גוש מסוג פיברואדנומות

דיון מתוך פורום  סרטן השד

07/02/2020 | 14:25 | מאת: דאנא

שלום רב ד”ר, אני בת 24 נמצא לי בשד שמאל גוש בגודל 3.2 ועוד אחד בגודל 1.3 , נעשה לי ביופסיה בגוש אשר גודלו 3.2 והתוצאה הייתה שזה גוש מסוג פיברואדנומה .. אשמח לדעת מה היא ההמלצה שלך האם להוציא אותו כי אני עוד מעט מתחתנת ויתכן שאכנס להיריון ואינני רוצה שיגדל .. ואם אני מחליטה להוציא אותו האם נשאר לי צלקת? אני מאוד רוצה לדעת שלא תהיה לי הפתעה .. אם גם עושים ניתוח קוסמטי נשאר צלקת? אני מאוד לחוצה תודה רבה מראש

הי דאנא, יש הרבה נשים צעירות (כמוך וגם יותר צעירות) עם גושים מסוג זה, אבל ההמלצה הרפואית היא להוציא גושים מעל גודל של 2.5-3סמ. הייתי עוקבת אחר הגודל לאחר 3-6 חדשים ואז מחליטה (לא ציינת אם זו בדיקה ראשונה בה רואים הגוש). כן, בניתוח יש צלקת אבל ניתו לעשות אותה מאד קוסמטית נסתרת. תמיד יש צלקת גם בניתוח פלסטי. אין סיבה להיות לחוצה. בריאות שלמה

08/02/2020 | 23:21 | מאת: דאנא

אינה בדיקה ראשונה, הרגשתי בגוש מ3 שנים והביופסיה עשיתי לפני שנה והכל היה תקין. תודה רבה לך! איפה מומלץ לעשות את הניתוח הקוסמטי? אפשר לכוון אותי?

מנהל פורום סרטן השד