פורום סרטן השד

מידי שנה מתגלות כ-4400 נשים עם סרטן שד (לפי נתוני משרד הבריאות). לפי הנתונים החדשים, אחת מכל שבע וחצי נשים חולה בסרטן שד, ורבע מהחולות הן נשים צעירות מתחת לגיל 50. הוכח כי אבחון מוקדם מציל חיים! ולכן חשוב החל מגיל 30 לבצע, מידי שנה, בדיקת מישוש אצל כירורג שד, ומגיל 50 מומלץ לבצע בדיקת ממוגרפיה אחת לשנתיים. על כל אישה מגיל 20 להכיר את השד ואת השינויים החלים בו.
24234 הודעות
14759 תשובות מומחה

מנהלי פורום סרטן השד

15/04/2018 | 12:26 | מאת: שלי

שלום פרופ' לב, אני בת 42, לפני 4 שנים חליתי בסרטן שד, שלב 1 טריפל נגטיב (בלוטות נקיות). גוש בגודל 7 מ"מ שהוצא בלמפקטומי ואז 4 טיפולי TC. מייד עם סיום הטיפולים עברתי כריתה דו"צ ושחזור (נשאית BRCA1) והוצאתי את השחלות. מאז במעקב צמוד - אחת ל-1/2 שנה ממוגרפיה ו-US וכל 1/2 שנה MRI. בסוף 8/17 MRI שהיה תקין לגמרי. לפני יומיים ממוגרפיה ו-US. ממוגרפיה תקינה אבל ב-US נראה גוש סולידי בקוטר 5 מ"מ. הביופסיה שעברתי אישרה שמדובר בגידול ממאיר TN (המתאים לנשאות שלי). עברתי ניתוח לפני שלושה שבועות. בפתולוגיה 0.8 מ"מ, ללא חדירה ווסקולרית, שוליים נקיים (0.6 ס"מ גבול קרוב). בדיקת פט סיטי לפני הניתוח תקינה וגם MRI שד שהדגים רק את הגוש הנ"ל. יש לי 2 שאלות: 1. מה הסיכוי שמחלה חוזרת בגדם שד שנכרת ושוחזר? האם יתכן שארית מהגידול הקודם (לפני 4 שנים) למרות שמדובר ב-TN שמטבעו גדל מהר? 2. יש התלבטות לגבי פרוטוקול הטיפול: רופא אחד מציע 4 טיפולי AC + הקרנות ואחד אחר מציע 4 AC ו-12 טיפולי קרבו+טקסול + הקרנות. האם האופציה השנייה אינה אגרסיבית מדי? תודה רבה ושבוע טוב

לקריאה נוספת והעמקה

הי שלי, בניתוח לכריתת שד, במיוחד עם שחזור שאז משמרים עור, לא ניתן לבצע כריתה של כריתת השד במלואה ועל פי הספרות כ10% מרקמת השד נותרת ועל כן, במיוחד בנשאיות, אך גם בנשים שאינן, הסיכון להשנות יורד משמעותית אך אינו מגיע לאפס וחזרה בגדם על כן אינה נדירה. לפי התיאור שלך, סוג הגידול והעובדה שהגידול הראשוני היה קטן ונכרת בשוליים נקיים סביר יותר כי מדובר בגידול חדש ולא בגידול שארי. לגבי הטיפול הכימוטרפי, בהיותי כירורגית ולא אונקולוגית, אמליץ שתחזרי לאונקולוג ותתיעצי שוב לגבי היתרונות והחסרונות של שני הפרוטוקולים וכך תוכלי לקבל החלטה שקולה בבריאות, דינה

14/04/2018 | 23:53 | מאת: שירן

בין ניתוח למפקטומי לבין כריתת סגמנט ? מה ההבדל מבחינת החלמה / הצורך בשחזור / הצורך בפלסטיקאי ? האם פלסטיקאי נכנס לתמונה בעת ניתוח הכריתה רק במקרה של כריתה מלאה ?

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, אין הבדל מהותי בין למפקטומיה לכריתת סגמנט, יתכן רק כריתת מעט יותר רקמה. מערבים פלסטיקאי בניתוח כאשר ההערכה היא שהניתוח יגרום לעיוות ניכר בשד ולאסימטריה בהשוואה לשד השני ואז ניתן לבצע אונקופלסטיקה והקטנת השד השני אם רלוונטי בבריאות, דינה

14/04/2018 | 18:22 | מאת: רבקה

חודש וחצי לאחר סיום כימותרפיה. אחרי ניתוח. לפני הקרנות .... האם כבר אפשרי טיפולי שיניים ? האם בזמן הקרנות זה אפשרי ?

14/04/2018 | 11:26 | מאת: א

שלום, אני עם סרטן שד לאחר טיפול כימו שלאחריו ניתוח כריתת שד+בלוטות. ללא גרורות. הציעו לי השתתפות במחקר PALLAS והבנתי שיש הגרלה בה אני ישויך או לזרוע המקבלת את התרופה PALBOCICLIB או לזרוע הביקורת. רציתי לשאול אם מישהו עבר את תהליך ההגרלה ואיך התבצעה ההגרלה. תודה רבה לעונים.

רציתי לברר, כמה זמן צפוי להיות כאבים לאחר למפקטומי / כריתת סגמנט ? הייתכן שחודשים או שנים ? וכמה זמן מומלץ להתחיל בהקרנות לאחר הליך כזה ?

לקריאה נוספת והעמקה

היי שירן, דרגת ומשך כאב הוא אינדיבידואלי ושונה בין מטופלת למטופלת. כאשר המהלך הפוסט ניתוחי תקין, ללא סיבוכים, ברוב המקרים כאב משמעותי חולף תוך ימים ספורים. לעיתים יתכן כאב חוזר בעת שינויי מזג אויר או מסיבות אחרות גם שנים לאחר ניתוח. קרינה מקובל להתחיל מספר שבועות לאחר ניתוח באם אין כוונה לתת כימוטרפיה. בבריאות, דינה

13/04/2018 | 00:10 | מאת: ריקי

שלום רב מזה 3 חודשים שאני מטופלת בטמוקסיפן ללא כל תופעות לואי מהרשומות בעלון לצרכן אך מזה חודשים שאני סובלת מקנדידה בווגינה שאלתי האם יש קשר בין נטילת התרופה לקנדידה?

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, התייעצתי עם אונקולוגית לגבי שאלתך. להערכתה יתכן קשר בין הטיפול להופעת קנדידה לאור יובש נרתיקי ושינוי בחיידקים הטבעיים (הפלורה) בנרתיק העלולים לקרות משנית לטיפול אנא התייעצתי עם הרופא המטפל שלך בבריאות, דינה

13/04/2018 | 20:17 | מאת: ריקי

תודה

12/04/2018 | 21:54 | מאת: יהודית

יש לי שני גידולים מחוברים של 2 ס"מ כל אחד. האם עדיף לנתח מיד, או להתחיל בכימותרפיה כדי להקטין את הגושים ורק אחרי כן לנתח.

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, ההחלטה לגבי הרצף הטיפולי בד״כ מתקבלת על ידי צוות רב תחומי והיא תלויה בפרמטרים הביולוגים של הגידול (רצפטורים וכו) שלא פרטת כאן וכמובן בגודל הגידול יחסית לגודל השד והאם כריתת הגידול בשלב הנוכחי תחייב כריתת שד או ניתוח שיעוות משמעותית את השד. בבריאות, דינה

12/04/2018 | 20:26 | מאת: שושנה

האם בדיקת mri יכולה לבדוק מדוע יש הפרשה דמית מהפטמה

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, תהליך הבירור של דמם מהפטמה כולל קודם כל בדיקה גופנית, ממוגרפיה וus המאפשרים במקרים רבים לאתר את מקור הדמם. כאשר לאחר בדיקות אלו עדיין לא ברורה הסיבה לדמם ניתן לבצע MRI - בדיקה זו רגישה יותר מהבדיקות הקודמות ועשויה לעזור באבחון. בבריאות, דינה

שלום רב רציתי לשאול על המדד האמור שמצביע, למיטב הבנתי, על קצב השגשוג של הגידול. המדד הזה מאוד נמוך אצלי. לפי הביופסיה שעשיתי לפני כשמונה שנים, מוגדר כפחות מחמישה אחוז. בבדיקות המעקב שעשיתי לאחרונה התברר שכבר יש לי גרורות בעצמות. האם למדד הזה יש משמעות במחלה גרורתית? כלומר, האם זה אומר שהמהלך של המחלה הגרורתית אצלי יהיה איטי? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

היי מיכל, הפנתי את שאלתך לאונקולוגית. על פי דבריה מדד הki בגידול הראשוני אינו מדד המייצג את מהלך המחלה הגרורתית. אנא התייעצתי גם עם הרופא המטפל שלך. בבריאות, דינה

תודה רבה!!!

עשיתי בדיקת MRI והתגלה גוש לוברולי 0.98 יש לי במשך 4 שנים מוגלה מתוך הפטמה מנה זה אומר

לקריאה נוספת והעמקה

היי סיון, יש סיבות מרובות להפרשה מפטמה (הפרשה עכורה צהבהבה יכולה להראות כמו מוגלה אבל אין מדובר בד״כ באמת בזיהום). הגוש שמצאו יכול אולי להסביר את ההפרשה וחובה לברר את מהותו. במקרים רבים מדובר בפפילומה - שהוא ממצא שפיר. בכל מקרה בכדי לברר מקובל לחזור על US מכוון כאשר יודעים עכשיו בדיוק איפה הממצא ואם אכן נראה ניתן לעשות ביופסיה תחת US. אחרת ניתן לבצע ביופסיה תחת MRI. בשלב ראשון חשוב מאד שתתיעצי בהקדם עם כירורג שד. בבריאות, דינה

09/04/2018 | 17:53 | מאת: שי

שלום אשמח אם תוכלו לענות למרות היותי גבר גם אם הפורום לא הכי מתאים לי. אני בן 26 ללא מחלות רקע במשך כמעט שבועיים מורגשת נפיחות ללא כאב בבית השחי עם תחושה של זרם /לחץ שבא גלים לכיון הכתף צוואר לחי ושריר החזה כלומר כול סביב בית השחי. פניתי למיון הוחלט על ספירת דם שיצאה תקינה. בדיקת HDL שיצאה תקינה. ואז אולטרסאונד בית שחי ימין +צוואר ימין.הרדיולוגית רשמה לי שאין לי עדות לשום ממצא ובלוטות הלימפה הן בצוואר והן בבית השחי תקינות וגם בלוטת המגן בצוואר. שאלתיי אליכן..מכיוון שאני מרגיש גם באזור החיבור של שריר החזה עם בית השחי אותה תחושה של אי נוחות וכאילו השריר טיפה קשה יותר . אז זה שלא בדקתי בדיוק על הנקודה הזו עם אולטרסאונד זה מטריד? כלומר בהתאם לתיאור שלי נראה לי שמקור הכאב הוא מבית השחי ואני מרגיש בכול המסביב ,והלימפות נבדקו ויצאו תקינות זה מפחית את הסיכון שפספו משהו בחזה? אפשר להיות רגוע בקיצור? תודה על המענה

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, לפי האינפורמציה שסיפקת לא נשמע כי מדובר בבעיה שמקורה בשד. באם התלונות נמשכות אמליץ שתפנה לרופא המשפחה לשם בירור נוסף. הבריאות, דינה

09/04/2018 | 16:41 | מאת: רונה

שלום, הופניתי לבדיקה בשל ציסטה הצמודה לשחלה. לאחר התשובה הופניתי לבדיקת סיטי. על פי מה שקראתי בנוגע לבדיקה זו יש קשר לנשים שחלו בסרטן השד, כדי לבדוק על סיכוי לחזרת המחלה וכו'. מה הקשר בין תוצאות אלה לציסטה?

לקריאה נוספת והעמקה

הי רונה, CA15.3 הינו סמן חלבוני שרמתו בדם יכולה לעלות משנית למחלות שונות. אמנם עליה ברמת חלבון זה נראית לעיתים בסרטן השד אך הוא אינו ספציפי למחלה זו וניתן לראות עליה ברמתו גם בתהליכים שונים אחרים כולל ציסטות שחלתיות. בבריאות, דינה

06/04/2018 | 17:46 | מאת: נעמה

שלום אני אחרי ניתוח של הוצאת גוש מהשד. קיבלתי גם קרינה חד פעמית תוך כדי הניתוח. המנתחת אמרה לי לא להשתמש בינתיים בדאודורנט בצד המנותח. אחרי כמה זמן אפשר להתחיל להשתמש בדאודורנט? מאוד מפריע לי, בעיקר עכשיו כשנעשה חם. תודה רבה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, לא ברור לי באם עברת ניתוח לבלוטה?? סביר שכן ושיש לך צלקת בבית השחי. באם כך, עדיף לא להשתמש בדיאודורנט עד להחלמת הצלקת בד״כ שבועיים- שלושה לאחר הניתוח. כדאי בכל מקרה למצוא דיאודורנט בלי אלומיניום ואלכוהול באם בנמצא (סטיק יותר טוב ככה שניתן להמנע מהצלקת עצמה). לכל כירורג יש את הפרוטוקול שלו אז כדאי שתתיעצי עם המנתחת בבריאות, דינה

05/04/2018 | 09:37 | מאת: יפעת

למי הידע / היכולת / הסמכות המקצועית לקבוע כמה הקרנות אם בכלל יהיו ? האם לכירורג השד או לאונקולוג ?

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, האונקולוג המומחה בקרינה (רדיוטרפיסט) היכולת לקבוע ברוב המקומות ההחלטה מתקבלת בישיבה רב תחומית שם נלקחים בחשבון שיקולים הקשורים במטופלת ובגידול. אך בסופו של דבר הרדיוטרפיסט הוא שקובע את הפרוטוקול והמינון בבריאות, דינה

04/04/2018 | 10:23 | מאת: מיכל

אני אחרי ניתוח למפקטומי ולפני הקרנות, הוצא סגמנט באזור השעה 3 (אזור סלחני ?) ולא היה צורך בשחזור. התוצאה בעיניי ראויה. אולם החשש שלי שבעקבות ההקרנות יתעוות השד ואז אולי יהיה צורך בשחזור. השד שלי קטן ולמיטב הבנתי שחזור עם סיליקון יהיה בעייתי בשלב הזה. (האם נכון ?) ושחזור משומן עצמוני למרות תוצאותיו הטובות, הוא מורכב יותר... האם יש איזושהי דרך/ המלצה/ עצה/ כל הכוונה שהיא למנוע את העיוות הנ"ל ?

לקריאה נוספת והעמקה

הי מיכל, התגובה לקרינה משתנה בין מטופלת למטופלת ובמקרים רבים שינויי הקרינה הם מינימאליים ואינם גורמים לשום עיוות. לאחר הקרינה יש צורך להמתין זמן משמעותי בכדי לראות את התוצאה הסופית כי התהליך הוא דינאמי ולוקח לשד זמן להגיע למראהו הסופי. באם אכן נוצר עיוות כלשהו אז הזמן להתייעץ עם פלסטיקאי. שחזור עם סיליקון נעשה כאשר מבוצעת כריתת שד ולא במקרים של ניתוח משמר שד כמו אצלך. הזרקת שומן או גישות אחרות אכן קיימות והפלסטיקאי יוכל להסביר לך עליהן בבוא העת באם בכלל יווצר צורך כזה. בבריאות, דינה

מיכל שלום, בדר״כ מקובל אחרי כריתת שד חלקית דהיינו למפקטומיה לבצע הקרנות. להקרנות יש נזקים קצרי טווח כמו כוויה, כאב ונזקים ארוכי טווח ביניהם איכות עור ירודה, אספקת דם פחות טובה לשד ועיוות אסתטי במראה. באם השד קטן מלכתחילה - לרוב העיוות פחות ניכר אבל באם אחרי ההקרנה תהה א-סימטריה בולטת יש אפשרות לבצע הזרקות שומן אוטולוגיות (שומן שלך שנשאב מהבטן, מותניים, ירכיים ומוזרק באותו הניתוח לשד) . כיום הזרקות השומן נחשבות ניתוחים לא מסובכים ומהווים אופציה טובה לתיקון עיוות ממוקם בשד כפי שאנו רואים לאחר למפקטומיות. שחזור עם שתל במקרים אלה הינו פחות מוצלח. הנזק שיכול להיגרם מההקרנות הינו בלתי צפוי וחשוב לציין שכיום אין דרך למנוע היוצרות נזק זה. הייתי מציע לך לסיים עם ההקרנות ולאחר מכן במידה ויוצר עיוות להיוועץ עם פלסטיקאי במטרה לבחון את התוצאה והאופציות הרלוונטיות עבורך בהצלחה פרופ. ליאור הלר

04/04/2018 | 09:03 | מאת: שילת

האם אכן הקרנות לשד שמאל - יש בהן סיכוי לפגיעה בלב ? למיטב הבנתי יש איזו טכניקה של עצירת הנשימה כדי למנוע זאת, אולם במידה והחולה לא עושה זאת מדויק, היא עלולה להיפגע ? האם אין מכשור מתאים לעניין זה ?

לקריאה נוספת והעמקה

היי, בטכניקות החדשניות הקימות כיום ניתנת קרינה ממוקדת המקטינה את הסיכון לפגיעה ברקמות נוספות כגון לב או ריאה תתחעצי עם הרופא הרדיוטרפיסט שלך והוא יוכל לתת הסבר טוב ממני בבריאות, גינה

03/04/2018 | 22:10 | מאת: אחת

כמה זמן סביר עד שיתקבלו תשובות בדיקה פתולוגית לאחר ניתוח למפקטומי ? האם זה תלוי בזמן שיש למפענח או שיש תהליך שזה צריך לעבור וכרוך בזמן ? (כמו תרבית) האם פגרת הפסח עלולה לעכב את מתן התשובות, בהנחה שהבדיקה נמסר לפני החג ?

לקריאה נוספת והעמקה

היי, הזמן שלוקח לקבל תשובה תלוי בפרוצדורה שצריך לעשות לפרפרט בכדי שהפתולוג יוכל להסתכל עליו תחת המיקרוסקופ ובאם יש צורך בצביעות זהו תהליך אף ממושך יותר. בנוסף קיים הפקטור האנושי, הזמן שלוקח לפתולוג לעבור על הבדיקה והעובדה כי יש הרבה בדיקות כאלו שיש לעבור עליהן, מנסיוני בארץ לוקח כעת לפחות כשלושה שבועות לקבל תשובה במקומות רבים וחופשת הפסח בודאי עלולה לעכב את מתן התשובה בבריאות, דינה

03/04/2018 | 20:20 | מאת: שיר

שלום רב, ביצעתי ביופסיה trucut והרופאה שביצעה זאת אמרה שהיא חושבת שזה חלב שהתייבש. (הפסקתי הנקה לפני חצי שנה והגוש בגודל 4 ס''מ ליד הפטמה) 1. האם יתכן שחלב התייבש ויצר גוש ולא כואב לי בשד בכלל? 2. למה הרופאה הכניסה קליפ אם זה רק חלב שהתייבש ולא חשוד הגוש סרטני? 3. האם צריך להסיר גוש כזה של חלב שהתייבש? כאמור, הוא בגודל 4 ס'מ תודה מראש!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לפי תיאורך, הרדיולוגית, על פי הממצאים בבדיקה חשבה כי יתכן ומדובר בגלקטוצלה שהיא ציסטה של חלב העלולה להתפתח בנשים מניקות משנית לסתימת צינורית חלב. גושים אלו יכולים להיווצר בשד ובדכ נעלמים עם הזמן. באם הציסטה לא נעלמת מיתן לעיתים לשאוב אותה בהנחיית US ובאם הנוזל בפנים סמיך ולא ניתן לשאיבה והממצא מפריע ניתן לנתח ולהוציא את הציסטה. אני מניחה שהרופאה השאירה קליפ רק למקרה שהפתולוגיה שתתקבל תהיה שונה מהאבחנה שלה. תמתיני לתשובה ותתיעצי עם כירורג שד בקבלתה בבריאות, דינה

15/04/2018 | 18:38 | מאת: שיר

שלום רב, תודה רבה על תשובתך המהירה! מאז הביופסיה נוזל לי ממקום כניסת מחט הביופסיה נוזל בצבע כתמתם ולפעמים גם דם. בשלושת הימים הראשונים יצא הרבה מאוד חמאס יוצא מעט. אבל יוצא. אני מניחה שהגלקטוצלה התפוצצה בביופסיה.. האם זה סביר שהחתך של הביופסיה לא התאחה ועדיין נוזל לי דם מעורב עם חלב משם? או שאני צריכה ללכת להבדק? תודה רבה מראש!! אני מעריכה זאת מאוד.

03/04/2018 | 06:04 | מאת: חיה

סיימתי טיפול כימותרפי ואני מועמדת כעת לניתוח הגידול נעלם. נותרו רק הסתיידויות עדינות. הבלוטות מעולם לא היו מוגדלות אצלי במישוש וגם ההדמיות לא הצביעו על בעייה כלשהי. מדוע בניתוח חייב להוציא 3 בלוטות ? מה ההשלכות העתידיות ?

לקריאה נוספת והעמקה

היי, באם לא היתה עדות במישוש או בהדמיה לקשר לימפה נגוע טרם הטיפול הכימוטראפי ניתן לבצע כריתת בלוטת זקיף בלבד ובאם היא אינה מכילה תאים סרטניים הסבירות היא נמוכה שקיימים תאים כאלו בבית השחי. עבודות הראו שאם מוציאים שלוש קשריות זקיף הסבירות לfalse negative של הבדיקה קטן מאד ולכן באם ישנן שלוש קשריות כאלו עדיף להוציא אותן. הסכנה בהוצאת שלוש קשריות אינו עולה באופן משמעותי לעומת הוצאת קשרית בודדת וכוללים דמם, זיהום, נזק נוירולוגי, התפתחות סרומה, לימפאדמה ואחרים. הסיכוי לסיבוכים אלו הוא מאד קטן ופחות לעומת כריתה שלמה של קשריות הלימפה (גם בניתוח זה מלכתחילה הסיכון הוא נמוך) בבריאות, דינה

03/04/2018 | 05:18 | מאת: ירדן

אני אמורה לעבור ניתוח כריתה חלקי ודגימה של בלוטת הזקיף. למה אני אמורה לצפות אחרי הניתוח ? כמה זמן החלמה מניתוח כזה וממה עליי להיזהר ? כאבים ? פיזיותרפיה ?? תפרים ?מקלחות ? ובכלל, הן המלצות ההתנהגות לאחר הניתוח? תודה וחג שמח.

לקריאה נוספת והעמקה

הי ירדן, שאלותיך חשובות. אני מניחה שהמנתח שלך שוחח עמך והסביר לך על מהלך הניתוח, סיבוכיו האפשריים והמהלך לאחר הניתוח. אם לא, כדאי שתקבעי עמו פגישה שיבהיר את הנקודות האלו. החלמה היא ענין אישי ובהעדר סיבוכים משמעותיים רוב המטופלות מתאוששות מהניתוח הזה די מהר וחוזרות לפעילות מלאה תוך כשבוע שבועיים. יתכן כאב, בד״כ נשלט ע״י משככי כאבים כמו אופטלגין, אדוויל וכו. לא כדאי להרטיב את הצלקת ביממה הראשונה אך לאחר מכן אין בעיה להתרחץ רגיל. פיסיוטרפיה כדאי לעשות כפי שיוסבר לך אחרי הניתוח. בבריאות, דינה

לום רב, עשיתי ביופסיה לגוש בגודל 1.9 ס"מ בדצמבר האחרון. בתוצאות הביופסיה היה כתוב: Biphasic Fibro epithelial tumor showing increased stromal cellularity with mild cytological atypia and 1-2 mitotic figures per 10 HPF features consistent with cellular FA no evidence of malignancy רופא אחד אמר לי שהכל תקין ולחזור בעוד חצי שנה. רופא אחר אמר לי שייתכן שמדובר במשהו יותר רציני, כמו Phylludes tumor אך לא סיפק שום הסבר. אני מאוד לחוצה. האם לדעתך התוצאות הללו מדאיגות ומצריכות ניתוח להוצאת הגוש לשם בדיקתו על ידי פתולוג? מה הדחיפות לבירור הזה בהתחשב בכך שעברו 3 חודשים מאז שעשיתי את הביופסיה? תודה רבה, חג שמח

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, לפי התיאור הפתולוגי הגושיש מתאים לפיברואדנומה עם ריבוי תאים - זהו אכן ממצא שפיר. יחד עם זאת לעיתים קשה לפתולוג בוודאות להבדיל פיברואדנומה כזו מגידול ע״ש פילואידס בביופסית מחט ולכן מומלץ על כריתה ניתוחית. גם באם מדובר בפילואידס - לפי תיאור הפתולוגיה הוא ככל הנראה שפיר. להערכתי כדאי שתתיעצי שוב עם הכירורג על ניתוח. בבריאות, דינה

01/04/2018 | 16:34 | מאת: מאיה

בת 38 ללא היסטוריה,ב 20.1 ביצעו סונר שדיים ללא שום ממצא תודה לאל,אך בשבוע האחרון מרגישה גולה בשד שמאל גולה קטנה וקשיחה האם יכול להיות שלפני כחודש וחצי הכל היה תקין ועכשיו יכול להיות משהו אחר?אני גם לפני מחזור אך לא חשתי את הגולה לפני כן רק בשבוע נאחון

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, מכיוון שאת ממששת גושיש שלא היה קודם כדאי שתגשי לבדיקת כירורג ויתכן שהוא ימליץ לחזור על US מכוון לממצא. רוב הסבירות שמדובר בממצא שפיר (ציסטה לדוגמא) המושפע מהורמונים ולכן עלול לגדול מהר ובכל זאת אין להתעלם ממצא מישושי בשד. בבריאות, דינה

תודה אגש לרופא

31/03/2018 | 23:06 | מאת: התייעצות איך להתייחס לתשובת האולטרסאונד

ביצעתי בדיקת ממוגרפיה ואולטרסאונד שד וגילו לי בשד השמאלי גוש סולידי גוש 1: בשעה 11-12 כ-2 ס"מ מהפיטמה הודגם גוש בגודל 4.10 ס"מ ,ללא שינוי. 2: birads -ממצא שפיר. מה עלי לעשות? הגוש הינו גדול והוא שפיר. האם יש סיכוי שהגוש עוד יגדל? בשנה שעברה עשיתי ממוגרפיה ואולטרסאונד ואז לא היה כלום. האם כדאי להוציאו?

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, ההמלצה הכי חשובה שיש לי היא שתגשי לכירורג שד. מבלי לדעת עוד פרטים ולבדוק אותך לא אוכל להמליץ לך מה כדאי לעשות בשלב זה. לדבריך הממצא לא היה קיים בבדיקות קודמות אך לפי תיאור הus הממצא ללא שינוי (יתכן וכבר נראה??). להערכתי כדאי לברר גוש של 4 סמ. במיוחד אם הוא גוש חדש בבריאות, דינה

30/03/2018 | 14:11 | מאת: שיר

שלום רב, אני בת 42, עשיתי ממוגרפיה וus בעקבות גוש שהרגשתי. הממוגרפיה תקינה birads 1 אבל בus נראו 3 ציסטות: שעה1 – 1.1 ס”מ,. שעה 4 – צבר ציסטות בקוטר 4.3 ס”מ. שעה 5- צבר ציסטות בקוטר 4.1 ס”מ. Birads2. הודגם גם בשעה 3 גוש סולידי בגודל 4 ס”מ מוגדר, מישושי, לא מוגדר ( כך כתוב בתוצאות.. גם מוגדר וגם לא מוגדר) בסמוך לפטמה. Birads 4b. השאלות שלי:1. האם גודל הציסטות מהווה סיכון והאם צריך להוריד אותם בניתוח למרות שהם birads2? 2. ממה יכולות להיווצר כל-כך הרבה ציסטות? 3. האם גודל הגוש הינו חריג ומאפיין גוש סרטני או גוש שפיר בד’כ? 4. האם יש משמעות לכך שהגיש הסולידי נמצא קרוב לפטמה? מודה לך מאוד מראש!!

לקריאה נוספת והעמקה

הי שיר נתחיל בזה שציסטות הן ממצא שפיר שאינו מדאיג וקשור להורמונים ולמבנה השד. אין צורך להוציא או לגעת בהן. מה שחשוב להמשיך לברר הוא הגוש. לפי התיאור שלך, BIRADS4b זהו גוש בדרגת חשד בינונית שמחייב ביופסיה. רק דגימה תוכל לקבוע מה מהותו ורק אחרי שיוודע מה טיבו ניתן יהיה לדון במשמעות ובקרבה לפטמה. בבקשה גשי בהקדם לכירורג שד שיהיה חג שמח ובריאות, דינה

29/03/2018 | 07:36 | מאת: ירדן

שבוע הבא אני אמורה לעבור סימון לפני ניתוח כריתה חלקית של הסתיידויות ( הגושים שהיו נעלמו לגמרי בעקבות טיפול כימותרפי) אני מבינה שזה מבוצע במכון רדיולוגי ולא ע"י המנתחת בעצמה שמכירה את כל ההיסטוריה. כמה מחטים יש להחדיר על מנת לסמן סגמנט של הסתיידויות ? האם העומק של החדרת המחט אמור להיות בדיוק לקצה ההסתיידות או יותר עמוק ממנה ? נראה לי קצת מפחיד שאי דיוק ולו הקטן ביותר יוביל לכריתה לא נכונה עד כמה החשש מוצדק?

לקריאה נוספת והעמקה

הי ירדן את צודקת, הסימון נעשה ע״י הרדיולוגים אך תמיד תוך דיון עם הכירורג המנתח. מספר המחטים נקבע על פי שטח ההסתידויות ובדרך שתבטיח סיכוי רב להוצאת כל ההסתידויות לפעמים מספיקה מחט אחת ולפעמים צריך יותר כדי לתחם. הכירורג מקבל את הצילום לפני הניתוח ויכול לתכנן איך וכמה רקמה לכרות. לאחר כריתת האזור מבוצע צילום כדי לוודא שההסתיידויות אכן נמצאות בפרפרט הניתוחי. לאחר החלמה מהניתוח מקובל לבצע צילום ממוגרפיה נוסף לוודא כי ההסתידויות אכן יצאו כולן. לפי הספרות עד בכ 15% מהמקרים יתכן ניתוח נוסף להרחבת שוליים. בבריאות, דינה

26/03/2018 | 22:36 | מאת: טליה

אני מבקשת לדעת מהי האדרה פרינכימטית? האם בMRI אפשר לאבחן האדרה פתולוגית 6 BIRADS בודאות לעומת BIRADS 3 למשל.? האם כשמאבחנים האדרה פתולוגית BIRADS 6 הכוונה לDCIS.? האם DCIS נחשב לתאים טרום סרטניים או שזה נחשב סרטן השונה מסרטן INFILTRATING DUCT CARCINOMA אני שואלת כדי להבין לעומק את הפענוח של בדיקת MRI שעברתי לפני שאזמין חוות דעת נוספת בתודה גדולה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

הי טליה, בMRI ממצאים נראים כהאדרה. האדרה רקמתית (פרנכימטית) לפי המראה שלה יכולה להיות תקינה או פתולוגית והרדיולוג יודע לאבחן בינהן וקובע לממצאים דרגת חשד על פי מדד BIRADS BIRADS3 הינו ממצא שפיר בסבירות גבוהה (מצריך מעקב בד״כ) בעוד BIRADS6 הינו ממצא שכבר הוכח בביופסיה להיות סרטני! DCIS הינו גידול בו תאי סרטן מוגבלים לצינורות החלב בעוד IDC הינו גידול שתאיו כבר פרצו את הצינורית לתוך רקמת השד. בבריאות, דינה

שלום רב, אני החלמתי מסרטן שד טריפל נגטיב לפני כשנה.. נשאית BRCA 1. סיימתי כימו, ניתוח מקומי והקרנות.. לפני כשבועיים וחצי התחילו לי דקירות חזקות בשד ובפטמה עם כאב מתמשך בצוואר וכל זה בשד הבריא, שלא היה מנותח... מה הסיבה לכך? עשיתי לפני כ3 שבועות MRI והכל היה תקין... האם זה הגיוני? האם יש דרך נוספת לבדוק מה מקור הכאבים? הייתי בטוחה שMRI זו בדיקה הכי מדוייקת תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב, קשה להעריך את המקור והסיבה לכאב שאת מתארת מבלי לבדוק אותך ויתכנו לו סיבות שונות כולל כאב המוקרן ממקום אחר שאינן השד. MRI שד היא אכן בדיקה מאד רגישה והסיכוי שקיימת פתולוגיה משמעותית בנוכחות MRI תקין היא קטנה מאד. בשלב הזה ובמיוחד בשל היותך נשאית את חייבת לגשת לכירורג המטפל לשם בדיקה בבריאות, דינה

25/03/2018 | 10:59 | מאת: מכל

שלום, עשו לי שלוש ביופסיות באותו הזמן, להלן התוצאות. אשמח לתשובה. תודה left breast-11-12 oclock-flbroadenoma left breast - 1 oclock- myxold flbroadenoma left axilla- focal expanslon of mantle cells' most probably reactlve pending immunostalns for confirmatlon הראשון פיברואדנומה, הבנתי, מכירה כבר היה לי והוציאו בניתוח בשד ימין. מה ההבדל בין הראשון לשני? ומה התשובה של בית השחי? מה הכוונה " most probably ? אני מבינה שזה "קרוב לוודאי" אך האם אין תשובה חד משמעית? תודה רבה על התיחסותך

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב, פיברואדנומה מיקסואידית (כפי שנקבע ע״י הפתולוג לפי המראה המיקרוסקופי שלה) הינה פשוט סוג של פיברואדנומה כמו זו המוכרת לך. לגבי התשובה מבית השחי, התשובה אינה סופית כי ישנן צביעות שמחכים להם שצריכות לאשר כי מדובר בבלוטות תגובתיות. ממליצה לך לחזור לכירורג שלך לדון באם יש צורך בהמשך מעקב ו/או טיפול בבריאות, דינה

29/03/2018 | 11:59 | מאת: מיכל

תודה על תשובתך. שאלה נוספת בבקשה, עשיתי את הביופסיות בתאריך 19/03/18 – לפני עשרה ימים ועדיין בית השחי מאוד כואב לי, ממש כואב לי להרים את היד וגם ללבוש חולצה, האם זה אמור להיות ככה? האם אני צריכה לבדוק את זה?

29/03/2018 | 11:58 | מאת: מיכל

תודה על תשובתך, עוד שאלה בבקשה, עשיתי את הביופסיות בתאריך 19/03/18 – לפני עשרה ימים ועדיין בית השחי מאוד כואב לי, ממש כואב לי להרים את היד וגם ללבוש חולצה, האם זה אמור להיות ככה? האם אני צריכה לבדוק את זה?

שלום וברכה, לפני שבועיים וחצי עברתי ניתוח למפקטומי להוצאת גידול בשד ובלוטת הזקיף ושלוש קישוריות בבית השחי. יש לי 2 שאלות בבקשה: 1. כשבוע לאחר הניתוח הרגשתי שמשהו מושך לי בבית השחי מעל החתך של הניתוח והרגשתי שם מין מיתר מתוח. המיתר הזה גורם לי שכל תזוזה של היד במספר כיוונים מכאיבה לי, מושכת לי את העור לאורך היד וגם לכיוון הצלעות למטה ובכלל תנועת היד מוגבלת מאד בגלל זה. הייתי בביקורת אצל הקופא כשבועיים אחרי הניתוח והוא אמר לי שזו דלקת כתוצאה מהניתוח ושזה נקרא "קורד", הוא רשם לי כדורים אנטי דלקתיים (אטופן 400) לקחת פעמיים ביום והיה נראה שלא מתרגש מהענין. (אמר שהחתכים נראים בסדר גמור) אני לוקחת את הכדורים כבר חמישה ימים ועדיין לא רואה שיפור. האם אכן התופעה הזו טבעית אחרי הניתוח הזה? האם מדאיג שהכדור לא משפיע? אני מוטרדת מאד מכיון שזה מציק מאד וחוץ מזה אני אמורה "להזדרז" להחלים ולהתחיל כימו. 2. מעבר לזה נשאר לי כאב בכל האיזור שבין השד לבית השחי - לא באיזור החתכים עצמם דווקא (הגידול היה בשד ימין בצד הפנימי באיזור השעה 3) אלא בשטח שמימין לאיזור החתך ועד לבית השחי. האם נעשתה בכלל פרוצדורה באיזור הזה מבפנים בין בלוטת הזקיף לגידול? כל האיזור הזה עדין רגיש מאד וכואב למגע. פשוט הבנתי שאחרי כשבועיים בדר"כ נשים כבר מחלימות ואני רוצה לדעת האם זה נורמלי שעדיין כואב לי. תודה מראש וסליחה על האריכות, שבת שלום, מירי

לקריאה נוספת והעמקה

היי מירי, כל מטופלת מחלימה בקצב שלה ואין חוקים ברורים. התופעות שאת מתארת יכולות לקרות לאחר ניתוחי שד ורק הרופא המנתח יוכל לתת לך תשובות במקרה האישי שלך כי הוא היה שם ויודע מה נעשה. הופעת ״קורד״ אכן קורית לעיתים ובהנחה שהכירורג בדק ואינו חושב שיש בעיה אחרת יכול לקחת לו זמן לעבור אבל כדאי שתעשי פיסיוטרפיה כדי שלא תתפתח אצלך כתף קפואה. גם הכאב יכול להיות ״נורמלי״ אחרי ניתוח בשל הצטברות נוזל בשד. בכל מקרה מבלי לבדוק אותך קשה לקבוע ולהמליץ. כדאי שתחזרי לרופא המנתח לבדיקה נוספת. בבריאות, דינה

28/03/2018 | 10:50 | מאת: מירי

תודה על התשובה, נאמר לי ע"י אנשים שמכיוון שהוציאו לי 8 קשרי לימפה, צריך\מומלץ לעשות פיזיו' של לימפה (מעבר לפיזיו' רגיל שהלכתי אתמול בהמלצתך בגלל הקורד- תודה!) האם זה נכון? הכרחי? הפיזיוטרפיסטית אתמול אמרה לי שהיא לא מבינה למה הרופא רשם לי כדורים אנטי דלקתיים לקורד, זה אמור לעבור רק עם פיזיו'. האם זה נכון? האם זו אכן דלקת? שוב תודה וחג שמח! מירי

23/03/2018 | 11:31 | מאת: אירן

כמה זמן לפני הניתוח מזריקים את החומר על מנת לצבוע את בלוטת הזקיף ? מהו החומר הזה ? ולאן מזריקים אותו ?

היי אירן, ישנן שתי שיטות לאיתור קשרית הזקיף הזרקת חומר איזוטופי והזרקת פטנט בלו. ישנם כירורגים המשתמשים בשתי השיטות במקביל ואחרים הבוחרים באחת מהשתיים. הזרקת איזוטופים נעשית שעות לפני הניתוח (לפעמים יום טרם הניתוח) החומר מוזרק בד״כ מתחת לעטרה (אך ניתן להזריק לאזור הגידול). הזרקת פטנט בלו, שהוא מעין דיו כחול, נעשית בחדר ניתוח לאחר ההרדמה וגם הוא בד״כ מוזרק באזור מתחת לעטרה. בבריאות, דינה

23/03/2018 | 22:41 | מאת: אירן

אחרי כמה זמן החומר נעלם בכל אחת מהשיטות ? יש חומר שעדיף על משנהו ? מבחינת יעילות ו/או סיבוכים ?

21/03/2018 | 21:40 | מאת: חנה

ציטוט מהבדיקה: "... בחלק חיצוני עליון שעה 10 בגבול עם האקסילה הודגמה קשרית ממרית מוגדרת בקוטר 1 ס"מ - 2 BIRADS". מה זה אומר?

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, בתוך רקמת השד ישנן קשריות לימפה קטנות. לפעמים ניתן לראות אותן בהדמיה, בעיקר בus. זה מה שמתואר אצלך. ממצא שפיר לחלוטין ולכן מוגדר כbirads2 שזו טרמינולוגיה רדיולוגית לממצא בהדמיה שאין בו שום סבירות לממאירות. בבריאות, דינה

ערב טוב, תודה רבה על המענה המהיר והמנוסח בבהירות למי שלא מצוי בטרמינולוגיה רפואית. בברכת שבת שלום וחג שמח, חנה

21/03/2018 | 08:08 | מאת: דנה

לפני שנה התגלה לי גוש לובורלי 18 מילימטר בירד 3 . אחרי שנה עשיתי שוב אולטרסאונד וכתוב שהגוש 1.8 סנטימטר גוש לובורלי בירד 3 . בלי שינוי מהותי כתוב . ושאלתי למה בלי שינוי מהותי ? מ18 מילימטר ל1.8 סנטימטר זה שינוי מהותי במשך שנה לא ? והאם זה אמור להוות סימן לדאגה שהוא גדל באופן מהיר ?

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, 18 ממ ו1.8 סמ הם אותו הדבר בדיוק. נשמע כי הממצא לא השתנה תחת מעקב ולהערכת הרדיולוג הוא שפיר בבריאות, דינה

שלום. אני בת 25 על ידי מימוש עצמי גיליתי גוש בשד ימין. הייתי אצל כירוגית שד ואכן הרגישה את הגוש והפנתה אותי לעשות אולטרהסונד. לאחר הבדיקה נראה שיש גוד כגודל 2.2 ס"מ. הרופאה אמרה שלדעתה 90אחוז זה גוש מהסוג ה-"טוב" אבל עדיין לא הצליחה להגדיר ולהגיד לי באיזה גוש מדובר. וביום חמישי הקרוב יש לי ביופסיה. יש לי היסטוריה במשפחה אמא שלי חלתה בסרטן בצוואר הרחם.. בגיל 34 גילו לה 3 גושים. אני ממש בלחץ מהבדיקה .. מה התופעות ? מה הסיכוי שזה כן סרטני? האם קרה מקרה שחשדו שהגוש בסדר... ובסוף לאחר הבדיקת ביופסה גילו שזה ממאיר? ומה עם כן זה גוש כמו שאמרה לי הרופאה "מהסוג הטוב" לא עושים עם זה כלום..? פשוט לומדים לחיות עם ? תודה רבה לעונים

לקריאה נוספת והעמקה

הי מורן, החרדה שלך מובנית אבל עדיף שתחכי לתשובת הביופסיה כי רק היא תקבע מהו הגוש שאת ממששת. כפי שאמרה לך הרופאה הסבירות היא עצומה שהגוש שפיר ואינו מסכן אותך כלל. בגילך ברוב המקרים מדובר בפיברואדנומה ובקוטר כזה אפשר פשוט לעקוב אחריה. אם הבנתי נכון לאמך לא היה סרטן שד או שחלה ואם כך את לא בסיכון מוגבר בהכרח. בכל מקרה הכירורגית תקח את כל השיקולים בחשבון כאשר תחליט על המשך בירור וטיפול באם צריך. הביופסיה הינה פעולה שנעשית בהנחית US. לאחר הרדמה מקומית לאזור הרדיולוג יחדיר מחט לגוש וישאב החוצה רקמה אותה ישלח לפתולוגיה. זו פרוצדורה קצרה ומעט בלתי נעימה וניתן מיד לאחריה בד״כ לחזור לפעילות רגילה. הוראות והסברים ינתנו לך לפני הפעולה. שיעבור בקלות, דינה

20/03/2018 | 10:57 | מאת: דנה

שלום, אני בת 27 ,אובחנתי עם שחלות פוליציסטיות עקב בעיית כניסה להריון. אימי חלתה בסרטן השד עם גידול חיובי לקולטני אסטרוגן בגיל 30 רמה 2, לכן אני נחשבת לאשה בסיכון לחלות בסרטן השד. כרגע אני מקבלת תרופות שיעזרו לי להכנס להריון , בטיפול אצל רופא לפוריות. מדובר בתרופה פרימלוט נור לעידוד המחזור, וכן בתרופה לטרוזול לעידוד הביוץ. בזמנים שלפני הטיפול בפוריות אני לקחתי כדורים למניעת הריון , שמיצבים לי את הפעילות ההורמונלית, אחרת אין לי מחזור בכלל ואני מרגישה לא טוב. רציתי לוודא שאין בעיה מכיוון סרטן השד בתרופות האילו עבורי. הרבה תודה דנה

לקריאה נוספת והעמקה

דנה יקרה, קודם כל לאור הסיפור המשפחתי חשוב שתדעי האם אמא היתה נשאית של מוטציה בגנים BRCA 1 או 2. באם היא לא נבדקה חשוב שאת תגשי ליעוץ גנטי בשביל לברר באם את נשאית או אינך. גם באם אתן לא נשאיות לאור גילה הצעיר של אמך בעת אבחון המחלה את כפי שאת יודעת נמצאת בסיכון מוגבר וחשוב כי טרם טיפולי פריון תבדקי ע״י כירורג שד ושהוא יחליט לאיזו בדיקה נוספת את זקוקה (יתכן שmri שד). טיפולים הורמונליים יתכן ומעלים מעט את הסיכון - תוועצי בגינקולוג שלך לגבי התרופות שאת מקבלת ובכל מקרה תמשיכי מעקב שד צמוד בבריאות, דינה

שלום הרופאה שבדקה אותי אמרה שיש גוש בשד עשיתי אולטרסאונד וממוגרפיה וראו את הגוש ושלחו ביופסיה . עכשיו אמרו שזה adh+ fa+radial sclerosing רציתי חדעת מה זה אומר הרופאה אמרה סרטני שגילו אותו בהתחלה וכשהתקשרתי לתל השומר לקבוע mri אמרו לי שזה לא סרטני אשמח להסברים כי אני פוחדת ולא יודעת למי לפנות

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, התשובה שאת מתארת מתאימה לשינויים פיברוציסטיים שהם ממצאים שפירים ואינם סרטניים! בין השינויים האלו שרשומים אצלך:ADH מראה שינויים תאיים שיכולים להוות גורם סיכון להתפתחות סרטן בהמשך ולאור כך ומכיוון שלעיתים קשה לפתולוג להבדיל בין ADH לבין נגע טרום סרטני וגם בגלל שיש לך גוש מומלצת כריתה של הממצא בבריאות, דינה

17/03/2018 | 23:35 | מאת: מ

שלום אמא שלי חולת סרטן שד גרורתי לעצמות ומטופלת בלוטרזול וויטמין סי תוך ורידי עשתה פט סיטי לפני חודשיים והיתה תגובה מעורבת לטיפול הגושים בשד ובבית השחי ירדו אבל בעצמות הגרורות יותר בולטות אבל משבוע היא מגרדת בכל איזורי הגוף גרידה בלתי פוסקת מה יכול להיות ואיך להקל על הגירודים??ומה הסיבה לכך

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, לא אוכל לתת לך תשובה מוסמכת בהעדר נתונים נוספים ובדיקה. אמליץ שתתיעצו מיד עם האונקולוג של אמא בשאלה של אלרגיה לטיפול או האם הגרד קשור למחלה עצמה (או למשהו שאינו קשור) הם יחליטו באם יש צורך בהמשך בירור וייעצו על טיפול מתאים בבריאות, דינה

17/03/2018 | 23:07 | מאת: שגית

סיימתי כמותרפיה, US וממוגרפיה תקינים, המחלה נעלמה. נשארו הסתיידויות עדינות. מקבלת במסגרת מחקר קיטרודה / פלצבו. ממתינה כעת לניתוח. בימים האחרונים מרגישה כאב בשד שהיה נגוע. מה שלא קרה לי זמן רב. מדוע ? היתכן שזה נובע מהקיטרודה שעושה "עבודה" או שיש סיבה אחרת. מהי ?

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, מבלי להכיר ולבדוק אותך לא אוכל לתת תשובה מספקת. כדאי שתתיעצי עם הכירורג והאונקולוג שלך. בבריאת, דינה

16/03/2018 | 12:19 | מאת: חיה

כמה זמן משוער צריך לניתוח מסוג למפקטומי + בלוטת זקיף ...? בהנחה שזה יהיה רק הזקיף... ומה יקרה אם צריך עוד ?

היי חיה, ניתוח כזה אורך בד״כ מ45 דקות ועד שעה וחצי תלוי בגורמים שונים. באם מסיבה כלשהי מוחלט להמשיך לדיסקציה רחבה יותר של בלוטות הלימפה הניתוח יכול להמשך כחצי שעה נוספת לערך בבריאות, דינה

שלום רב אני בת 50. אבחנו אצלי לפני כשבועיים גוש סרטני בשד. הגוש קטן מ-2 ס"מ, רגיש להורמונים ושלילי להר 2. עם זאת, מדד ki67 אצלי ממש גבוה 60%. מאז שאובחנתי קראתי הרבה בנושא והבנתי שסרטן שד הורמונלי נחשב סרטן איטי, בוודאי לעומת גידולים חיוביים להר 2 או גידולים שהם טריפל נגטיב. איך זה ייתכן שהמדד של שגשוג התאים גבוה כל כך אצלי? זה פשוט לא מסתדר עם שאר הנתונים של הגידול... תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

יש מצב שהגידול שלך הוא מסוג luminal b ככזה, הוא יכול עדיין להיות חיובי (בציון אמנם נמוך יחסית) לאסטרוגן, שלילי ל- her2/neu ובו זמנית עם אינדקס פרוליפרציה גבוה.

בוקר טוב צדק מי שענה לך (ki67). גידולי שד ״הורמונליים״ נחלקים לשני סוגים: לומינל A ולומינל B. בעוד שבסוג הראשון מדד הפרוליפרציה הוא נמוך, בלומינל B מדד הפרוליפרציה הוא גבוה. בבריאות, דינה

12/03/2018 | 22:19 | מאת: לי

שלום בת 41 עבר משפחתי נרחב ביצעתי ממוגרפיה בשבוע שעבר לא קיבלתי תוצאות וביקשו ממני לעשות שוב ממוגרפיה בזווית שונה רק בשד ימין שאלתי היא למה עושים מזווית שונה ? ומה זה אומר?

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, לפעמים כשיש ממצא מטיב לא ברור בשד חוזרים על הצילום מזוית נוספת כדי לברר באם אכן קיים שם ממצא או שכמו במקרים רבים רק ארטיפקט חסר חשיבות בבריאות, דינה

12/03/2018 | 19:49 | מאת: קרנית

ה MRI הוא על מנת לבדוק בוודאות את האפשרות לביצוע כריתה משמרת שד ולא כריתה מלאה. לכאורה נראה כי הגבתי מצוין. בממוגרפיה ואולטרסאונד לא נראה גוש למעט הסתיידויות עדינות . שגם כמותן פחתה. כנראה שיהיה מדובר בכריתה של סגמנט. מה דעתך ?

לקריאה נוספת והעמקה

הי קרנית, ביצוע MRI באינדיקציה שאת מתארת הוא מקובל וזו הגישה בה אנו משתמשים. במקרה הפרטני שלך כדאי שתתייעצי עם הרופא המנתח ושהנ״ל יעבור על ההדמיה טרום הטיפול להעריך האם MRI נוסף הוא אכן נחוץ בשביל לקבל החלטה לגבי ניתוח משמר שד. בהצלחה, דינה

מהם הקריטריונים / ההתוויה להקרנה זו ? האם ניתן לבצע גם לאחר טיפול כימותרפי או רק כאשר הניתוח מבוצע מראש ?

לקריאה נוספת והעמקה

היי שני, קרינה תוך ניתוחית מקובל לתת לנשים מבוגרות (>57), גידול קטן מ2ס״מ, רצפטורים הורמונליים חיובים וHER2 שלילי כאשר בלוטות הלימפה נקיות מתאי גידול. לא מקובל לתת קרינה תוך ניתוחית לאחר טיפול כימותרפי מקדים. בבריאות, דינה

11/03/2018 | 23:37 | מאת: קרנית

אני נדרשת לבדיקה זו על מנת להעריך את התגובה לטיפול כימותרפי מקדים ניתוח אני מודעת לחשיבות הבדיקה אך מוטרדת מהחומר המוזרק ( גדוליניום ) זו בדיקה שעשיתי גם לפני תחילת הטיפול. האם ניתן ללא חומר ניגודי ? האם פער של 5 חודשים זה לא מעט מידי ? האם אכן החומר הניגודי מצטבר במוח ?

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב קרנית, אכן ישנן עבודות לאחרונה המראות הצטברות של גדוליניום במח. משמעות ממצא זה עדיין לא ברור ויתכן שיזדקקו לשנים רבות בכדי לדעת באם יש לכך איזושהי משמעות קלינית. למיטב ידיעתי בדיקה ללא גדוליניום לא תהיה יעילה מספיק להעריך תגובה. ישנם כיום נסיונות לפתח בדיקה מקוצרת. תתיעצי עם הכירורג והאונקולוג שלך לגבי הצורך האבסולוטי בבדיקה עבורך. בבריאות, דינה

12/03/2018 | 19:46 | מאת: קרנית

זה על מנת לבדוק בוודאות את האפשרות לביצוע כריתה משמרת שד ולא כריתה מלאה. לכאורה נראה כי הגבתי מצוין. בממוגרפיה ואולטרסאונד לא נראה גוש למעט הסתיידויות עדינות . שגם כמותן פחתה. מה דעתך ?

11/03/2018 | 00:18 | מאת: תות

האם pet sceen fdg וסיטי כלל גופי עם יוד הם אותו הבדיקה?

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב לא, מדובר בשתי בדיקות מעט שונות. בשתיהן מבוצע CT כל גופי, אבל בPET מוזרק חומר סוכרי שקשור לאיזוטופ (FDG) שמסמן תאים מתחלקים ולכן יעיל באיתור גרורות במקרים מסוימים בבריאות, דינה

10/03/2018 | 18:28 | מאת: יעלה

האם אכן אין הבדל משמעותי בסיכוי חזרה המחלה ותוחלת החיים בהבדל בין ניתוח למפקטומי למסטקטומי ?

לקריאה נוספת והעמקה

היי יעלה, למפקטומיה בשילוב עם קרינה משתווה למסטקטומיה מבחינת תוחלת החיים למרות ששיעור החזרה המקומית מעט יותר גבוה בגישה טיפולית זו. בבריאות, דינה

10/03/2018 | 08:27 | מאת: ישראלה

מהם המקרים בהם לא צריך לעשות הקרנות ?

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, באופן עקרוני קרינה היא טיפול שניתן לשד בתוספת לניתוח משמר שד (למפקטומיה) והיא נחוצה במירב המקרים. כאשר הניתוח הנבחר הוא כריתת שד מלאה ואין גרורות בבית השחי בד״כ אין צורך בקרינה. בנשים שקבלו קרינה תוך ניתוחית ועומדות בקריטריונים אפשר לוותר על קרינה חיצונית ולעיתים במטופלות מעל גיל 70-75 בסיטואציות מסוימות אפשר לשקול לוותר על קרינה. חשוב להבין שכל מקרה נדון לגופו ע״י צוות רב תחומי ובהתייחסות לפרמטרים ביולוגיים ואחרים של הגידול הספציפי ובהתאם לכך נקבע הצורך בקרינה. בבריאות, דינה

07/03/2018 | 18:04 | מאת: אושרת

סיימתי טיפולים כימותרפיים עם תגובה קלינית מצוינת בגלל הסתיידויות שהיו לא סימנו עם קליפ בראשית התהליך. כעת בממוגרפיה - אין גושים. יש מעט הסתיידויות עדינות בפיזור סגמנטלי. קיימת הקטנה של הסתיידויות. 1. איזו המלצה ניתוחית יכולה להיות במצב כזה והאם אכן הכרחי ניתוח ? 2. מה הסיכוי שהסתיידויות יקטנו או יעלמו ? 3. איך יוציאו מאיזור הגידול שוליים נקיים אם לא יכולים לדעת בדיוק היכן היה הגידול ? 4. מה משמעות סגמנטלי ? אודה לכל עצה או הכוונה.

לקריאה נוספת והעמקה

היי אושרת, קודם כל זה מצוין שהגבת כל כך טוב! קשה לי לענות לכל השאלות כי אני חייבת להכיר את ההדמיות של לפני ואחרי הטיפול. הכירורג שלך יוכל לתת תשובות יותר מוסמכות. אם הגידול היה בתוך אזור ההסתידויות הן יכולות להוות סמן ובהתאם לשטח שלהן ניתן לקבוע את נרחבות הניתוח. האזור שיכרת ישלח לפתולוגיה ואז ניתן יהיה לקבוע אם נותרה שארית מחלה ואם השוליים נקיים. הסתידויות בד״כ לא מגיבות לכימותרפיה. סגמנטרית משמעו הסתידויות באזור (סגמנט) בשד. בבריאות, דינה

07/03/2018 | 17:48 | מאת: רונית

מה ההבדל בין הוצאת בלוטת הזקיף לבין הוצאת קשרית לימפה ?

לקריאה נוספת והעמקה

היי רונית, בלוטת הזקיף היא קשרית הלימפה המנקזת ראשונה את השד. לאור כך כריתתה שווה לכריתת קשרית לימפה. ניתוח נוסף שאנו מבצעים בבית השחי הוא כריתת קשריות שהוא נרחב יותר מכריתת הזקיף בלבד בבריאות, דינה

רונית שלום, בלוטת זקיף או שוער- היא הבלוטה הראשונה שמנקזת את נוזל הלימפה. לרוב כדי לבדוק אם קיים פיזור בבלוטות נהוג לבדוק את הראשונה מתוך הנחה שאם היא שלילית כל הבאות אחריה יהיו שליליות, כלומר לא נגועות= תקינות. באם הבלוטה הראשונה נגועה- ייתכן וישנה מעורבות בבלוטות נוספות ולכן מקובל להמשיך להסרה של כל מצבור הבלוטות בבית השחי. בבריאות, פרופ. ליאור הלר

האם בלוטת הזקיף נבדקת תוך כדי הניתוח עצמו ? כדי לדעת אם להמשיך להוציא עוד בלוטות ?

מצב של DCIS,דרגה בינונית.בשד אחד.לפני כריתת השד,האם יש צורך בהוצאת בלוטת הזקיף בעת הניתוח,או האם זה מיותר במצב זה? אשמח לשמוע את דעתך.

לקריאה נוספת והעמקה

היי בל, באופן עקרוני DCIS מדרגת התמינות בינונית אינו מחייב כריתת בלוטת זקיף. יחד עם זאת, כאשר הניתוח הוא כריתת שד שלמה מקובל לכרות את הבלוטה רק מחשש שבפתולוגיה הסופית מהשד ימצא גידול אינבזיבי ולאחר כריתת שד לא ניתן יהיה לחזור ולאתר את בלוטת הזקיף ואז יתחייב ניתוח נרחב יותר של כריתת קשריות הלימפה. בבריאות, דינה

רציתי בבקשה לדעת, האם בכל מקרה מוציאים את בלוטת הזקיף ? האם אין מקרים בהם לא נראים שאריות מחלה בבלטות שלא מוציאים ? הוצאת בלוטות למיטב הבנתי עלולה לגרום לנזק בלתי הפיך... מה אם כן ההתוויה לאי הוצאת בלוטות לימפה ?

לקריאה נוספת והעמקה

הי שגית, דגימת בלוטת הזקיף הינה הכרחית ברוב המקרים בהם קיים סרטן פולשני בשד בכדי לוודא האם תאי סרטן יצאו מגבולות השד לבית השחי. אינפורמציה המתקבלת מכריתת בלוטת הזקיף יכולה להשפיע באופן ניכר על הטיפול הנדרש בתוספת לניתוח. סיבוכי ניתוח זה קטנים משמעותית מכריתת קשריות לימפה מלאה יותר (אם כי גם ניתוח זה אינו ״מסוכן״ בד״כ או בעל שיעור סיבוכים בלתי הפיכים משמעותי). במטופלות מבוגרות (>75) ניתן לוותר על כריתת בלוטת הזקיף או במקרים של מחלה טרום סרטנית לפי קריטריונים מסוימים. ההחלטה על הניתוח מתקבלת באופן אינדיבידואלי בכל מטופלת. בבריאות, דינה