נגישות
נגישות

פורום קרדיולוגיה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - קרדיולוגיה - מבוגרים
20230 הודעות
15546 תשובות מומחה

מנהל פורום קרדיולוגיה

15/05/2017 | 09:55 | מאת: מרווח PR קצר אצל ילד קטן

שלום ד"ר אלכסנדר, בני בן ה 5 נשלח לבדיקת eco על ידי ראומטולוג על מנת לבדוק את רקמות החיבור בלב בגלל הופעת שטפי דם קטנים על פלגי הגוף. בדיקת ה eco הראתה שהכל תקין אך כדי לוודא נשלח לעשות גם בדיקת אקג, בדביקת האקג מצאו מרווח PRקצר ולא נצפו גלי דלתא. מה עלי לעשות מה תוצאות אלו אומרות (האם עלי לחשוש) ולמי לפנות. תודה רבה, אוריה

לקריאה נוספת והעמקה

אתר זה עוסק במחלות לב במבובגר. יש לגשת להתייעצות עם קרדיולוג ילידם.

14/05/2017 | 23:33 | מאת: לולית

שלום, בשלושה ימים האחרונים בכל פעם שאני מתפנה (לשתן) יש לי דקירות חזקות באמצע הגב מצד ימין. נקודה אחת שדוקרת... מה זה יכול להיות?

לא נראה שמדובר בבעית לב..... תבדק אצל רופא מפשחה.

תבדוק שלא מדובר בכליות ובעיות בדרכי השתן .לפעמים זה מקרין לגב

13/05/2017 | 21:18 | מאת: לולה

שלום, בת 30 ,היריון ראשון. טרם ההיריון הייתי סובלת מתחושת דפיקות לב ודופק מהיר, מבירור לפני שנה נמצא בהולטר פעימה מוקדמת על חדרית, אקו תקין. רקע משפחתי : ל2 אחיותיי גם פעימה מוקדמת ולאימי בעיות עם המסתם המיטרלי מגיל 30. כעת אני בשבוע 19, כמעט מההתחלה שאני מרגישה כמעט כל יום דופק מהיר וחולשה במנוחה, תחושת כללית לא טובה, גם במאמץ קשה לי ולא מסוגלת ללכת יותר מ10 דקות בלי עצירות והתנשפות, אחרי ארוחות או הליכה אני מרגישה דפיקות לב חזקות ודופק מהיר. אחרי מאמץ הדופק לא יורד לי כמעט 45 דק' ואני מרגישה רע. מדדתי כמה פעמים דופק במנוחה כשהרגשתי רע וזה היה בין 80-100 . האם זה תקין ? או עשוי להיות מצב מסוכן? מה עושים במצבים כאלו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. בד״כ בהריון דופק עולה ומגיע לישאו בטרימסטר השני. עלית דופק מדופק בסיס - לפני היריון יכולה להיות עד 10-15 פעימות. סיבות אחרות לעלית דופק היא אנמיה, חסר ברזל, הפרעת בתפקוד בלוטת התריס. נא להיבדק אצל קרדיולוג. בברכהֿ דר׳ דדשב

13/05/2017 | 17:47 | מאת: אט

אבקש לשאול בני עבר היום התלקחות נוספת של פריקרדיטיס (הראשון היה לפני כחודשיים)הוא אמור לטוס באוגוסט לחו"ל האם כדאי שיבטל את הטיסה או במידה ומצבו ישתפר לא תהיה כל בעיה לטוס אודה על תשובתך. בנוסף ברצוני לשאול בני הוא בן 21 חייל ,לבני הייתה התלקחות ראשונה של פריקרדיטיס במרץ 2017 הוא קיבל איבופן בערכים גבוהים 600x3 ביום והוריד את המינון כל שבוע ב-200 מ"ג + פעמיים ביום קולכיצין 0.5 מ"ג כיום הוא כשבועיים לאחר שהפסיק לחלוטין עם האיבופן והדלקת חזרה האם מניסיונך כדאי לנסות נקסין כי לי בעבר גם היה פריקרדיטיס והתחילו לי עם איבופן וכל פעם היתה התלקחות חדשה עד שעברתי לנקסין ונרפאתי לחלוטין מה דעתך

לקריאה נוספת והעמקה

לא ניתן לדון לגבי טיסה באוגוסט כאשר אנו במאי. עליו לגשת לבדיקה מסורת אצל קרדיולוג עם כל החומר שבידיו. חזרות שיכחות עלולת לעיתים להיות בעיקובת טיפול לא מלא. לעיתים יש צורך ליטול לשמששל כולכיצין תקופה יחסית שממכת, יותר מחצי שנה. בברכה, דר׳ דדשב

12/05/2017 | 19:25 | מאת: גלעד

שלום בן 46 לפני 4 שנים לאחר זיהום בשיגלוזיס המשיכו כאבי בטן לאורך חודשים והתחלתי לרדת במשקל. בתחילה אמרו לי שזה IBS אבל רק בשנה האחרונה בעקבות בדיקות מקיפות יותר אמרו לי שמדובר ב מחלת קרוהן של המעי הדק. ב 4 שנים ירדתי מ 60 קילו ל 50 קילו בלבד גובה 1.78 BMI=16 והגרוע יותר הוא שמזה שנתיים! כדי להמנע מכאבי בטן לא אכלתי פירות ירקות אגוזים וכו' אלא רק הדברים הבאים : לחם רגיל ביצים ועוף. כמו כן לא לקחתי מולטי ויטמין כי זה גרם לתגובה לא טובה. רק עכשיו אני מתחיל טיפול שיעזור לשקם. מזה כשבועיים לחץ הדם שלי ירד מאוד. מרמות של כ 120-70 בד"כ פתאום לחץ הדם שלי כל הזמן על כ 95-55 ויורד גם ל 90-50. אני מרגיש חלש ודיזי. עשיתי אק"ג השבוע יצא תקין. אקו לב לפני 5 חודשים תקין. בדיקות דם השבוע - ספירת דם תקינה המוגלובין 13.3, כימיה תקינה אלקטרוליטים תקינים. סוכר מעט נמוך 74 בצום. CPK השבוע תקין. קראתי שתת משקל ותזונה עלולים לגרום לפגיעה בשריר הלב במסתמים ועוד. 1. האם זה סביר שהלב שלי נפגע מהתת משקל ותזונה הממושכים מאוד? מצד שני אק"ג תקין ואקו לב לפני 5 חודשים תקין. 2. איך אפשר לדעת אם התת משקל ותזונה הממושכים גרמו לי נזק ללב? 3. אם חלילה נגרם נזק האם זה הפיך? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. באם אובחנת עם בעית לב כל שהי? יש לך תלונות? עברתה בדיקות קרדיאליות מעבר לאקו לב? אקו לב לדבריך תקין. זה די שולל פגיעה בתפקוד הלב או המסתמים. במידה ויש לך תלונות ובכל מקרה במידה ואתה מסופק, עליך לפנות להתייעצות מסודרת אצל קרדיולוג. תודה. דר׳ דדשב

11/05/2017 | 16:21 | מאת: הופ

בעקבות בדיקת אקו לב דרך הושט שבה נמצא כי קיימת אי ספיקה מיטרלית וטרוספיקודלית קלה ללא יתר ל.ד. ריאתי וללא הגדלה של העלייה השמאלית בהזרקת בועיות היה מעבר מימין לשמאל המחשיד לpfo אין עדות בקרישי דם בלב או טרשת ביצעתי השלמה לבדיקת TCD בבדיקה נמצא right to left קטן בלבד במנוחה ללא Valsalva ללא עדות ל mes (microembolic signal( תוך כדי valsalva עדות לבודדים ב mes לאחר valsalva עדות לבודדים ב mes מה זה אומר? האם זה מתב שקיים גם בטרשת כללית?

לקריאה נוספת והעמקה
11/05/2017 | 16:40 | מאת: הופ

המשך..סליחה הכוונה בסוף השאלה היתה לטרשת נפוצה

שלום רב, מעבר לא גדול של בועיות, מרמז על קיום מעבר קטן ביותר בגובה של מחיהצ בין עליתית. טרשת נפוצה זאת מחלה נוירולוגית קשה. תודה. דר׳ דדשב

08/05/2017 | 20:05 | מאת: מ.ט.

שלום רב, השבוע הגעתי לרופא המשפחה בעקבות התקף פאניקה שליווה אותי יום שלם. הרגשתי שמשהו איתי לא בסדר ובפרט הרגיש לי שהדבר קשור בלב או בלחץ הדם. (הרגשה של איבוד מציאות, לחץ בחזה ובראש, הרגשת חנק והרגשה של עילפון). לאחר בדיקת אק"ג קיבלתי הפניה לקרדיולוג עקב התיאור הבא: Sinus rhythm 72/min abnormal left axis deviation left anterior fascicular block T abnormality in high lateral leads יש לי הפניה לעוד כחודשיים לקרדיולוג המדובר, עד אז, האם אפשרי להסביר לי במה מדובר בערך? מה מידת הסיכון? סוגי טיפול? והאם יש קשר להתקפי פאניקה? תודה רבה מראש! מ.ט.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. מימצא על פי רוב לא בגדר נרומה, לעיתים באנשים עם משקל יתר יכול להיות בגדר נורמה. בכל מקרה קרדיולוג חייב לעבור על תרשים אקג או רופא משפחה. לא לסתמך על הרשום באופן אוטומטי על התרשים. תודה. דר׳ דדשב

בסכום נכתב : הודגמה פרפוזיה תקינה לדפנות חדר שמאל לאחר דיפרדמול למעט פגם מילוי קטן קבוע אינפרולטרלי - ממצא גבולי יתכן חיובי שגוי . מה פשר הדברים?

חדר שמאלי - גודל תקין . ריאות - קליטה תקינה

שלום רב, תודה על פנייתך. מימצא כפי נכתב - מצוטת מפנייתך, גבולי. לא ניתן לשלול באופן מוחלט שעברת התקף לב בשלב כל שהו, אך קטן באיזור תחתון צדדי, אך ייתכן ומימצא חיובי כוזב.... פנה נא לקרדיולוג עם תוצאת בדיקה זו. בברכה, דר׳ דדשב

08/05/2017 | 11:35 | מאת: לימור

אני נוטלת כור בוקר 25 מג נורמיטן וכדור ערב 25 נורמיטן אתמול בטעות לקחתי בערב 2 כדורים במקום אחד הדופק ירד ל 50 נשארתי ערה מהלחץ עד שהיה 53 . הבוקר קמתי עם 57 דופק האם להמשיך לקחת כרגיל נורמיטן ? והאם זה גרם נזק ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נא לגשת לבדיקת רופא מטפל. לאחר בדיקהה יוחלט גלבי אופן הטיפול. בברכה דר׳ דדשב

08/05/2017 | 11:20 | מאת: נעמה

ד"ר שלום, אני בהריון שלישי חודש שישי. לפני 6 שנים,לפני ההריונות,ביצעתי אקו לב,לב במאמץ והולטר ויצא תקין.לפני 5 שנים,בהריון הראשון ביצעתי שוב אקו לב והולטר (בעקבות דופק מהיר המנוחה) ויצא תקין. לא איוושה ולא שום מחלת לב. לפני ההריון השני סבלתי מפעימות מוקדמות וזה עבר (או לפחות התחושה עברה). כעת,בהריון שלישי,אני סובלת מתחילת ההריון מתחושה של דפיקות הלב , תחושה של החסרת פעימות,גם הדופק מהיר במנוחה. הייתי אצל קרדיולוג,נאמר לי שיש לי פעימות מוקדמות והוא גם שמע איוושה. אמר שיכול להיות שזה מההריון. בינתיים מחכה לתורים לאקו והולטר. אך אני קצת טרודה-כיצד יתכן שפתאום יש לי איוושה? שני הריונות עברתי עם בדיקות מרובות ולא נמצאה איוושה. האם זה תקין? קראתי בגוגל שגם נשים ללא מחלות לב יכולות לפתח מחלת לב ואי ספיקת לב בסוף ההריון ואף אחרי הלידה...היתכן?יש סיבה לחשוש?בעבר כל הבדיקות יצאו תקינות ב"ה. התורים לבדיקות רחוקים ובינתיים רוצה לדעת האם יש סיבה לדאגה....תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. יש לבצע בדיקת אקו לב ובמדית הצורך לגשת להערכה אצל קרדיולוג. בברכה, דר׳ דדשב

08/05/2017 | 08:46 | מאת: מיכל

בת 40. לפני כשבועיים סבלתי מבעיית שינה שלוותה בדופק מואץ 100. העדפתי להימנע מכדורי שינה ובהסכמת רופא המשפחה לקחתי ל ימים בודדים קרדילוק 1.25 שהרגיע לי את הגוף וחזרתי לישון בקלות. השבוע עקב אירוע משפחתי הגורם לי למתחים, התופעה חזרה . האם אני יכולה שוב לקחת את הקרדילוק למספר ימים עד לאירוע? רופא המשפחה נתן לי אותם די בקלות ואמר שזה מינון נמוך וזה בסדר לקחת כשצריך. באופן כללי יש לי נטייה לדופק מהיר ועשיתי לאחרונה פעמיים אק"ג שיצא תקין וגם בדיקות דם כלליות כולל תפקודי בלוטת התריס. לחץ דם תקין ג"כ. ויש לי הפנייה לאקו דופלר לב ולהולטר .

לקריאה נוספת והעמקה

אז מה השאלה בבקשה?

13/05/2017 | 22:21 | מאת: מיכל

כפי שכתבתי מקודם וכנראה השאלה נבלעה במלל הרב שכתבתי , אני שואלת האם זה תקין לקחת קרדילוק 1.75 למספר ימים ואז להפסיק ולחזור שוב על כך אחרי הפסקה, לפי ההרגשה והצורך במידה ולא נמצאה בעיה בלב או בלחץ הדם?

נטילת תרופות ושינוי מינון אך ורק בהמלצת רופא מטפל הישיר. תודה.

03/05/2017 | 13:10 | מאת: טלי

שלום רב בת 26 יש לי אוושה תמימה. מאז גיל 12 סובלת מתופעה מוזרה שבעת התרגשות או רגשות שליילים סובלת מכאבים חזקים בחזה. כל תזוזה קטנה מגבירה אותם אפילו נשימה. הם עוברים אחרי כמה דקות. הלכתי למיון לפני כחמש שנים אחרי שפעם אחת הם לוו בכאבים בכתף. אחרי בדיקות דם ואקג שוחררתי הביתה בלי שום אבחנה. לאחרונה נחשפתי דרך חברה לqt הקצר. כבר התרגלתי לכאבים (תדירותם אינה גבוהה) אבל הייתי רוצה לשמוע דעה נוספת או לפחות איזה בדיקות כדי לי לבקש מרופא המשפחה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. רוב הסיכויים שלא מדובר בבעית לב. למעון הסדר בטוב ניתן לבצע הערכה מסודרת אצל קרדיולוג. נא לגשת. בברכה, דר׳ דדשב

03/05/2017 | 12:42 | מאת: אווה

היי, בת 25. כבר למעלה מ5-6 סובלת מתופעה מעצבנת ולא נעימה של דופק נורא מהיר אחרי אוכל. מגיע ל140 בהתקף קשה. זה קורה רק אחרי האוכל למשך 15-20 דק ומפסיק בעיקר אחרי שתייה של כמה כוסות תה. הייתי אצל רופא גסטרו שטען שאני אמורה ללמוד ״לחיות עם זה״ לא ברור לי מה האמירה הזו. אבל יכול להיות שזה נובע מבעיה לבבית? יש איזשהי בעיה לבבית שמורגשת אחרי אוכל? אני אובדת עצות😩

שלום רב, תודה על פנייתך. יש לבצע הערכה אצל קרדיולוג. ייתכן ומדובר בהפרעת קצב לב המצריכה טיפול. בברכה, דר׳ דדשב

06/05/2017 | 12:18 | מאת: אווה

ביצעתי לפני כמה שנים בדיקות בגלל אותן תלונות...אקו לב, הולטר לב (פעמיים), מבחן מאמץ וכולם יצאו תקינים.

תודה. יש לחזור להערכה מלאה אצל קרידולוג. בברכה, דר׳ דדשב

01/05/2017 | 17:51 | מאת: מור

שלום ד"ר התחלתי ליטול ציפרלקס לפני 5 ימים. תוכל להגיד לי בהערכה מה אורך המקטע המתוקן לדופק בתרשים המצורף? ההתחלתי לפני הטיפול היה בסביבות ה400 מילישניות.

01/05/2017 | 18:11 | מאת: מור

מנסה לצרף שוב את התמונה

לצערי לא ניתן לראות קובץ מצורף... מצטער. יש לגשת לרופא מטפל עם תרשים אקג. תודה. בברכה, דר׳ דדשב

01/05/2017 | 16:42 | מאת: יולי

שלום...אני בת 38 בריאה בדרך כלל , חודש לאחר לידה 3 בקיסרי עקב רעלת הריון ...לאחר כמה ימים מלידה הובחנתי כ severe pet hellp syndrome...לאחר 12 ימי אשפוז השתחררתי עם כדורי טרינדייט 200 mg לאחר שבוע הורידו את זה ל100 ...עקב לחצי דם נמוחים הפסקתי לקחת את התרופה (כבר שבוע שלא לוקחת)...לפני כמה ימים היה לי פיק של לחץ דם 151/ 90 למשך שעתיים ולאחר מכן ירד ספונטני אבל לפני יומיים אני על ערכים של 140-145/ 90-93 כל היום יורד רק בזמן מנוחה אבל ברגע שקמה מהמיטה ומתחילה לזוז זה עולה עוד פעם הגעתי ל151/93....אני כבר מפחדת לזוז!!! אני מרגישה עיקצוץ בפנים חום בידיים וראש וגם כבדות בראש.....מה אני יכולה לעשות שזה התייצב? אשמח עם תענה לי ...תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. עליך לבצע אקו לב, והולטר ל״ד. בנוסף יש לגשת להערכה בנושא של ל״ד אצל רופא מומחה ביתר לחץ דם, נפרולוג או פנימאי. לקבל טיפול. בברכה, דר׳ דדשב

30/04/2017 | 21:37 | מאת: אלנה

קצב הלב קצב סינוס עם ממוצע של 69 לדקה ביממה[54-108]נרשמו הפרעות קצב מסוג חדריות: בודדות-935,זוגות 2. על חדריות-9 כולל קטעים 1 של- SVT"S -GS עד 8 שניות של עד 147 לדקה נרשמו הפרעות הולכה: הולכה עם QRC רחב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. יש לגשת לקרידולוג עם כל תרשימי אקג מצורפים לבדיקה. מדובר בכמות לא גבוהה של הפרעת קצב לב בעיקר חדרית, אך יש להבהיר את המצב. פנו נא לבדיקת קרדיולוג. בברכה, דר׳ דדשב

29/04/2017 | 22:13 | מאת: אנונימי

אז ככה אני בן 21 ,חיייל ועובר בזמן האחרון תקופה רפואית כלכך על הפנים שלא מצליח לראות אותי יוצא ממנה אני שולח בכל הפורומים כי אני לא יודע לאן זה שייך אני ממש מיואש הרופאים בצבא בעצמם לא מפסיקים להגיד לי שזה כנראה נפשי אני מאמין שלא בבקשה אם אתם יכולים לבחון ולהגיד לי(ציינתי כל דבר קטן לכל מקרה שיהיה קשר בין הדברים).. זה התחיל כהירדמות של רגל ימין שהתחילה בערך לפני כ 9 חודשים ,לפני חצי שנה בערך התחילו כאבי גרון וכמה ימים של שיעולים ללא הפסקה שהפריעו גם לישון יום אחד רצתי מהר להספיק תאוטובוס ומאז הרגשתי בחזה בצד ימין כאבים שהיו באים והולכים,כמה ימים לאחר מכן קמתי בבוקר ויצא לי דם בליחה מאז התחילו לי כאבים בחזה ודם בליחה רק בבוקר שהופיע לי חד פעמי בערך פעם בחודש במיוחד אחרי שהייתי מעשן הרבה מפה לשם התחלתי להרגיש יותר תשישיות ועייפות שמתי לב שאני מתחיל להוריד במשקל והכאבים בחזה היו באים והלכים במיוחד כשהייתי מאמץ תשרירים,לפני 4 חודשים שמתי לב שהמצב רק מחמיר וכאבים בעוד מקומות בחלק העליון אז התחלתי לראות רופאים במהירות נשלחתי לראומטולוג שאמר שהכל תקין,עשיתי צילום רנטגן חזה והריולוג אמר שהכל תקין,עשיתי נשיפה של הריאות והיה תקין, עשיתי בדיקות דם ושתן שהראו מצב תקין,לפני שלוש חודשים התחיל עצירות להופיע מה שגרם להתגברות הכאבים בגוף נשלחתי לגסטראולוג שבמצב הזה כבר הורדתי במשך כ 2 חודשים 10 קילו כנגד רצוני,לפני כחודש עשיתי בדיקת גסטרו וקולונסקופיה מצאו לי דלקת בתרירסריון דרגה בינונית ודלקת בוושט גם דרגה בינונית בגסטרו מצאו לי פוליפ בפי הטבעת וכרתו אותו,כמה שעות לאחר הבדיקה יצאה לי כמות יחסית גדולה של דם מפי הטבעת,כבר הייתי בבית לא ידעתי מה לעשות למחרת הלכתי לטרם ששם אחרי בדיקות דם בדיקות גופניות ובדיקה שח פי הטבעת ובדיקת שתן אמר לי הרופא שהוא חושב שאני לא צריך להתרגש ואם זה ימשיך עד מחר ללכת למיון אחרי יומיים הפסיק הדימום והתחלתי לקחת את הטיפול האנטיביוטי שקיבלתי מהגסטרו שהוא 7 כדוריפ בבוקר ו 7 בערב 6 אנטיביוטיקות בבוקר של 250 מג כל אחת וגם בערב אותפ כדורים ועוד כדור לנטון להורדת המיצים בקיבה אחד לפני ואחרי האוכל בבוקר ובערב האנטיביוטיקות היו למשך כעשרה ימים והלנטון למשך 90 יום,ההרגשה שלי בעשרה ימים של האנטיביוטיקות היו ברצפה לפני הגסטרו שקלתי 68.5 אחרי הטיפול 65....באחד הימים הרדשתי ממש חנוק זה היה בחג הלכתי לטרם מרוב פחד ואמרו לי שם הרופאים שזה כנראה מחרדה בדקו לי א.ק.ג בדיקות דם והכל הראה טוב..... עכשיו אני שבוע לאחר סוף הטיפול ועדיין כאבים בחזה, ביד שמאל חולשה כזו הלכתי שוב ושוב לרופאים ששלחו אותי לעשות בדיקות דם לבירור אנמיה כי ישלי בתורשה, הבדיקות הראו מוגלבין נמוך אז קיבלתי כדורים של פולקס 400 לקחת למשך כחודשיים ,כרגע כל הגוף הרזה ממש משמועתי לא רק מבחינת המשקל אלא יותר בקטע של המראה נהיו לי רגליים וידיים דקות ממש והפרצוף הרזה,אז עכשיו ההרגשה לי היא בעיקר כזו דיכאון מטורף כל פעם שמסתכל הגוף , כאבים בחזה לפעמים וגם בלב הרבה חולשה חזקה בשרירים וכאבים בגרון בצד ימיןלפעמים כאבים כאלה בגב בעמוד שדרה ובין השכמות,אני בוכה הרבה בזמן האחרון אז גם דם מנחיר ימין שיורד לי .... אני מיואש רצח אני רק חושש וחושש

לקריאה נוספת והעמקה

אין באפשרותינו לתת יעוץ מפורט וזה לא מקום למטרה זו. נא לגשת לבדיקת רופא משפחה ורופא קרידולוג. בברכה, דר׳ דדשב

29/04/2017 | 12:38 | מאת: דור

שלום אני בן 19 וחצי בשנה האחרונה התחלתי לשים לב שאני מרגיש כמו פעימות מיותרות.. כאילו מתווסף לפעימות הרגילות עוד פעימות וזה מלחיץ אותי.. לפעמים קורה לי 10 פעמים ביום לפעמים שלוש פעמים ביום ולפעמים גם יומיים שאין בכלל ממש פעימות מיותרות עברתי אקג לפני שנה וחצי לא קשור לזה סתם בקטע של לעשות כושר לראות אם הכול בסדר והאקג יצא תקין השאלה שלי אם פעימות מוקדמות בקצב שיש לי זה מסוכן? ואיך אפשר להפחית או שלא יהיה בכלל? שזה קורה זה מאוד מלחיץ חשוב לציין שאני שותה ליטר קולה ביום אם זה קשור שמעתי קפאין מעלה את זה לא יודע אם נכון, מאוד מפחד..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. יש צורך השלמת בירור. לא מדובר בתופעה מסוכנת, יש חשוב לביהן יהטב מה מקור פעימות הללו ומה משמעותם. בברכה, דר׳ דדשב

30/04/2017 | 20:35 | מאת: דור

השאלה שלי אם צריך לעשות את הבדיקות האלה, ביומיים האחרונים הרגשתי רק 3 פעימות מוקדמות בלי כאבים בחזה או משו כזה סתם פתאום הפרעה כזאת בקצב וזהו

עליך לבצע הערכה בהתאם להמלצה של רופא מטפל. תודה. בברכה, דר׳ דדשב

26/04/2017 | 14:32 | מאת: רותי כ

עשיתי לפני מס ימים מיפוי לב (לפני מס שנים היה לי אירוע לב) מה משמעות-הודגם ליקוי קליטה בדופן תחתון לכל האורך. עובר תיקון חלקי ע"י CT ללא הפיכות במנוחה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. אוטם שריר הלב בקיר תחתון בעבר. בברכה, דר׳ דדשב

במיפוי לב שבצעתי נמצא : תגובה קלינית - לא איסכמתית. תגובה אלקטרוקרדיוגרפית- שלילית. במיפוי לב במאמץ ובמנוחה אין עדות לאיסכמיה. התכווצות הכללית של חדר שמאל תקינה. במדידת סידן - נמצא 85. אבקש התייחסות לתוצאות במיוחד למדידת הסידן. בברכה. ISAAC

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. סידן הוא סממן של טרשת. במקרה זה מדובר בכמות קטנה מאוד. יש לבדוק גורמי סיכון אחרים, כגון ל״ד, כולסטרול, סוכר. בברכה, דר׳ דדשב

23/04/2017 | 18:21 | מאת: דינה

שלום רב!אני בת 54,סובלת מיתר לחץ דם (120/90-מטופלת ע"י אמלו),שומנים בדם(מטופל ע"י לפיטור).אני סובלת ב-15 השנים האחרונות מפלפיטציות בזמן התעוררות משינה.בהתחלה האירועים היו לעיתים רחוקות,אך בשנה האחרונה יש יותר.חשוב לציין שהאירועים הללו מתרחשים תמיד במצב שכיבה.חשוב לציין שתפקודי קרישה כולם תקינים. לפני שנה נעשו לי אקו והולטר והם יצאו תקינים.לפני כחודש אובחנתי כחולת NAION בעין ימין.ב-MRI מוח שינויים בחומר הלבן לא ספציפיים .יכולים להתאים לשינויים וסקולריים בכלי דם קטנים או שינויים איסכמיים.בעקבות הסיפור בעין מומלץ לעשות בירור קרדיולוגי. ברצוני לדעת,האם יש טעם לעשות בדיקות חוזרות?האם יש בדיקות קרדילוגיות נוספות שיש טעם לעשות אותן? תודה רבה. דינה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נושא לא חד משמעי. יש לוודא עם רופא נוירולוג מהות הישנוים. במידה ושינויים הם חשודים אלירועים מוחים יש צרוך בהלשמת בירור קרדילאי על מנת שלול מקור תסחיפי לבבי. בברכה, דר׳ דדשב

21/04/2017 | 15:43 | מאת: שירי

שלום , אני בת 37 בהריון שלישי שבוע 22. סובלת מקשיי נשימה בעיקר בשכיבה ולעיתים דופק מהיר. מוטרדת מעט מתוצאות האקו לב שביצעתי היום. האם יש לקבוע תור לקרדיולוג? תודה רבהֱ חדר שמאל תקין בגודלו ותפקודו סיסטולי ודיאסטולי .העליה השמאלית אינה מורחבת - .האאורטה אינה מורחבת .חללים מימין בגודל ותפקוד תקינים .המסתם האאורטלי - תלת צניפי,מפתחו תקין .המסתם המיטרלי - אי ספיקה טריויאלית עד קלה .המסתם הטריקוספידלי - אי ספיקה קלה .הלחץ הריאתי- 48 ממ"כ -מוגבר במידה קלה עד בינוני .אין תפליט פריקרדיאלי או דלף בגובה העליות .טכיקרדיה בזמן הבדיקה .וריד נבוב תחתון - 22 מ"מ עם תמט נשימתי תקין

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תשובה נכתבה לך באתר של האיגוד הקרדיולוגי. לגשת נא בהקדם האפשרי לקרידולוג. בברכה, דר׳ דדשב

20/04/2017 | 21:19 | מאת: בת

אבי בן 68 עם אי ספיקת לב לאחר התקף לב. שקרה לו לפני 23 שנים.עבר צנטורים,מעקפים והלב שלו מתפקד 40% לאחרונה קשיי נשימה בצקות ברגליים ובטן עם הרגשה של נפיחות.נעשו בדיקות וכעת סבורים שקשור ללב.הקרדיולוג רוצה לאשפזו לטיפול ובדיקות.אקג נעשה לא הראה שינוי לטענתם בלב. כמה שאלות: האם ניתן לטפל בירידה בתפקוד הלב ולהחזיר את המצב היציב שהיה בו עד עכשיו?. האם במצב כזה כדאי לשים קוצב לב? מה דעתך על הקוצב MICRA .? מה החידושים בעולם הרפואה במצב שלו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. התייעצות מסוג זו לא מבתצעת על גבי דפי אינטרנט. אין בידינו מידע חשוב וחיוני לשם כך, מבחינה מקצועית. עליכם להתייעץ עם קרידולוג מטפל שלו או לגשת לקבלת חוות דעת שניה כמקובל. בברכה, דר׳ דדשב

מבקשת לדעת הטם בדיקת הולטר שעשיתי תקינה.להלן התדובות שקבלתי.מהירות מינימלית 60 לדקה מהירות מקסימלית 136 לדקה ממוצע 73. נצפו 317 הפרעות חדריות pvcs 317 vpbs . והפרעות חדריות apcs 12.הפרעות הולכה ושינויים במקטע st לא נצפו.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. סה״כ מימצאים בגבולות הסביר והמקובל. מעט פעימות לב מוקדמות. רצוי שקרדיולוג יעבור על כל תרשימי אקג המצורפים לבדיקה. בברכה, דר׳ דדשב

20/04/2017 | 10:34 | מאת: NOT_FOUND

שלום, בן 73, סובל ממחלת לב תלת כלית, עבר ספק אירוע לב (אין קביעה חד משמעית למרות שאושפז בבי"ח.) ובנוסף אירוע שייתכן (ע"פ הנירולוגים והסיטי ) היה AIT. הבוקר התקבלו חלק מהבדיקות. רציתי לברר לגבי ערכי הכולסטרול: HDL - 41 NON HDL - 69 LDL - 69 האם הם נמוכים מדי? ולגבי הקרישה: PT - 15.5 תודה

לקריאה נוספת והעמקה

איזון מציין של כולסטרול הרע. בברכה, דר׳ דדשב

20/04/2017 | 07:29 | מאת: גדעון שלמה

בוקר טוב. עשיתי בדיקת לב מאמץ מבחן מאמץ כתוב חיובי לאיסכמיה מיוקרדיאלית מה זה אומר . ואגב? במבחן מאמץ מסקנות להמלצות כתוב בדיקה חיובית לאיסכמיה לפריט.ק.ג. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

זה אומרר שבדיקה חשודה כלא תקינה, מחשידה לכיוון היצרות בכלים כליליים ומחייבת הלשמת בירור בהקםד אצל קרדיולוג. בברכה, דר׳ דדשב

20/04/2017 | 02:11 | מאת: ליליאן

לאחר תקופה ארוכה מאוד של לחצים בחזה , סחרחורות ,כאבי ראש וכאבי גב. וניסיון למצוא את הבעיה בעזרת הולטר לב 24 שעות ,אקו לב, אקג וכל מיני בדיקות דם של בלוטות התריס וכו. רוב התוצאות יצאו בגבולות התקין והנושא נעזב במשפט שאומר - זה יחלוף עם הזמן... פה ושם היו "התקפי כאב" נוראיים אך לרוב הם סבילים ואפשר להמשיך את מהלך היום איתך.. השבוע אחרי כאב נורא חזק בחזה וקושי לנשום, סחרחורת ,רעידות בגוף וכובד של הראש. נעשתה מנוחה של 4 שעות ואז בדיקת לחץ דם והתוצאה הייתה : סיטואלי 154, דיסיטואלי 68 ודופק 90. בהמשך אותו לילה ויום שוב כאבים בחזה וחנק , כאבי ראש ,לחצים בחזה וכול התופעות שצוינו. כלומר הבעיה לא חלפה ועכשיו גרועה יותר. צורף סיכום תוצאות ההולטר לב בבדיקות הבייתיות שנעשו במהלך היום הקצב של הסיטואלי נע בין 98-154 הדיסיטואלי 47-88 והדופק נע בין 65-100 האם זהו מצב מסוכן? יש מה לחשוש? אף אחד לא הסביר לי מהם הפרעות קצב על חדריות. או שום דבר בעצם.. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. המצב מחייב טיפול תרופתי. נא לגשת לבדיקת רופא משפחה ו/או מומחה ליל״ד לשם קבלת טיפול. יש לבצע השמך בירור כולל הולטר ל״ד. בהולטר יש אירועים של דופק מהיר, אך זה עלול להיות קשור למשל לעילות ל״ד. פני נא לבדיקת קרדיולוג. בברכה, דר׳ דדשב

19/04/2017 | 23:55 | מאת: Romi

בת 64. 10 שנים לאחר תיקון מורכב ומוצלח של המסתם המיטרלי. לאחרונה, לאחר מאמץ, קפיצות לב חריגות, שנמשכו שבוע, ופחתו בהדרגה. בצעתי הולטר. למרות שבהולטר לא הרגשתי את הקפיצות , שהן היו הסיבה להולטר,ניצפו הפרעות. בסיכום-נצפו קטעי sinus bradycardia במהירות מינימלית 40 לדקה- מהירות ממוצעת ביממת המעקב 69 פעימות לדקה. הפרעות קצב חדירות vpc's בתדירות של 154-4 לשעה- נצפו סהכ 1550 vpc's במשך הבדיקה. משני מוקדים.נצפו 9 זוגות vpc's. ניצפו גם בצורת קטעי ביגמניה חדרית הפרעות קצב על חדירות apc's- נצפו 295 במשך הבדיקה.חלקם זוגות. נצפו 3 קטעיnonsustained atrial tachycardia בני 5-18 פעימות. במהירות עד 178 פעימות לדקה. נצפו גלי p משוננים ורחבים. הפרעות הולכה- לא ניצחו. שינויים משמעותיים בקטע st- לא ניצפו. הקצב הבסיסי קצב סינוס.מהירות מינימלית 47 לדקה.מקסימלית- 121לדקה.ממוצעת-69 לדקה. מה משמעות ההולטר.? האם מומלץ להמנע ממאמץ.? תיקון המסתם שמור. אם כן, למה הפרעות? תודה רבה, רומי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. בדיקה לא תקינה - הפרעת קצב לב עליתית.... יש לגשת לבדקית קרידולוג מטפל עם תוצאה זו. בינתיים להימנע מהמאמץ. בברכה דר׳ דדשב

19/04/2017 | 22:55 | מאת: שי

שלום ד"ר אבי (בן 69) עבר לאחרונה צינתור אלקטיבי בעקבות מעקב שגרתי (מטופל בטיפול תרופתי מזה 10 שנים לאחר צינתור קודם). הצינתור לא הצליח. עורק LAD סתום בהיצרות של מעל 90 אחוז לכל אורכו ולא הצליחו להחדיר שום בלון. הרופאים שללו ניתוח מעקפים בשל הסתימה לכל האורך והמליצו על טיפול תרופתי וספורט מבוקר ועקבי. השאלה: 1. האם יש מקום לבקש מהקרדיולוג הפניה לצינתור נוסף בעוד מספר חודשים לאחר ביצוע ההמלצות? האם יש סיכוי שהסתימה תיפתח? האם קרו מקרים כאלה שצינתור שני הצליח לאחר כשלון צינתור ראשון באותו עורק? 3. האם משמעות הדבר היא שהתקף לב משמעותי הוא רק עניין של זמן? 4. האם אין לרפואה היום פתרונות כירורגיים אחרים למצבים כאלה מלבד ניתוח מעקפים? 5. הרופא אמר שבעקבות פעילות ספורט עקבית ומבוקרת הלב יודע לייצר לעצמו מעקפים. האם יש בזה ממש? 6. אבי נכנס לייאוש. מה ניתן לעשות מעבר לטיפול התרופתי? תודה מראש שי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. בלי מידע רפואי מדוייק על פרטי הפרטים לא ניתן להתייחס לנשאל בשאלתך. פנו נא לבדיקת קרידולוג מסודרת עם כל החומר הרפואי הנמצא בידיכם. לאחר בדיקה של פרטי הפרטים של מקרה ניתן לדון בשאלותכם ברצוה רצינית ומלאה. בברכה, דר׳ דדשב

19/04/2017 | 17:28 | מאת: אברהם

שלום ישמח לדעת האם הבדיקה של האקג שלי יצאה תקינה חייב לציין שאני בן 46

לקריאה נוספת והעמקה

לצערינו אין בדיקה מצורפת......

22/04/2017 | 18:41 | מאת: אברהם

מצטער העלתי את הקובץ ישמח שתענה לי בהקדם

לצערי עדיין לא ניתן לראות את הקובץ

18/04/2017 | 14:00 | מאת: אלון

שלום ישנם ימים בהם נטלתי 2.5 או 5 מג סיאליס בלילה וקיימתי יחסים ואז בבוקר אני רוצה חצאת לריצה או לאימון חדר כושר האם זה מסוכן ללב? או ללחץ הדם?

לקריאה נוספת והעמקה

לא חושב כך.... בברכה, דר׳ דדשב

18/04/2017 | 10:10 | מאת: יעל

שלום, אני בת 31 בריאה בדרך כלל.הבוקר עשיתי אקג לפני פרוצדורה בהרדמה כללית.בתוצאה יצא Normal sinus rhythm Borderline for LHV correlate with echocardiogram מה פרוש התוצאות?והאם אפשר מפריע להרדמה כללית? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ניתן להתחיחס לרשום באופן אוטומטי על התרשים. על הרופא המטפל לעבור על התרשים ולרושום פיענוח. בברכה, דר׳ דדשב

16/04/2017 | 14:28 | מאת: אבי

לפני כחצי שנה בעקבות כאבים בחזה נשלחתי לבצע אקו סטרס במאמץ שיצא תקין ועכשיו הכאבים חזרו שוב מזה כשלושה שבועות ביצעתי אקג פעמיים שהאחרון אתמול ויצא תקין כמו כן אני בשלבי גמילה מסיגריות משום שיש לי במשפחה עבר של אירוע לב אבא שלי עבר בגיל 44 אני בן 37 רזה ldl 129 ldh55 וnhdl 140 כמו כן אני אדם חרדתי מאוד איזה עוד בירור אני צריך לעשות כי זה אותם כאבים מלפני חצי שנה הם פשוט לא מרפים אומנם זה כאבים נסבלים הם מוקרנים גם ליד שמאל ומתגברים בעת תנועה של הזרוע כמו כן ידוע על דלקת כרונית אקוטית בקיבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. הפסקת עישון הכרחית וטוב שאתה במהלך גמילה. יש לעשות כל מאמץ להפסקת עישון. מבחינת שומני דם לא לגמרי ברור לדעתי חל ביבלולב מסויים - מה הערכים - כולטרול ldl, כולסטרול hdl, כולסטרול כללי ו- tg - טריגליצרידים. ניתן לבצע הערכה חזורתף לשמל במבחן מאמץ, ך בד בבד רצוי לבצע הערכה גסטרואנטרולוגית כולל גסטרוסקופיה ושלילת זיהום ל- hp הליקובטקר פילורי. בברכה, דר׳ דדשב

20/05/2017 | 04:50 | מאת: student

על איזה בלבול אתה מדבר, דוקטור? ה ldl 129, ה hdl 55, הטריגליצרידים גבוליים, 140. מקווה שעזרתי.

14/04/2017 | 22:44 | מאת: נ.ק

שלום. שתי שאלות ברשותך, 1. אני עתידה לעבור אבלציה בלה בשל הפרעות קצב. לפי מה שאמר הרופא הצנתר יוחדר מהמפשעה, האם זה אומר ברגל? היכן בדיוק מוכנס הצנתר? 2. יש לי קעקוע גדול בבטן תחתונה על צלקת של מתיחת בטן, האם זה מהווה בעייתיטת בתהליך האבלציה? מבחינת מיכשור? החדרת הצנתר וכו? תודה ורק בריאות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. 1. כן מפשעה זה באיזור רגל...... 2. לא עש לשוחח עם הרופא המצנתר לפני הפעולה ולברר עמו את כל היבטי הפעולה. בכל מקרה לפני פעולה מתבצעת שיחה עם המטופל המטופל חותם על טופס הסכמה. בברכה, דר׳ דדשב

15/04/2017 | 16:52 | מאת: נ.ק

תודה :-) רק בריאות לכולם

נכון. בברכה, דר׳ דדשב

14/04/2017 | 13:55 | מאת: אלי

שלום רב , לאחרונה ערכתי בדיקת אקו לב הגיעו התוצאות ואני חושש מהתשובה , אשמח לשמוע מה המשמעות של הבדיקה . להלן התוצאות : - חדר שמאל : תפקוד , גודל , תפקוד סיסטואלי- תקין . - חדר שמאל : מורחב במידה קלה - פרוזדור וחדר ימין תקינים - מחיצה בין פרוזדורית שלמה -האאורטה - תקינה - מסתם מיטראלי - צניחה קלה של שני העלים -מסתם אאורטלי וטריקוספיאלי - מבנה ופתיחה תקין -הפירקארד: אין עדות לנוזל פריקרדיאלי. IVC תקין - בדופלר :אי ספיקה מיטרלית ברמה בינונית , אי ספיקה טריקוספידאלית ברמה קלה-בינונית , לחץ במחזור הריאתי תקין. אשמח לתשובתך בהקדם .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. לא תקין - צניחה של שני עלי מסתם מיטרלי עם דלף ברגה בינונית. הרחבה קלה של חדר שמאל. דלף קל בינוני של המסתם הטריקוספידלי גם לא תקין, אם כי מימצא קל יחסית למעקב. יש לגת לקרידולוג ולערוך מעקב קרדיולוגי מסודר, וטיפול. בברכה, דר׳ דדשב

שלום. בת 85.ברקע פרפור פרזדורים כרוני,עברה מס' פעמים אירועיים מוחיים ואירועים מוחיים חולפים,תרופות: קליקוויז ,קרדילוק 2.5 פעם ביום. רציתי לשאול : האם בעקבות תוצאת הולטר ,יש מקום לשקול השטלת קוצב? התור לקרדיולוג נקבע לעוד חודשיים ואני מודאגת מאוד. להלן תוצאות הבדיקה: פרפור פרזדורים בתדירות חדרית 116-53 ,ממוצע 76. הודגמו פאוזות בשעות הלילה עד ל2.4 שניות. הפרעות קצב חדריות vpbs מעטים 71 couplet vebs-1. האם ניתן לטפל בבעיה בעמצאות התרופות או שבגלל הפאוזות ,יש מקום לשקול השתלת קוצב? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. מדובר בפירפור עליות, לא מהיר. לחשוב לטפל בנוגדי קרישה ויתכן מדובר בפירפו קבוע. נקודה זו יש לברר. לשם כך חיש לגשת בהקדם לקרדיולוג. באשר לאפוזות אין משמעות לפאוזות אלה בשעות לילה. אולם חושב שקרידולוג יעבור על כל תרשימי אקג מצורפים לבדיקה. בברכה, דר׳ דדשב

10/04/2017 | 17:17 | מאת: מירב

שלום, קיבלתי את התשובה של ההולטר 24 שעות שעשיתי וקשה לי להמתין עד לתור אצל הקרדיולוג כדי להבין מה התשובה הזו אומרת. אשמח לעזרה.. צירפתי את התשובה שכתבו לי. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין הולטר מצורף..... תודה. דר׳ דדשב

08/04/2017 | 14:39 | מאת: רינה

הי אני בת 26 יש לי כל היום דופק מהיר עד 100 עם חום בצוואר במגע , ועייפות וכאבים והתכווצות בחזה ובמיוחד מקרין ליד שמאל בנוסף יש לי נפיחות בבטן . עשיתי בדיקת אקג ואקו לב ובלוטת התריס והכל תקין. ממה זה יכול לנבוע ואיזה בדיקות לעשות עוד ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. לפנות להערכה אצל קרידולוג, מומחה בהפרעות קצב לב. בברכה, דר׳ דדשב

06/04/2017 | 16:28 | מאת: ניסן

שלום, לאחר התקף לב קשה שעברתי להלן אקו שני שנעשה 4 חודשים אחרי התקף הלב, יש לציין שאני מרגיש קושי במאמץ קשיי נשימה ועדיין לא חזרתי לתפקד מתעייף מכל דבר. אשמח לפיענוח אקו הלב LVEF 60% ללא היפרטרופיה תפקוד דיאסטולי: בתבנית זרימה מיטרלית גל A גבוה מגל E המעיד על הפרעה ברלקסציה של החדר השמאלי (דרגה 1) (אשמח להסבר מה זה אומר מבחינה פיסית בחיי היום יום שלי על מה זה משפיע?) חדר ימין : החדר אינו מורחב התככוצותו הגלובלית מעורכת טווח נורמה עליה ימינית: תקינה מסתם מטריאלי: תקין מסתם אאורטלי: תקין מסתם טריקוספדילי: תקין אאורטה: לא מורחבת קרום הלב: לא נראה נזק פרידיאלי וריד נבוב תחתון: IVC לא מורחב עם תמט נשימתי תקין סיכום אבחנתי : visually estimared ejection fraction lvef 60% regional wall motion abnormality with good systolic LV function no hemodynamically significant valvular lesion was fond

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. בדיקה די בגדר נורמה - מלבד לא צויין מלבד אחבנה בעיברית הפרעה איזורית, regiona wall motion abnormality, אם יכ תפקדו גלבולי תקין של חדר שמאל. הפרעה בתפקוד דיסאטולי מסוג זה איננה בעלת משמעות. יש לגשת לביקה אצל קרידולוג מטפל עם תוצאת בידהק אקו זו. בברכה, דר׳ דדשב

שלום ד"ר דדשב, אני אנה, בת 33, בסה"כ בריאה אך לעיתים סובלת ממגרנות. הופניתי לבצע בדיקת TCD - עם הזרקת בועיות ולפי תוצאות הבדיקה יש דליפה בין-עלייתית. לאחר מכן הופניתי לבדיקת TTE שוב עם הזרקת בועיות וגם הפעם - לפי התוצאות: בהזרקת בועיות נצפה מעבר במחיצה בין עלייתי. לאחר מספר חודשים ביצעתי בדיקת TEE - והפעם לפי התוצאות: בהזרקת בועיות לא הודגם מעבר מימין לשמאל. אם לפי TCD, ו- TTE בהזקרת בועיות רואים מעבר, ולפי TEE - לא רואים - מה זה אומר בעצם? האם יש לי PFO או לא? אשמח לעזרתך, אנה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. עליך לגשת עם כל החומר שבידיך לקרדיולוג לצורך קבלת החלטה סופית באשר להתערבות לאחר במימצאים של כל הבידקות אשר בוצעו עד כה. בברכה, דר׳ דדשב

05/04/2017 | 10:04 | מאת: איתי

שלום רב ד"ר דדשב, מה דעתך על האקג הרצ"ב? 31, אינו מעשן - ידוע AV BLOCK מעלה ראשונה. אודה להתייחסותך.

05/04/2017 | 10:05 | מאת: איתי

קובץ מצורף בשנית

לצערי לא ניתן לראות קובצ....

04/04/2017 | 21:26 | מאת: רויטל

לפני כחודש אימי עברה צינטור - שיחרור סתימה 1 לאחר התקף לב קל . בשבועיים האחרונים עולה לה הלחץ דם ל 180 . כבר בפעם השלישית . מרגישה חולשה וסחרחורות לפעמים . האם אלו תפעות נפוצות לאחר צינטור שיעלמו ? כדורים במינון לא נכון ? מה יש לעשות כדי שתופעה זו תעלם?

לקריאה נוספת והעמקה

לגשת בהקדם לרופא מטפל/ קרדיולוג מטפל. במידת הצורך ניתן לגשת להערכה בחדר מיון. אלו תופעות לא תקינוץת אך אינן קשורות לצינתור כלילי. בברכה, דר׳ דדשב

קיבלתי את תשובת האם אר איי. מה זה אומר? יש סיבה לדאגה?

מה זה אומר

02/04/2017 | 22:21 | מאת: אליאור

שלום רב, אני בן 25. מאז שנולדתי (או מגיל ממש קטן) אבחנו אצלי איוושה בלב (VSD קטן) והרחבה קלה של שורש האאורטה. בעקבות כך, אני נמצא במעקב של אקו לב+קרדיולוג פעם בשנה. עד עכשיו בכל שנה כשהייתי אצל קרדיולוג תמיד אמרו לי שאין צורך בשום התערבות אלא להמשיך במעקב בלבד. מאז ומתמיד הקרדיולוג שלי (שהיה עד הצבא) כתב לי "יש להימנע מספורט תחרותי ומאומץ ולהימנע מהרמת משקולות". עם זאת, בשנים האחרונות הייתי בצבא והלכתי לקרדיולוג אחר, שהוא אמר לי מספר פעמים "אין הגבלה על פעילות גופנית כלל". אני מעוניין להתחיל להתאמן בחדר כושר ואני קצת מבולבל ומנסה להבין למה כל קרדיולוג אמר לי משהו אחר, ולכן יש לי מספר שאלות: 1. מדוע יש איסור של פעילות מאומצת והרמת משקולות במקרים של איוושה בלב\הרחבה של שורש האאורטה? מה הסיכונים? למה זה יכול לגרום? אשמח להסבר פיזיולוגי קצר בנושא. 2. בהקשר הקרדיולוגי, כשאומרים "יש להימנע מהרמת משקולות", האם אמירה שכזו מתייחסת בדרך כלל לאיסור ספציפי של הרמת משקולות או שזה אמירה כללית יותר שאוסרת כלל פעילות אנ-אירובית? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

אין בידי מספיק מידע על מנת לתת המלצות. עליך לשוחח עם קרידולוג מטפל שלך באשר בנושא זה. אתה יכול לגשת גם לקבלת חוות דעת נשיה עם כל החומר בשביידיך. בד״כ אין מגבלות מיוחדות במקרים בהם לא מדובר בהפרעה בתפקוד הלב או הרחבת חללי הלב, אך כל מקרה לגופו. בברכה, דר׳ דדשב

ועוד. הרחבת אאורטה או חלק ממנה מהווים התווית נגד לעיסוק בפעילות גופנית איזומטרית או הרמות משא , על מנת למנוע התרחבות נוספת של כלי דם. התרחבות עלולה להביא להתפוצצות וקרע באוארטה, מצב מסוכן. בברכה, דר׳ דדשב

02/04/2017 | 14:26 | מאת: איתן

שלום. לפני כשנה עברתי שני צינטורים בהפרשים של שישה חודשים קיבלתי כמות של נוזלים בצינטור השני.לפני כשלושה חודשים הקראטנין שלי היה 1.6 היום הוא 1.5.שאלתי במידה ואצטרך צינטור נוסף מקווה מאוד שלא האם תהיה לי בעיה לבצע צינטור נוסף.נ.ב אני בן 71.5.תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. כל מקרה לגופו. במידה ותצטרך לעבור צינתור נוסף החלטה לגבי התערבות צריכה להתקבל משותף בין קרידולוג לנפרולוג ובהתאם לנסיבות קליניות אחרות. בברכה, דר׳ דדשב

שלום, לאחרונה אבא שלי עשה בדיקת אקג והיה כתוב שם rSr in lead V1, מה זה אומר? בנוסף, אם בדיקת אקג יוצאת תקינה, האם זה שולל אי ספיקת לב? אשמח לתשובה מהר מאוד. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא הרבה. דבר זה יכול להיות גם חלק מאקג תקין. לא ניתן לאבחן או לשלול אי ספיקת לב בתרשים אקג. שינוים רבים ושונים עלולים להיות באקג בחולים עם הסתמנות קלינית של אי ספיקת לב, אך לעיתים אקג גם היהי תקין. בברכה, דר׳ דדשב

אז מה אומרת הבדיקה? ואם היא יוצאת תקינה, מה היא אומרת בעצם שיוצא תקין? תודה רבה.

אוקיי תודה! נחכה לmri ונראה . עשיתי בדיוק השבוע. תודה לך

קיבלתי את תשובת האם אר איי. מה זה אומר? יש סיבה לדאגה?

שלום רב, כבר כמה חודשים אני לא מרגישה טוב - יש לי התקפי כאב ראש ובחילה כמה פעמים ביום, שמחמירים שבעות הבוקר, בנוסף מרגישה עייפות וחולשה. לפעמים חשה שריפה קלה בצד שמאל של החזה. לחץ דם יחסית נמוך - 100 על 60 בממוצע, אבל דופק בבוקר מגיע ל- 105 ובערב הוא יורד ל 80 . בזמן כל מאמץ פיזי , אפילו קטן , כמו הליכה בקצב בינוני למשל , כאב ראש מחמיר, ומופיעה תחושה של חוסר חמצן. האם יש צורך לפנות לקרדיולוג? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. רושם שיש צורך קודם כל העברכה אצל נוריולוג בשל קליניקה שמתוארת בפנייתך, כולל הדמייה מתאימה של מוח. ביקור אצל קרידולוג ניתן להלשים לאחר בדיקה מקיפה של נוריולוג ורופא משפחה. בברכה, דר׳ דדשב

שלום מה ההבדלים בין מיפוי לב טכנציום לבין מיפוי לב טליום? האם בשניהם מתבצעת בדיקת מאמץ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. שני חומירם אלה בשימוש. שתניהם נותנים מענה טוב. תליום - זמן מחצית חים ארוך יור עד 72 שעות, קרינה יותר משמעותית, לכן מינונים נמוכים יורת משתמשים לצורך בידהק . אאיכות המדייה יכולה ליהיות פחות מעט טובה. טכנציום - ססטמיבי - זמן מחצית חיים קצרה בהרבה, 6 שעוץת. לכן ניתן הלשתמש במינון גבוה יותר, איוכת יכולה להיות טובה יותר. בברכה, דר׳ דדשב

28/03/2017 | 15:48 | מאת: אביטל

שלום רב לצוות! בעלי בן 32 לפני שנה חווה חוסר תחושה בכל צד שמאל בגופו וקשיים בבליעת המזון ואושפז עקב כך שבוע בבית החולים.. במסגרת האשפוז נעשה אקו לב חיצוני ושם ראו כי חדר שמאל מוגדל והתחילו לו טיפול באספרין.. mri יצא תקין ובדיקת tcd יצא שבעת מאמץ היו כניסת בועות 25-30 דבר המעיד על דלף בינוני pfo. יום שני יש לו תור לאקוגרפיה דרך הוושט.. שאלותי הן.. האם במידה ואכן ימצאו pfo בין חדרי הלב האם יסגרו אותו באותו הרגע לאור הממצא של בדיקת tcd? או שלסגור כזה דבר דורש כבר ניתוח? אם יסגרו את הדלף באותו היום של האקוגרפיה משהוושט האם זה דורש אשפוז? ומהי משך ההחלמה מכך? תודה רבהה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך. מספר דברים לא מדוייקים וטיפה לא מסודרים. אין קשר בהרחבת חדר שמאל וקיום ה- pfo. בכלל אין ל- פכם שום אפשרות להרחיב את הלב, לא שמאל ולא ימין. עם דמובר במצב דומה בנקרא asd, אזי עלולה להתפתח החרבתו של חדר ימין. הגדלת חדר שמאל פשוט ללא סיבה ברורה לא מחייבת טיפול באספירין, אלא אם כן יש סיבה לכך, לשמל קיום של מחלה כלילית. סגירת pfo במידה וקיים מתבצעת בעת קיום סיבוכים, אירועים תסחיפים, או בסיכון גבוה לאירועים הללו כאשר אנטומיה של pfo שייכת לסיכון גבוה להתפתחות אירוע אמבולי, או בזמן מצב פיזיולוגי מסווים, כגון בהיריון (לא שייך לבעלך). לדעתי עליו לעבור הערכה קרדיאלית מלאה ויש לגשת לשם כך עם כל המסמכים לקרידולוג. בברכה, דר׳ דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. מספר דברים לא מדוייקים וטיפה לא מסודרים. אין קשר בהרחבת חדר שמאל וקיום ה- pfo. בכלל אין ל- פכם שום אפשרות להרחיב את הלב, לא שמאל ולא ימין. עם דמובר במצב דומה בנקרא asd, אזי עלולה להתפתח החרבתו של חדר ימין. הגדלת חדר שמאל פשוט ללא סיבה ברורה לא מחייבת טיפול באספירין, אלא אם כן יש סיבה לכך, לשמל קיום של מחלה כלילית. סגירת pfo במידה וקיים מתבצעת בעת קיום סיבוכים, אירועים תסחיפים, או בסיכון גבוה לאירועים הללו כאשר אנטומיה של pfo שייכת לסיכון גבוה להתפתחות אירוע אמבולי, או בזמן מצב פיזיולוגי מסווים, כגון בהיריון (לא שייך לבעלך). לדעתי עליו לעבור הערכה קרדיאלית מלאה ויש לגשת לשם כך עם כל המסמכים לקרידולוג. בברכה, דר׳ דדשב