שאלה על שבץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

09/05/2023 | 08:24 | מאת: יהודה

NV מה הסיכויים שלי לקבל שבץ אם אני בן 45+ עם השמנה/לחץ דם קצת גבוה/לא מעשן

אפשר לכמת את הסיכון לחלות במחלות קרדיווסקולריות לפי מספר מדדים אוביקטיביים, כולל לחץ הדם ורמות השומנים בדם. כדי לעשות זאת צריך לדעת את התוצאות המדויקות של הבדיקות. יחד עם זאת, מדובר בכל מקרה בהערכה גסה שאינה כוללת את כל גורמי הסיכון ולכן אינה בהכרח משקפת את הסיכון עבור כל אחד ואחת. לכן כדאי להוועץ ברופא בכל מקרה, כדי לאזן בצורה הטובה ביותר את גורמי הסיכון העתידיים וכן להתחיל ולבצע פעילות גופנית סדירה.

מנהל פורום קרדיולוגיה