אי ספיקה טריקוסדלית ברמה קלה עד בינונית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

30/03/2023 | 10:55 | מאת: דנה

שלום,בת 47 בעקבות אקו שעשיתי ממצאים אי ספיקה טריקוספידלית קלה עד בינונית ול"ד ריאתי 40 האם יש קשר בין הסברים? והאם זה מצריך מעקב או טיפול? ואם יש דלקות ריאות חוזרות זה קשור ללד ריאתי? תודה

המסתם הטריקוספידלי הוא זה הנמצא בין העליה הימנית לחדר הימני בלב. אי ספיקה היא דליפה של דם בזמן ההתכווצות של החדר, כך שהדם בחלקו חוזר מהחדר לעליה. אי ספיקה קלה עד בינונית לרוב אינה מטרידה במיוחד, ודורשת מעקב בלבד. לגבי הלחץ הריאתי - בדיקת האקו היא כלי להערכה של לחץ ריאתי ואינה מאפשרת מדידה מדויקת שלו. הערך של 40 ממ"כ סיסטולי מרמז על לחץ ריאתי מוגבר במידה קלה. לחץ ריאתי גבוה, ו/או אי ספיקה טריקוספידלית יכולים להיות קשורים לבעיה ריאתית, אבל אין בהכרח קשר. כדאי לגשת עם תוצאות הבדיקה לרופא המטפל שמכיר את ההיסטוריה הרפואית ואת מצב הריאות כדי שיחווה את דעתו.

מנהל פורום קרדיולוגיה