הפרשה לבנה מהשד וכאב נלווה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

16/01/2020 | 19:15 | מאת: חיה

שלום בת 40, אמא ל2 , לא הנקתי, הריון ולידה אחרונים לפני 4 שנים. בצד שמאל יש לי מעין הפרשה לבנבנה, מוטעה, יבשה, כלומר לא נוזלית, נראית כמו מוגלה מפצעון. לרוב רואה את זה כשאני מסירה חזיה. אם אני מנקה את האזור ומנסה ללחוץ, יוצא עוד מעט "לכלוך" לבן מועט או שלא יוצא בכלל. בשד ימין אם לוחצים גם יוצא ממש מעט , ההבדל הוא שבימין רק בלחיצה ובשמאל לרוב לאחר הסרת חזיה. היום בצד שמאל ראיתי ממש פצעון על הםצטה, היה כאב כמו פצעון, נראה שהיה לזה "ראש" ולחיצה ממש יצא חומר שדומה למוגלה שיוצאת מפצעון. לפני שנה עשיתי בדיקת שד אולטרסאונד וממוגרפיה שהיו ב"ה תקינים. אני בלחץ האם הפרשה כפי שתיארתי היא טבעית, סבירה? האם יכולה לנבוע מחיכוך, למשל עם חזיה? האם אילו תופעות שקשורות לסרטן שד? אודה לתשובה מפורטת ככל שניתן.

הי חיה, את מתארת תופעות שאינן קשורות לסרטן שד ולא ידועות בתור תופעות ראשונות הקשורות לסרטן. לפעמים יכולה להיות הפרשה לבנבנה/צהבהבה, אין בכך משהו חריג, אם יש דימום יכול להיות שמדובר בממצא מאחורי הפטמה שצריך להוציא אבל שוב, מה שתיארת לא חשוד. ממליצה לעבור בדיקה אצל כירורג שד. לדעתי ניתן להיות רגועים לפי מה שתיארת וגם ממוגרפיה וסונר תקינים בריאות שלמה!

מנהל פורום סרטן השד