שימשו בכמוסות ליקוריץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

17/05/2023 | 16:45 | מאת: בן 70

שלום רב, 1. לאחר ניתוח מעקפים מ-2009. 2. תרופות: רוזובסטין 80מ"ג, אספירין 100מ"ג, ארוטרוקס 100 מיקרוגרם לבלוטת התריס וטמסולוזין 0.4מ"ג 3. האם יש מניעה להשתמש גם בתוסף מזון כמוסות ליקוריץ 200מ"ג ליום, שהוכר כנוגד חימצון ע"י ה-FDA והוכח שמסייע להפחת ה-LDL? 4. מהי עמדתך העקרונית באשר לשימוש בכמוסות הללו ?

ליקריץ בכמויות גדולות עלול לגרום לתופעות לוואי קשות על ידי שפעול הורמונלי של מערכת המינרלוקרוטיקואידים. הנ"ל יכול להוביל לירידה ברמות האשלגן בדם עם הפרעות בקצב הלב, עליה בלחץ הדם, עייפות ואי ספיקת לב. המלצתי היא להמנע מתוספי מזון המכילים ליקריץ.

מנהל פורום קרדיולוגיה