תשובת אקו לב .....................

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

20/02/2023 | 18:41 | מאת: מאיר

שלום דוקטור בן 21 ברקע יש לי תסמונת קרציונאיד והאלרס דנלוס גמישות יתר עקב זה אני עובר פעם בשנה אקו לב בשאלה של גמישות או צניחה של מסתם המיטרלי באקו לב עשיתי לפני שבוע רשום ככה בזרימת המסתם המיטרלי E>A גל E הוא 0.77 מטר בשנייה וגל A הוא 0.62 מטר בשניה - מה זה אומר רגורגיטציה מינימלית במסתם הריאתי והטירקוספידלי תמט פיזיולוגי של הוריד הנבוב התחתון השמח לדעת מה כל זה אומר תודה

הגלים הנרשמים בזרימה על פני המסתם המיטרלי משמשים באופן עקיף להערכת לחצי המילוי במדורי הלב השמאליים. הערכים שתיארת תקינים. רגרוגיטציה מינימלית פירושה דלף מינימלי, וגם ממצא זה הוא תקין. תמט של הוריד הנבוב התחתון מתרחש באופן תקין עם הנשימה. הממצאים שתיארת תקינים כאמור, אבל בהתחשב במחלות ברקע צריך וכדאי להמשיך מעקב באקו + בדיקת קרדיולוג תקופתית

מנהל פורום קרדיולוגיה