כאבים בחזה.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

15/03/2023 | 18:13 | מאת: Maor

היי דוקטור בן 31 מעשן סובל מכאבים בחזה מזה תקופה ברקע rbbb בוצע בעבר בירור קרדיאלי מקיף ללא ממצא מיוחד בתקופה האחרונה שוב כאבים מפעם לפעם דופק מהיר שחולף במנוחה וכאב שמופיע במאמץ לסירוגין שוב ביצעתי בדיקות חוזרות וללא ממצא מיוחד ערכתי ברור גסטורלוגי אורטופדי ללא ממצא מיוחד בשבת האחרונה הכאב היה ממש חזק בעוצמתו במהלך פעולה וחזר פעמיים באותו היום נגשתי לביה״ח שיבא ובאקג שם היו ממצאים שאני לא מכיר גלי t גבוהים בv2 ובv4 מעבדה שקטה קצב סינוס נרשם עוד Early repolarization בדיקת פוקס תקינה נשקל אשפוז כדי להשלים ct חזה ריאה ובכדי לא להוות נטל שם חתמתי על שחרור וביצעתי את הבדיקה למחרת באופן עצמאי בבדיקה ללא קשריות לימפה מוגדלות באקסליות כלי הדם הגדולים במדיסטאינים בטווח התקין לב תקין בגודלו ללא תפליט לא הודגם תפליט פלאורלי או חזה אויר שינוים פיברוטים קלים בפסגת הריאות בולות זעירות בLLL בקוטר עד 5 ממ. ממה שידוע לי ממצאים בריאות עצמם מלבד חזה אויר לא גורמים לכאבים בחזה מה שמדיר שינה מעיני כי הכאב לא מניח ואף חוזר מפעם לפעם אשמח לחוות דעתך בהקדם תודה

ראשית כדאי להפסיק לעשן. שנית, גם אם היה בירור לבבי בעבר שהיה תקין, כשיש גורמי סיכון קרדיווסוקולריים והופעה של כאבים בחזה במאמץ ו.או דפיקות לב כדאי לשוב ולהבדק פעם נוספת אצל קרדיולוג. בבדיקת הCT שתיארת אין פירוט של העורקים המספקים את הלב ולכן אינה שוללת מחלה בכלי הדם הללו כגורם לכאבים. לעניין הממצאים הריאתיים - הם כנראה קשורים בעישון.

מנהל פורום קרדיולוגיה