תרופות מדללי דם לחולה לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

31/03/2023 | 02:51 | מאת: נאהד

שלום ד"ר בן 85 לפני כשלושה חודשים עבר הפרעות קצב ואחר כך צנתור וקוצב . הוא מקבל שני סוגי מדללי דם אלוקויס mg2.5×2 ו plavix. יש שטפי דם תת עורי בצוואר כף יד וגם בראש בקרחת. תודה

טיפול במדללי דם יכול לגרום לעיתים לדימומים לא רצויים. שלושה חודשים יכולים להוות תקופה מספיקה כדי להפסיק את הפלאביקס, אבל ההחלטה תלויה במכלול שיקולים, בין היתר המקום האנטומי שבו התערבו בצנתור, מספר התומכנים שהוכנסו ועוד. כדאי להוועץ בקרדיולוג המטפל בשאלת הפסקת הפלאביקס והתועלת האפשרית מול הסיכונים.

מנהל פורום קרדיולוגיה