התייעצות חרי צנתור ובדיקות בעקבות פעימה מוקדמת

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

17/04/2023 | 20:49 | מאת: Taw

בן 47 בריא בדרך כלל,עד לפני שנה סבלתי מעודף משקל קיצוני ,לא מעשן. אז התחלתי להרגיש כאילו הלב מחסיר פעימה, פניתי לקרדיולוג אשר הפנה אותי להרבה בדיקות שתמציתם 1. Mri לב תקין 2. Ct לב - חסימה חלקית 24% ב LaD , יתר הדברים תקין 3. הותטר 12 חיבורים אשר הראה כ 2000 פעימות מקודמות ביממה. 4. מבחן מאמץ - תקין 5. אקו במנוחה - תקין 6. אקו מאמץ- חשש לאיסכימיה,נרשם אך יייתכן כי זה נובע מפעימות מוקדמות ולכן הקריאה לא מדויקת הפנה אותי למיפוי לב מאמץ- התוצאה הסופית איסכמיה הפכיה קלה-בינונית באזור ה LAD וחוד הלב ובמנוחה הכל תקין בעקבות כך החליט שאבצע צנטור אכו ביצעתי צנטור שהראה שהכל תקין ואין כלום לאחר התייעצויות רבות גם עם רופאים אחרים הוחלט רק לקבל טיפול תרופתי של ססטינים-קריסטור 40 קרדילוק 2.5 אספרין 100 קונדור ללחץ דם. אציין כי כל התהליך נמשך שנה שלמה במהלך השנה החלטתי גם לקחת את עצמי בידיים והתחלתי ספורט ואיזון אוכל וירדתי במשקל כ 45 קג , היום bmi 31 אציין כי לא מרגיש כאבים לא במנוחה ולא במאמץ בחזה , רק מרגיש את הלב מחסיר פעימה לפעמים ובמיוחד בתהרגשויות (היום מרגיש את הפעימה בתדירות יותר נמוכה מהעבר). שאלתי נובעת מחרדה בעיקר שלא עוזבת אותי,אני חרדתי בענייני בריאות אם לא להמשיך לחקור את העניין ,למה במיפוי הראה איסכימיה ובצנתור לא אם צנתור יותר מדויק ואם מה שעברתי בסדר אשמח לחוות דעת נוספת

נשמע לי שנמצא בבירור הסבר לתחושות שלך: פעימות מוקדמות בהולטר אקג. כדאי להוועץ במומחה להפרעות קצב כדי להבין מה חומרת הבעיה ומה האפשרויות הטיפוליות. לעניין הצנתור - זוהי הבדיקה המדויקת ביותר לאבחנה של היצרויות בכלי הדם הגדולים המספקים את הלב. בדיקת המיפוי במקרה שלך היתה כנראה false positive וההסברים לכך יכולים להיות רבים. בכל אופן כדאי להיות במעקב מסודר אצל קרדיולוג שיתרשם מהתמונה בכללותה כולל בדיקה גופנית, בדיקות דם וממצאי הבדיקות שתיארת מעלה. כל הכבוד על הירידה במשקל אגב!

מנהל פורום קרדיולוגיה