזר גבוה כשתמיד היה אצלי בנורמה-15 (נורמה עד 11). לא הייתה כל פעילות מאמצת או חבלה שרירית לפני הבדיקה וללא תופעות כלשהן בחזה כבר שבוע-שבועיים. לא עשיתי עדיין את האק''ג שנתן וזה כל הבירור שהמליץ עליו. האם התוצאה מעידה על בעיה לבבית? איך להמשיך מכאן?

לקריאה נוספת והעמקה

יש לגשת לבדיקה בחדר מיון. בברכה, דר׳ דדשב

04/06/2017 | 14:04 | מאת: דינה

שלום רב! אני בת 54,סובלת מיתר לחץ דם,מטופלת באמפלו 5 מ"ג וקרדילוק 1.25 מ"ג.בשבוע שעבר עברתי הולטר לב במשך שלושה ימים .אשמח להבהרת התוצאות.אני סובלת מהתקפי דפיקות לב,קוצר נשימה בזמן ההתקף. ביום הראשון:קצב בסיסי:סינוס.הממוצע 65.מינימום-51.מקסימום 88.arb בודד,קטע nsat כשלוש פעמים במהירות כ120 לדקה. ביום שני:סינוס 55-90,ממוצע 70 לדקה,apb בודד. ביום שלישי:סינוס 52-84,ממוצע 66,vpb בודד וצמדvpbs ממוקד אחד,2 apbs. אשמח לדעת את משמעות הפרעות הקצב הללו.האם דורשות טיפול תרופתי/התערבות ניתוחית. תודה רבה. בברכה, דינה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. בהתבסס על הנכתב בפנייתך - מדובר בכמות לא גודלה של פיעמות מוקדמות ושלישת פעימות צמודות. לא מסוכן. יש לחזור לרופא שנשלך אתך עם תוצאה זו. בברכה, דר׳ דדשב

03/06/2017 | 13:36 | מאת: עמיר

אני בן 55, ברצוני לנסוע לקירגיסטן בטיול גיפים מאורגן. במהלך הטיול יהיו מעברי הרים בגבהים בין 3000-4000 מטר. בשנת 2008 עברתי ניתוח החלפת מסתם אורטלי במסתם תותב ונוטל קבוע קומדין. מצב בריאותי טוב מאד , עוסק בספורט והמסתם ומפל הלחצים במצב תקין. האם שהייה בגבהים הנ"ל מסוכנת לי וכדאי לי לוותר על הטיול ? בתודה רבה - עמיר.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש לקבל ניתונים מדוייקים לגבי תפקוד תותב, תפקוד לב כולל סיסטולי ודיאטסולי ומצב של עץ כלילי. עליך לנות לקרדיולוג מטפל שלך עם כל החומר הרפואי בדידיך על מנת לקבל תשובה. בברכה, דר׳ דדשב

31/05/2017 | 23:17 | מאת: מחאמיד

שלום... בן אדם צעיר בן 55 עבר דום לב ובטוח יש נזק מוחי וישלו גם פרכוסים ו הוא מורדם מונשם .. אתם חושבים שהו יתאושש?

לקריאה נוספת והעמקה

אין בידינו מספיק ניתונים רפואים על מנת להביע חוות דעת....

29/05/2017 | 20:37 | מאת: אורלי

שלום, לאימי יש קוצב לב במשך שנה וחצי, מזה שנה כל ערב בין השעות 19.00 - 20.00 סובלת מדפיקות חזקות שנראות ממש לעין. בבדיקות שנעשו בבית חולים לא מצאו משהו חריג, לטענתם הכל בסדר. יחד עם זאת סובלת מחולשה חזקה ברגלים. לא יודעים מה לעשות נא עזרתכם תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

יש לבצע בהקדם בדיקת קוצב לב במרפאת קוצבים בה היא נמצאת במעקב. לפנות לקרדיולוג. בברכה, דר׳ דדשב

29/05/2017 | 13:57 | מאת: יאנה טל

שלום רב. שאני בת 34 עשיתי הולטר 24 שעות ויצא שקצב 60 מינימלי ו148 מקסימלי ו87 ממוצע. אשמח לדעת מה זה אומר.

לקריאה נוספת והעמקה

סה״כ בגדר נורמה. קצב מקסימלי קצת מהיר. יש לוודא שבאותו רקע לא בוצעה פעילות גופנית או היית בדחק... רצוי שרופא יעבור על כל תרשימי אקג מצורפים. בברכה, דר׳ דדשב

29/05/2017 | 13:25 | מאת: אדיר

שלום, אני בחור בן 27 עם מבנה גוף ממוצע. לפני כשנה התחלתי לבצע אימוני משקולות במטרה להגדיל מסת שריר (זאת לאחר שמרבית חיי לא עסקתי בפעילות גופנית כלל). בחלוף שישה חודשים של אימונים אינטנסיביים, אובחנתי עם פרי-מיוקרדיטיס קל, ונאלצתי להפסיק את האימונים. הרופא שאיבחן אותי אמר לי שסביר להניח שמדובר בוירוס ואין קשר לאימונים, אך עדיין קשה לי לקבל את זה, משום שתמיד הייתי בן אדם בריא, ואחרי הכל האירוע קרה סביב תקופה שבה עשיתי שינוי מאוד קיצוני באורח החיים שלי, באופן שמאמץ את הלב בצורה שלא היה צריך להתאמץ קודם. אשמח לקבל עוד חוות דעת לגבי הקשר של הדלקת לאימוני הכושר, מאחר ואני מתכוון לחזור להתאמן ברגע שאוכל.

לקריאה נוספת והעמקה

יש לפנות להתייעצות מסודרת אצל קרדיולוג עם כל החומר שבידיך, אז ניתן היה לקבל חות דעת מקצועית רפואית. לעיתים שי צורך בהפסקת פעילות גופנית, לקתופה מסויימת בהתאם למימצאים קלינים, תפקוד הלב. בברכה, דר׳ דדשב

שלום רב, אני גבר בן 41 עשיתי לפני כשבוע CT בטן ואגן בעקבות כאב בטן בתוצאות ציינו במסקנות שיש תפליט פריקדיאלי מינימאלי אינני סובל מכאבים בחזה לפני כשנה וחצי עשיתי אקו לב והולטר לחץ דם ולב בגלל לחץ דם גבוהה והיה תקין הופעתי לראות את הממצא החדש ב CT\ורציתי לדעת אם זה רציני וצריך מעקב וטיפול מודה לך מאוד להלן תוצאות ה CT ממצאים: סי טי בטן לאחר הזרקת חומר ניגוד במעבר חזה- בטן: ללא תפליט פלאורלי. לא הודגם ממצא ריאתי מוקדי. תפליט פריקרדיאלי מינימאלי. בקע היאטלי קטן. כבד בעל גודל רגיל מרקם הומוגני, ללא ממצא פוקלי. ללא הרחבת דרכי מרה. כיס מרה עם גבולות סדירים. חשד לאבן זעירה. ללא שינויים סביב כיס מרה. ללא הרחבת דרכי מרה. הדגמה רגילה של: טחול, אדרנלים, לבלב. כליות במנח וגודל רגיל עם אפקט קורטיקומדולרי ואקסקריטורי תקינים. שופכנים ללא הרחבה. לא הודגמו בלוטות לימפה פתולוגיות . כיס שתן עם גבולות סדירים. בלוטת הערמונית רגילה. הודגמו דיברטיקולים בסיגמואיד ללא שינויים דלקתיים בשומן סביבם. ללא דיסטנסיה אופטימלית וללא מילוי של קיבה על ידי חומר ניגוד חוסר מילוי של קולון על ידי חומר ניגוד שינויים ניווניים בעמוד שדרה גבי דיסטלי מותני עליון. לא הודגם ממצא גרמי מטיב אחר. בקע מפשעתי קטן משמאל מכיל שומן וזעיר מימין. ; סיכום: 1 .תפליט פריקרדיאלי מינימאלי. 2 .דיברטיקולוזיס של סיגמואיד -ללא תהליך דלקתי. 3 .בקע מפשעתי זעיר דו צדדי -מכיל שומן בלבד. בדיקה מוגבלת להערכת פתולוגיה ב- GI בשל חוסר מילוי אופטימלי של קיבה וקולון על ידי חומר ניגוד.

לקריאה נוספת והעמקה

אתר עוסק בבעיות לב. בוצעה בדיקה שאיננה קראילית תפליט פריקרדיאלי מינימלי על פי רוב מימצא תקין. ניתן הללשים אקו לב. באשר ליתר הדברים עליך לפנות לרופא מפנה/ רופא מטפל/ גסטרואנטרולוג/ כירורג בברכה, דר׳ דדשב

שלום.רקע: בת 86.סובלת מפרפור פרזדורים כרוני מהיר .טופלתי בקרדילוק 1.25,אך לאחרונה בהולטר נצפו 170 הפסקות עד 2.4 בפעימות הלב בשעות הלילה.ללא טיפול בקרדילוק נצפו 33 הפסקות עד 2.3 .אלרגית לדיגוקסין וחוסמי סידן.סובלת מאירועים מוחיים חוזרים.נוטלת 2.5 אליקוויס פעם ביום (המינון נקבע ע" הגריאטר עקב נטיה לדימומים.) בעקבות הפרסום על נפלאות של תא לחץ ,רציתי לבדוק האם הטיפול בתא לחץ עשוי לשפר הולכה בעצבוב הלב? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא בא בחשבון. אין קשר. תודה.

28/05/2017 | 15:56 | מאת: רועי

דוקטור שלום אבקש תשובה על הבדיקה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, איזה בדיקה?

25/05/2017 | 18:57 | מאת: יואל

ד״ר שלום רב! אני בן 36 בריא בד״כ ולצערי כבר כמה שנים אני מרגיש בהפתעה כאבים בחזה(באיזור הלב בעיקר) וקושי לנשום עמוק. זה קורה כל כמה חודשים ומלחיץ אותי ופעם אחרי פעם אני מוצא את עצמי במיון או במרפאה דחוף.כשאני מגיע בד״כ עושים לי אקג אומרים שתקין ברוך השם ומשחררים אותי ואז אני נרגע וחוזר לשגרה ומתעלם מהכאב עד שעובר. העניין הוא שאני לא יודע מתי להבחין אם זה משהו רציני חלילה או לא מה אפשר לעשות כדי להיות שקט יותר? הרופאת משפחה אמרה שאין צורך בעוד בדיקות כי אני בגיל 36 ולא מעשן ואין במשפחה רקע של בעיות כאלה.בעבר לפני כמה שנים עשו לי הולטר לב,בדיקת מאמץ ואקו לב אחרי שהייתה לי סוג של התעלפות בשמש והכל היה תקין. יתכן וזה נובע מלחץ כי אני אדם מאוד רגיש ונפגע לפעמים בזוגיות או מחברים וכאלה ולוקח ללב יתכן וזה קשור למתח וכעס?ואם זה קשור זה מסוכן או שזה סתם כאב שצריך לקחת משכך כאבים ולהירגע?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. ממליץ לפנות לקרידולוג לצורך בירור. בברכה, דר׳ דדשב

24/05/2017 | 15:08 | מאת: אבי

היי אמא בת 59 עברה בדיקת אקו לב, בבדיקה מצוין "הפרעה דיאסטולית דרגה 2". יש לה מקרים של לחץ דם גבוה. מה זה אומר? יש סיבה לדאגה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. קיימת הפרעה בהרפיית הלב. לעיתים זה קורה בחולים עם יתר לחץ דם, אך יש סיבות נוספות. המקובל לטפל בתסמינים ובמחלו בסיסיות. במידה צורך יש לגשת לקרידולוג. אין מה לדאוג. יש לטפל. בברכה, דר׳ דדשב

24/05/2017 | 12:54 | מאת: שי

יש מעברים בהרים בגובה עד 4000 מטר אני בן 62 עברתי 2 צינטורים 3 סטנטים לפני שמונה שנים ואוטם לפני כעשרים שנה מאז הכל תקין נמצא במעקב . כושר גופני גבוה מאד אימון ספורט קבוע 3-4 פעמים בשבוע טיולים עם קבוצה למטיבי לכת יש מניעה לצאת לטיול שכזה בגיפים? תודה שי

שלום רב, תודה על פנייתך. עליך לפנות לשיחה עם קרידולוג מטפל שלך ולבצע הערכה עדכנית במידה ולא בוצעה לאחרונה. תודה. דר׳ דדשב

23/05/2017 | 23:30 | מאת: מנשה

נאמר כי אלכוהול מעלה לחץ דם. אבל ידוע לי שאלכוהול מרחיב כלי דם לפחות זמנית וגם תורם ל"נקיון" כלי דם ממשקעים. מה נכון?

לקריאה נוספת והעמקה

כן צריבה מפורזת וכרונית של סוגים מסויימים של אלהוכול עלולה לגרום להעלאת ערכי ל״ד בברכה, דר׳ דדשב

22/05/2017 | 12:12 | מאת: גיל

שלום האם בדיקת אקו לב תקינה שוללת אנדוקרדיטיס? והאם שוללת קחכציה של שריר הלב? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. תלוי - אקו לב רגיל דרך החזה - רגישות שלה סביב 70%. אקו לב דרך השווט הרבה יותר רגיש, אך גם הוא לא שולל באופן מוחלט מחלה זו. אבחנה של אנדוקרדיטיס מתבסס במידה רבה על מימצאים קלינים ומעבדתיים, ואקו לב תקין - לכאורה- איננו שולל אבחנה זו באופן מוחלט. בברכה, דר׳ דדשב

22/05/2017 | 08:30 | מאת: אייל

שלום אני בן 48. בחודשים האחרונים מרגיש תשישות וחולשה ולעתים קצת קוצר נשימה. כמו כן לחץ הדם נמוך מבעבר ירד לכ 90-55 בדיקות דם תקינות. בדיקת רופא הקשיב לריאות תקין. הופנתי לאקו לב. כל הסיכום נראה תקין פרט למשפט אחד: "הווריד הנבוב התחתון ( IVC )בקוטר תקין ועובר תמט נשימתי משמעותי". מה המשמעות של תמט נשימתי משמעותי? האם זה בעיה ואיך בודקים את זה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

מימצא תקין. בברכה דר׳ דדשב

22/05/2017 | 08:10 | מאת: רונית

לבתי גילו הפרעות קצב לפני 7 חודשים.טכיקרדיה עלייתית.ניסתה 5 סוגים של תרופות אך שום תרופה לא עזרה.ההפרעות קצב מתלוות עם התעלפויות.סיבובי ראש ועעיפות מרובה.בלי אנרגיה כלל. ניסו אבלציה אך לא הצליחו לגרום להפרעות קצב ולא יודעים איפה המוקד נמצא. אושפזה בבית חולים עקב ברדיקרדיה של 38. חזרו שוב על הולטר ואז יצא טכיקרדיה עד 200 לדקה. איבדנו כבר תקווה מה עושים במצב כזה האם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. חוזרים בהקדם האפשרי לטיפול אצל קרדיולוג מטפל או בבית חולים - מומחה בנושא של הפרעות קצב לב. בברכה, דר׳ דדשב

22/05/2017 | 07:14 | מאת: דני

שלום, האם כדאי לרכוש דפיברילטור לבית ליתר בטחון למקרה חירום? בפרט אמא שלי אחרי ניתוח לתיקון מסתם + MAZE אז הייתי מעוניין לדעת האם כדאי בכל מקרה להחזיר מכשיר זה בבית (בלי או עם קשר לניתוח). האם נדרשת הכשרה לשימוש בו? האם אפשר לקנות אותו בארה"ב או שיש יתרון לקניה בארץ? תודה רבה מראש על התשובות!

לקריאה נוספת והעמקה

באם יש אפשרות, מדוע לא?

21/05/2017 | 15:51 | מאת: אלון

שלום רב דוקטור, בצעתי בדיקת אקו לב בעקבות א.ק.ג מחשיד: חדר שמאל לא מורחב ודפנותיו לא מעובים. תיפקודו הגלובלי תקין ללא פהרעה סגמנטרית בולטת. תפקוד דיאסטולי - עקומת מילוי מעידה על חצי מילוי תקינים חדר ימין לא מורחב עם תפקוד תקין עלויות לא מורחבות אורטה עולה ושורש אורטה ברחוב תקין מסתמים מבנה, פתיחת המסתמים תקינה עם זרימה תקינה על פניהם. מיטרלי - ללא היצרות, דלף מינימלי אורטלי - בעל 3 עלים ללא היצרות, ללא דלף טריקוספידלי - דלף מינימלי, סגנל חלש פולמונלי - דלף טריביאלי אין האצת זרימה במוצא חדר שמאל עורק הריאה לא מורחב אין מעבר צבע במחיצה בין עלייתית נוזל פריקרדיאלי בכמות מינימלית זרימה תקינה באורטה היורדת ICV 2.2 לא מורחבת, עם תמט נשימתי תקין בהיעדר TR לא ניתן להעריך לחץ ריאתי. ממצאים: IVSd - 0.9cm LVIDd - 4.67cm LVIDs - 2.81cm LVPWd -0.9cm EF - 60% Ao root diam- 2.5cm LA dimension - 3.67cm Asc Ao - 2.45cm LA area - 16cm2 RA area - 17cm2 MV E > A האם הנ"ל תקין, האם מותר לי לרוץ ללא חשש?

לקריאה נוספת והעמקה

בגדר נורמה.

20/05/2017 | 18:57 | מאת: אריה

קובלתי התקף לב מלווה בהלם לבב הייתי בקומה מורדם ומונשם במשך שבוע שאלות 1- מה אחוז אלו היוצאים בחיים ממצב זה? 2 - כמה שנים אחיה בממוצע לאחר אירוע כזה בגיל 65 אריה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתצך. 1. יותר ממחצית 2. לא ניתן לדעת פנה נא למעקב מסודר מאוד אצל קרדיולוג. בברכה, דר׳ דדשב

16/05/2017 | 16:51 | מאת: נעמה

שלום ד"ר, בהריון שלישי שבוע 27.ביצעתי אקו לב בעקבות תחושה של פעימות מוקדמות ואיוושה סיסטולית. לאחר האקו הרופאה אמרה שהכל תקין. הגעתי הבייתה וראיתי שכתוב לגבי המסתם המיטרלי "אי ספיקה קלה".מה זה אומר?למה היא אמרה שהכל תקין אם כך?תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. תקין. בבברכה, דר׳ דדשב

16/05/2017 | 14:00 | מאת: עדי

בן 49 , בריא בד"כ . כבר כמה חודשים מרגיש פעימות מוקדמות בזמן האוכל ובזמן אכילת או שתיית משהו קר . עשיתי אק"ג שיצא תקין ולאחר מכן הולטר 24 שעות שבו נתגלו פעימות מוקדמות בזמן האוכל . הקרדיולוג אמר שזה מצב לא מסוכן ולא ייחס להן חשיבות רבה ואמר שבדיקת הולטר זו נחשבת לתקינה . הוא שלח אותי לבדיקת אקו דופלר שבה גילו .: אאורטה עולה 45 מ"מ . שורש האאורטה 45 מ"מ . פרוזדור שמאלי 36 מ"מ . שטי הפרוזדור השמאלי 18 ס"מ . קוטר חדר שמאלי בזמן דיאסטולה 54 מ"מ . עובי המחיצה הבין חדרית - פרוקסימלי 10 . עובי המחיצה הבין חדרית 10 מ"מ . עובי דופן אחורית 8 מ"מ . מקטע פליטה מוערך של חדר שמאל 55-64 . הבנתי שאני צריך להישאר במעקב כל 6 חודשים . האם מצב זה מסכן חיים ? האם אזדקק לניתוח כנראה באיזשהו שלב . האם מחלה זו יכולה להיעלם בדר כלשהו . נא התייחסותכם לתוצאות .......מאוד מודאג

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. מדובר בהרחבה בינונית של אאורטה העולה, שורש. יש לוודא באם מסתם אאורטלי דו עלי או תלת עלי. יש להיות במעקב קרידולוגי מסודר ולבצע בדיקות בהנחיית קרידולוג מטפל. להימנע מממאץ איזומטרי, הרמת משא כבד וספורט מגע. במקרים מסויימים ניתן לתת טיפול תרופתי. בברכה, דר׳ דדשב

שלום וברכה.בתי בת ה-16 אתמול בערב נפלה על הצד וקיבלה מכה בראש .במשך 10 שניות הילדה הייתה עם עיניים פתוחות ולא הגיבה לכלום.אחר כך היא התחילה לחזור כח כל מיני משפטים במשךמאין ספור פעמיים.וכל הזמן הזה היא שוכחת דברים שקרו לה בשעות האחרונות.היאלא זכרה דבר מהנפילה שלה .לכן כשניגשנו למיון לא בדיוק ידענו לענות על השאלות של ההרופאה.אם היא קיבלה מכה או לא? או התעלפה וכו'.נכון לעכשיו שחררונו אותנו ממיון עם אבחנה של פרהסינקופה .אציין שלא בדק אותה נירולוג.ובבוקר כשהיא קמה יש לה כאבי ראש עדיין גם חיצוני וגם פנימי ואיבוד הזיכרון ממשיך.האם יש סיבה לדאגה? או שזה יעבור עם הזמן . תודה מראש מיכל

לקריאה נוספת והעמקה

אתר זה עוסק במחלות לב. נא להיבדק במיון בבקשה.