פענוח בדיקה הולטר לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

24/02/2023 | 12:05 | מאת: סויסה

מאובחן אי ספיקת לב בבדיקת הולטר לב יצא קצב סינוס ממצוע של 92 לדקה ביממה ונרשמו הפרעות קצב מסוג: 1200 pvcs בודדים בלבד, מה זה אומר?

לפי פענוח ההולטר אתה נמצא בקצב סינוס, שזו ההולכה החשמלית התקינה של הלב. הקצב הבסיסי מעט מהיר - 92 פעימות לדקה. בנוסף יש פעימות מוקדמות, שאינן מגיעות מהסינוס, ומקורן בחדרי הלב. הדיון בתוצאות צריך להיות מכוון באופן אישי אליך - צריך לדעת מה הסיבה לביצוע ההולטר, האם יש לך תלונות כלשהן ואילו טיפולים תרופתיים אתה מקבל. בנוסף כדאי להגיע לרופא עם התדפיס המלא של הבדיקה ולא רק עם דפי הפענוח.

מנהל פורום קרדיולוגיה