תוצאות סיטי עורקי הלב וירטואלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

21/02/2023 | 09:46 | מאת: דוד

שלום רב, אני בן 57 , עודף משקל , לחץ דם ושומנים בדם מאוזנים ע"י קרדילוק 5 מ"ג + סטטור 20 מ"ג. אין סכרת . לאחר שהיה לי אירוע בודד של פרפור פרוזדורים לפני 8 חודשים עשיתי אקו לב במאמץ שיצא כמעט תקין מלבד חשד לאיסכמיה קלה בדופן של הלב. אתמול ביצעתי סיטי עורקי הלב וזו התשובה שקיבלתי : הודגמה מערכת כלילית דומיננטית ימנית. קלציום סקור= 202 )אחוזון 85 לגילו( ללא היצרות. LEFT MAIN רבדים מסוידים גורמים להיצרות של עד 50% LAD רבדים מסוידים גורמים להיצרות של עד 50% D1 הדגמה תת מיטבית לא ניתן לשלול היצרות CX הדגמה תת מיטבית לא ניתן לשלול היצרות M1 ללא היצרות. RCA ללא היצרות. PDA, PLA פרנכימת הראות בשדות שנכללו בבדיקה תקינה, ללא ממצא פתולוגי. פלאורה ופריקרד תקינים. מדיאסטינום באזורים שנכללו בסריקה ללא עדות להגדלת בלוטות לימפה או גושים. * אאורטה טורקלית עולה מורחבת עד קוטר של 41 * 44 מ"מ להמשך מעקב. סיכום: קלציום סקור= 202 )אחוזון 85 לגילו( הודגמה מחלה טרשתית דופנית הגורמת להיצרות של עד 50% לא ניתן לשלול בהם היצרות. ,CX הדגמה תת מיטבית של עורקים מרגינליים ועורק CAD RADS=N אאורטה טורקלית עולה מורחבת עד קוטר של 41 * 44 מ"מ להמשך מעקב. ברצוני לדעת האם מדובר בממצאים חמורים שמחייבים צינתור ? או שמספיק בדרך כלל טיפול שמרני ? (יש לי תור רק בעוד שבוע לקרדיולוג) . אני מציין שאין לי ספטומים כלל , אני מרגיש בסדר גמור . תודה רבה מראש על תשובתך .

קשה להגיד מה השלב הבא מבלי להשלים אנמנזה מפורטת ובדיקה פיזיקלית. ייתכן שלא צריך צנתור אבל בכל מקרה צריך יהיה לאזן בצורה טובה את גורמי הסיכון שלך, כדי למנוע החמרה במחלה הכלילית

מנהל פורום קרדיולוגיה