בירור סיכון למחלות לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

24/04/2023 | 14:57 | מאת: אמיר

בן 31 , פעיל ספורטיבית, לא מעשן, משקל תקין ללא השמנה. במשפחת אמי יש היסטוריית מחלות לב. אמא עברה ניתוח מעקפים בגיל 36 , אחיה ואחיותיה בגילאי 40 -50. אני מטופל בליפיטור 20 ואזיטרול 10 מאז 12/2019 בדיקה אחרונה : כולסטרול - 210 HDL - 39 LDL - 150 טריגלצרדים - 118 לאחרונה מודאג מאוד מאפשרות לאירוע לבבי פתאומי בגלל היצרות העורקים. רופאת המשפחה טוענת שערכים אלה נמוכים דיו. האם כך הדבר? מה ניתן לעשות? אילו בדיקות אפשר לבקש בנושא?

נשמע שההיסטוריה של מחלת לב במשפחה משמעותית מאוד. במקרה הזה כדאי לחשוב על היפרכולסטרמיה משפחתית, שבה צריך לשאוף לערכי כולסטרול נמוכים בהרבה מאלה שכתבת מעלה. ממליצה לקבוע תור לבדיקה במרפאה קרדיולוגית.

מנהל פורום קרדיולוגיה