מחלת חניכיים ולחץ דם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

15/04/2023 | 06:34 | מאת: אנונימי

שלום רב, כבר שני שאני סובל מ Aggressive Periodintitis אני מטופל בעניין אבל לאורך השנים יש תקופות ארוכות בהן יש לי דלקת בחניכיים בנוסף אני סובל מלחץ דם סיסטולי יחסית גבוה 137-145 בערך האם יש קשר בין מחלת החניכיים ולבין לחץ הדם ? בהנחה והמחלה תטופל לחץ הדם ירד והאם יש נזקים בלתי הפיכים לכל התחום שקשור בנושא ?

periodontitis קשורה ביתר לחץ דם בשיעור גבוה יותר לעומת האוכלוסיה הכללית, וכן נמצא קשר לשיעור גבוה יותר של תחלואה קרדיווסקולרית באופן כללי. ייתכן שטיפול במחלת החניכיים יוביל לירידה בלחץ הדם, אם כי קשה לקבוע מראש מי הגורם ומה התוצאה. כלומר יכול להיות גם קשר הפוך, שנטייה ליתר לחץ דם תהיה תגרום להתפתחות מחלת החניכיים. כך או כך, כדאי לטפל במקביל גם בלחץ הדם. כדי לקבוע את הטיפול הנכון כדאי לערוך רישום של מדידות לחץ דם במשך כמה ימים רצופים, מס פעמים ביממה, ולהגיע לרופא המטפל שימליץ על תרופה/הפחתת מלח/פעילות גופנית וכו.

מנהל פורום קרדיולוגיה