פורום קרדיולוגיה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - קרדיולוגיה - מבוגרים
20230 הודעות
15546 תשובות מומחה

מנהל פורום קרדיולוגיה

שלום, אני בן 33, בריא לגמרי למעט אבחון מימי הצבא של מסתם אורטלי דו-עלי עם רגורגיטציה בינונית שנמצא במעקב אקו כל כמה שנים. בשבועות האחרונים התחלתי להרגיש הלמות לב חזקות לפרקים (יחסית ארוכים, לפעמים ברמה שזה מפריע לישון) שתואמות לתיאורים באינטרנט של פלפיטציות. האם יכול להיות קשר בין השניים והאם זה יכול להעיד על משהו? האם יש צורך בתשומת לב רפואית? (יצויין שגורם נפשי בהחלט בא בחשבון מאחר ואני עומד להפוך לאבא עוד חודש ובמקביל עומד לצאת להרפתקאה מקצועית גדולה) תודה רבה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. יש צורך במעקב אצל רופא קרדיולוג ולא רק באקו לב. כן ייתכן קשר בין הדברים והתסמנות קלינית שתארת בפנייך מחייבת הערכה מחודשת בהקדם כולל אקו לב, באם לא בוצעה לאחרונה ובידקה בהקדם של ממש אצל קרדיולוג. מציע להלשים גם בדיקת הולטר קצב לב. בברכה, דר׳ דדשב

08/02/2017 | 01:29 | מאת: דניאל

בן 20 85 קג 1.85 בריא בדרך כלל,אך מזה 4 חודשים סובל מתחושה של דופק חזק ומהיר מידי פעם במהלך היום ובעיקר תחןשה מפחידה של החסרת פעימה (שלאחריה דופק מהיר לכמה דק) עברתי את הבדיקות הבאןת מבחן מאמץ-תקין (מסקנות כושר נמןך) הולטר 48 שעות-תקין (למעט פעימות מוקדמות בודדות שלטענת הרופא תקינות לכול אדם) אקג-תקין עדיין מרגיש דופק מהיר,ומידי פעם (פעם ביןם-יומיים ) החסרת פעימה הקרדיולוג טוען שאין מדובר במשהו לבבי אלא אולי חרדה אך קרןב משפחה שלי נפטר לא מזמן מדום לב וזה נורא מלחיץ אותי, מה הסיכויים בגילי לדבר כזה? והאם תוצאות הבדיקות התקינות יכולות להרגיע אותי ב100 אחוז שלא מדובר במשהו לבבי? והאם באמת הגיוני שפעימה מוקדמת מפחידה ככול שתיהיה לא מסוכנת במקרה שלי? תודה רבה :)

לקריאה נוספת והעמקה
08/02/2017 | 01:35 | מאת: דניאל

דרך אגב עברתי גם צילום חזה+בדיקות בלוטות התריס שיצאו תקינים!

ניתן להלשים אקו לב ולגשת עם כל התוצואת לקרדיולוג. בברכה, דר׳ דדשב

07/02/2017 | 10:56 | מאת: מירב

שלום רב, הבוקר ביצעתי בדיקת א.ק.ג כשהייתי בצום בגלל בדיקות דם אני סובלת לאחרונה מחרדות ועוברת קשיים רגשיים במשפחה בת 43 בד"כ בריאה הבדיקה נעשתה ב8 שעה לאחר שהתעוררתי והייתי בצום מאתמולך בצהריים , יצא שינוי מבדיקה קודמת שינויי רפולריזציה בלתי ספציפיים sinus bradycardia יש לציין שתמיד בבוקר כבר 14 שנה אני יודעת שאני קמה שהדופק נמוך מתחת ל 60 עד בהיסטריה עכשיו ..אפילו שאמרו שכנראה אין לזה משמעות אני מבצעת הליכות פעמיים בשבוע. אשמח לתשובה האם לצרף תרשים???

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. אינני רואה בעיה כל שהי... מה כ״כ מטריד אותך? בברכה, דר׳ דדשב

שלום .דוקטור ב5 לדצמר 2016 עברתי החלפת מסתם אורטלי היום אני ס"הכ מרגיש טוב נשלחתי ע"י קרדיולוג לבדיקת הולטר לב תוצאות קצת מדאיגות אותי (אני ממש לא מבין גדול בהגדרות האילה) 1 נצפו 19 APC"S בודדים במשך הבדיקה נצפו 8 VPC"S בודדים במשך הבדיקה 2 תבנית QRS מתאימה ל BBB 3 שינויים משמעותיים בקטע ST נצפו שינויים בקטע ST בנוכחות B.B.B. בתודה גדולה KONI

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. סה״כ מימצאים חריגים לא היו, בהתבסס על הנכתב בפנייתך. מבנה של bbb ייתכן כרוני, יש להפשוות עם אקג שלך קודם. פנה נא לקרדיולוג מטפל שלך עם התשובה. בברכה, דר׳ דדשב

06/02/2017 | 15:02 | מאת: אור

אמי בת השבעים עברה צנתור. לפני כשנתיים עברה אחר.סובלת עכשיו מכאבים איומים לאורך היד והכתף. מה יכולה להיות הסיבה לכך, ומה עושים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. כאב ביד וכתף עלול להיות ביטוי לתעוקת חזה. עליה לגשת מייד לבדיקת קרדיולוג. כמובן לא להמתין בתור, ניתן לגשת פשוט לבדיקה בחדר מיון. בברכה, דר׳ דדשב

06/02/2017 | 14:59 | מאת: אור

שלום, אמי בת ה-70 עברה צנתור רדיאלי. לפני כשנתיים עברה צנתור אחר. הפען

לקריאה נוספת והעמקה

לא ברורה השאלה. מהי בבבקשה?

שלום בן 43, לא מעשן. עם עודף משקל לח"ד גבולי, לא מטופל בתרופות. אני עושה הליכות של שעה, 4-5 פעמים בשבוע. רציתי לנסות להעלות את התדירות לכל ימות השבוע. האם יש עם זה בעיה? האם זה עלול להזיק למערכת כלשהי בגוף (שלד, לב)? זה יכול להזיק מבחינת לחץ הדם? יש צורך בימי מנוחה או כל עוד מדובר בפעילות אירובית אין צורך? אציין שבדיקת אקו במאמץ תקין (בוצע בגלל גלי T הפוכים, אך זה כנראה המצב הרגיל אצלי). תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך יש ערק רב מבחינת בריאות מערכת הלב ולכי דם לאלו המצבעים פעילות גופנית אארובית בינונית מסודרת. איזון ל״ד הוא מטרה חשובה בפני עצמו. כמובן ל״ד לא מאוזן עלול להחריף בעת מאמץ ודבר איננו רצוי. במידה ול״ד לא מאוזן יש להתייעץ עם רופא מפשחה באשר לטיפול ולהמתין עם פעילות גופנית. מומלץ לבצע פעילות אארובית בינונית5 פעמים בשבוע 45 דקות, לפחות. בברכה, דר׳ דדשב

05/02/2017 | 21:02 | מאת: חני

בעלי עבר צינתור לפני 3 שנים .. מצאו עורק ראשי סתום 95% עכשיו עשה מיפוי במאמץ. רשום אסכמיה בחומרה בינונית קשה באיזור אנפרו לטרלי שלא הודגמה במיפוי הקודם. אין עדות למחלה אסכמית פעילה באיזורים אחרים או לאוטם בגודל משמעותי בכל האיזורים. ב gated spect תפקודו הגלובלי והאזורי של החדר השמאלי תקין במנוחנ ולאחר הסטרס. אודה לתשובה. תודה. חני.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. תשובה לא תקינה באופן מובהק. עליו לגשת מייד לקרדיולוג. קרוב לוודאי יהיה צורך בצינתור כלילי. בברכה, דר׳ דדשב

אכן עבר צינתור. תודה

בברכה.

שלום דוקטור אבי בן 84 חולה סכרת ל.ד. עם קוצב לב אי ספיקה כלייתית ואי ספיקת לב ואנמיה שלא יודעים מה המקור לאחרונה אושפז 3 פעמים עקב מים בריאות עדיין בבית חולים ושוקלים לעשות לו צינתור וביופסיה מח עצם וקונוסקופיה השאלה שלי דוקטור במצבו הנוכחי אם הוא יעמוד בבדיקות האלו? תודה לנוח מצבו

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. התשובה היא פשוטה וקצרה. יש להקשיב לצוות המטפח, המכיר את המקרה. אין לנו שום אפשרות להיכנס לפרטי פרטים של מקרה המדובר בהיעדר כל מידעצ ובדיקה ישירה של המטופל. בהצלחה. בברכהֿ דר׳ דדשב

02/02/2017 | 20:52 | מאת: מירי

שלם ד"ר, בבדיקת א.ק.ג. שעשיתי רשום בסיכום : normal sinus rhythm s1/ s2/s3 ecg within normal limit low voltage qrs complexes in extremity leads מה בעצם אומר הסיכום ומה הנתון הנמוך שמוזכר בשורה האחרונה. תודה רבה,

לקריאה נוספת והעמקה

יש לגשת לרופא על מנת שיפענח את האקג. אין להתייחס לרושם באופן אוטומטי.

02/02/2017 | 15:25 | מאת: נמרוד

אני כבר שבוע עם שפעת ביומים האחרונים יש לי כאבי שרירים בחזה ולחץ שלא מפסיק. נוספים לכאבי שרירים בכל הגוף מהשפעת. היה לחץ בעורף סחרחורת וזרמים של הרדמות בשתי אצבעות ביד שמאל. הבנתי שהבדיקה שצריך זה טרופנין שנעשית במיון. הרופא לא נותן הפניה. האם ניתן לעשות בדיקת דם כזו באופן פרטי ואיפה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

בכל חדר מיון....

01/02/2017 | 11:02 | מאת: פשוק

בן 69. לפני כ-10 שנים עברתי החלפה של מסתם אורתלי לביולוגי, זאת לאחר כ-10 שנים של רגורטיטציה אסימפטומטית שגרמה להתעבות. כיום נראה שאין דליפה. 1. האם יש לצפות לכך ששריר הלב חזר לעובי הנורמלי ? 2. האם יש להניח שנגרמה פגיעה שיורית לשריר הלב? 3. האם צפוייה בעתיד פגיעה מוקדמת בשריר הלב כתוצאה מהתקופה של 10 שנים לא סימפטומטיות ?

שלום רב, תודה על פנייתך. 1. לא בהכרח, קרוב לוודאי שלא 2. עיבוי של שריר הלב דבר לא תקין.... מדובר בשינוי במנה של הששריר....אם כי חשוב תפקוד הלב 3. לא ברורה לי השאלה.... הרי גורם הפוגע - בעיה של המסתם האארוטלי לא קיים כבר עשור. בברכהֿ, דר׳ דדשב

30/01/2017 | 23:24 | מאת: שיר

שלום, בעבר אובחן אצלי אוושה בלב, היום לאחר הרבה שנים ביצעתי אקו לב ויש אי ספיקה קלה וקושי ניכר בביצוע הבדיקה עקב שתלי סיליקון בשדיים. 2. אני בת 28 לא מעשנת ומצב בריאותי תקין, האם אי ספיקה קלה זהו דבר חמור דורש טיפול? (למרות שאגש לרופא אני שואלת) 2. מה עושים כשיש כושי בבדיקה עקב שתלים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. 1. דבר כמעט זניח. רק למעקב. 2. יש צורות הדמייה שונות אחרות, השאלה היא מה התמונה הקלנית.....וההמלצה של רופא קרדיולוג. בברכה, דר׳ דדשב

29/01/2017 | 13:29 | מאת: a.r

שלום רב, אבקש להבין, בתהליך הרימודלינג הסופי, הקולגן הופך ל- collagen cross-linking. מה ההבדל בין הקולגן הרגיל לבין collagen cross-linking ? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הנה: The term collagen refers to a complex family of genetically distinct proteins. Thirteen types of colla- gen (designated I-XIII) have been described and characterized to varying degrees (for review see Burgeson, 1988). Collagen molecules consist of three helical polypeptides, known as a chains, which are interwoven into a triple helix. The molecules sponta- neously self-assemble to fibrillar structures in a char- acteristic quarter-stagger arrangement. Covalent cross-linking, based on aldehyde formation from lysine or hydroxylysine side chains, begins in the extracellular space, almost immediately after fibrillo- genesis, between adjacent molecules packed into fibrillar arrays. By stabilizing molecular arrangement within collagen fibrils, intermolecular cross-links con- fer their stability and their physical and mechanical properties to connective tissues. They are essential to give fibrils the necessary tensile strength to perform their structural role. בברכה, דר׳ דדשב

שלום, אני בן 55, לא מעשן. ללא אירוע לבבי. בבדיקת ארגומטריה נצפו צניחות ST up slop של 3 מ"מ. במקטע v4-v6. בעקבות הממצאים הפנתי לבדיקת אקו. הממצאים: Visually-estimated LVEF: 55 % חדר ימני בגודל והתכווצות תקינה, , אקינזיה אינפרובזאלית, תפקוד גלובלי בגדר הנורמה, תבנית המילוי תקינה, חדר שמאלי בגודל תקין מבנה ותפקוד המסתמים תקין, אין עדות ליתר לחץ דם ריאתי, הרחבה קלה של העליה השמאלית. האם הבדיקה תקינה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, שתי בדיקות הללו אינן תקינות ומחייבות המשך בירור בה׳קםד אצל קרדיולוג, בחשד לקיום בעיה כלילית. בברכהֿ, דר׳ דדשב

21/01/2017 | 10:00 | מאת: אנה

דר נכבד, שלום. לפני שבועיים חשתי לחץ בחזה וקוצר נשימה בעיקר במאמץ. הופניתי על ידי רופא משפחה לעשות אקודופלר של הלב. אני בת 39 עובדת נכון להיום בעבודה שהיא פיזית חלקית. תוצאות אקודופלר קרדיולוגיה: חדר שמאל בגודל תקין. התכווצותו גלובלית ואזורית תקינה. LVEF מוערך 65 %. דפנותיו בעובי תקין. תבנית מילוי חדר שמאל מתאימה להפרעה ברלקסציה (גל A גדול מ E). חדר ימין תקין בגדלו והתכווצותו. עליות בגודל תקין. אי ספיקה מיטרלית מזערית. מסתם אאורטלי תלת עלי, מעובה. אי ספיקה טריקוספידלית מזערית. לחץ ריאתי סיסטולי מוערך 28 מ"מ + RAP. שורש האאורטה והעולה בקוטר תקין. IVC לא מורחב, תמט נשימתי תקין. לא הודגם תפליט פריקרדיאלי. אבחנות: Good systolic lv function. No evidence of hemodynamically significant valvular abnormality. מה המשמעות של לחץ ריאתי, ומה ניתן לעשות? למה יש ממצאים המראים אי ספיקות מיטרלית וטריקוספידלית והאבחנה היא שתפקוד הלב תקין? בכל זאת, איזה סוג של טיפול מומלץ לי? בהערכה רבה,

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. כפי שמצוטטת בידקת אקו לב בגדר נורמה. עליך לחזר לבדיקת קרדיולוג לצורך השלמת בירור. בברכה, דר׳ דדשב

שלום רב, מזה שלושה חודשים אני סובל מתופעה של סוג של ערפול, הרגשה של out / ראש כבד/ ראש צף זה יכול כשעה ביום ולהופיע מספר פעמים ביום. לא מופיע עם זה סחרחורת. כל הבדיקות דם שעשיתי יצאו תקינות, EMG תקין, אקו לב תקין, מבחן TILT TEST יצא חיובי. לאחר חודשיים הייתי בחדר כושר וכמעט התעלפתי אחרי אימון ריצה. לאחר מכן התחיל להופיע לי מדי יום יומיים רצון להתעלף מלווה בדופק מהיר ורצון להתפנות (לא היה דבר כזה לפני זה) איזה בדיקות נוספות כדאי לי לעשות? והאם כל זה באמת קשור לתופעה הואזו ווגלית שמצאו לי במבחן TILT TEST?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פניתך. קודם כל הערכת נוירולוג, אאג. בברכה, דר׳ דדשב

הרגשתי דקירות ביד שמאל בכף היד עם תחושות של חולשה האם מדאיג?אני חולת סוכרת מסוג 2 ..................................................................

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, צודה על פנייתך. לא, אך שווה בדיקה רפואית. בברכה, דר׳ דדשב

18/01/2017 | 23:42 | מאת: שיר

שלום, בילדות אובחן אצלי בלב קצב לא סדיר ואוושה, מאז הילדות לא הייתי במעקב, כיום אני בת 28 לאחרונה אני מרגישה שבזמן מאמץ לדוגמא: הליכה של לאחר שעה ועלייה של עשים מדרגות אני מרגישה נשימה כבדה וכמו שורף בלב, לב מתקתק מהר. 1. האם לסימנים אלו יש חשיבות קלינית? עדיין לא נגשתי לקרדיולוג, בנתיים ביצעתי אקו שעדיין אין תשובה. 2. האם הרופא ידרוש בדיקת מאמץ? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. 1. כן 2. נא לגשת להערכה אצל קרידולוג. החלטה לגבי המשך בירור לאחר בדיקה בברכה, דר׳ דדשב

18/01/2017 | 06:09 | מאת: יולי

שלום, בתוצאות של אקו לב רשום לי שיש לי אי ספיקה טריויאלית במסתם המיטרלי והטריקוספידלי תוצאות של הולטר כתוב: הפרעות קצב חדריות: VPB'S בודדים 7 והפרעות קצב על חדריות: APB בודד מה זה אומר? אני בת 36 תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. אין כל משמעות. בברכה, דר׳ דדשב

21/01/2017 | 16:18 | מאת: יולי

אז כל הבדיקות, גם הולטר וגם אקו תקינות?

בהחלט

21/01/2017 | 16:26 | מאת: יולי

תודה רבה :)

בברכה

קראתי שמיעוט שעות שינה או שינה מקוטעת מעלה הסיכון להתקפי לב. לצערי ממצב שאינו בשליטתי אני נאלץ להתעורר באמצע הלילה כל לילה. אני לא תמיד יכול לחזור לישון. האם שינה בשעה מוקדמת יכולה להוות פתרון סביר? מה כדאי לעשות בתנאים אלה כדי להפחית את הסיכון מניסיונך. זה רק עצם ההתעוררות וחוסר שעןת או יש גם חשיבות לסיבות כי למדל הורים לתינוקות כן מתעוררים ולא מקבלים התקפי לב. הגיל משמעותי גם לא? מאיזה גיל המחקים מראים שהסיכון עולה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תדוה על פנייתך. יש קשר בין הפרעת שינה/ מיעוט שעות שינה לבריאות של מערכת לב, כלי דם. בברכה, דר׳ דדשב

16/01/2017 | 14:08 | מאת: רותי

בגלל דופק נמוך ופרפורים יש לי קוצב (עכשיו דופק סדיר) ואני מטופלת בדרלין 80 ופרוקור. ישנה עם סיפאפ. האם כדאי לי לעלות לגובה כזה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. לא. בברכה, דר׳ דדשב

16/01/2017 | 13:09 | מאת: לי

שלום, בת 28.סובלת מדופק מהיר אך כל הבדיקות-אקו לב,אקו לב במאמץ,הולטר לב, אקג, TSH,תקינות. בבדיקת דם התגלתה לי רמה נמוכה מאוד של ויטמין D ׁ.התוצאה הייתה 17 כאשר המינימום הוא 75.האם מחסור זה בויטמין D יכול לגרום לדופק מהיר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך קרוב לוודאי לא, אך ידוע על קשר בין חסר ויטמין די׳ לבין בעיות לב. יש לטפל בדבר ותקן את רמת ויטמין די. פני נא לרופא משפחה. בברכה, דר׳ דדשב

שלום אני ובעלי גרים באזור חיפה היכן אני יכולה לעשות בדיקה מקיפה בנושא זה יש לי דופק מהיר בלילה במיוחד ולפעמים אני מרגישה הפרעות קצב כבר חצי שנה מה אפשר לעשות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. בכל מסגרת קרדיולוגית של כל קופת חולים באיזור צפון ובכ בית חולים. בברכה, דר׳ דדשב

15/01/2017 | 21:28 | מאת: רונן

שלום רב, סימפטומים של ירידה קלה במקטע פליטה בגלל דליפה במסתם המיטרלי, האם הנזק הוא בלתי הפיך או שהוא חוזר למצב תקין אחרי ניתוח תיקון/החלפה של המסתם?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. נושא סבוך ומורכב. במקרים רבים נזק עלול להיות בלתי הפיך, אך באחרים כן יש שיפור. במידה ושי הפרעת תפקוד חדר שמאל ודליפה קשה של המסתם המיטלרי יש התוויה להתערבות לצורךך תיקון. החלפת מסתם. פנו נא בהקדם האפשרי לבדיקת קרדיולוג. בברכה, דר׳ דדשב

14/01/2017 | 23:18 | מאת: מיטל

שלום, הת 27. יש לי לעיתים קרובות דופק מהיר בלי סיבה. כל הבדיקות שעשיתי יצאו תקינות חוץ מההערה על הדופק המהיר (אקג, אקו לב, מבחן מאמץ, הולטר לב 24 שעות). זה מפריע לי ביום יום (חוויתי חולשה קיצונית עד כדי נפילה כבר 3 פעמים, שזה לא נעים) אבל השלמתי עם זה שאין מה לעשות, ככה הקרדיולוג אמר. במהלך הבירור שלחו אותי גם לנוירולוג. ביצעתי סיטי ראש וראו בעין אקסופתלמוס אז הפנו אותי לאנדוקרינולוג שיבדוק בלוטת תריס. מבחינת הנוירולוג הוא התרשם שאין לי בעיה. מפה לשם, בדיקות דם הראו פרולקטין גבוה (תריס תקין כולל tsi) ביצעתי mri ויש לי מיקרואדנומה בגודל 5 מ"מ. הרופא הביא לי לקחת דוסטינקס פעם בשבוע. בשישי האחרון לקחתי בפעם הראשונה ואחרי כמה דקות הרגשתי סחרחורות, ראיה כפולה ודופק מהיר... זה נמשך כמה דקות ארוכות. האם יש קשר לכדורים האלה? האם להפסיק לקחת אותם? או שפשוט מדובר בעוד עליה רגילה אצלי בדופק? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מציע לגשת עם כל החומר לקרדיולוג על מנת לסיים בירור ולתת המלצות ברורות באשר לצורך בהמשך טיפול או בירור נוסף. יש לקת בחשבון נושא אנדוקריני שברקע והפשעתו אפשריתעל פרמטרים של דופק וכו׳. בברכה, דר׳ דדשב

14/01/2017 | 18:07 | מאת: רוני

שלום, חטפתי התקף לב חריף, בבדיקה יצאו ערכי טרפונין 2000 ובבדיקת אקו 24%-28% LVPW שאלתי מהו הנזק שנגרם לליבי ? האם קל ? בינוני ? חמור? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. הכונה היתה ל- LVEF נכון? תודה. דר׳ דדשב

הי לא רשום. זה מה שרשום באקו 28% = 24.5 %FS

14/01/2017 | 20:12 | מאת: רוני

שלום, להלן הטופס אקו המלא Ascending AO 2.8 cm Ao root 3.0 3.7-2.0 cm LA 3.4 cm IVS 0.6 1.1-0.6 cm LVPW 0.8 1.1-0.6 CM LVEDD 4.9 5.4-3.5 cm LVESD 3.7 cm 28% = 24.5 %FS LVMASS 110 gr תודה רבה

בגבולות נורמה. בברכה דר׳ דדשב

14/01/2017 | 12:00 | מאת: טל

שלום רב, ביתי בת 19 וחצי, לקתה לפני שנה וקצת בדלקת מעטפת הלב.לקח לה כמה חודשים טובים להתאושש וכיום בדיקות מראות שהדלקת עברה. בחודשים האחרונים היא סובלת מדופק גבוה.היא אמורה להתגייס עוד מעט ורופא בלשכת גיוס אמר לי שדופק גבוה במנוחה זה תקין ולא מהווה כל בעיה.נקבע לה פרופיל 97.אני קצת חוששת שלא יקרה לה משהו.רופאת המשפחה גם חוששת ואומרת שדופק מהיר בכל בדיקה שנעשתה לה כן מעידה על בעיה. אשמח לדעת קצת יותר האם זה באמת מקור בעיה והאם ללכת לבדיקת העניין בצורה מעמיקה.תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. אי אפשר לדעת. יש לבצע הערכה אצל קרדיולוג. בכרכה, דר׳ דדשב

13/01/2017 | 15:56 | מאת: ליאור

שלום,גיל 44.כשהשוויתי את דף התוצאות עם זה של אחר,אצל האחר הופיע בדף מסתם פולמונרי ואצלי לא הופיע מסתם פולמונרי.האם זה פספוס של הבודק או שמא יש סיבה אחרת?רשומים שלושה מסתמים בדף שלי,ואצל האחר רשומים ארבעה מסתמים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. יש לברר את הדבר מול מקום בו בוצעה בדיקה. בברכה, דר׳ דדשב

12/01/2017 | 20:03 | מאת: בת 30

שלום רב, לפני חודשיים הייתי מרגישה אחת ל יום או יומיים הפרעה בקצב הלב.. עכשיו בתקופה האחרונה אני מרגישה כמה פעמים במהלך היום שיש לי הפרעות בקצב הלב, מרגישה כמו שהלב רועד לכמה שניות שאני עושה א.ק.ג הכל תקין , הייתי עם הולטר 24 שעות והתוצאות אומרות שאין משהו חריג ממש ... אבל אני ממש מרגישה במהלך היום יותר ויותר פעמים של הפרעות בקצב הלב מה עוד ניתן לעשות ואיזה בדיקות יותר מעמיקות יש ... זה ממש מדאיג אותי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. לגשת בבקשה להערכה אצל קרדיולוג. לבצע ביוקת דם, כולל תפקודי בלוטת התריס. בברכה, דר׳ דדשב

10/01/2017 | 18:19 | מאת: נטלי

שלום, האם הצטננות ללא חום יכולה לגרום לדופק מהיר (103 במנוחה)?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. כן בהחלט. יש לבבצע אקג. במידה ולא פוסק כדאי לבצע בדיקת אקו לב. בברכה, דר׳ דדשב

09/01/2017 | 21:52 | מאת: הילה

שלום, אחרי השתלת קוצב דפיברילטור ומאוד אשמח לדעת האם יש לכם המלצה לרופא מומחה בקוצבים שאוכל לפנות אליו שעובד עם מכבי, תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

לברר בבקשה במכבי. בברכה, דר׳ דדשב

09/01/2017 | 00:15 | מאת: הפרעת קצב רצופה במשך 3 ימים

מטפל בקרדיולוק מספר שנים 2.5מג כפול 2 מזה 3 ימים רצופים מרגיש הפרעות קצב הייתי בבוקר אצל רופאת משפחה נעשתה בדיקת א. ק. ג והיה נראה שיש הפרעת קצב נשלחתי לעשות אקו לב והולטר השאלה שלי אם זה לא מסוכן שאני נמצא עם פלפיטציות כבר 3 ימים ....? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לגשת נא לחדר מיון או מוקד לרפואה דחופה. בהמך לגשת בבקשה לקרדיולוג. דר׳ דדשב

שלום רב, האם הורמונים גורמים להפרעות קצב? והאם זה הפיך כלומר אם מפסיקים הן נעלמות? (יש לי PFO קטן , חור סגלגל ). אני אמורה לקחת את האסטרוגן רק עד שבוע 9 להריון האם גם בתקופה קצרה כזו זה יכול לגרום לתופעות לוואי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. תלוי באיזה הורמון מדובר. אם יכ הפרעת קצב לב דבר נדיר מאוד. חשובה השאלה האחרת - לגבי פונציאל של קירש דם בעת נטילת הורמונים ובעיקר לאורך ההיריון בשל קיום של חלון סגללג פתוח. אני מציע לבצע הערכה אצל קרדיולוג. בברכה, דר׳ דדשב

07/01/2017 | 22:39 | מאת: רחל

שלום רב, לפני כשלוש שנים בעלי (בן 29) אושפז עקב דלקת בגרון(סטרפטוקוק) שהסתבכה והגיעה ללב. גילו את זה עקב כאבים חזקים בחזה ובדיקת דם מצאה שהטרופונין גבוה (1.2) הוא קיבל אנטיביוטיקה לוריד וביצעו לו אקו לב לאחר מס ימים שנמצא תקין לחלוטין. שאלתי היא האם עליו לבצע מעקב כלשהו אחרי הלב כיום או שבגלל שהאקו היה תקין אין צורך בכך. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

כן. אצל קרדילוג

07/01/2017 | 22:17 | מאת: רעות

אני בת 23 הפנו אותי לבדיקת אקו לב והולטר בגלל דפיקות לב גבוהות התוצאות בהולטר : קצב סינוס ממוצע 78 לדקה ובאקו לב הכל תקין והאבחנה טכיקרדיה האם טכיקרדיה עוברת? הרופא משפחה המליץ לי על כדורים להורדת דופק האם כדאי לקחת בגיל כזה? והאם חדר כושר ויוגה יעזרו להורדת דופק?

לקריאה נוספת והעמקה

מציע לגשת לבדקיה אצל קרדילוג תחילה.

שלום אלכסנדר, אחרי השתלת קוצב לב עקב מקרים של לחץ דם גבוה ולעיתים התעלפויות, אמא לא מרגישה שזה עזר בגדול. אחרי השתלת קוצב לב היו לה פרפורי לב עם גיהוקים וכל פעם רופא משפחה הפנה אותה לבית חולים איפה בדקו וכיוונו קוצב לב. אולי יש משהו אחר מעבר לקוצב לב שצריך לשים לב? יש עדיין בעיות ולדברי אמא היא מתעייפת מהר אחרי מאמץ פיזי כמו הליכה לכיוון עלייה או מדרגות. אתמול אחרי הליכה הרגישה לא טוב והיה דופק גבוה של 105, לחץ דם 139/87 .התלוננה על תסמינים כמו פעימות בצד שמאל שלחזה מתחת ללב ולחץ וכאב קל בחזה. תודה מראש על תשומת לב.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. אני אשמח להבהיר מה בדיקו רצית לשאול.....לדעתי יש צורך בהערכה אצל קרידולוג. נא לגשת. תודה. דר׳ דדשב

תודה, אני רציתי לדעת ממה יכולים להיות תסמינים כמו גיהוקים, פעימות מצד שמאל, מתחת לחזה ולחץ בחזה. אני זוכר שפעם רופא שיניים עשתה לאמא הרדמה מקומית שגרמה לכאב חזק באיזור קיבה וגיהוקים מתמשכים והכל עבר אחרי כמעט שעה. האם יש קשר בין גיהוקים ותסמינים לעיל?

שלום רב, תודה על פנייתך החוזרת. אלה עלולים להצביע על תעוקת חזה או דומה. יש סיבות אחרות. בברכה, דר׳ דדשב

04/01/2017 | 18:46 | מאת: שלום

שלום. אשמח לפענוח תוצאות בדיקת הולטר לב. אני בן 50, עוסק בספורט (גם במשך בדיקת ההולטר 22 שעות עסקתי בספורט), אקג תקין, בדיקת מאמץ תקינה. הופניתי להולטר עקב בעיות משפחתיות. אשמח לפענוח הנתונים: קצב בסיסי - סינוס לעיתים קצב פרוזדורי אקטופי. קצב לב מינימלי 40, מקסימלי 124 ממוצע 61. הפרעות קצב חדריות - PVC'S -לא רק 4. הפרעות קצב על חדריות - PAC'S -לא רק 13. הפרעות הולכה - לא. שינויי ST- לא. אשמח לפענוח. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. בדיקה כפי שמצוטת בפנייתך בגדר נורמה. בברכה, דר׳ דדשב

11/01/2017 | 07:53 | מאת: שלום

שלום דר' דדשב תודה רבה על התשובה בגלל שכן ניצפו הפרעות קצב, האם בעוד כמה שנים צריך לעשות בדיקות נוספות או שאין צורך כי זה תקין לחלוטין? תודה רבה

04/01/2017 | 09:59 | מאת: דפנה

שלום רב, רציתי לשאול לגבי הורמונים. יש לי PFO קטן ואני בטיפולי פריון. האם מותר לי לקחת מדבקות אוורל שמכילות את ההורמון אסטרוגן וכמו כן האם מותר לקחת פרוגסטרון להחדרה וגינלית? בנוסף האם ההורמונים לא גורמים להפרעות קצב? כרגע יש לי לפעמים פעימות מוקדמות. בנוסף רציתי לשאול מדוע במצבי מתח וחרדה יש לי כאבים נקודתיים באמצע החזה, אחרי המתח זה חולף. האם זה לא מסוכן?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. התייעצותרפאוית לא מתבצעת באתר אינטרנט. מציע לגשת לקרדיולוג. באופן כללי, יש לוודא את אנטומיה של פגם - חלון סגלג פתוח ועוד מספר פרטים. הורמונים עלולים לעלות פוטנציאל תחסיפי, אסטרוגנים ולא פרוגסטינים. בברכה, דר׳ דדשב

שלום רב, האם הורמונים יכולים לגרום גם להפרעות קצב? הPFO הוא חלון סגלגל פתוח. PFO קטן.

התשובה נרשמה בפניתך הנוספת.

03/01/2017 | 14:06 | מאת: נינה

שלום בת 60 אחרי 2 צינתורים וסטנטים סכרת 2 שנים רבות בשעות אחה"צ והערב כשאני צועדת יש לי כאבים בחזה ובגב או כאבים שמתחילים מרום הבטן ומקרינים כמו חגורה לכיוון הגב כשאני עוצרת הכאב נעלם בשעות הבוקר עד הצהריים אני הולכת מהר, מטפסת במדרגות, סוחבת סלים ואת הנכדים והכל בסדר. אין כאבים. נשלחתי לאקו לב והכל בסדר. אקג תקין. מיפוי לב עם תליום לפני כמה חודשים - יצא תקין. מאד מוזר. גם הולטר שעשיתי יצא תקין פרט לפעימות מוקדמות בודדות. הקרדיולוג שלי לא יודע להסביר את זה. יתכן שיש קשר לרמת הגלוקוז בדם אחרי ארוחת צהריים "קצת גדולה"? יתכן שדפנות העורקים קשיחים וכשהסוכר גבוה זו תגובתם? מה זה יכול להיות? תודה על תשובתך

ברצוני לציין שאני סובלת מאנמיה קשה כתוצאה מאי ספיגת ברזל בבדיקות האחרונות ההמוגלובין היה 9.6 וכנראה שכעת צנח יותר קראתי שיש קשר בין אנמיה לבין כאבים בחזה

לא קבלתי תשובה לשאלתי

שלום רב, תודה על פנייתך. סליחה שלא ראינו את הפנייתך אנמיה בהחלט עלולה להחמיר את כאב חזה כש הכאב מקורו הוא חסימה בעורק כלילי. לאור רקע שלך עלך לגשת בהקדם להערכה אמל קרידולוג. בנוסף ובלי קשר יש לבצע בירור מלא של אנמיה, כולל הערכה אצל גסטרואנטרולוג, גינקולוג (לאישה) ולתקנה. בברכה, דר׳ דדשב

02/01/2017 | 22:54 | מאת: נטלי

האם יכול להופיע חום אחרי צינתור?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. כן, וזה לא תקין.ץ אם זה המקרה עליך לגשת בדחיפות לבדיקה רפואית בבית חולים. בברכה, דר׳ דדשב

29/12/2016 | 20:14 | מאת: אייל

סובל מסינקופה בערך אחת לשבוע במצבים של קימה מישיבה אך גם במצבים סטטים. סובל מלד גבוה מטופל. אחרי ניתוח שרוול. איך עלי לפעול.למי לפנות. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. 1. קרדיולוג 2. בדיקת tilt table 3. בדית נויורולוג 4. בדיקה מקיפה של רופא משפחה ובדיקת תקינות מצב כירורגי לאחר ניתוח בטן. בברכה, דר׳ דדשב

23/12/2016 | 10:39 | מאת: מנחם

שלום מה ההבדלים בין הבדיקות הללו? באיזה מקרים שולחים לאקו במאמץ ובאיזה למיפוי לב? יש יתרון כלשהו למיפוי לב? כי אם לא, מדוע לבצע בדיקה שכרוכה בקרינה כאשר אקו במאמץ נטול קרינה לחלוטין? תוצאות תקינות של הבדיקות הללו, שוללות מחלה כלילית? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. מדובר בשתי בדיקות שונות. בדיקת אקו לב במאמץ היא בדיקה ללא חומר ואילו בבדיקת מיפוי לב משתמשים בחומר רדיאוקטיבי. שתי בידוקת העם דרגת דיוק גבוהה אך מיפוי לעיתים עדיף במקרים של מחלה כלילית מתקדמת. תוצאות תקינות לא שוללת באופן מוחלט בעיה כלילית. בברכה, דר׳ דדשב

22/12/2016 | 21:32 | מאת: אורית

שלום שמי אורית בת 40 + ברקע תת פעילות בלוטת תריס,בעיה נוירולוגית הולכת עם הליכון עקב חוסר שיווי משקל בגלל אירוע קל בחומר הלבן תסמונת המעי הרגיז לפני מספר חודשים הופיעו כאבים בחזה נשלחתי לקרדיולוג שהמליץ על מפוי לב ואקו לב והתשובה שקבלתי ממפוי הלב כתוב ממצא : לטרל אפיקלי וכתוב לסיכום תגובה קלינית לא איסכמית תגובה אלקטרוקרדיאלית לא תקינה במידה קלה לאחר הזלפת דיפירידמול צלקת בגודל קטן עם אסכמיה שארית קלה צלא ניתן לשלול ארטפקט תפקוד גלובלי של חדר השמאל תקין האם יש צורך להמשך בירור האם הדבר מצריך מעקב ? אשמח לקבל את חוות דעתך

לקריאה נוספת והעמקה

השתובה נכתבה כבר.

22/12/2016 | 21:32 | מאת: אורית

שלום שמי אורית בת 40 + ברקע תת פעילות בלוטת תריס,בעיה נוירולוגית הולכת עם הליכון עקב חוסר שיווי משקל בגלל אירוע קל בחומר הלבן תסמונת המעי הרגיז לפני מספר חודשים הופיעו כאבים בחזה נשלחתי לקרדיולוג שהמליץ על מפוי לב ואקו לב והתשובה שקבלתי ממפוי הלב כתוב ממצא : לטרל אפיקלי וכתוב לסיכום תגובה קלינית לא איסכמית תגובה אלקטרוקרדיאלית לא תקינה במידה קלה לאחר הזלפת דיפירידמול צלקת בגודל קטן עם אסכמיה שארית קלה צלא ניתן לשלול ארטפקט תפקוד גלובלי של חדר השמאל תקין האם יש צורך להמשך בירור האם הדבר מצריך מעקב ? אשמח לקבל את חוות דעתך

לקריאה נוספת והעמקה

התשובה נכתבה כבר

22/12/2016 | 21:32 | מאת: אורית

שלום שמי אורית בת 40 + ברקע תת פעילות בלוטת תריס,בעיה נוירולוגית הולכת עם הליכון עקב חוסר שיווי משקל בגלל אירוע קל בחומר הלבן תסמונת המעי הרגיז לפני מספר חודשים הופיעו כאבים בחזה נשלחתי לקרדיולוג שהמליץ על מפוי לב ואקו לב והתשובה שקבלתי ממפוי הלב כתוב ממצא : לטרל אפיקלי וכתוב לסיכום תגובה קלינית לא איסכמית תגובה אלקטרוקרדיאלית לא תקינה במידה קלה לאחר הזלפת דיפירידמול צלקת בגודל קטן עם אסכמיה שארית קלה צלא ניתן לשלול ארטפקט תפקוד גלובלי של חדר השמאל תקין האם יש צורך להמשך בירור האם הדבר מצריך מעקב ? אשמח לקבל את חוות דעתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. הבדיקה איננה תקינה. יש לגשת לבדיקת קרדיולוג בהקדם עם תוצאת בדיקה זו. בברכה, דר׳ דדשב

21/12/2016 | 23:22 | מאת: ריטה

שלום. יש לי כאבים בחזה . ודקירות פתאומיות. מבחן מאמץ נמצא תקין. אך הייתה לי תלונה על כאב קל . הבודקת אמרה כי אני נשמתי מהר. אני מאוד שמחה שזה לא הלב. אבל מה שמדאיג אותי זה הכאבים בחזה. והדקירות הפתאומיות. וגם זה שיש לי מחסור בחמצן במיוחד באוטובוסים ומבנים שאין בהם חלון פתוח. וכל יום יש כאב. מה זה יכול להיות? תודה לעונה:)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. שאלה מצויינת ולע מנת לענות אליה עליך לגשת לבדיקת רופא משפחה, לבצע אקג, צילום חזה. בברכה, דר׳ דדשב

21/12/2016 | 20:58 | מאת: ליאת

היי אני בת 41 לאחרונה הגיעה תופעה מוזרה של תחושת פרפור בלב, תופעה מוזרה של הדופק לא סדיר , אשמח לתגובה תודה מראש

תשובה כבר נכתבה.

21/12/2016 | 20:51 | מאת: ליאת

היי, לאחרונה הגיע תופעה מוזרה של דופק לא מהיר כאילו מפרפר לי הלב , מה עליי לעשות? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. לגשת לקרדיולוג בבקשה. בברכה, דר׳ דדשב

20/12/2016 | 18:23 | מאת: עדי

שלום מבקשת עזרה בפענוח בדיקת הולטר אני בת 61 לא נמצאו ממצאים בבדיקה מלבד סעיף אחד הפרעות קצב על חדריות APC'S נצפו סה״כ 11 APC'S בודדים במשך הבדיקה. אשמח לדעת מה זה אומר תודה עדי

לקריאה נוספת והעמקה

התשובה כבר נכתבה לך בפניתך הקודמת