פורום סרטן השד

מידי שנה מתגלות כ-4400 נשים עם סרטן שד (לפי נתוני משרד הבריאות). לפי הנתונים החדשים, אחת מכל שבע וחצי נשים חולה בסרטן שד, ורבע מהחולות הן נשים צעירות מתחת לגיל 50. הוכח כי אבחון מוקדם מציל חיים! ולכן חשוב החל מגיל 30 לבצע, מידי שנה, בדיקת מישוש אצל כירורג שד, ומגיל 50 מומלץ לבצע בדיקת ממוגרפיה אחת לשנתיים. על כל אישה מגיל 20 להכיר את השד ואת השינויים החלים בו.
24234 הודעות
14759 תשובות מומחה

מנהלי פורום סרטן השד

12/08/2018 | 18:35 | מאת: חנן

האם אפשר לעשות בוטוקס בפנים אחרי שלוש חודשים מסיום כימותרפיה?? ובזמן הקרנות??

11/08/2018 | 09:19 | מאת: איריס 44

ברצוני לשאול אם הגבות חוזרות לקדמותן לאחר נשירה והדלדלות כתוצאה מטיפול כימותרפי.

11/08/2018 | 01:36 | מאת: ספא

שלום הפסקתי לטרוזול לפני יומיים עקב כאבי גב ורגליים בלתי נסבלים אבל למרות זאת יש לי כאבי רגליים מאוד חזקים לא יכולה לישון מה אפשר לעשות כדי להקל וכמה זמן המצב ישאר כל אחרי הפסקתו תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב באם הכאב משני ללטרזול הוא אמור להשתפר בהדרגה. מציעה שתתיעצי עם האונקולוג שלך בהקדם בבריאות, דינה

10/08/2018 | 19:15 | מאת: פולינה

היי לפני שבועיים וחצי עשיתי ביופסיה הרופא אמר לי שתחזור תשובה תוך שבועיים עדיין לא חזרה וכעת נאמר לי שתחזור עד חודש ימים. אני ממש לחוצה לדעת תשובתה. בדכ אומרים שאם התשובה חוזרת מהר אז התשובה לא טובה האם זה אומר שאני יכולה להיות רגועה או שבאמת ההליך הזה לוקח כל כך הרבה זמן אי תשלום הביופסיה עשיתי באופן פרטי בבית חולים אלישע.

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב, בד״כ אין קשר בין סוג התשובה למשך הזמן שלוקח להשיג תשובה בבריאות, דינה

10/08/2018 | 14:36 | מאת: מנדולינה

אני נוטלת 6 חודשים לטרוזול ועומדת ליטול עוד 3 חדשים ואחכ כנראה ניתוח. האם לאחר נטילת לטרוזול אי אפשר להשתמש במרג'ין פרוב ומדוע?

לקריאה נוספת והעמקה

המחקרים הקליניים שהראו יתרון לשימוש במרגין פרוב נערכו על גידולי שד במטופלות שלא קבלו טיפול מקדים לניתוח. הנסיון הקליני מלמד שהמרג׳ין פרוב עשוי לסייע גם במקרים של טיפול מקדים אל זה אינו מגובה במחקר קליני השוואתי ולכן ההחלטה נתונה לרופא המנתח. בבריאות, דינה

10/08/2018 | 14:13 | מאת: מנדולינה

אני בת 80. לפני 9 חדשים התגלה סרטן שד הורמונלי שמגיב היטב ללטרוזול. בעוד כחצי שנה מועמדת לניתוח. לא רוצה לעשות הקרנות, מה הסיכויים והסיכונים אם לא אעשה הקרנות?

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב מבלי לדעת פרטים נוספים עליך ועל מחלתך קשה לקבוע מה המשמעות של ויתור על קרינה אצלך כיום במקרים רבים בגילך ניתן לוותר על קרינה אבל פרטים נוספים ומדויקים לך תוכלי לקבל אצל האונקולוג המטפל בך בבריאות, דינה

07/08/2018 | 12:53 | מאת: שקד

היי אני בת 23 בריאה בדכ. לסבתא שלי בת ה86 יש סרטן השד לא מטופל מפאת גילה שהתגלה לפני 8 שנים. כרגע בתהליך ירידה במשקל לאחר ניתוח שרוול (חודשיים) תמיד נראלי שיש בעיה בשדיים ואני כבר ביקרתי שלושה כירורגים בשנה האחרונה, היום בפעם השלישית. תמיד היה לי שוני בגודל השדיים אבל לאחרונה הוא ממש ניכר לדעתי(יכול להיות שזה נהיה בולט לי לעין בגלל ההורדה במשקל? ירדתי 20 קג בינתיים) , ויש לי מין שקע כשאני מרימה את היד בשד ימין(הגדול יותר) . כאבים רק לפני מחזור . הגעתי היום לבדיקה לדרוש אולטרסאונד . היא בדקה אותי ואמרה שאם לא הייתי דורשת אולטרסאונד היא לא הייתה שולחת אותי . השקע זה כנראה המבנה והשינוי בגודל אולי ניכר בגלל ההורדה במשקל. הי אלא מרגישה גושים בשד. בכל מקרה נתנה לי הפנייה ורשמה - בדיקת שד ללא כל ממצא חשוד לא נמושו גושים או בלוטות אקסילירות אינדנטציה עורית בשד ימין שעה 4-5 שלי האראולה מוכרת לה מלפני הירידה במשקל. מה זה אינדטציה עורית ואראולה ?? האם אני צריכה לקבוע בדחיפותאת בדיקת האולטרסאונד או לגשת לאבחון נוסף?? אני ממש חוששת מזה !! האם את ממליצה על יעוץ גנטי בעקבות המחלה של סבתא שלי?

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, לרוב הנשים ישנה אסימטריה קלה בין השדיים ואצלך יתכן והירידה במשקל גרמה לאי השוויון לבלוט. נשמע כי הבדיקה אצלך תקינה ושני כירורגים שונים לא ראו שום דבר חריג, לאור כך כדאי פשוט להמשיך במעקב. תתיעצי עם הרופא המטפל בנוגע לייעוץ גנטי אם כי באם הסיפור המשפחתי היחידי הינו סבתא בגיל מבוגר הסבירות לנשאות נמוכה. בכל מקרה עדיף כי היא תבדק באם יש צורך. בבריאות, דינה

06/08/2018 | 16:21 | מאת: תמי

שלום. רציתי לברר על בדיקת שד אצל כירורג בזמן מחזור , האם יש בעיה, קבעתי תור בידיעה שאני אמורה לקבל מחזור בשבת שעברה , קיבלתי בשישי בלילה . האם יש בעיה עם בדיקה שד בזמן זה לאור הנתונים שהבאתי .

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב, לא צריכה להיות בעיה. בברירות, דינה

שלום דר בת 27 , ברצוני לשאול איך ניתן לזהות גוש חשוד בשד ?? במישוש בשד שכואב לי הרגשתי מין דבר אובלי כמו גולה ארוכה כאילו מחוברת לצינור בחלק העליון של השד האם דבר כזה נחשב גוש ? והאם העדר המצאות ממצא כזה בשד השני מעלה חשד כלשהו ? .. אציין שלפני 3 ימים נבדקתי על ידי כרורג שד שעשה בדיקת מישוש ואמר הכל תקין . אוסיף גם שהשדיים שלי מאוד קטנים ואני מאוד רזה שוקלת 49 ,, אולי כל דבר מורגש אצלי יותר בגלל חוסר שומן ..

לקריאה נוספת והעמקה

צהרים טובים, מבלי לבדוק אותך לא אוכל לספק לך תשובה לגבי הממצא שאת מתארת. מכיוון שרק נבדקת ולא נמצא ממצא בשד הסבירות הינה גבוהה כי הכל תקין. יחד עם זאת, לנוכח משהו שמטריד אותך אמליץ לחזור על הבדיקה ולציין בפני הרופא הבודק את מה שאת ממששת בבריאות, דינה

03/08/2018 | 17:41 | מאת: האם לעשות ביופסיה?

שלום, לפני כמה ימים מצאתי גוש בשד.. ניגשתי לכירורג שהפנה אותי לאולטרסאונד.. באולטרסאונד רשום ככה:ברביע לטרלי תחתון 7-8 כ3 ס”מ מהפטמה מודגם גוש היפוסונרי אובלי בקוטר 13 מ”מ בגבולות חדים מראה שפיר” כל השאר היה תקין והוא ציין שזה BIRADS3.. הבנתי שזה אומר ש98% זה משהו שפיר.. כשחזרתי לכירורג שהוא היה מישהו אחר לא מי שהפנה אותי הוא אמר שבגלל שרשום שזה מראה שפיר אז לעשות בדיקה עוד חצי שנה או בגלל שאני חרדתית שאלך למכון השד ושם יחליטו אם אני צריכה ביופסיה.. השלה שלי היא האם על פי המקרה הנ”ל צריך לבצע ביופסיה או שאפשר להמתין? ומה ההבדל בין שלב 2 שזה שפיר לגמרי לבין שלה 3 שזב 98%.. הרי לא תמיד יש מאה אחוז.. אשמח להמלצות

לקריאה נוספת והעמקה

צהרים טובים, כפי שציינת ממצא המוגדר כBIRADS3 הוא בסבירות גבוהה (עולה על 98%) שפיר. בהתאם לדרגת הסיכון שלך ניתן לבצע מעקב ולחזור על us בעוד ששה חודשים או לבצע ביופסיה לשם אבחנה ודאית בבריאות, דינה

04/08/2018 | 18:35 | מאת: האם לבצע ביופסיה?

שלום, תודה על מענך.. איך אני יודעת מה הסיכון שלי?והאם כדאי לי לבצע ביופסיה או לא? מה את היית ממליצה? תודה רבה

מבלי לבדוק אותך לא אוכל לתת המלצה ברורה. תסתמכי על בדיקת הכירורג שלך וכפי שאמר לך באם את באי שקט אז עדיף לעשות את הביופסיה דינה

04/08/2018 | 23:47 | מאת: האם לבצע ביופסיה?

אוקיי תודה רבה.. אם אני רוצה להגיע אלייך איך עושים את זאת? כמה עולה ייעוץ? והאם את מבצעת גם ביופסיות? תודה

ערב טוב, ביופסיה מתבצעת ע״י רדיולוגים בהנחית US. פרטים לגבי המרפאה תוכלי לקבל באסיא מדיקל. בבריאות, דינה

הי חודש וחצי אחרי גילוי גוש בשד ובלוטה חיובית בבית שחי. 3 שבועות עם טמוקסיפן טרום ניתוחי, וזולדקס אחת לפני שבועיים. אחת לשבוע בערך יצא שלא הצלחתי לקום בבוקר מרוב עייפות ותחושת כובד של הגוף. לפני 48 שעות קיבלתי וסת וב- 24 שעות האחרונות עייפות קיצונית, שינה מרובה מאוד, כאב ראש וחוסר יכולת להתרכז (אין מה לדבר על עבודה מול מחשב). אני מנחשת שזה חלק מתופעות הלוואי בשילוב עם עבודה מרובה בחודש האחרון ובכל זאת רציתי לוודא שזה מוכר והגיוני ולכן לשאול כמה זמן עלולה העייפות המשביתה להימשך? למי שרגיל לעבוד באינטנסיביות ולחיות חיים מלאים תחושת הכובד ואיבוד השליטה די מטרידים (:

לקריאה נוספת והעמקה

צהרים טובים, אכן טמוקסיפן יכול לגרום לתחושות שאת מתארת. ממליצה שתגשי לאונקולוג המטפל לוודא שתלונותיך אינן חריגות בבריאות, דינה

03/08/2018 | 13:47 | מאת: ליז

שלום דר בת 28 .. איך ניתן לזהות גוש בשד בבדיקה עצמית ? אני מרגישה שיש המון גושים בשדיים מין גולות קטנות .. האם גוש סרטני יהיה ברור במישוש עד כדי שלא מפספסים ? שאלה חשובה : האם זה טבעי ששד אחד שונה בתחושה מהשד השני לדוגמא : שד ימין יותר רך משד שמאל . והאם כאב בשד אחד זה סימן לא תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

הי ליז, את מכירה את השדיים שלך ובאם הופיע משהו מישושי חדש כדאי שתפני לכירורג שד. לא ניתן בתשובה כאן לדעת מה משמעות הגושישים שאת חשה אל בסבירות גבוהה זהו מבנה השד שלך. יכולה להיות אסימטריה טבעית בין השדים. המלצתי לך הינה לגשת לבדיקת כירורג שד בבריאות, דינה

צהרים טובים, כפי שציינת ממצא המוגדר כBIRADS3 הוא בסבירות גבוהה (עולה על 98%) שפיר. בהתאם לדרגת הסיכון שלך ניתן לבצע מעקב ולחזור על us בעוד ששה חודשים או לבצע ביופסיה לשם אבחנה ודאית בבריאות, דינה

אנא התעלמי מהתשובה הזו - נכתבה בטעות ונועדה כתשובה לשאלה למעלה

שלום דר הלכתי היום אצל כירורג נוסף לקבלת חוות דעת נוספת בניגוד לכירורג הראשון הכירורג הזה התייחס יותר ברצינות הוא בדק את השדיים בשכיבה ישיבה וצדדים ומישש בידו גם את בתי השחי ,, הוא אמר שהכל תקין כנראה שזה הורמונים למרות שהווסת שלי דווקא סדירה יחסית ,, הוא נתן לי הפניה לאולטרסאונד שד שטען שהפניה זו הוא נותן לכל המטופלות וזה לא חובה . קראתי את הסיכום ואכן רשום שם אין ממצא בשדיים ולא בבתי השחי . האם עקב בדיקה זו אני יכולה להיות רגועה או שעדיין קיימת אפשרות לממאירות שלא עלו עליה ? אני ממש מבוהלת לעשות בדיקת Us שמא בסוף יתברר ממצא כלשהו אני בת 26 . אודה מאוד להתייחסות

לקריאה נוספת והעמקה

לאור התלונות החדשות כדאי שתעשי אולטרהסאונד. הסיכוי לגלות משהו ממאיר הוא נמוך מאד מאד לאור גילך והבדיקה התקינה בריאות, דינה

01/08/2018 | 00:05 | מאת: Lilo

שלום אודה על המלצה של כירורג שד ממכבי. תודה!

29/07/2018 | 15:34 | מאת: מיה

שלום אני בת 26+ 2 ילדים כבר 4 ימים חשה כאב לאורך כל יד שמאל וגם בשד ,,הפיטמה גם מגרדת לי שם אני הבחנתי שבית שחי שמאל קצת נפוח איפה שעגול שם בתוך הבית שחי ,, הלכתי בבהלה לכירורג שמישש רק בצידו של השד וטען שיש שם שתי בלוטות לימפה תמימות קטנות "אני חושבת שאכן הם נמצאות שם כבר זמן מה " הוא מישש את הבית שחי ואמר לי שזה לא נחשב נפוח ואין לי כלום הכל בסדר ושיחרר אותי . האם בדיקה זו מספקת ?? אני ממש לחוצה כי בגיל שלי בדרך כלל לא מתייחסים למרות שגם בגילי יש מחלות ממאירות מה לעשות ??? איך להירגע ..

לקריאה נוספת והעמקה

צהרים טובים, באם התלונות נמשכות אמליץ לפנות שוב לכירורג שד לבדיקה חוזרת ולדון בנוגע לאולטרהסאונד שד בברכה, דינה

שלום רב, אמי חלתה בסרטן השד לפני 20 שנים(לא יודע מה הסוג),נותחה\הקרנות, מאז היתה בריאה. עברה לאחרונה ביאופציה עקב הימצאות גוש, לצערי חיובית, מצורפת תשובת הביאופציה, מחכים לפגישה עם אונקולוג, עד אז: מבקש עזרה בפיענוח התשובה וכן לדעת: 1. האם זה סוג סרטן העובר בתורשה ? 2. מה האגרסיביות של הגידול ? 3. Grade2 זה "טוב" או רע ? 4. להבנתי היא לא נושאת את החלבון HER2, זה "טוב" ? 4. האם יש טיפולים חדישים יותר מניתוח הסרה\הקרנות ? קראתי על צינור קטן שמחדירים שנותן מכת קור לגוש ומחסל אותו ? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

BREAST LEFT TRU CUT BIOPPSY INVASIVE DUCTAL CARCONOMA, Grade 2 Ki-67: about 15-20% positive tumor cells ER: About 90% strongly positive tumor cells PR: About 50% moderately to strongly, 15-20% weakly positive tumor cells Her-2NEU: Negative (0+1 Antibody: Pathway anti her-2/neu(4b5 rabiit monoclonal primary antibody , VENTANA Methodology : The antibody is used to automated immunnostaining : Ventana interception of staining to aid differtnatation of 0,1+,2+and 3+ ataining.

ערב טוב ראשית כל למה אתם נפגשים קודם כל עם אונקולוג ולא עם כירורג?? לגבי שאלותיך: 1. אין סוג אחד ספציפי של סרטן שד העובר בתורשה. כדי לדעת באם אמא נשאית של מוטציה בגן המעלה סיכוי להתפתחות סרטן שד (אותה יכולה להעביר בתורשה) היא תזדקק ליעוץ ובירור גנטי 2. מבין סוגי סרטן השד, זה המכיל רצפטורים הורמונליים חיוביים וHER2 שלילי, כמו בתשובה של אמא, נחשב כבעל התנהגות ביולוגית יחסית פחות אגרסיבית. אך כמובן צריך להתיחס לכל גידול לגופו. 3. Grade 2 הוא דרגת התמינות בינונית 4. אכן HER2 הוא שלילי בפתולוגיה של אמא. ראה תשובתי למעלה 5. ניתוח (ובהתאם לנרחבותו קרינה אם צריך) ולפעמים כימוטרפיה באם זקוקה כמו גם טיפולים אנטי הורמונליים הם הטיפולים המקובלים. הטיפול הקבע בקונטקסט האישי של כל מטופלת בבריאות, דינה

24/07/2018 | 11:57 | מאת: רוני

תודה על תשובתך. אמי בת 75, פעילה,בריאה מלבד זאת. היה לה גוש סרטני באותו שד לפני 20 שנים רק במקום אחר, ע"פ ממוגרפיה, הסרטן הקודם נקי היום. הבנתי שסרטן חוזר באותו שד מומלץ לכריתת שד ? אבל נאמר לאמי שמיכוון שהמצב של השד נראה טוב, גידול קטן 1 ס"מ , HER2 שלילי , רצפטורים הורמונליים חיוביים, והשד לא נפגע מההקרנות הקודמות , יבצעו : IORT + LUMPECTOMY , ולאחר הניתוח טיפול תרופתי לטרוזול. רציתי לשמוע את התרשמותך מהטיפול במומלץ וכן עד כמה IORT יעיל ומומלץ. תודה רבה.

אכן בעבר גידול חוזר בשד היווה אינדיקציה חד משמעית לכריתת שד אך בשנים האחרונות המדיניות השתנתה והוכח כי בנסיבות מתאימות, כמו זו של אמך, ניתן לבצע ניתוח משמר שד וקרינה (קרינה תוך ניתוחית או חיצונית). התכנית שהוצעה היא הגיונית ועל פי הנתונים שפירטת נראית מתאימה בבריאות, דינה

25/07/2018 | 16:45 | מאת: רוני

תודה פרופסור על תשובתייך. אמא גם סובלת מ אוסטאופורוזיס, להבנתי הכדור המוצע :לטרוזול , יחמיר את המצבף שכן הוא מונע את יצור אסטרוגן הדרןש לבניית סידן. רציתי לדעת מה פרוטוקול הטיפול הרפואי המוצע כאשר המטופל כבר סובל אוסטאופורוזיס ? וכן, האם יש תרופות אחרות, גם אם לא בסל הבריאות , שיש להם פחות תופעות לןןאי ? ובוודאי לא יחמירו אוסטאופורוזיס . תודה רבה.

בהיותי כירורגית אשמח באם תפנה את השאלות הללו לאונקולוג המטפל באמא שיעבור בקלות, דינה

21/07/2018 | 23:20 | מאת: זק ורה

לפני כ10 שנים חליתי בשרתן הגד ועברתי כול הטיפולים וכיובן אני במעקב. ב2 ממוגרפיות אחרונות יש היסתיידוית עגינות שאילה עם זה סרתן מה טיפול? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב, קשה להבין משאלתך האם ההסתידויות הוגדרו כחשודות? מה דרגת הBIRADS? אם לא, ישנן סיבות שונות להסתידויות שפירות שאינן מצריכות בירור נוסף אט טיפול. אם כן, מניחה שהומלצה לך ביופסיה. רק בהתבוננות על הרקמה ניתן יהיה לקבוע האם סרטן ומה סוגו והטיפול יקבע בהתאם לכך בבריאות, דינה

21/07/2018 | 22:20 | מאת: אולא

שלום רב , אחרי שעשו לי ביופסיה מחד הגושים הנמצאים בשד , תוצאות הביופסיה היו BENIGN BREAST TISSUE WITH NO MALIGNANCY breast tissue with no specific pathalogy findings אני מאוד לחוצה שלא הגדירו מה סוג הגוש האם זה מעיד על כך שלקחו ביופסיה מרקמת השד ולא מהגוש עצמו ? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב, כפי שהבנת תשובת הבדיקה היא תקינה. חשוב לדעת אם יש התאמה בין הממצא שדגמו לבין התשובה. מבלי כל הפרטים לא אוכל לתת לך תשובה מדויקת. חשוב שהכירורג שלך יעבור על הבדיקה עם הרדיולוג. אנא גשי אליו בהקדם. בבריאות, דינה

19/07/2018 | 20:59 | מאת: לני

שלום רב... קשרית 6*2 מ"מ מאורכת בשד birds 2... האם זה גוש? לא צוין עגול או אובלי... אז מה זה? מודאגת

לקריאה נוספת והעמקה

הי לני, הממצא שנראה הוגדר כBIRADS2 וע״כ שפיר ואינו מצריך בירור נוסף. כדאי שתמשיכי במעקב שגרתי בבריאות, דינה

20/07/2018 | 14:11 | מאת: לני

תודה.. השאלה שלי מה זאת אומרת קשרית? הרי קשריות יש לנו בבית שחי וכו... אז מה זה בעצם גוש שפיר? או קשרית שפירה? המון תודות

18/07/2018 | 15:36 | מאת: שירה

שלום רב, בת 44, 10 שנים אחרי סרטן שד דו צדדי. עשיתי בדיקת PET CT למעקב. הכל תקין למעט האמירה "קשר לימפה קטן שטוח באגן מימין מדגים קליטה מוגברת בעוצמה בינונית של SUV MAX 4.4 משמעותו לא ברורה". בסיכום: "משמעות הקשר הלימפתי באגן מימין מוטלת בספק. האם מדובר במשהו חשוד? רציני? דורש בירור נוסף? האם זה יכול להיגרם גם לא מגידול ממאיר? תודה מראש, שירה

לקריאה נוספת והעמקה

היי שירה, קשה לי להתייחס לטיב הממצא בלי התמונה כולה. התיאור הוא של ממצא שאינו ברור ואינו חד משמעי וההחלטה באם יש צורך בהמשך בירור תלויה בפרמטרים נוספים ובשיקול הרופא המטפל שמכיר אותך ושלח אותך לבדיקה. כמובן חשוב לדעת אם את נשאית ואני מניחה שעברת בירור גנטי. בכל מקרה אנא התייעצי בהקדם עם הרופא שלך בבריאות, דינה

שלום רב פרופ', לאחרונה התגלה אצל חמותי בת ה 84 סרטן השד. ( מצורף קובץ עם האבחנה). האונקולוג הציע טיפול משולב של כימותרפיה וביולוגי, אך אנו חוששים שטיפול כימותרפי יקשה עליה מאוד. האם קיים טיפול ביולוגי בלבד כקו ראשון לטיפול בסרטן השד?

לרופאים היקרים שלום רב, שמי דן, אני סטודנט לרפואה, אשמח אם תוכלו לייעץ בנוגע לקרובת משפחה שאינה מתגוררת בארץ, בת 55, חולת סרטן שד מסוג ductal carcinoma, אובחנה לפני כ- 5 שנים, כשהסרטן הנ"ל כבר מפושט ושלח גרורות לעצמות ולכבד, חיובי לקולטני ER ו-PG. טופלה בטמוקסיפן משולב עם זומרה, עם הטבה משמעותית ונסיגה של המחלה, עברה כריתת שחלות בילטרלית. לאחר כשנה וחצי הטיפול הוחלף לאירימידיקס, בעקבות הרעה במצבה ואז המחלה שוב נכנסה לרימיסיה. לאחר שנה בטיפול הנ"ל, הוחלף לפסלודקס למשך כשנה. לאחר כארבע שנים במצטבר של הטיפולים הנ"ל, לפי דברי האונקולוג, מיצתה את הטיפול ההורמוני והחלה בטיפול כימותרפי -כדורי XELODA. הטיפול האחרון הוכח כיעיל עד לפני מספר שבועות, כשלפתע חשה ברע, ולאחר מכן ביצעה בדיקות דם ואולטראסאונד - בבדיקות דם: הפרעה קלה באנזימי כבד ועלייה של בילירובין פי כמה מהנורמה (ללא צהבת וללא גרד), כמו כן באולטראסאונד - כבד מוגדל, עם ריבוי גרורות עד לגודל של 4 ס"מ, חשד ליתר לחץ דם פורטאלי וחשד לנוזל חופשי בכמות מינימלית, בבטן. הרופאים הפסיקו את הטיפול האוראלי ב-XELODA ומסרבים לבצע טיפול כימותרפי משולב, ורידי, בטענה שהבילירובין גבוה, והטיפול עלול לגרום לכשל כבדי. כרגע מקבלת הפטופרוטקטורים ותרופות משתנות. א. האם רמת בילירובין גבוהה פי כמה מהנורמה, והפרעה קלב באנזימי הכבד מהווה קונטרה אינדיקציה מוחלטת למתן טיפול כימותרפי ורידי? אם לא - אילו תרופות ניתן לשקול. במידה וכן - האם יש אלטרנטיבות אחרות לטיפול? ב. האם יש דרך יעילה לגרום להורדת הבילירובין בדם, כדי שהחולה תוכל לקבל את הטיפול הכימותרפי? ג. האם ניתן לחזור לטיפול ההורמונלי שבעבר הוכיח את עצמו או אולי לשלב עם הטיפול הכימותרפי? ד. בכל מקרה, בהתחשב בכל הנסיבות, ובעובדה שהחולה הרגישה טוב לאורך 5 השנים האחרונות, ולא היו ביטויים קליניים מובהקים למחלתה, האם יש ביכולתיכם לתת פרוגנוזה לחולה כזאת (מינימום-מקסימום) ? תודה מראש, והרבה בריאות

לקריאה נוספת והעמקה

היי דן, לצערי אין לנו כרגע בפורום אונקולוג בבריאות, דינה

דן שלום אשתי במצב דומה. תוכל בבקשה ליצור קשר 0546099556

צביקה, לצערי הרב האישה המדוברת נפטרה כבר בקיץ 2018. אני לא נמצא כרגע בארץ ולכן לא זמין בטלפון נייד. אני עדיין לא רופא ולכן לא מוסמך לענות על שאלות רפואיות. מה שכן, אם אישתך סובלת מתמונה קלינית דומה - המצב הרפואי הנ''ל חמור מאוד. אנא פנה לאונקולוג מומחה בדחיפות, ואם יש באפשרותך, עדיף לאחד ממרכזי הסרטן בבתי חולים הגדולים במרכז הארץ. רפואה שלמה. דן

דן, תודה על תגובתך. אשתי מטופלת ברמבמ. מפחד להעביר אותה במצב כזה לתל השומר אלא אם אתה ואחרים סבורים שזה צעד חיוני

15/07/2018 | 19:01 | מאת: טלי

שלום רב..מטופלת מזה כשנתיים באייברנס 125 ולטרוזול..עורכת כל חודש חודשיים בדיקות מרקרים..בחודש מאי מרקר 15-5 עמד על 23.7 בבדיקה שנעשתה היום הוא עומד על 28.3 האם הדבר מעיד על משהו חלילה? או ששינויים קטנים כאלה (למעלה או למטה יכולים לנבוע מסיבות אחרות) כמו כן אם חלילה הוא עולה מעבר ל30 בבדיקה הבאה...מה צריך לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

הי טלי, לצערי אין לנו כרגע בפורום אונקולוג וכדאי שתתיעצי עם האונקולוג שלך. בכל מקרה העליה היא קטנה ועשויה להיות סטית תקן ובכל זאת כמובן שתמשיכי לעקוב וכמו שכתבתי למעלה תפני את השאלה לאונקולוג המטפל בבריאות, דינה

15/07/2018 | 17:42 | מאת: דנית

שלום, קיבלתי את תוצאות בדיקת mri שיגרתית אותה אני מבצעת מדי שנה. הפעם הופיעו מושגים אותם איני מבינה. אשמח אם תעזרו לי להבין במה מדובר. מבנה השדיים :אחרי כריתה של שני השדיים ושחזור עם סיליקון ימין: ללא לימפאדנופתיה. שתל סיליקון ללא עדות לקרע או דליפה .מעט נוזל סביב השתל .שהחמיר לעומת הבדיקה הקודמת האדרה של הקפסולה של השתל שמאל: ללא לימפאדנופתיה. שתל סיליקון ללא עדות לקרע או דליפה. ללא האדרה חשודה. . בכבד לא עוברים האדרה -ציסטות T2- ריבוי נגעים בעלי אות גבוה ב לסיכום : החמירה כמות נוזל ,עדיין בכמות קטנה ,סביב השתל הימני והאדרה עדינה של הקופסית -לא נראתה קודם -תגובתי/דלקתי ?מומלצת קורלציה קלינית ולשקול דגימת הנוזל לשלול ממצא אחר( לימפומה של הקופסית)?? BIRADS 4 תודה מראש, דנית

לקריאה נוספת והעמקה

הי דנית, ראשית כל אין כל ממצא חשוד בשארית השדיים. יש עדות לנוזל שהתגבר סביב השתל בסבירות גבוהה תגובתי כי אין עדות לקרע או דליפה. במקרים אלו חשוב מאד להתייעץ עם הכירורג שלך לגבי דגימת הנוזל כדי לאפיין אותו ולשלול מצב נדיר ביותר של לימפומה מקומית משנית לשתל. בכבד ישנן ציסטות. בבריאות, דינה

14/07/2018 | 21:48 | מאת: N

שלום, בעקבות ממצא של הסתיידויות בממוגרפיה, עברתי ביופסיה ובה לא התגלו תאים סרטניים אלא atypical ductal hyperplasia בלבד. כעת רוצים לעשות לי ביופסיה כירורגית ע"מ לבדוק אזור יותר נרחב ולשלול DCIS. יש לי מס' שאלות: 1. האם פרוצדורה זו הכרחית? 2. האם בדיקת הדם octava pink אמינה מספיק (במידה ותצביע על העדר נוגדנים אנטי סרטניים) ע"מ לבטל את הצורך בביופסיה הניתוחית? 3. האם ניתן לעשות את הפרוצדורה (מבחינה טכנולוגית) תחת ממוגרפיה לוודא הוצאה של כל ההסתיידויות? כי בפרוצדורה שעושים לי יש סימון של האזור תחת ממוגרפיה והניתוח עצמו נעשה ללא דימות. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

היי, לשאלותיך: 1. הגישה המקובלת וזו שמהווה את הסטנדרט הרפואי כאשר מתגלה ADH הינה למפקטומיה (כריתה ניתוחית של האזור המעורב בשד) 2. הבדיקה אותה את מציינת איננה מחליפה ביופסיה ניתוחית ומהימנותה אינה ידועה לי 3. לקראת הניתוח יסומן האזור ע״י תיל מתכתי שיוכנס לאזור הקליפ שאושאר לך בממוטומיה. בזמן הניתוח הפרפרט הניתוחי יצולם ע״י ממוגרפיה לוודא כי הקליפ וההסתידויות הוצאו בבריאות, דינה

12/07/2018 | 08:54 | מאת: קרן

שלום רב, אני בהריון שבוע 37 . הפטמות שלי מוזרות יש עליהן גושים יבשים לא יודעת איך אניק ככה. וגם יצאו עוד גושים קטנים שחורים מצ"ב תמונה

לקריאה נוספת והעמקה

הי קרן, לא רואה את התמונה אבל המלצתי לך לגשת ליועצת הנקה ובאם אכן יש משהו שנראה לה לא תקין תפנה אותך לבדיקת כירורג שד בבריאות ומזל טוב, דינה

10/07/2018 | 23:46 | מאת: N

שלום, בעקבות הסתיידויות שנראו בממוגרפיה, בוצעה ביופסיה והתוצאות הצביעו על atypical ductal hyperplasia. כירורגית שד המליצה על ביופסיה כירורגית פתוחה תחת הרדמה כללית להוצאת דגימה גדולה יותר ושלילה של הליך טרום סרטני (DCIS). ראיתי שבחו"ל עושים תהליך כזה לא ההרדמה מלאה וללא חתך נרחב. האם גם בארץ ניתן? איפה?למי מומלץ לפנות?

06/07/2018 | 17:14 | מאת: דנה

שלום, יש לי כמה בליטות קטנות (קוטר 2מ"מ) על פיטמת שד ימין, הייתי אצל כירורג, שלח לרופא עור, רופא עור המליץ ושמתי דרמקומבין. לצערי לא עזר, ולא עבר. קראתי קצת ומצאתי כתבות על פאג'ט. לאיזה רופא כדאי ללכת? צריכה דחוף לשלול את זה. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, הממצאים שאת מתארת מתאימים לבלוטות מונטגומרי שמתבטאות כבליטות קטנות ע״ג העטרה. זהו ממצא פיזיולוגי שאינו מצריך כל טיפול ואינו מדאיג. מחלת פאגט מתבטאת כגרד, קילוף עור, פריחה, שינויים בצבע ובמראה הפטמה והעטרה. כדאי שתחזרי לבדיקת כירורג שד ואם ישנם ממצאים היכולים להתאים לפאגט תשלחי לביצוע ביופסיה. בבריאות, דינה

07/07/2018 | 11:43 | מאת: דנה

תודה רבה פרופסור. יש פרטים שנראים לי חשובים ששכחתי להגיד שאני בת 56, ושזה מאוד כואב על הפיטמה ושיש לי כאב ותחושה של גוש כואב בבית השחי. האם יש רופא כירורג שד מומלץ? ממש תודה

הפרטים שמסרת מצדיקים בדיקת כירורג שד בהקדם דינה

05/07/2018 | 20:48 | מאת: ר...............

הגעתי לאולטרסאונד לשד שמאל כי הייתה לי תחושת שריפה בשד במשך כמעט חודש. ובאולטרסאונד נימצא ממצא בשד ימין ולא שמאל . הודגם ממצא היפואקוגני עד 0.9 ס"מ במרקם שד ימני בשעה 12 ללא הגברה אקוסטית אחורית קרוב לודאיFIBROADENOMA. מזה אומר ?? והאם אני צריכה ליהיות בלחץ ???אני לא מרגישה כלום בשני הצדדים גם תחושת השריפה בצד שמאל עברה לי .

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, הממצא כפי שאת מתארת אותו מתאים לפיברואדנומה שזהו גידול שפיר ולא מסוכן של השד. בקוטר של 9 ממ אין צורך לגעת בו אלא רק לעקוב. חשוב לדעת האם הרדיולוג הגדיר את הממצא כבירדס 3 או 4. אם 3 מקובל פשוט לעשות us בעוד 6 חודשים ובאם 4 בד״כ מומלצת ביופסיה לאשרור האבחנה. בכל מקרה אין מדובר במשהו בעטיו את צריכה להיות מאד מודאגת. בבריאות, דינה

07/07/2018 | 11:44 | מאת: ר.........

תודה על תשובתך פרופסור דינה... לא הוגדר ע"י הרדיולוג אם זה 3 או 4 זאת התשובה שקיבלתי כשסיימתי את האולטרסאונד זאת פעם ראשונה שאני עושה אולטרסאונד שד הלחץ הוא נוראי כי גם שאני נוגעת ומנסה לחפש גוש אני לא מוצאת ובכלל הגעתי בשביל שריפה בשד השמאלי בגלל זה אני חוששת . מקווה שבאמת אין סיבה לידאגה אלף תודות לך .

לא נשמע שיש סיבה לחשוש אך כדאי שתגשי לבדיקת כירורג שד דינה

04/07/2018 | 14:01 | מאת: בוחר לא להזדהות

אשמח לדעת בבקשה, מהו סוג סרטן השד, מה אפשר להבין מתוצאות הביוספיה, שלהלן: A-07278: Right breast trucut biopsy, 3 o'clock : Cores involved by infiltrating carcinoma grade 2-3. Immunostains to follow. Immunostains results: ____: Staining intensity index (SII) (Range 0-3: Negative: less than 0.5, Positive more than/equal to 0.5) E-cadherin positive supporting the diagnosis of IDC. ER negative. PR negative Her-2/neu +3 positive in100% of tumoral cells. Ki-67 about 65% of the nuclei stained at hot spot.

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב, מדובר בסרטן השד שמקורו בצינוריות החלב (הסוג השכיח) שחיובי לחלבון HER2 ושלילי לרצפטורים הורמונליים (לאסטרוגן ופרוגסטרון) המראה חלוקת תאים מוגברת. מקווה שזה ענה לשאלתך בבריאות, דינה

05/07/2018 | 11:38 | מאת: בוחר לא להזדהות

ענה לשאלתנו מאוד, כעת נוכל לקרוא מעט לפני הפגישה בשבוע הבא, פחדנו להשאר באוויר כל הסופ''ש. תודה רבה, תבורכי. בשורות טובות =] .

02/07/2018 | 23:58 | מאת: לילי

אימי בת 65 חלתה סרטן השד לפני 3 שנים גידול קטן 0.4/0.5 ללא גרורות כריתה מקומית והקרנות מטופלת בפמרה היום בבדיקת מעקב התגלה באותו שד באותו אזור גוש 1.6/0.7 בילתי סדיר לא מוגדר היפואקוגני birads 4a מחכים לביופסיה.. מה הסיכוי שגידול כזה הוא לא סרטני? יש סיכוי שהגידול שפיר? ואם כן למה הוא נוצר תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, מכיוון שהגוש הוגדר כבירדס 4a קיימת סבירות גבוהה (>90%) שהינו שפיר אך כמובן שרק הביופסיה תוכל לקבוע בודאות ובנסיבות שאת מתארת ולאור המיקום חייבים לבצע ביופסיה בכדי לשלול בשנות. גם בנשים עם סרטן בעבר יכולים להיווצר גושים שפירים, כמו אצל כל אשה, כמו גם המיקום ליד הצלקת הישנה בתוך השד, באם ממצא שפיר יכול להיות משני לשינויים פוסט ניתוחיים. בבריאות, דינה

30/06/2018 | 09:25 | מאת: י.ר

שלום, לפני מספר ימים אמא שלי (בת 76) עשתה בדיקת סיטי ולמחרת נשלחה למיון עקב אי תקינות, נראה שיש משהו בבטן ובבלוטת התריס. במיון נשים נאמר שיש לה גוש בבטן לא תקין. בוצעו מרקרים. בתשובה ca 125 400   ca 15-3 1500. ניסו לבצע ביופסיה מהרחם אך ללא הצלחה. אימי עברה לפני שנה וחצי ממוגרפיה שהיתה תקינה. כרגע נקבע לה לשבוע הבא ביופסיה לגוש בבטן בכדי להבין את מקור התהליך ונשלחה לממוגרפיה ולברור נוסף אצל אנדוקרינולוג לגבי בלוטת התריס. השאלות שלי: 1. האם במיידי עלינו לבצע משהו נוסף בכדי לא להתעכב עם טיפול נדרש 2. איך ניתן לדעת האם הגוש הוא רק בבטן או ברחם ואין במקומות אחרים? 3. מה משמעות המדד הגבוה לסממן סרטן השד כאשר הבדיקות האחרונות שאמא שלי עשתה היו תקינות. 4. אשמח לכל אינפורמציה שיכולה לעזור לנו בשלב הזה. תודה 

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, הכי חשוב לבצע את הביופסיה וכך ניתן יהיה להגדיר את טיב הממצא ולקבל כיוון לגבי המקור שלו רק לאחר מכן ניתן יהיה להחליט אילו בדיקות נוספות כדאי לבצע. באם הct שבוצע הוא רק לבטן והאגן יש מקום לשקול ביצוע pet-ct. כמובן שלאור המרקר יש להשלים את בירור השד אבל חשוב לציין שהמרקרים הם לא ספציפיים. בבריאות, דינה

27/06/2018 | 23:01 | מאת: לילוש

היי אשמח לדעת מה התושבות של הביופסיה , זו ביופסיה שניה מאחר ובראשונה לא היה ניתן לשלוח תאים סרטנים

27/06/2018 | 23:15 | מאת: לילוש

Tow isolated fragments of free floating ATYPICAL PAPILLARY EPITHELIUM with delicate fibrovascular stalks, separately located from the rest of the breast stroma. Additional fragment of breast tissue with a few benign ducts and fibrous stromatolites. Immunohistochemically, these atypical papillary epithelial fragments are negative for myoepithelium (p63 negative) and negative for Estrogen and Progesterone receptors. Comment: findings ARE SUSPICIOUS FOR INTRADUCTAl (Intracystic) PAPILLARY CARCINOMA (low grade). No evidence of tumor invasion. Recommend to completely respect this lesion.

27/06/2018 | 22:58 | מאת: לילוש

היי, יש לי עוד כמה ימים פגישה עם כירורגית שד , וכבר הגיעו התוצאות ביופסיה .. זו הפעם השני שעשיתי ביופסיה בתוך שבועיים מאחר ובראשונה לא היה ניתן לשלול תאים סרטנים אשמח לדעת מה רשום בתוצאה

לקריאה נוספת והעמקה

הי לילוש, התשובה ששלחת מתארת ממצא שיכול להתאים (או לפחות לא יכול לשלול) מחלה טרום סרטנית בשד. בשלב זה ההמלצה היא לכרות את הממצא בכדי להגיע לאבחנה חד משמעית טוב שאת נפגשת עם כירורגית בבריאות, דינה

27/06/2018 | 19:03 | מאת: חגית

שלום רב אבקש להבין את משמעות התוצאה של בדיקת הסונר; " שד ימין בשעה 9 הודגם גוש סולידי, היפואקוגני עם חלק ציסטי, לובולרי, צמוד לדופן החזה בקוטר 0.9 ס"מ עם הסתדיויות קטנות בתוכו ". אבקש פענוח לתוצאה .. תודה רבה ...

לקריאה נוספת והעמקה

היי חגית, בכדי לקבוע מה משמעות הממצא ובעיקר מה דרגת החשד לממצא ממאיר על פיה נקבע הצורך להמשך בירור (כולל ביופסיה) הרדיולוג מוסיף לפענוח מדד BIRADS. באם הנל נכלל בתשובת הבדיקה ששלחת אנא הוסיפי אותו לתיאור ואוכל לנסות לפענח עבורך בבריאות, דינה

27/06/2018 | 21:49 | מאת: המשך ..לתוצאות סונרU S

דרגה birads 3 וכתוב שיש לבוא לבדיקת סונר עוד חצי שנה.. האם הבנת שזה ממצא ממאיר?

ההיפך, על פי המדד הזה הסיכוי לממאירות מאד קטן (פחות משני אחוז) ולכן אין חובה בדרך כלל לבצע ביופסיה אלא מעקב בus בעוד 6 חודשים. יחד עם זאת תמיד צריך להתייחס לכל מטופלת בפני עצמה וע״כ בדיקת כירורג שד שיעריך את דרגת הסיכון שלך ויבצע בדיקת שד היא חיונית בבריאות, דינה

אחרי למפקטומי ולפני טיפול כימו וביולוגי.בהמשך טיפול הורמונלי. אם כימו מפסיק את המחזור ומביא לגיל הבלות מדוע צריך גם זריקת לוקרין. האם הזריקה יכולה גם להשפיע על צמיחת השיער לאחר כימו? האם ניתח לקחת זריקה לאחר הכימו ולא לפני? האם תופעות לוואי של לוקרין חודשי ולוקרין תלת חודשי זהות או חזקות יותר בשל המינון?

19/06/2018 | 17:29 | מאת: חיה

אני בת 27 בריאה בד״כ, ילדתי לפני שנתיים, הפסקתי להניק מלפני שנה, מאז יש לי הפרשות מהפטמה דו״צ רק בלחיצה צבע חלב, נכון הם פחתו אך עדיין יש, ומזה שבוע אחת המפטמות מפרישה צבע חום, לציין אין ירידה במשקל ללא חום, רמת פרולקטין ו tsh תקינים, אין היסטוריה משפחתית לגידולים, ללא כאב, נבדקתי אצל כירורג, לא התרשם ממצא חריג, לא נמושו פלוטות לימפה, אמר ככל הנראה עדיין יש חלב בצינורות, טרם עשיתי us, אני מאוד מודאגת, מה יכול להיות!!!

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, הפרשה חלבית דו צדדי מהפטמות בלחיצה יכולה אכן להמשך זמן רב אחרי תום ההנקה ואינה מדאיגה. מאידך, כאשר ישנה הפרשה בצבע שונה, חום או אדמדם מפטמה אחת יש צורך לבצע בירור. במירב המקרים הסיבה לכך הינה שפירה כגון הרחבת צינוריות או פפילומה. בבריאות, דינה

שלום רב, לאימי לפני כ6 שנים התגלו הסתיידויות בשד. לאחר כריתה חלקית וטיפול של 5 שנים בטמוקסיפן היא במעקב אצל רופא נשים. לפני כמה ימים נאמר לה כי העיבוי של 6 מ"מ שיש לה ברחם מאז הפסקת טמוקסיפן לא יורדת ולא משתנה (לאחר הפסקת של 6 חודשים) ולכן נלקחה ביופסיה.חשוב לציין כי הרופא ציין שזה היה כך לא גדל ולא אך לא יורד בגודלו וזה אמור לרדת. היא נורא מפחדת שמא זה סרטן וממש בדיכאון מזה. בעוד חודש יהיו התוצאות. האם כאשר מפסיקים את הטמוקסיפן צריך לרדת העיבוי ברחם בחצי שנה הראשונה להפסקתם? מה הסיכויים שזה אכן התחלה של סרטן רירית ברחם?? אשמח לכיוון כלשהו היא נורא בלחץ מזה. תודה רבה

בזמנו לא עזר לי פסלודקס בכלל. הרופאה כעת רוצה שאטול פסלודקס ואיברנס. מה הטעם, אם פסלודקס לא עזר לי כלל בעבר?

שאלה שגם אשמח לדעת את התשובה. הבנתי שאיברנס מאפשר טיפול למשך זמן ארוך יותר של התרופה שאיתו נלקח. אין טיפול באיברנס בלבד. ואם פסלודקס לא עוזר (גם לי לא), מה הרעיון לקחת אותו עם איברנס?

שלום בת 50.בריאה. לפני יומיים ראיתי בשד הימני סביב העטרה כתם אדמומיות.הוא לא מקיף את כל העטרה.רק בחציה. ברור לי שאגש לכירוגית שד.אך ממה זה נובע?אני בלחץ

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב קיימת אבחנה מבדלת נרחבת לאודם בעור השד ברוב המקרים מדובר במשהו שפיר עורי כמו אלרגיה, זיהום דלקת וכו. באופן נדיר אודם יכול להיות סימן לגידול בשד. טוב שאת הולכת להבדק. הכירורגית תוכל לראות את הממצא ובאם יש צורך תשלח אותך לבדיקות נוספות בבריאות, דינה

09/06/2018 | 18:06 | מאת: שרה

קליטה בגוש בין השריריםהאחוריים של הירך המקורבת לימין.1.5*1.9 להמשך ברור

לקריאה נוספת והעמקה

היי שרה, לא ברור לי מדוע עשית את הפט, האם בגלל ממצא בשד? אני מניחה שהממצא שאת מתארת התגלה באקראי בעת פט מסיבה אחרת.. יתכנו גורמים שונים לקליטת פט באזור המתואר ברובם שפירים אך כמובן שכמו שצוין צריך לבצע בירור מכוון לאזור בבריאות, דינה

05/06/2018 | 19:54 | מאת: קטי

שלום לרופאי הפורום , אני בת 42 חולה בסרטן שד גרורתי לעצמות כבר מחודש מרץ 2017 . her2 -neg . מקבלת מזה 15 חודשים פלבוציקליב במינון 100 , לטרוזול ופעם בחודשיים זריקת x- geva ( רק באחרונה , קודם קבלתי על חודש ) . עוברת כל חצי שנה pet ct . ב2 האחרונים נרשם בפיענוח " תגובה טובה לטיפול " . כל הסמנים במגמת ירידה . שאלותיי " 1. כמה זמן המצב הזה יכול להמשך ? קראתי שההשפעה הטובה של פלבוציקליב מסתיימת אחרי כ22 חודש וכי חולה במצבי חיה בערך כ3 שנים עד שמגוון הטיפולים העכשוויים והעתידניים מפסיקים לפעול .זה נכון ? 2. בזמן אחרון אני סובלת מעייפות נוספת שלא הייתה קודם וכן משעול יבש ללא חום וללא ליחה . לא מעשנת . האם יתכן שזו תופעת לווי לאחת התרופות שציינתי ? מה דעתכם ? השעול הזה נמשך כ 5-6 שבועות . בpet ct אחרון שביצעתי בינואר השנה לא הייתה התייחסות לגבי הריאות . האם יתכן שהשעול נובע מנוכחות גרורה חדשה ? תודה רבה לכם ,

10/06/2018 | 14:46 | מאת: סרטן שד גרורתי לעצמות

לרופאי הפורום שלום , דילגתם על שאלותיי . אני מבינה שלא אזכה לתשובה . מה עשיתי לא בסדר ? מה לא ברור במה שביקשתי מכם להתייעץ ?

03/06/2018 | 13:00 | מאת: איילה

שלום. אני בת 41 בד"כ בריאה. בינואר, עקב שיעול ממושך, בוצע לי סיטי חזה ונמצא גידול במדיאסטנום קוטר כ 6 סמ שמשיק לקנה הנשימה, הלב ועוד. הגידול הוצא במלואו והסתבר כשפיר מסוג שוואנומה. בסיטי שבוצע בינואר ראו ממצא באיזור השד, לא חשוד במיוחד. ביצעתי לפני חודש ממוגרפיה ו US להלן הסיכום: שני גושים משמאל, מתאימים בעיקר לפיברואדנומות. עבור הגדול והנמוש מומלצת השלמת ביופסיה טרוקאט . BIRADS 4A. עבור הממצא הנוסף מומלץ מעקב. הבנתי שהסבירות לסרטן ב 4A נמוכה כ 2-10 אחוז. ביצעתי לפני שבוע ביופסית שד והודיעו לי היום שצריך לעשות עוד "צביעות" כי הממצא לא ברור. האם "עוד צביעות" המשמעות היא שזה משהו חשוד יותר ושההסתברות שמדובר בסרטן עלתה והסיכוי גבוה יותר מ 2-10 אחוז שזה גידול סרטני?? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

היי איילה, המשמעות של צביעות נוספות אינה בהכרח כי מדובר במשהו חשוד יותר אלא שלא ניתן לקבוע אבחנה סופית לגבי טיב הממצא רק מהסתכלות תחת המיקרוסקופ. הכי טוב שתמתיני לתשובה שבטח תגיע בימים הקרובים. אשמח לעזור אם יהיו לך שאלות אחרי שתתקבל האבחנה. בבריאות, דינה

03/06/2018 | 01:19 | מאת: אילנה

אני מנסה להבין מהי הסיבה שכאשר מוצאים גוש ממאיר בשד, לצורך העניין בגודל 3 ס"מ ובנוסף מצאו גרורות מפוזרות בריאות, לא מבצעים ניתוח של הגוש הסרטני בשד ? מהי הסיבה לכך? האם לא עדיף להסיר את הגידול הראשוני למרות הגרורות? האם השארת הגידול הראשוני והעיקרי לא תגרום לו לשלוח עוד גרורות למקומות רחוקים יותר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, ברגע שתאי גידול מהשד יצאו מאזור השד ובית השחי והתפתחו כגרורות במקום אחר, להוצאת הגידול מהשד אין משמעות והטיפול הרצוי הוא כימוטרפיה ו/או טיפול ביולוגי שמשפיע על התאים באתר המרוחק (הריאות במקרה המתואר) ובזרם הדם (כי בנוכחות גרורות בריאות יש גם תאי גידול בזרם הדם) וגם על הגידול שבשד עצמו. כריתת הגידול בסיטואציה הזו לא תשנה את מהלך המחלה בבריאות, דינה

תודה על התשובה את, כרופאה וכעוסקת בתחום בוודאי מבינה את הסיבות טוב יותר אבל כחולים, אין לנו מושג למה בעצם, וזה נשמע לא הגיוני. המחשבה ההגיונית היא להיפטר מהגידול הראשוני למה לא לכרות אותו? מה הטעם להשאיר אותו? נכון שגרורות קיימות גם בריאות ואולי בזרם הדם אבל השארת הגידול הראשוני והגדול לא תגרום לו לשלוח עוד ועוד זרועות/גרורות למקומות אחרים? האם הוצאתו לא תקל על הגוף? על המערכת החיסונית? והאם לאחר טיפול כימותרפי/ביולגי נהוג לאחר מכן כן לנתח את הגידול הראשוני? ואם כן, מדוע אז כן? תודה רבה

התקווה היא שגם הגידול בשד יעלם עם הכימוטרפיה. אם הגרורות יעלמו אבל הגידול ישאר אז לפעמים אפשר לדון בכריתת הגידול בשד. בכל מקרה הטיפול קודם כל חייב להיות טיפול לכל הגוף. הגרורות הן אלו שמשפיעות על השרידות וגם הן יכולות לשלוח עוד גרורות וכריתת הגידול בשד לא משפיעה על מהלך המחלה דינה

02/06/2018 | 15:16 | מאת: ירידה בבדיקת ggt לצד עליה במרקרים

סרטן שד גרורתי ILC הורמונלי. הר 2 שלילי . גרורות ברחם ובכבד . ברקע 4 חודשי טיפול אייברנס + פמרה .+ לוקרין עליה במרקר CA 15-3 מ 60 ל 132 ירידה בבדיקת GGT מ 82 ל 52 תפקודי כבד תקינים תודה על התשובה

31/05/2018 | 19:11 | מאת: מלאני

שלום, לאחר ממצא בשד ימין הופניתי לבדיקה דחופה באולטרסאונד שד. הטכנאית שבדקה אמרה שיש מס' גושי שומן ב 2 השדיים ואין שום ממצא מדאיג אבל מצד שני השתמשה כל הזמן כשהכתיבה לפקידה את הממצאים במושג: "לימפומה". אני מאוד מודאגת. האם יש דבר כזה שיש גושי שומן בשד? ומדוע להשתמש בלימפומה בתיאור כל גוש כזה. האם ייתכן שגדלו מס' גושים כאלו מהבדיקה הקודמת? בבקשה תעזרו להרגיע אותי. אני מאוד דואגת. ממצאי ממוגרפיה עדיין לא הגיעו תודה

31/05/2018 | 20:35 | מאת: מלאני

כרגע קיבלתי את תוצאות הממוגרפיה ולפי התשובות הממצאים תקינים ואין שינוי מבדיקות קודמות. מבנה ריקמת השד הוא בחלקו שומני ובחלקו פיברוגלנדולארי וערך BIRADS 1 ב 2 השדיים. מומלץ להפנות לאולטרסאונד כפי שעשיתי.

ערב טוב, מניחה שאת עכשיו הרבה יותר רגועה. ליפומות (גידולים שפירים של רקמת השומן התת עורי) יכולים להתפתח באזור השד ולפי התיאור שלך זה מה שיש לך. הן אינן מסוכנות או מקדימות סרטן. חשוב לי להדגיש כי הדמית שד אינה מחליפה בדיקת כירורג שד וגם כאשר ממוגרפיה וus תקינים לשוב לגשת להבדק כי רק כירורג שד יכול להתייחס לכל הממצאים בקונטקסט של מטופל ספציפי בבריאות, דינה

תודה רבה על התשובה המהירה. קצת יותר רגועה. כמו כן יש לי תור אצל כירורג שד כבר שבוע הבא. שאלתי כיצד תוך כמה חודשים מהבדיקה הקודמת פתאום יש כל כך הרבה לימפות (לפחות בין 3-4 בכל שד כפי שאמרה). האם לא צריך לבצע ביופיסיה כדי להיות בטוחים שזה שפיר?

אני מניחה שהיא אמרה ליפומה (השם הרפואי של גוש שומני תת עורי) ולא לימפומות ויתכן שמכאן מקור הבלבול. לא מדובר בלימפה אלא בגושים שומניים. לא בטוח שהם חדשים אבל לא תמיד מתייחסים אליהם בus כי הם לא בתוך השד עצמו אלא בעור. בבדיקה בשבוע הבא כירורג השד יוכל לעבור על הבדיקות ולהחליט אם יש צורך בבירור נוסף. דינה

31/05/2018 | 09:59 | מאת: שין

עברתי אולטרה סאונד שד, כבדיקה שגרתית. חזר עם ממצא של קשרית בגודל 0.81. יש לי תור לכירורג אבל אני בפניקה. אודה למידע.

31/05/2018 | 10:17 | מאת: שין

ראיתי גם שכתוב BIRADS2

היי, BIRADS2 מייצג ממצא שפיר כך שנשמע שאין מקום לדאגה. תשלימי את הבדיקה ע״י הכירורג כפי שקבעת בבריאות, דינה

תודה תודה

31/05/2018 | 09:43 | מאת: עומר

שלום, לאמא שלי התגלה גוש בגודל 2 ס"מ ממאיר (מבדיקת ממוגרפיה בלבד שיצא bidas 5) לאחר בדיקת אולטראסאונד התגלה גוש בגודל 1 ס"מ בבלוטה שקרובה לשד. הבדיקה הבאה היא ביופסיה ו-mri. יש לי 3 שאלות: 1. האם 1 ס"מ בבלוטה זה יחסית גדול ורומז לשליחת גרורות? 2. לאחר מאמץ גופני, כואב לה מעל הברכיים (ב- 2 הרגליים). הכאב לא גדול ומפסיק לאחר מנוחה והכאב רק מעל הברכיים. האם סביר לגרורות באיזור זה של הרגליים? 3. מהן אחוזי ההחלמה שיודעים להן בעולם במצב של גרורות?

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב, קשה להעריך ולדון במחלתה של אמא מבלי אבחנה ברורה ובירור. אחרי הביופסיה של הגוש השד והבלוטה וכאשר תתקבל אבחנה וניתן יהיה לקבוע בוודאות את סוג המחלה והשלב שלה רק אז וכשיש תמונה מלאה ניתן יהיה לענות על שאלותיך בבריאות, דינה

28/05/2018 | 21:42 | מאת: שירה

שלום לכם, בגופה של חמותי התגלה השבוע סרטן מסוג סרקומה לאחר שהבחינה בגוש בשד שנבדק. ממה שהבנו המקור הוא ככל הנראה לא השד ואלו הן כבר גרורות. נקבעה לה בדיקת פט סיטי לעוד חודש מהיום. האם זהו זמן סביר? אין זה דחוף לערוך בדיקה זו ולהתחיל טיפול מיידי?

לקריאה נוספת והעמקה

לילה טוב, קשה לי להבין מהתיאור שלך מדוע ואיך נקבע כי הסרקומה בשד היא אכן גרורה?? השד אינו בד״כ מקום שכיח לגרורות, מאידך תתכן סרקומה בשד, אך כמובן בהעדר אינפורמציה יותר נרחבת לא אוכל לחוות דעה לגבי המחלה ובכל מקרה כדאי שתבדק ע״י כירורג שד. ברוב המקרים בדיקת פט בטווח של חודש איננה בעייתית מבחינה אונקולוגית אבל כמובן שאין מניעה שתנסו להקדים את הבדיקה (אולי במכון אחר?) בבריאות, דינה

29/05/2018 | 08:39 | מאת: שירה

תודה לך על תשובתך המהירה.

28/05/2018 | 21:13 | מאת: אנונימי

שלום פרופסור דינה לב, אני בת 20 לפני כשבוע הרגשתי מעין גוש גבשושי ולא אחיד בשד ימין הלכתי מיד לרופאת המשפחה שלי היא בדקה במישוש באזור ובהשוואה לשד השני אמרה שזהו המבנה של השדים שלי וזה לא מחשיד אותה ואין צורך בבדיקות נוספות היא שאלה אותי גם אם אני צריכה לקבל וסת ונענתי בחיוב , היא הסבירה לי שמדובר אך ורק במבנה השד שהוא גבשושי שנגעתי בצד השני הרגשתי משהו דומה אבל בצד המדובר הרבה יותר נפוח ומורגש, אני סומכת על הרופאה שלי ולכן זה מאוד הרגיע אותי שהבנתי שמדובר אך ורק במבנה אבל עדין יש לי חשש קטן, האם עלי להיבדק בצורה מעמיקה יותר? תודה רבה מראש לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

לילה טוב, לפי התיאור שלך וגילך הסבירות היא גבוהה מאד שרופאת המשפחה שלך צודקת באבחנתה. יחד עם זאת המלצתי שכשיש סימפטומים מכוונים לשד כדאי להבדק גם ע״י כירורג שד. בבריאות, דינה