שאלה לגבי דופק הלב במנוחה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

23/03/2023 | 00:32 | מאת: ד

שלום דוקטור, אני 20 לא מעשן ולא שותה, שוקל 59 ק"ג גובה 1.71. כושר: נדיר לראות אותי עושה כושר עברתי בירור קדריאלי מלא חוץ מבדיקת מאמץ, אקו לב תקין, הולטר תקין, CT (צנתור וירטאולי) תקין, אק"ג תקין נדיר לראות אותי עושה כושר, שמתי לב הדופק שלי במנוחה די גבוהה מבני המשפחה שלי/ חברים/אחרים והוא עומד על 80-85 במנוחה. לפעמים שאני עושה דברים בסייסים כמו לקום למקרר לקחת כוס מים הדופק עומד על 105-110 איך אוכל לשפר את איכות הלב שלי במנוחה, כי אני חושש שזה קצת גבוהה.

כדאי לבצע פעילות גופנית באופן סדיר, ריצה, הליכה, רכיבה על אופניים או שחייה בשאיפה ל150 דקות פעילות בשבוע. למשל 30 דקות ביום במשך חמישה ימים בשבוע. פעילות כזו יכולה להפחית את קצב הלב במנוחה, אבל תרומתה היא הרבה מעבר לכך - בשיפור מצב הרוח, בריאות הכללית, חוזק השרירים וכו. כדאי לבדוק רק שאין אנמיה או בעיה בבלוטת התריס שעלולים לגרום גם הם לדופק מהיר

מנהל פורום קרדיולוגיה