נגישות
נגישות

פורום קרדיולוגיה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - קרדיולוגיה - מבוגרים
20230 הודעות
15546 תשובות מומחה

מנהל פורום קרדיולוגיה

23/07/2017 | 11:11 | מאת: סיגל

שלום רב דוקטור . רציתי בבקשה לשאול שאלה שמטרידה אותי מאוד וגורמת לי דאגה רבה וחרדה . מזה כחודש וחצי סובלת מפעימות מוקדמות.עשיתי 3 פעמים אקו לב שיצא תקין לחלוטין. ביצעתי הולטר 24 שעות תקין מלבד: pvcs 13 . בלבד. מאז ההולטר אני בחרדות נוראיות.הייתי אצל קרדיולוגים וגם אלקטרופזיולוג באופן פרטי. הגעתי למיון מספר פעמים ושם כל בדיקות הדם תקינות כולל טרופונין. הבנתי מהרופאים שאני צריכה ללמוד לחיות עם זה. אבל איך לעזעזל אפשר לחיות עם תחושות מפחידות שכאלה??? נוטלת סרוקסט בגלל החרדות. ורק לפי הצורך דרלין שקצת מרגיע. שאלתי היא: האם ניגזר עליי לחיות ככה כל החיים ??? או שזה ייעלם מתי שהוא??? אודה לך על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

1.מקווה שלא. 2. סיכוי טובֿ פנו נא להתייעצות מסודרת אצל קרדיולוג. בברכה, דר׳ דדשב

23/07/2017 | 09:24 | מאת: שולה

האם מותר לי לשחות בבריכה וג'קוזי. עברתי אוטם שריר הלב לפני חודשיים וחצי עם סטנט בעורק כלילי. עשיתי אקו לב יצא תקין, קרדיולוג אמר לעשות ספורט, מה זה כולל, האם אפשר גם לשחות וכמה

לקריאה נוספת והעמקה

חסרים לי פרטי ]פרטים מדוייקים של הקמרה המדובר. יש לשוחח עם קרידולוג מטפל ישירות כאשר בידיו כל הפרטים. אני חושב אומנם שחודיים וחצי לאחר האוטם מוקדם עוד לשחות. בברכה דר׳ דדשב

22/07/2017 | 17:15 | מאת: גדי

שלום עשיתי א.ק.ג וזאת לאחר שחזרתי לציפרלקס אחרי שהייתי עם לוסטרל... יש לציין שהיה לי ותק של 6 שנים בציפרלקס.... הא.ק.ג היה תקין רק qrs היה 96 רציתי לשאול אם זה ממש מסוכן? וממה זה יכול לנבוע? אני מצרף קובץהא.ק.ג

לקריאה נוספת והעמקה

תקין.

22/07/2017 | 23:22 | מאת: גדי

אז מה זה הqrs הזה שככה גבוה? זה מהציפרלקס? הבנתי שזה עלול לגרום למוות פתאומי ולנבא תמותה לבבית

תקין

שלום, להלן האבחנות והסיכום של בדיקת אקוקרדיוגרפיה דרך הושט. אודה לך מאד אם תפרש את התוצאות בעברית פשוטה והאם הן מסבירות אפשרות לאירוע מוחי קל. Visually Estimated Ejection Fraction-55% Patent foramen ovale. Mild RV dysfunction Good systolic LV function Mild mitral regurgitation Flat aortic atheromas האם בהסתמך על התוצאות האלה אני יכול לקחת TASTOMAX 50mg שנרשם לי על ידי אנדוקרינולוג בגלל טסטוסטרון נמוך מאד? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייצך מקטע פליטה חדר שמאל 55%. גבולות נורמה חלון סגלג פתוח - מעבר בגובה של מחיצה בין עליתית. בעיקרון לא תקין, אך תלוי מאוד בפרטים קלינים וכו׳ הפרעה קלה בתפקוד חדר ימין - לא תקין דלף מיטרלי קל - מימצא ללא משמעות. שכיח באנששיםב ריאים תפקוד תקין של חדר שמאל רבדים באאורטה לא בולטים אל תוך הלומן - טרשת אאורטה אין קשר בין זה לבין טיפול המוזכר בפנייתך. פנה נא לבדיקת קרדיולוג בברכה, דר׳ דדשב

22/07/2017 | 04:52 | מאת: עופר

שלום!ה עובי מחיצה 14 מ"מ בבדיקת האקו דורש מעקב כל כמה זמן ? הגבלה בספורט ..?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. 1. כן 2. יש לקבל פרטים נוספים לגבי בדיקת אקו לב וגם לקבל מידע מדוייק באם מדובר בהיפרטרופיה או קרידומיפוטיה היפרטרופית. נא לגשת לקרדיולוג בברכה, דר׳ דדשב

דוקטור שלום האם קרדיולוג חייב לפענח בדיקת מאמץ או שגורם רפואי אחר יכול לבצע זאת ? אני מתכנן לבצע בדיקה כזאת בבית חולים. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בבית חולים על פי רוב בדיקה מתבצעת ע״י רופא קרדיולוג.

21/07/2017 | 16:32 | מאת: מוטי

דוקטור שלום האם פענוח של בדיקת מאמץ חייב להתבצע על ידי קרדיולוג ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

נרשם

21/07/2017 | 16:32 | מאת: מוטי

דוקטור שלום האם פענוח של בדיקת מאמץ חייב להתבצע על ידי קרדיולוג ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

כוונה לארגומטריה?

23/07/2017 | 22:02 | מאת: מוטי

חיובי. ארגומטריה. תודה !

בברכה

שלום, בבדיקת הולטר 24 ש' נמצא : "מקצב בסיסי- סינוס נצפו פעימות מוקדמות על חדריות בכמות בינונית עד גדולה , מונופוקליות עם 3 זוגות וכצמה קטעי טריגמיניה נצפו פעימות מוקדמות על חדריות בודדות לא נצפו טכיאריטמיות , ברדיאריטמיות או הפרעות הולכה" הקרדיולוג רשם לי קרדילוק 1.25 מ"ג לקחת לפני השינה. בנוסף , מזה זמן רב ( כך גם בעת בדיקת ההולטר ) אני נוטל פרולול 20 מ"ג פעמיים ביום בבוקר ובערב. נגד רעידות בידיים וזה עוזר. רופא המשפחה אמר לי שאם אני נוטל פרולול אין טעם לקחת גם קרדילוק , ובמקום זה הוא הוסיף לי 20 מ"ג נוספים ליום של פרולול. מבקש לדעת האם לא עדיף לקחת את הקרדילוק במקום תוספת של 20 ג' פרולול. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

זאת אפשרות..... החלטה בידי רופא מטפל

21/07/2017 | 08:16 | מאת: עידן

שלום יש לי שבוע כברר הרגשת דופק בגרון לא מהיר אבל מורגש מאוד שאני לא מצליח לישון ככה מפריע לי מאוד

לקריאה נוספת והעמקה

פנה נא לבדיקת רופא מטפל

20/07/2017 | 23:59 | מאת: שרה

שלום גיל 28 אני שותה למעלה משנה כדור דוסטינקס פעם בשבוע בגלל מיקרואדנומה בהיפופיזה ופרולקטין גבוה. קראתי בעלון של התרופה שצריך ללכת למעקב קרדיולוג. כל כמה זמן? האם אצלי המינון נמוך מאוד ולכן לא צריך? תוספת: לא יודעת אם קשור- יש לי טכיקרדיה, הדופק כל הפעמים שמדדתי היה מעל 110. ואין סיבה ולעתים רחוקות אני מרכישה את זה. בדרך כלל לא מפריע כלל. חוץ מזה בריאה.

לקריאה נוספת והעמקה

אין צורך במעקב קרידולוגי קבוע. יש לבצע בדיקת אוק לב והולטר קצב לב במהלך טיפול.

שלום. לפני כשבועיים היה לי וירוס דלקת בשריר הלב (בת 18) . מטופלת בכולחיצין. כל הבדיקות תקינות ,הדלקת עוברת כמו שצריך. האם מותר לשתות אלכוהול כמובן בלי להגזים? בקבוק בירה לדוגמא? והאם עישון נרגילה פעם ב- מותרת ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא רצוי עד לא רצוי מאוד, במוחד בתקופה של מחלה חריפה בה את נמצאת עדיין. יש לוודא לגבי תפקוד הלב. פני נא להמשך מעקב מסודר אצל קרדיולוג.

18/07/2017 | 12:49 | מאת: רועי

אני תכף בן 17 ושלחו אותי לעשות הולטר לב בגלל סינוס טכירדיה. עשיתי גם אקג שמראה שאין הפרעות קצב, אקו לב תקין ובדיקות דם תקינות, לחץ דם תקין. (חשוב לציין שאני די נחלץ בבדיקות) תוצאות ההולטר: הקצב הבסיסי: קצב סינוס מהירות מינימאלית: 45 ממוצעת לדקה מהירות מקסימאלית: 129 ממוצעת לדקה מהירות ממוצעת: 66 לדקה הפרעות קצב חדריות VPC'S : נצפו סה''כ 4 VPC'S במשך הבדיקה הפרעות קצב על חדריות APC'S : לא נצפו הפרעות הולכה: לא נצפו שינויים משמעותיים בקטע ST : לא נצפו תלונות הנבדק: לא צוינו הערות/ סיכום: במשך המעקב נצפה קצב סינוס. מהירות מקסימאלית 129 פעימות לדקה ומהירות מינימאלית 44 פעימות לדקה. מהירות ממוצעת ביממת המעקב 66 פעימות לדקה

לקריאה נוספת והעמקה

בהתבסס על הנרשם בפנייתך- סה:כ מדובר בבדיקה בגדר נורמה. כמובן יש לגתש לבדיקת רופא מפנה לבדיקה עם התוצאה וכל תרשימי אקג מצרופים.

18/07/2017 | 00:23 | מאת: משה

האם שילוב שלושתם מסוכן לרמה של חיים ומוות?

מהו שם של תרופה ראושנה בבקשה?

רקע רפואי: pvd מ-2001 עם סתימה עורקית של רגל שמאל . Cabg 3 , מ-08/2006 , סובל מסכרת , טרשת עורקים , כולסטרול ,לחץ דם , atrial flutter ablation (12/15 +08/16 ) . בדיקות הולטר תקופתיות , תקינות .מאוזן , במצב יציב שנים רבות . בדיקת אקו לב במאמץ מלפני שנה ,– תקינה . בדיקות עיקריות של השנים האחרונות : hba1c 6.5 -7.0, ldl 55-75 . תרופות: קרטיה, טריטייס קומפ 2.50 מ"ג , איזיטרול 10 ,סטטור 5, גלוקומין(3 פעמים ביום) קרדילוק 1.25 ולפעמים קולוטל עקב תסמונת המעי הרגיז . שאלתי היא : ישנה אי הסכמה בין רופאים ופרופסורים ברפואת הלב בנושא שבנדון . מה עדיף לי , עם הרקע הרפואי והמשפחתי שלי (מצד ההורים) איזה תרופה עדיף לי לקחת . מה דעתך ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בשל ניתוח מעקפים כלילים עליך ליטול אספירין. בנושא של תרופות מדללי דם (דוגמת קסרלטו) - זה תלוי בקיום הפרעת קצב לב. במידה והיו רק שני אירועים של ריפרף עליות לא הכרח ליטול טיפול קובע. כמובן יש לקחת בחשבון פרמטים אחרים כגון תפקוד הלב, גודל עליות הלב, תסמינים קלינים וכו׳ וכו׳. לכן, עליך לגשת לשיחה עם קרידולוג מטפל שלך בנוגע לדברים הללו על מנת להחליט באם יש צרוךב תוספת אחת התרופות מדללות דם.

שלום רב שמי פנחס בן 37 בריא בדר"כ לחץ גם תקין , עודף משקל של כ 30 קילו . עם חוסר פעילות גופנית על בסיס גבוה . מצד שני עובד בעסק פרטי שמצריך עבודה פיזית והרמת משא ומשקלים . בהיסטוריה שלי התקפי חרדה , אשר מטופל על ידי כדור לוריוון בעת הצורך . בחודשים האחרונים בערך בחצי שנה האחרונה אני שם לב לדופק מואץ , דופק מואץ אשר משבש את חיי , ואני לא יודע אם זה קשור לחרדה ? לחוסר כושר גופני ועודף משקל ? או לבעיה קרדיולוגית יש לי בטלפון הנייד מד דופק ,ומכשיר למדידת לחץ דם . הדופק בדרך בבקרים או לפני שינה הוא 65-68 במשך היום הוא עד הצהריים שאני בישיבה ללא פעילות הוא נע על 80. זרת אומרת שבישיבה יש לי דופק 80-90 ברגע שאני קם או עושה פעילות קלה כמו ,הליכה קצרה ף פעילות פיזית רגעית ף שטיפת כלים ף הליכה עם הכלב או משחק עם הילדים הדופק ישר קופץ ל טווח של 120-145 . ואני מדגיש מפעילות נמוכה . דבר אשר מלחיץ אותי ומכניס אותי לחרדה אני לא יודע מה לעשות . אני ממש נכנס לחרדה מלבצע פעולות בסיסיות כמו הליכה קצרה ,עלייה במדרגות ,כל הזמן מודד דופק. חשוב לציין שהדופק גבוה ישנה תחושה של חולשה בגוף אשמח אם תוכל לעשות לי סדר בדברים : מהו הדופק בעמידה, בהליכה ,מאמץ קל ? האם זה תקין ??? פניי לרופאת משפחה ורצה להביא לי כדור להורדת דופק אך לא רציתי לקחת בעיקר שבערבים או שאני לא בפעילות הדופק יחסי תקין ולא רוצה שירד יותר מידי. חשוב לציים גם שאני באירועים אני מפיק ומנחה אירועים ומול קהל ואחכ מסדר את הציוד הדופק כל ה 5 שעות שאני באירוע כולל הכנה ,ציוד וכו הדופק על 120-150 עד שאני יושב ואז יורד העבודה היא בעמידה ביקשתי מהרופאה לשלוח אותי להולטר ולבדיוקת מחכה כרגע לתשובה מהולטר ומחכה לבדיקת רופא ובדיקת מאמץ שגם היא מלחיצה אותי לעשות מקווה שתוכל לעזור לי ולעשות לי סדר תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מציע לבצע בדיקת אקו לב, הולטר קצב לב, ובדיקת מאמץ. ישלוודא גם שלא מדובר ביתר לחץ דם. דופק תקין לבין אדם מבגור בין 60-90 לדקה. תבדוק גם תפקודי בלוטת התריס.

17/07/2017 | 10:04 | מאת: סטודנט

האם בדיקת דופק בגפיים התחתונות היא חלק אינטגרלי מהבדיקה הגופנית הקרדיולוגית?

לקריאה נוספת והעמקה

בדיקת דפקים היא חלק מבדיקה פיזיקלית מקובלת.

מה הבדל בין אקו לב במאמץ ולזה ללא מאמץ ואם אקו תקין ללא מאמץ תקין יכול להיות שאקו במאמץ היה לא תקין יש אפשרות כזאת

לקריאה נוספת והעמקה

מרכיב נוסף בבבדיקת אקו לב במאמץ הוא מבחן מאמץ, כאשר אקו לב מתבצע במנוחה ובשיא מאמץ. בברכה, דר׳ דדשב

שלום ד"ר, בת 34,הריון שלישי. אקו לב מלפני חודשיים-תקין, אך נמצאה אי ספיקה קלה במסתם המיטרלי. הולטר מלפני חודש וחצי-סינוס טכיקרדיה עד 143 בדקה, ופעימות pvcs שניים ביממה. אציין שבהריונות הקודמים לא היו לי פעימות מוקדמות כלל. סבלתי מזה בעבר,פעמים אחדות בשנה. בתחילת ההריון היו כמה שעות של פעימות מוקדמות ועבר (בגלל זה עשיתי את הבדיקות). אתמול נכנסתי לחודש תשיעי , ומזה יומיים שיש לי פעימות מוקדמות מרובות, לאורך כל היום,מספר פעמים בדקה. האם לגשת שוב לקרדיולוג או להתעלם? בסיכום הביקור לפני חודש אמר שאין צורך כרגע בטיפול ולבוא לביקורת לאחר הלידה. אבל אז לא היו בקושי פעימות כאלה ועכשיו זה כבר יומיים לא עוזב אותי וזה די מלחיץ....תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. במידה ויש החמרה משמעותית יש לגשת לבית חולים - חדר מיון. כן יש לגשת להערכה אצל קרדיולוג בהקדם ויחידת אם ועובר (סיכון גבוה). יש להלשים בדיקת אקו לב. בברכה, דר׳ דדשב

15/07/2017 | 19:09 | מאת: רונית

בתי בת 18 סובלת מהפרעות קצב טכיקרדיה עלייתית לאחר ניסיון אבלציה שכשל.מכיוון שלא הצליחו לגרום להפרעות קצב. טכיקרדיה עלייתי עם דופק של 200. ניסיון של 5 סוגי כדורים והיה אישפוז בגלל ברדיקרדיה של 34 עקב לקיחת קרדילוק של 2.5 מג. חזרנו לקרדילוק של 1.25 פעם ביום בלבד. נעשה הולטר והתוצאות ברדיקרדיה של 40 וטכיקרדיה של 150. האם יש להפסיק את הקרדילוק בגלל ברדיקרדיה של 40. האם הברדיקרדיה של 40 בגגל הקרדילוק או יכולה להיות סיבה אחרת בתודה בראש האם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. ברדיקרדיה יכולה להיות קשורה לקרידולוג, עם מינון לא גבוה במיוחד. תתכן גם סיבה אחרת, כולל הפרעת הולכה במסגרת בעיה כללית של ארימיה. בנוסף יש לשלול הפרעה בתפקוד בלוטת התריס. על כל פנים עליכם לפנות למוחה בהפרעת קצב לב. בברכה, דר׳ דדשב

12/07/2017 | 14:20 | מאת: אוראל

שלום,בן 19 לפני כשנה נבדקתי אצל קרדיולוג בעקבות תחושות של דופק מהיר והחסרת פעימה מפחידה מידי פעם אקו לב- תקין אקג- תקין בדיקת מאמץ- תקין הולטר 48 שעות- תקין למעט פעימות מוקדמות בודדות מאז נעלמו התחושות ולפני חודש התחילו לחזור בערך פעמיים או שלוש בשבוע ללא שום התראה מוקדמת אני מרגיש שהלב "נופל" או שהלב פתאום מחסיר פעימה שאחריה מלא פעימןת מהירות תחושה מפחידה לאין שיעור ! ממצב של חוסר מודעות מוחלט לדופק פתאום אתה מרגיש את הדופק כאילו עוצר או כאילו הלב נופל כיום אני חייל ולפנות לקרדיולוג זה משהו יותר מסובך.. אבל בהתחשב בכך שנבדקתי בכול הבדיקות הנל לפני 9 חודשים והם יצאו תקינות לגמרי האם יש סיבה לדאגה ? או צורך לרוץ ולנסות לקבוע לקרדיולוג? חשוב לציין שגם בזמנו שנבדקתי התחושות היו קיימות אך נעלמו לכמה חודשים וכעט חזרו תודה רבה :)

לקריאה נוספת והעמקה

יש להיבדק. בברכה, דר׳ דדשב

12/07/2017 | 00:39 | מאת: אוהד

שלום, אני מאובחן עם פעימות מוקדמות כבר בערך שנה ומשהו (בתדירות גבוהה לשעה בהולטר לב) מאז ומתמיד כשאני מרגיש את הפעימות המוקדמות- אני מרגיש כמו קפיצה בחזה הימני ואני מבין שזה ההתכווצות של הלב- שזאת ההפרעת קצב. היום היו לי את אותן הפעימות המוקדמות עם ההרגשה של הקפיצה בחזה הימני, אך הרגשתי שהלב מתכווץ כל כך חזק שזה כבר כאב לי. א. האם זה מקובל שאנשים מרגישים את הפעימות המוקדמות בחזה הימני? הריי הלב הוא יותר בצד שמאל. ב. זה צריך להדאיג אותי שאני לאחרונה מרגיש אותן כל כך חזק שזה כבר כואב לי? לאחרונה, התחלתי לקחת נקסיום 40 מ''ג פעם ביום,יכול להיות קשר להתגברות ההרגשה של הפעימות או משהו שקשור ללב אחר? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

1. כן זה אפשרי 2. לא, אבל יש לאבחן ולטפל 3. לא חושב שיש קשר בין נקסיום לדברים שאתה מתאר. יש לגשת לבדיקה אצל קרדיולוג.

11/07/2017 | 21:27 | מאת: גלי

שלום ד"ר זקוקה לעזרתך. לאחר לידה שלישית- 4 שבועות, ניתוח קיסרי ראשון בהרדמה כללית. בדרך כלל בריאה. מאז הלידה פתאום סובלת מדופק נמוך סביב ה40 רק במנוחה- שכיבה או ישיבה. בעמידה עולה ל 100. אושפזתי בסורוקה ובוצעו לי בדיקות של הולטר לב, סיטי חזה, ראש ובטן, בדיקה גינקולוגית וכולם יצאו תקינות. אקו לב תקין מלפני 3 שבועות. למה זה קורה? דופק בסיסי שלי היה 70-80. בלילה הדופק כעת צונח לי ל 36 ואני מודאגת מאוד. האם מוכרת לך תופעה כזו שלאחר לידה ישנה ברדיקרדיה במנוחה בלבד כל כך קיצונית? אני דואגת וזקוקה ליעוץ. האם זה הפיך??? האם זה יכול לעבור לי? אשמח לייעוץ- תודה רבה ויום מקסים

לקריאה נוספת והעמקה

אציין כי גם לאחר אוכל זה קורה-בעיקר. אני כמעט ולא יכולה לאכול ...אחרי אוכל חשה קשי נשימה ולחץ בפי טבעת ותחושת כמעט עלפון...ודופק נמוך...

בלילה דופק 36 באנשים צעירים זה נורמה. עובדה שדופק עולה בעמידה מאמץ מצביע קרוב לוודאי על תוגבת דופק תיקנה. נאי מציע לך להלשים בידקת הולרט קצב לב וגם בלצע בדיקות מעבדה, כולל ספירת דם, משק ברזל בדם ובדיקת תפקודי בלוטת התריס מלאה. לגשת לקרדיולוג. בברכה, דר׳ דדשב

10/07/2017 | 21:20 | מאת: דור

שלום , ההורים של בעלי סבלו ממחלות לב , בעלי בריא אך ברצוני לדעת האם לאור ההיסטוריה המשפחתית עליו לבצע בדיקות באופן שוטף? ואם כן באיזה תדירות ?

לקריאה נוספת והעמקה

תלוי באיזה מחלה מדובר. ממהסבלו הוריו. בן כמה בעליך? באם בריא? באם יש לו מחלות רקע, גורמי סיכון?

10/07/2017 | 19:44 | מאת: אנונימית

לא מזמן עשיתי אקו לב והרופא אמר שהTR שלי הוא 26. מה זה אומר והאם זה תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

TR שלך הוא לא 26. הוא TR דלף טריוקספידלי. 26 ממ״כ זהו לחץ סיסטולי ריאתי. תקין. שאלה המיה דרגת TR.

שלום, בת 63, יש לי שאלה לגבי תרופה לדילול הדם. משנת 2009 אני נוטלת פלויקס (לא נוטלת אספירין) עקב אירוע לבבי שעברתי. בשנת 2009 הושתל סטנט מפריש תרופה בלבי, בשנת 2011 הושתל סטנט בעורק נוסף בלבי. לפני כחצי שנה עברתי אירוע מוחי חולף ובעקבותיו (בינואר 2017) עברתי צינתור + השתלת סטנט בעורק האינומינייט שיוצא מקשת אבי העורקים. כל השנים האלה נטלתי פלויקס בלבד (ללא אספירין). לכאורה, הרושם היה שפלויקס מספיק טוב עבורי, כשביצעתי צינתור אבחוני בשנת 2015 מצאו שעורקי הלב "פתוחים" עם היצרות באחד מהם של כ- 50% בלבד ולכן הצינתור היה אבחוני בלבד ולא הפך לצינתור טיפולי. יתר על כן, כאשר נטלתי אספירין בנוסף לפלויקס לתקופה קצרה של 3 חודשים (בינואר-מרץ 2017) היו לי דימומים בגוף מעבר לרגיל (דם ברוק, דם גלוי בצואה, וכו'). עקב כך, הרופאים הסכימו שאמשיך עם פלוויקס בלבד. לאחרונה ביצעתי בדיקת אגרגציה (עמידות לפלויקס) ולהלן תוצאות הבדיקה: Maximal Aggregation with Ristocetine 87 (bounds 70-100) Maximal Aggregation with Collagen 88 (bounds 70-100) Maximal Aggregation with ADP 72 (bounds 70-100) Maximal Aggregation with Epinepherine 73 (bounds 70-100) Maximal Aggregation with Arachidonic acid 78 (bounds 70-100) פניתי לרופא המשפחה, הוא טען שמשמעות התוצאות שאין לפלוויקס השפעה על הגוף בשבילי ואני חייבת להפסיק את הפלויקס ולהתחיל ליטול קרטיה (אספירין) 75 מ"ג, אחרת אני מסתכנת באירוע מוחי ועדיף שיהיו לי דימומים על אירוע מוחי. פניתי לקרדיולוג והוא אמר שאין משמעות לדעתו לבדיקה של האגרגציה, ושהוא ממליץ שלא אשנה את הטיפול התרופתי, כלומר אמשיך עם פלוויקס ולא עם קרטיה. ברצוני לשאול: 1. מה משמעות שהתוצאות שהתקבלו לי בבדיקת האגרגציה של העמידות לפלויקס? עד כמה הפלויקס מצליח לדלל את הדם שלי לפי הבדיקה? האם ניתן להסיק מתוצאות הבדיקה שפלויקס לא משפיע עלי כלל, כמו פלצבו? איזה ערך מבין התוצאות מראה זאת? 2. האם יש בדיקה נוספת שבאפשרותי לעשות כדי להגיע להחלטה אם להחליף את הפלויקס באספירין? 3. שמעתי שיש תרופה שגם מכילה אספירין אבל עם ציפוי אחר, בשם בופירין 25 מ"ג. האם אתם מכירים תרופה זו (לא הצלחתי למצוא את התרופה, מה השם המדויק של התרופה)? נאמר לי שאולי אוכל ליטול תרופה זו מבלי שיהיו לי את תופעות הלוואי של הדימומים הרבים (בגלל המינון הנמוך והציפוי השונה של התרופה). מה דעתכם לגבי תרופה זו? 4. ישנם מספר טיפולים אפשריים: פלויקס בלבד, אספירין בלבד , או גם פלויקס וגם אספירין ובאיזה מינון. איזה טיפול נראה לכם הכי מומלץ עבורי? איזה אספירין כדאי (קרטיה / בופירין / משהו אחר) ובאיזה מינון? כמובן רק שאקבל החלטה רק לאחר התייעצות עם הרופא האישי ובאישורו, אבל אשמח להבין מה היתרונות והחסרונות של כל אחד מהטיפולים המוצעים. בברכה, יעלה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. פנו נא להתייעצות עם רופא המטולוג בברכה, דר׳ דדשב

08/07/2017 | 12:25 | מאת: אח

בני חייל ,עם התלקחות חוזרת של פריקרדיטיס. לאחר כשבועיים לאחר שבועיים של הפסקה מוחלטת של הכדורים שהורדו בהדרגה הפריקרדיטיס חזר בעוצמה גדולה יותר עם נוזל בינוני מסביב ללב ומסביב לריאה הימנית. הוא החל שוב לקבל איבופן 800X3 ביום+ קולחיצין 0.5X2 ואומפרדקס 20 מ"ג X2 הCRP החל להיות בטווח הנורמה ולכן הורדנו מינונים איבופן 2X800 + 1X600 כבר למחרת החום עלה לו ל-38 במשך כ-4 ימים אינזימי הכבד החלו להיות גבוהים.אני חוששת שערכי האיבופן הגבוהים יפגעו לו בכבד ובכלד"ר שלוםליות. לצערי ,כמה שזה נשמע הזוי,אין בר"מ 2 אסף הרופא,ובחר"פ צריפין רופא ולכן אין מי שיעקוב אחרי בני באופן שוטף ולמעשה רק אם אני מיידעת את האחראית בר"מ 2 על ערך שהוא לא תקין היא שולחת את הבדיקות לרופא מחר"פ בתל השומר . דבר שלעיתים קרובות לוקח זמן וכאן הזמן הוא קריטי. לגופו של עניין שאלתי היא מה הסכנה בלקיחת איבופן בערכים כה גבוהים תקופה ארוכה והאם יש דרך למנוע נזקים בכבד ובכליות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תלאיבופן כמו לתרופות דומות מקבוצה של nsaid השפעות לוואי שליליות על כליה, קיבה, צבירת נוזלים, יל״ד בברכה, דר׳ דדשב

07/07/2017 | 08:47 | מאת: גלית

לאחרןנה יש לי דפיקות לב מהירות. ביצעתי הולטר קצב לב 24 שעות. התוצאות קצב סינוס ממוצע 69. הכי נמוך 42 הכי גבוה 134. פעימות חדריות 157 בודדים בפיזור הומוגני ירידה בלילה. פעימות על חדריות 10 בפיזור הומוגני. ללא שינויי הולכה או שינויי st. מה המשמעות? זה מסוכן? זה פתיר? מה הדחיפות להגיע לקרדיולוג?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מדבור בכמות קטנה מאוד של פעימות מוקדמות. על פי רוב מימצא ללא ממשעות. פנה נא לבדיקת רופא מפנה עם כל התרישמי אקג המצורפים. בברכה, דר׳ דדשב

06/07/2017 | 22:23 | מאת: מזל

שלום , דודתי בת 38, עם סוכר , מושתלת כילייה ובעלת עבר של קרישת דם ילדה בניתוח קיסרי לפני 4 שעות. כרגע הלחץ דם שלה מאוד גבוה ואנחנו מודאגים האם יש סיבה ומרפא לכך?

לקריאה נוספת והעמקה

לא תקין. יש לגשת בהקםד לבדיקת רופא. רצוי אפילו בחדר מיון. בברכה, דר׳ דדשב

06/07/2017 | 14:57 | מאת: אביאל

שלום רב, נבדק לי חשד לפריקרדיטיס ולכן ביצעתי היום בדיקת דם בכללית. ותוצאות הESR היא 22 והCRP היא 3.9. האם מדדים אלו מאפיינים פריקרדיטיס. אין לי פשוט רופא משפחה במרפאה עד יום ראשון. אני בן 34.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מדדים הללו מאפיינים כל דלקת בגוף. אב כל דבר בקונטקסט קליני ספציפי. בברכה, דר׳ דדשב

06/07/2017 | 14:05 | מאת: מיכאל

רציתי לציין שבעניין הקרדיולוגי יש לי ברקע הפרעות קצב מסוג פעימות מוקדמות אבל בתדירות גבוהה מאוד, בהולטר האחרון נמצאו 800 לשעה.

לקריאה נוספת והעמקה

תודה. יש לגשת לקרדיולוג.

06/07/2017 | 14:03 | מאת: מיכאל

שלום, יש לי ברקע קרוהן שהתגלה לאחרונה ובבדיקת גסטרוסקופיה התגלה גם כיב בתריסריון וגסטריטיס. הרופא גסטרו רשם לי נקסיום 40 מ''ג והחלפתי אצל הרופא משפחה לאומפרדקס 40 מ''ג. קראתי במקרה באתר "וואלה" שמחקר ענק מצא שאומפרדקס ושאר התרופות ממשפחת הPPI עלולות להיות שייכות להתקפי לב בקרב הנוטלים אותן. עליי לקחת את האומפרדקס במשך כמה חודשים ואני מוטרד ממה שקראתי. מה עליי לעשות לדעתכם? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

מידע לא אחיד, לא מוצק ולא חד משמעי.

ניתן לבצע בישראל בדיקות גנטיות לחולי HCM?

לקריאה נוספת והעמקה

כן

שלום, ביצצעתי הולטר עקב דפיקות לב חזקות ( לציין כי אחת לחודש בזמן המחזור ולכל אורכו זה קורה לי ). הבידיקה ארכה 24 שעות. הקצב הבסיסי- קצב סינוס מהירות מינימלית- 42 ממוצעת לדקה מהירות מקסימאלית- 144 ממוצעת לדקה מהירות ממצועת- 79 לדקה. הפרעות קצב חדריות vpcs - נצפו סה"כ 2 הפרעות קצב על חדריות apcs - נצפו סה"כ 4 בשעה 14:52 נצפה קטע קצר בין 4 פעימות של nonsustained atrial tachycardia במהירות עד 134 פעימות לדקה. הפרעות הולכה- לא נצפו שינויים משמעותיים בקטע st - לא נצפו הערות/סיכום- במשך המעקב נצפה קצב סינוס. מהירות מקסימלית בשעות הבוקר עד 144 פעימות לדקה ומהירות מינימלית בשעות הלילה/בוקר סנוס ברדיקרדיה/אריתמיה 44 פעימות לדקה, עם מרווחי r-r עד 1.6 שניות. מהירות ממוצעת ביממת המעקב 79 פעימות לדקה. vpbs ו apcs בודדים. single short event of non-sustained atrial tachycardia לטענת רופא המשפחה ששלח אותי הבדיקה תקינה והסביר לי כי יש לי פעימות מוקדמות. עוד אציין כי עשיתי בדיקת דם לאנזימי הלב שיצאה תקינה וכן א.ק.ג תקין. אשמח לדעת אם הכל תקין ואין צורך בטיפול מסויים. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

בבדיקה זו - אירוע קצר של טכיקרדיאה עליתית. דבר על פי רוב לא מסוכן, אך כדאי להיבדק אצל קרידולוג.

04/07/2017 | 08:50 | מאת: מודאגת

בשנתיים האחרונות חוויתי מספר ארועי טכיקרדיה , דופק שבין 130-150, בשעות היום, הלילה, בעיקר בזמן מנוחה, כלומר שכיבה, ישיבה שינה, טלויזיה, ארוחה וכדומה, אני מטופל בקרדילוג 1.25 מאז וגם בליטורבה 40 עקב שומן בדם, עברתי צנתור אבחנתי שהיה תקין וזאת עקב 30% רובד מעורב במוצא LM גורם להיצרות שומני ב LAD ראשי לאחר קרדיו סי טי, אני מקבלת גם אספירין 0.75. קבלתי להיות עם לופרקורדר, בזמן ארועי םמשדרת, אני מבינה שמדובר ב 3 לידים ולכן הכיסוי אני מספיק? כשאני חווה ארוע כזה אני לוקחת קרדילוג נוסף , להאטת הקצב, למעט ארוע לפני כשנה וחצי של 5 שניות AF שניות, לא מצליחים לעלות על הבעייה, ונמאס לי לשמעו את המילה מתח וחרדה, כל עם ישראל נמצא במתח וחרדה, הקצב הוא סינוס, באקו לב לפני כשנה וחצי קצב סינוס צניחות ST 1 מ"מ בחיבורים לטרליים ו 0.5 מ"מ בחיבורים תחתוניים , יותר מאשמח להבין מה יש לי?תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לגשת נא להערכה מלחאה אצל קרדיולוג עם כל החומר שבידיך. מדובר בחשד להפרעת קצב לב וגם טרשת עורקי הלב.

02/07/2017 | 22:18 | מאת: ענבר

לפני כשבוע נפלתי על בית החזה . אני מרגישה כאבים בחזה בעיקר שאני שוכבת במיטה. גם במהלך נשימות עמוקות, בשיעול או עיתוש או צחוק. האם יש צורך לעשות בדיקה נוספת או צילום? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט יש צורך בבדיקה מקיפה. נא לגשת בהקדם. אפשר גם למיון

שלום, מצ"ב תוצאות הולטר שני. הרופאה המפענחת מציינת שיש חשד לדום נשימה בשינה. אזכיר שוב שאני מרגיש עייפות לאורך היום ולעיתים אף מתעורר עייף,תחושה שעומד להתעלף במהלך היום,קושי רב בריכוז ,חוסר פוקוס ובעיות זיכרון.בנוסף לפעמים מתעורר באמצע הלילה ממחנק.רופא משפחה המליץ ייעוץ של קרדיולוג והפנייה למכון שינה. האם הסינוס ברדיקרדיה שבמשך היום ולא רק בלילה קשורה למצב של SLEEP APNEA ? עד כמה שידוע לי איני נוחר לכן אבחנה משוערת של SLEEP APNEA לא ברורה במקרה הזה ( אולי APNEA מסוג CSA או HYPOPNEA). לאור כל האמור לעיל אשמח לקבל את התרשמותך לגבי כיווני בדיקה נוספים/אבחנות אפשריות. תודה אבי תוצאות הולטר : אורך ההקלטה: 23 בשעות תאריך פענוח:28.06.2017 סכום_פיענוח NORMAL BEAT TOTAL...: 79242 ABERRANT TOTAL......: PREMATURE NORMALS...: PREMATURE ABERRANTS.: SVTS................: COUPLETS............: TRIPLETS............: SALVOS..............: VTS.................: BRADYCARDIA.........: 562 MAXIMUM HEART RATE..: 96 MINIMUM HEART RATE..: 34 MEAN HEART RATE.....: 54 DROPED BEATS........: QRS TOTAL...........: 79319 PAUSES..............: 134 PACED BEATS.........: הערות_....._ משך הבדיקה: 23 שעות ו-57 דקות קצב בסיסי: סינוס שנע בין 34 ל-96 לדקה (ממוצע 54) 04:09 הודגמו פאוזות בשעות הלילה-עד 3.8 שניות בשעה הודגמו קטעים רבים של סינוס ברדיקרדיה - עד 22 לדקה בשעות הלילה מומלץ יעוץ קרדיולוג בהקדם מומלץ לשלול SLEEP APNEA

לקריאה נוספת והעמקה

לא תקין. יש לגשת לקרידולוג בהקםד. בנוסף ממליצים שלול הפסקות נשימה בשינה.

02/07/2017 | 13:21 | מאת: Motti sharon

בן 80. מטופל ומאוזן ביתר לחץ דם מגיל 40.במעקב רופא מומחה בבית חולים. סובל מהפרעות בשינה ומשתמש ב cap. . בשנה האחרונה מספר אירועים של לחץ דם נמוך 80/60 בקימה -הרגשת חולשה. הרופאים טוענים כי מאחר והממוצעים התקופתיים שלי בנורמה הנפילה בבקרים לא מדאיגה. אני כן מודאג מאחר ואירועים כאלו הפכו תכופים - אחת לשבועיים שלושה. אני מקפיד על שתיית 1/2 ליטר מים משך הלילה, ורץ פעמיים לשרותים. האם אכן הנפילות לא מסוכנות ואיך מונעים אותן?

לקריאה נוספת והעמקה

לא תקין. יש לגשת לרופא, לבצע הערכה מלאה כולל הערכת טיפול תרופתי אותו אתה נוטל. ניתן לבצע בדיקת אקו לב. בברכה, דד׳ דדשב

שלום, אני תלמיד בתיכון ברנר בפתח תקווה במגמת רפואה ואני עושה עבודה על תסמונת מרפן. התבקשתי לראיין רופא מתמחה בתחום הקרדיולוגיה, ולשאול אותו מספר שאלות: 1. האם אתה יכול לספר על תחום התמחותך, באילו נושאים אתה עוסק ומהן הבעיות השכיחות בהן אתה נתקל במהלך עבודתך? 2. מהי שכיחות המחלה אצל מטופלך, בארץ ובעולם? 3. מהם גורמי הסיכון הנפוצים ביותר בארץ למחלה זו? האם קיימים גורמים מאפיינים לארץ? 4. דרכי אבחון חדישים למחלה? 5. דרכי טיפול חדישים למחלה? 6. מחקרים או ניסויים קליניים אחרונים שנערכו בנושא המחלה? 7. מהם השיקולים המנחים אותך בבחירת הטיפול המתאים לחולה מסוים? 8. מהן ההשלכות על המשק של מחלה זו? 9. מהי הפרוגנוזה של החולים במחלה, ובמה היא תלויה? 10. מהן המלצותיך בבניית תכנית מניעה מתאימה למחלה? לאוכלוסיה הכללית, לאוכלוסיה בסיכון ולאנשים שלקו במחלה? 11. האם קיים הבדל ובמה הוא מתבטא בין מרכז הארץ לפריפריה בנושא אבחון וטיפול בחולה? תודה מראש על התשובות.

לקריאה נוספת והעמקה

עליך לפנות ברוב השאלות לבדיקת ספרות....

שלום אני בן 22 אובחנתי עם קרוהן והומלץ לי להתחיל לטפל עם תרופה בשם פנטסה. באתר DRUGS.COM כתוב כי חלק מהתופעות לוואי (אמנם לא שכיחות במיוחד) זה דלקת קרום הלב Pericarditis ודלקת שריר הלב myocarditis. ברקע יש לי הפרעות קצב מסוג פעימות מוקדמות אבל בתדירות גבוהה מאוד (בהולטר האחרון שעשיתי מצאו לי 800 בשעה). השאלה שלי היא: 1. האם פנטסה יכולה להיות מסוכנת מבחינת דלקת קרום ושריר הלב? כי אני צריך להתחיל לקחת ואני קצת מפחד. 2. במידה ואקח פנטסה ולא יהיו תופעות לוואי, לא אצטרך לדאוג? כלומר, הסכנה של דלקת קרום ושריר הלב היא בהתחלתה של נטילת התרופה, או שהיא יכולה להופיע בכל שלב ובכל זמן של נטילת התרופה? תודה על העזרה.

לקריאה נוספת והעמקה

רק נוודא שם pentasa זאת הכוונה?

כן, השם של התרופה זה pentasa מקבוצת 5asa

ok אז זה רשום באתר עם מידע על התרופה....אזי מה השאלה?

השאלה שלי היא כזאת: 1. האם פנטסה יכולה להיות מסוכנת מבחינת דלקת קרום ושריר הלב? כי אני צריך להתחיל לקחת ואני קצת מפחד. 2. במידה ואקח פנטסה ולא יהיו תופעות לוואי, לא אצטרך לדאוג? כלומר, הסכנה של דלקת קרום ושריר הלב היא בהתחלתה של נטילת התרופה, או שהיא יכולה להופיע בכל שלב ובכל זמן של נטילת התרופה? תודה על העזרה.

אין לי מידע בנושאים הללו.

30/06/2017 | 19:22 | מאת: אלון

שלום, בן 40. בבדיקת הדם שביצעתי קיבלתי ערך גבוה של 63 עבור ast got. באותו מעמד ביצעתי אקג שיצא תקין. אני סובל גם מלחץ בחזה. הייתכן שחוויתי התקף לב?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. עליך לגשת בהקדם של ממש לבדיקה רםואית. חלבון המעיד להתקף לב הינו טרופונין - מאוד רגיש וסגולי. השני בחשיבותו ck. אנזים ast עלול לעלולת גם הוא בהתקף לב כעבור משפר ימים, אל לא נחשב ככלי אבחנתי משורה ראושנה ובוודאי עלול לעלות במצבים רבים אחרים, המהווים פגיעה בכבד. בו בזמן נציין שאקג יכול להישאר תקין ב10% בערך מהממקרים של התקף לב. פנה נא להערכה רפואית., דחוף. בברכה, דר׳ דדשב

01/07/2017 | 19:14 | מאת: אלון

שלום, יש לציין שאני צורך לוריוואן בשל חרדות. האם יתכן שהתרופה השפיעה על ערך הבדיקה?

קרוב לוודאי לא

30/06/2017 | 12:04 | מאת: אט

בני חלה בפריקרדיטיס ולאחר חודש וחצי של הפסקת הכדורים היתה התלקחות חוזרת. חודש וחצי לפני התחלת הפריקרדטיס הראשון לבני היה אודם בגרון.בהתלקחות השנייה נלקח מבני בדיקת ASLO שהתשובה היתה 800U מכאן הסתבר שהיה לו חיידק בגרון שלא טופל. האם יכול להיות שהרעלנים של החידק גרמו לפריקרדיטיס? ושאלה נוספת מה הסיבה שיש התלקחויות חוזרות ונשנות של הפריקרדיטיס? תודה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. הקשר הוא בכך שעליה בחלבון זה מבציע על זיהום גרן - סטרפטוקוקוס אשר עלול להיות בהקשר לדלקת לב. בברכה, דר׳ דדשב

29/06/2017 | 21:12 | מאת: אברום

ערב טוב מזה יומיים/שלושה מידי פעם, יכול להיות מספר פעמים ביום בהפרשים של דקות עד שעות אני מרגיש תחושה של מין רטט עדין כמו של פלאפון המופיע בסביבות מרכז החזה מלפנים (אולי פעם אחת הורגש גם בגב). הרטט הזה כמו חרחור פנימי נמשך כל פעם שניה שתיים. מיד לאחר מכן ניסיתי לחוש דופק ביד והוא היה קצבי מעט גבוה, אבל יתכן וזה קורה אצלי די הרבה, בקצב של 85-100 כשלפחות פעם או פעמיים הרגשתי הזעה למספר דקות שעבר. האם התופעה מסוכנת ו/או יכולה להיות קשורה ללב ? יתכן שזו פרפור כלשהוא או שפרפור היה אמור להיות מורגש גם בדופק לא סדיר ? (אני מנסה לבדוק דופק ביד אבל תמיד יוצא לי מספר שניות לאחר ההרגשה). יוצא לפעמים כי אני משתעל באופן יזום בזמן ההרגשה ולפעמים השיעול נמשך כהתקפי מספר דקות. אשמח ליעוץ והכוונה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. מדובר ככל הניראה על פעימות מקודמות. על פי רוב תופעה לא מסוכנת אך מחייבת הלשמת בירור אצל קרידולוג בברכה, דר׳ דדשב

בעלי עבר צינטור לפני שבוע וצריך לעבור עוד 2 זה בסדר ללכת למסג׳ ובריכה?

לקריאה נוספת והעמקה

לא.

26/06/2017 | 22:29 | מאת: מורן

בת 46 בבדיקת הולטר נצפו : APBS - 14 VPBS - 227 DROPPED BEATS - 17 FUSION BEATS - 3 בנוסף, צניחות ST לסירוגין עד 3 מ"מ בזמן טכיקרדיה, והיפוך לסירוגין של גלי T עם שינוי ST בתבנית שיכולה להתאים להעמסה סיסטולית. האם יש ממצאים חריגים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך לא תקין במיוחד - צניחות st לסרגוין עד 3 ממ׳. יש לגשת בהקדם לבדיקת רופא קרידולוג. בברכה, דר׳ דדשב

26/06/2017 | 15:13 | מאת: חנה

שלום רב, אני בת 40 בריאה בדר"כ (חוץ מתת פעילות בבלוטת התריס). נמצאת בתהליך של דיאטה (שוקלת כ-70 ק"ג) והתחלתי לשלב פעילות גופנית כבר יותר מחודש. בשבוע האחרון, התחלתי להאיץ את הפעילות הגופנית והוספתי ריצה ואימון על אלפטיקל וכבר פעמיים קרה לי שלקראת סוף האימון ועוד כמה שעות אחרי שחשתי בכאבים בצד שמאל של החזה (מתחת לבית השחי). הכאבים מורגשים כדקירות ומקרינים גם לכתף, לזרוע ולעורף. הכאבים מורגשים לסירוגין ולא מוקלים במנוחה ועוברים אחרי כמה שעות. אני חושבת שמדובר על שרירים אבל אני מפנה שאלה אלייך מאחר ולפני כשנה וחצי עשיתי בדיקת מאמץ והיא לא יצאה תקינה, הרופא עצר את הבדיקה באמצע. בעקבות זאת שלחו אותי לאקו לב במאמץ והרופאה שנתנה לי את התשובה אמרה לי שהכל תקין - והאמת שלא חזרתי לקרדיולוג עם התשובות, מתוך הנחה שהכל בסדר ואין טעם להמתין שוב שעות בהמתנה אליו. האם הכאבים שאני מרגישה יכולים לנבוע שלא מכאבי שרירים אלא בעיה אחרת?

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט ועל כן יש צרוך בהערכה אצל קרדיולוג

24/06/2017 | 15:38 | מאת: מוטי

אני בן 65.עושה בספורט של לפחות שעה 5 פעמים בשבוע.לחץ דם מצויין.ב מהלך היום דופק 52 עד 58 בהשכמה נמוך מ50 ואפילו מדדתימדדתי 45.עשיתי בדיקה במאמץ הכל תקין והקרדיולוג אמר שאני בכושר.מרגיש טוב.האם משהו לא תקין עם הדופק הנמוך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הרבה פעמים דופק נוטה לנמוך במיוחד באנשים צעירים או עוסקים בספורט. כדאי להשלים בדיקת הולרט קצב לב. בברכה, דר׳ דדשב

23/06/2017 | 18:39 | מאת: Aaa122

היי ישלי כבר זמן מה ולא עובר דופק מהיר בכל תזוזה הכי קטנה וגם במנוחה וכשזה קורה בית החזה ממש זז רועד וגם הבטן מתלווה בגלי חום לפעמים עשיתי בדיקות אצל אחות שגרתי אין כלום וגם נשיפה לא נמצא כלום תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא תקין. לגשת נא להערכה אצל קרדיולוג. בברכה, דר׳ דדשב

26/06/2017 | 23:07 | מאת: a123

האם נראלך זה משהו דחוף? קבעתי תור רק לעוד שבועיים

אי אפשר לדעת יש להבדק בהקדם.

22/06/2017 | 21:50 | מאת: אלי

הבדיקה העלתה בן היתר MODERATE AORTIC STENOSIS מסתם אאורטלי תלת עלי מסויד. מפל לחצים 20\34ממ"כ על פני המסתם.שטח המסתם האורטלי לפי נוסחת ההמשכיות הינו 1.0 סמ"ר.(מחושב לפי קוטר LVOT של 2.2ס"מ)אי ספיקה אאורטלית קלה+ אודה לך אם תסביר לי מה המשמעות של הממצא והאם יש נא דאגה לעתיד בתודה אלי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מדובר בהיצרות מסתם אאורטלי בדרגה בינונית ודליפה קלה. היצרות - משמעותי היא שמסתם צר. מפל אומנם לא מאוד גבוה - לפי הרשום הפנייתף אך שתט מתאים להיצרות בינונית כפי שנכתב. דבר זה יכול להתקדם וייתכן צורך בהתערבות. יש צורך במעקב קרידולוגי מסודר. נא לגשת. בברכה, דר׳ דדשב

22/06/2017 | 05:17 | מאת: אברהם

מתי לוקחים קומדין בן66 אין בעיה בלב דופק מהיר כשיש חרדה מהתרגשות קיבלתי קומדין אני לא שלם עם זה האם אני טועה בדיקת ארגומטריה תקינה מיפוי לב תקין אקו לב תקין לחץ דם 156-90 כבר חודש שאין דופק מהיר אולי הכל נובע מחרדה ואפשר להסתפק בתרופה נגד חרדה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קודם כל, ל״ד איננו תקין ושי צורך בטיפול. נשוא של דופק מהיר לא טריוויאלי במקרה זה ועלול להוות הפרעת קצב לב עמיתית. יש לגשת להערכה מאלה אצל קרדיולוג. בברכה, דר׳ דדשב