לחץ דם בהפרשים קטנים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

11/04/2023 | 11:52 | מאת: מיכל

שלום יש לי פוטס ודופק במנוחה 94. לחץ הדם הוא 105 על 93 או 110 על 93 הקרדיולוג אמר לה יש הפרשים אצלי מאוד קטנים בגלל הפוטס. האם לחץ דם מוזר שכזה יכול לגרום לתסמינים של עייפות או מיגרנה? והאם ב-93 צריך לקחת כדור להורדת לחץ דם? תודה רבה

שינויים בלחץ הדם כפי שאת מתארת יכולים ללוות לעיתים את ההפרעה הידועה בשם POTS (Postural Orthostatic Tachycardia Syndrome), ואלו יכולים בהחלט להשפיע על ההרגשה הכללית ולגרום לכאבי ראש. לעניין הטיפול ללחץ דם - בערך סיסטולי של 100-110 ממכ לא נראה שיש מקום לטיפול כזה, אבל נכון בכל אופן להוועץ ברופא המטפל המכיר את התיק הרפואי בכללותו.

מנהל פורום קרדיולוגיה