בדיקת אקו לב - פענוח

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

14/03/2023 | 13:07 | מאת: Bar

היי בת 29 ללא מחלות רקע לא הצלחתי להבין האם ישנה בעיה בבדיקה ממצאים: מסתם אורטלי דו עלי קרוב לוודאי אבחנות: normal left ventricular systolic function estimated lvef 60-65% probably bicuspid aortic valve. No As. No Ar normal Rv size and systolic function מה זה אומר מסתם דו עלי זה מולד? במה זה יכול להשפיע עלי? תודה מראש

מסתם אאורטלי צריך להיות עם 3 עלים. חלק מן האנשים נולדים עם מום שבו במסתם יש שני עלים בלבד. זהו המום השכיח ביותר, והוא בדרך כלל מועבר בתורשה. כיון שצורתו של המסתם אינה תקינה הוא נוטה להתקלקל מוקדם יותר מן הצפוי, בשנות ה40-60 לחיים, ולעיתים מלווה בהרחבה של אבי העורקים. כדאי להיות במעקב קרדיולוגי הכולל בדיקות אקו לב אחת לתקופה.

מנהל פורום קרדיולוגיה