ממצא (ככל הנראה שפירי) בשד וביופסיה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

03/02/2020 | 09:58 | מאת: אילת

שלום רב, אני בת 40, בריאה. בשבוע שעבר ביצעתי לראשונה בחיי ממוגרפיה ולאחר מכן אולטרסאונד. במשפחתי היסטוריה של סרטן שד (אמא, דודה וסבתא) אך לאחר בירור גנטי, אמי ואני לא נמצאנו נשאיות. בממוגרפיה נתגלה ממצא בשד ימין אשר באולטרסאונד נראה כשפיר לדברי הרופאה המבצעת. (הגוש נראה גמיש וצלול). כך כתוב בדו"ח :"שעה 10 ממצא אובלי מוגדר היטב בקוטר כ 1 ס"מ מכיל הסתיידיות , יתכן ציסטה עם תוכן או F. ללא למפדינופתיה בבית שחי ימין. BI RADS 4 ללא ממצא חשוד בשד שמאל, מאחורי פטמה צינורות חלב מורחבות ללא תוכן או גוש , יתכן שתואמים הסמיכות נממוגרפית למעקב ב US בעוד 6 חודשים." בשד שמאל נתגלו צינורות חלב מורחבות ללא גושים, אשר לדברי הרופאה אינן דבר חריג (סיימתי להניק לפני 5 חודשים). לאחר התייעצות עם הרופא הממונה הוחלט לשלוח אותי לביצוע ביופסיה. הרופאה אמרה שקרוב לוודאי שהכל תקין וכי רק בגלל ההיסטוריה המשפחתית רוצים להיות בטוחים. (לדבריה, אם לא היה סיפור משפחתי, לא הייתי נשלחת לביופסיה והיה נקבע שהגוש שפיר. אני בכל זאת דואגת ואשמח לקבל הבהרה על הממצא. כמו כן, לא נאמר לי איזה סוג ביופסיה אני הולכת לעבור ואשמח להסבר קצר על הבדיקה - מידת כאב, הפרוצדורה עצמה וכו. בתודה ובברכה

שלום אילת, אני מבינה את הסטרס (לפחות קל) שאת חווה. יש הרבה פעמים גושים שפירים (לא חשודים בכלל) בשד. גם לנשים ללא גורמי סיכון וגם לנשים עם גורמי סיכון יכולים להיות גושים שאינם סרטניים. בדכ ההמלצה היא לעשות ביופסיה מממצא שגדלו 1סמ ויותר. גם אם הוא נראה שפיר. הבדיקה נעשית בהרדמה מקומית, יש דקירה והיא מורגשת והכאב לפי מה שתיארו לי מטופלות שלי - "יותר כואב מבדיקת דם, פחות מטיפול בשיניים" :) בריאות שלמה בהצלחה ובשורות טובות

09/02/2020 | 08:27 | מאת: אילת

תודה רבה!

מנהל פורום סרטן השד