תוצאות בדיקה אקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

12/02/2023 | 20:41 | מאת: עדן

היי בת 26 הפנו אותי לבדיקת אקו לב עקב התעלפויות חוזרות ופעימות חזקות שכשאני מרגישה אותם איני יכולה להגיב לנעשה עד כדי עילפון… בבדיקות רשום על המסתמים על שלוש מסתמים אי ספיקה מינמלי ועל אחד תקין .. מה זה אומר האם יש סיבה לדאגה? בנוסף אבא שלי עבר ניתוח לב פתוח בגלל אבי העורקים שהיה מוגדל אצלו והתפוצץ ולסבתא שלי יש עבר של אירועים לבביים

הממצאים המתוארים בבדיקת האקו כלשעצמם אינם יכולים להסביר את ההתעלפויות החוזרות והפעימות החזקות. כאשר יש תלונות מן הסוג הזה בדיקת האקו היא רק חלק מן הבירור הנדרש, ויש מקום להשלים בדיקות נוספות לפי המלצת רופא המשפחה. בהתאם להיסטוריה המשפחתית לבדוק כמובן גם את אבי העורקים, לערוך בדיקות תקפתיות ולאזן את גורמי הסיכון למחלות לב וכלי דם.

מנהל פורום קרדיולוגיה