לגבי אקג תודה רבה.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

19/05/2023 | 13:01 | מאת: מנחם

שלום דוקטור באקג שעשיתי רשום קצב סינוס rbbb ציר שמאלי, באקו לב שעשיתי לפני מספר חודשים רשום הפרעה דיאסטולית דרגה 1. האם יש קשר אחד לשני? והאם קצב סינוס rbbb ציר שמאלי מסוכן? בן 55 עם לחץ דם וסכרת תודה רבה

הפרעה דיאסטולית מלמדת על הפרעה בהרפייה של שריר הלב והיא שכיחה מאוד בקרב מטופלים עם סוכרת ויתר לחץ דם. ציר שמאלי וRBBB בבדיקת האק"ג מלמדים על חסם הולכה מסוים במעבר החשמלי בתוך שריר הלב, ואינם קשורים בהכרח להפרעה הדיאסטולית. על מנת להבין מה משמעות הפרעת ההולכה כדאי להשוות את התרשים לתרשימים קודמים וכן להשלים בדיקה גופנית ותשאול מכוון.

מנהל פורום קרדיולוגיה