פענוח הולטר לב-פרפור פרוזדורים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

29/03/2023 | 22:18 | מאת: רוני

הי, עקב גילוי של דופק מהיר ופרפור פרוזדורים נשלחתי להולטר 24 מצ"ב תוצאות מהירות מינ' 62, מקס' 142, ממוצע 89. קצב בסיסי: פרפור פרוזדורים נצפו 70 הפרעות קצב חדריות vpcs נצפה קצב בסיסי פרפור פרוזדורים)הפרעת קצב על חדרית apcs)בטווח חדרי 62 עד 142 r-r של 2 שניות. חשןב לציין שאני עם קרדילוק 2.5 פעמיים ביום..... אשמח להבנה מה משמעות תודה רבה משך בדיקה 22 שעות

ממצאי הבדיקה מאשרים את האבחנה של פרפור פרוזדורים. פרפור כזה הוא מצב שבו העליות בלב לא מתכווצות ביחד, כמקשה אחת, אלא בכל פעם קבוצת שרירים אחרת מתכווצת. קרדילוק היא תרופה מצוינת להאטת הפרפור. ממוצע של 89 נשמע מצוין. תרופה אחרת שלעיתים ממליצים עליה בנוכחות פרפור היא תרופה לדילול דם למניעה של ארוע מוחי. הסיבה היא שאזור מסוים בעלית מועד לפתח קרישים במצב של פרפור, ואלו עלולים להגיע למוח. תרופות לדילול דם יכולות להפחית את הסיכון לארוע כזה.

מנהל פורום קרדיולוגיה