נשלחתי לבדיקות עקב קוצר נשימה לאחר קורונה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

26/02/2023 | 20:43 | מאת: ליאור

בת 24, מחלימת קורונה מזה כשנה, מאז סובלת מקוצר נשימה כמעט באופן יומיומי, הוחלפו מספר סוגים של משאף. כרגע מטופלת בפוסטר. בנוסף דופק חזק מאוד מורגש במאמץ מינימלי של ספורט מה שגורם לי להפסיק פעילות ספורטיבית בכל פעם. אין קשר בין מאמץ לבין הקוצר נשימה (הוא מגיע רוב הפעמים במנוחה). אין היסטוריה של אסתמה או קוצר נשימה מלפני הקורונה. נשלחתי למספר בדיקות הכוללות אקו לב ובדיקת לב במאמץ- ספירומטריה תקינה, בדיקת לב במאמץ תקינה: אגרומטריה: שלילית בעומס 13.4 מטס בדופק מטרה ללא תעוקה וללא הפרעות קצב. בוצע אקו לב עם התוצאות הבאות: Normal LV SYST.FX Normal LV DIASTOLIC FX Normal RV FX Normal HEART CHAMBERS SIZE Normal HEART VALVES TRIVIAL TR מפל 27 Normal IVC Estimated Pulmonary Artery Pressure 32 mmHg NO PERICARDIAL EFFUSION אין דלף דרך המחיצות. האם יש כאן משהו שיכול להסביר את הסיבה? האם יש כיוון נוסף שכדאי לבדוק? האם הערך של הלחץ המשוער על העורק הריאתי תקין?

לא נשמע שיש בבדיקות שתארת כאן ממצאים שיכולים להסביר את התלונות. הלחץ הריאתי תקין. אני מניחה שהשלמת בדיקות בסיסיות נוספות כמו בדיקות דם, צילום חזה והולטר אקג, ושנבדקת אצל רופא המשפחה. יש מקרים שבהם תסמינים פוסט קורונה יכולים להמשך גם חודשים ארוכים מבלי שאנו מוצאים את הסיבה הברורה להם בבדיקות השונות. אם זה המצב אני ממליצה לנסות ולחזור לאורח חיים רגיל עד כמה שאפשר, עם פעילות ספורטיבית שגרתית על בסיס יומי. אם מתעייפים אפשר לעצור לנוח לכמה דק בודדות ואז לנסות להמשיך.

מנהל פורום קרדיולוגיה