הסבר על סיטי עורקי הלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

28/02/2023 | 18:06 | מאת: אורי

שלום בן 49 ללא מחלות רקע בסיטי עורקי הלב נכתב: מערכת דומיננטית ימנית ערכי סידן: לא נצפתה הסתיידות בעורקים הכליליים מבנה הלב והחללים תקין, לא מודגמים פגמי פרפוזיה בשריר הלב האאורטה העולה 30 מ"מ יש מפה של עורקי הלב, עם שמות באנגלית של 4 עורקי הלב ולידם כתוב "תקין ללא הצרות" (ליד כל אחד מהם כתוב לאחר מכן סוגריים מספרים ואותיות באנגלית) אם אני מבין נכון הכוונה למקטעים של העורקים, כך שהתקין וללא הצרות מתייחס להכל? למטה כתוב: אין מחלה כלילית משמעותית המלצות: הבדיקה תקינה, מומלץ המשך מעקב רופא משפחה. 1. מה הכוונה "אין מחלה כלילית משמעותית", האם יש משהו אבל לא משמעותי? 2. אם כתוב "תקין, אין הצרות" וכן שאין הסתיידות, זה אומר שהעורקים ללא כל טרשת ושומנים אפילו לא ברמה הנמוכה ביותר? כלומר עורקים תקינים כמו בגיל צעיר? 3. האאורטה עולה 30 מ"מ זה תקין לגמרי? 4. מערכת דומיננטית ימנית זה המצב נורמלי? תודה

הי אורי נשמע שאין מחלה כלילית כלל בעורקים שנסרקו לפי הפענוח. בדיקת הCTA לב סורקת את עורקי הלב הגדולים וממנה ניתן להסיק מה מידת הטרשת וההיצרות בעורקים אלו. הבדיקה אינה מדגימה את כלי הדם הקטנטנים המספקים את הלב, שבאופן תיאורטי יכולה להיות בהם טרשת, ואינה מדגימה את כל כלי הדם האחרים בגוף. יחד עם זאת בדיקה תקינה כמו זו שתיארת מפחיתה בצורה משמעותית את הסיכון לטרשת גם בעורקים האחרים. לעניין האאורטה, אבי העורקים, קוטר של 30 מ"מ הוא תקין. מערכת דומיננטית ימנית/שמאלית היא למעשה תיאור אנטומי של החלוקה של כלי הדם המספקים את הלב, וגם ממצא זה תקין

מנהל פורום קרדיולוגיה