נגישות
נגישות

פורום סרטן השד

מידי שנה מתגלות כ-4400 נשים עם סרטן שד (לפי נתוני משרד הבריאות). לפי הנתונים החדשים, אחת מכל שבע וחצי נשים חולה בסרטן שד, ורבע מהחולות הן נשים צעירות מתחת לגיל 50. הוכח כי אבחון מוקדם מציל חיים! ולכן חשוב החל מגיל 30 לבצע, מידי שנה, בדיקת מישוש אצל כירורג שד, ומגיל 50 מומלץ לבצע בדיקת ממוגרפיה אחת לשנתיים. על כל אישה מגיל 20 להכיר את השד ואת השינויים החלים בו.
24269 הודעות
14795 תשובות מומחה

מנהלי פורום סרטן השד

13/05/2018 | 14:50 | מאת: אושרת

האם ניתן להבין האם יש גרורות והיכן

13/05/2018 | 14:47 | מאת: אושרת

ב PET ct שעשו לאבי כתוב. קליטה פתולוגית בתהליך שאתי ראשוני בריאה הימנית התחתונה על בסיס פלאורי. מעורבות הפלאורה בבית חזה ימין.עדות למעורבותנ הפלאורה במחלה השאתית. מעורבות שאתית במלאות רטרוקקרוראלית בגובה חוליה D12 בסמיכות לנקב הנוירונלי מימין. קלינית אסימפטומטי להוציא כאבים באזור הגוש.אפשר הסבר??

לקריאה נוספת והעמקה

הי אושרת, הפורום הזה נועד לשאלות בתחום סרטן השד. כדאי שתכתבי בפורום של סרטן הריאה. בבריאות, דינה

13/05/2018 | 11:28 | מאת: יפעת

תודה מקרב הלב, על תשובתך מטה. עברתי דגימת בלוטת הזקיף בלבד, לדברי המנתחת הוצאו 3 בלוטות והן לא היו נגועות. (בדוח הפתולוגי מצוין 4 בלוטות) האונקולוג של הקרינה אומר... ליתר בטחון. האם הסיכון, לדעתך אכן ראוי ? אודה ממש ממש לכל עצה או הכוונה.

לקריאה נוספת והעמקה

שאלתך הינה מסוג השאלות שקשה לתת עליהן תשובה אבסולוטית. מכיוון שלא ניתן לדעת מה היה סטטוס הבלוטות לפני הטיפול המטרה הינה להיות בצד הבטוח ולתת קרינה מניעתית. בשתי ההחלטות לקבל או לא לקבל ישנו סיכון ואין דרך טובה לשפוט מה בוודאות תהיה הבחירה הנכונה. בבריאות, דינה

4 01/04/2018 | מאת מאיה בת 38 ללא היסטוריה,ב 20.1 ביצעו סונר שדיים ללא שום ממצא תודה לאל,אך בשבוע האחרון מרגישה גולה בשד שמאל גולה קטנה וקשיחה האם יכול להיות שלפני כחודש וחצי הכל היה תקין ועכשיו יכול להיות משהו אחר?אני גם לפני מחזור אך לא חשתי את הגולה,בעצתך ניגשתי לכירורג וביצעתי שוב us ב 20.3 ללא ממצא חריג או חשוד ונלכתי לעוד כירורגית כולם באותה דעה בדיקה ידנית תקינה,הכולה עדיין נמצאת שם באותו מקום לא נעלמה שני הרופאים לא ייחסו לכך חשיבות ובכלל לא הרגישו אותה עד שאני שמתי להן את היד על הגולה ועדיין אמרו שלא חשוד אני לא רגועה מה עוד עליי לעשות???

לקריאה נוספת והעמקה

היי, לאחר שנבדקת ע״י מספר רופאים ולא נמצא ממצא חשוד כדאי להמתין עוד חודשיים שלושה ולחזור על בדיקת כירורג. באם הממצא לא נעלם כדאי להשלים גם בדיקת ממוגרפיה ולחזור על US ממוקד לאזור הגוש. על הכירורג לשקול את דרגת הסיכון בה את מצויה בהחלטה על המשך בירור ומעקב בבריאות, דינה

עברה חצי שנה מאז הסונר האחרון...עשיתי עוד אחד שבוע שעבר בירדס 1.... החבל עדיין מורגש במישוש.. כבר עברו 9 חודשים מאז שזה בשד... האם טרומבוזיס יכול להיות כרוני? זה יעבור מתישהו? האם צריך להוציא את הוריד הקשיח? למה אף אחד לא מציע ביופסיה? הייתי אצל שני כירורגים... והלחיץ אותי שאחד מהם אף פעם לא נתקל בתופעה... בת 33.. אשמח להכוונה.

לקריאה נוספת והעמקה

הי יערה, מונדור, טרומבופלביטיס, באזור השד היא אכן תופעה נדירה ושפירה. בד״כ מופיעה אחרי טראומה או ניתוח בשד אך לעיתים גם ספונטנית. תרופות מסוג NSAID יכולים להאיץ את ההעלמות של הקורד במיוחד אם הוא מציק. ברוב המקרים הוא נעלם מעצמו אחרי מספר חודשים. באם אין ממצא בתוך השד אין ממה לקחת ביופסיה ואין מקום לכריתה של הוריד. אם הממצא לא נעלם יש צורך לחזור על בדיקת כירורג ושהוא יחליט אם יש מקום לביצוע הדמיה נוספת כגון ממוגרפיה או mri של השד בבריאות, דינה

תודה לך על המענה המהיר... בעיקרון אצלי זה אחרי טראומה...כי זה יצא אצלי יומיים אחרי אחרי בדיקת שד שגרתית ידנית... זוכרת שהבדיקה כאבה... וגם 3 שבועות לפני זה מישהי הביאה לי מכה בשד כשהייתי בווסת כאב נורא...אני עברתי 3 סונרים כבר תוך שנה... חודש מאי 2017... אז לא היה את המונדור סתם בדיקה שגרתית... חודש 11 2017 אחרי שזה יצא... ושבוע שעבר... השאלה שלי האם אפשר לנשום??? זה מחייב שיהיה ממצא בשד? סליחה על האורך פשוט התייאשתי מחוסר מענה ברור של רופאים שביקרתי אצלהם...

את בהחלט יכולה לנשום רוב הסיכוי שיעלם עם הזמן ולא מחייב שיש ממצא בשד כמובן שחשוב להמשיך במעקב שד ולהיבדק באופן קבוע דינה

12/05/2018 | 08:41 | מאת: סיגל

שלום רב, קיבלתי תשובות לגבי ביופסיה שנילקחה מנגע לבן שיש לי בריצפת הפה. התשובה שקיבלתי היא: האפיתל המצפה מראה היפרפלסיה, מלווה בהיפרגרנולוזיס ובקרטיניזציה/פרקרטוזיס, בפיזור בלתי אחיד. נראים שינויים אטיפים קלים. חלק מהתכשיר מכיל גם תסנין לינכואיד נלווה. הממצאים מצביעים על EPITHELIAL HYPERPLASIA WITH MILD DYSPLASIA. הרופא המליץ על מעקב אחת ל 3 חודשים

12/05/2018 | 07:39 | מאת: יפעת

עד כמה יש סיכון לגרימת לימפאדמה בהקרנות לאזור בית השחי ? בעת הטיפול בקרינה לאחר ניתוח למפקטומי. האם שווה לקחת סיכון בהקרנה לאזור זה רק כי היה ספק לגבי בלוטת הלימפה ? ביופסיה מהבלוטה לא נלקחה לפני הטיפול. US ומישוש לא הראו בלוטות מוגדלות. PETCT - נרשם כי לא ניתן לשלול מעורבות בלוטות. אך אין זה אומר כי הן היו נגועות. עיון בדיסק מראה קליטה קטנה. מה דעתך ?

לקריאה נוספת והעמקה

הי יפעת, קרינה לבית השחי יכולה להביא ללימפאדמה אך בסיכון פחות משמעותית מאשר דיסקציה של קשריות לימפה. לא כתבת באם עברת כריתת זקיף והאם נכרתו שתי קשריות נוספות וכולן שליליות?? את חייבת לדון עם האונקולוג שלך מה הסיכון אצלך להשנות המחלה בבית השחי ובהתאם לכך לקבוע את הצורך בקרינה בבריאות, דינה

מה המשמעות של: קשרית מעט היפואקוגנית, בלתי מוגדרת בגודל 0.35 סמ , ללא הפרמיה בדופלר צבע זה ממאיר ???

לקריאה נוספת והעמקה

היי טל, חסרים מאפיינים בתיאור שלך וכמובן מבלי לראות את הus לא ניתן לקבוע מה מהות הממצא. בד״כ הרדיולוג מוסיף תיאור בדוח למדד הBIRADS שנותן אינדיקציה לכמה הממצא חשוד בבריאות, דינה

Birads 4a מה המשמעות ?

10/05/2018 | 21:59 | מאת: הודיה

רציתי בבקשה לדעת אם יכול להיות הבדל בין סימולציה במכון אחד למכון אחר לגבי הקרנות לשד. האם זה לא חד משמעי ? מה קורה אם עושים סימולציה ועושים קעקוע ורוצים לעבור למכון אחר ? האם הקעקוע מפריע ?

מתי יש צורך לנתח שוב לאחר ניתוח כריתה ושחזור דוצ האם כשמצטבר נוזל או נוצר זיהום זה מצדיק ניתוח חוזר והחלפת שתל?

לקריאה נוספת והעמקה

מיכל שלום, החלפת שתל לאחר ניתוח כריתה ושחזור תלויה בהמון גורמים (תזמון, סממנים קליניים ומעבדתיים, גורמי סיכון כמו קרינה) וחשוב להיוועץ עם המנתח בסוגיה. באופן כללי מאוד- באם יש הצטברות נוזלים חוזרת שלא נשלטת בניקוזים חוזרים - ניתן לבצע שטיפות בחדר ניתוח והחלפת שתל. כמו כן במקרה של זיהום שלא משתפר בחלוף טיפול אנטיביוטי ממושך (של כ6 שבועות)- יש לשקול החלפת שתל או הוצאתו לגמרי (והכנסה חוזרת כעבור חצי שנה כאשר ״מקררים״ את האזור). בברכת בריאות שלמה. פרופ. ליאור הלר

09/05/2018 | 10:03 | מאת: מליסה

שלום רב, בת 50 , לפני 19 שנה חליתי בסרטן השד דרגה 2, עברתי טיפולים וניתוח למפקטומי , נכון להיום במעקב אצל כירורג ובדיקות תקופתיות כמו ממוגרפיה ו-US . מחזור כמעט סדיר עקב עייפות , הרגשה של דופק פנימי , חוסר חשק לקום בבוקר ( לא דיכאון) הרופה המליץ על סימבלטה 10 מ"ג . התחלתי לפני כחודש ב- 5 מ"ג וכבר מספר ימים עברתי ל- 10 מ"ג . כבר מספר ימים אני מרגישה דקירות בשד הבריא , כמו כן יש לציין שהפרולקטין יצא גבוה (ביקשתי בדיקות הורמונליות והרופא נתן לי במקרה גם פרולקטין ז"א לא היתה סיבה מיוחדת לקבלת ההפניה לבדיקה ) שאלה שלי : האם הציפרלקס (ובאופן כללי התרופות מסוג SSRI ׂ) יכולות להעלות את הסיכון לסרטן השד ?האם עקב האובדה שמיד לאחר נטילת הציפרלקס אני חשה בכאב/ דקירות בשד מומלץ להפסיק את השימוש בתרופה ואולי לעבור לתרופה מסוג SNRI לדוגמה ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

היי, ישנן עבודות בספרות המראות עליה ברמת הפרולקטין בעקבות שימוש בSSRI אך ישנן גם עבודות השוללות זאת. הקשר לסרטן השד לא הוכח. כדאי שתבדקי ע״י הכירורג שלך ותתיעצי עמו גם לגבי הטיפול התרופתי בבריאות, דינה

שלום וברכה. לפני חודשיים עברתי ניתוח כריתה מלאה ושחזור דוצ לאחר כימותרפיה הניתוח עבר בהצלחה הייתי ממש באופריה גם הבלוטות נקיות 3 שבועות לאחר הניתוח השד השמאלי נהיה אדום חם וכואב מאוד. התברר שיש נוזלים עשו לי ניקוז רציתי לברר כיצד ואיך מגיעים נוזלים? והאם יכול להיות ששתל הסיליקון מפריש חומר נוזלי.? והאם יש דרך למנוע בעתיד הצטברות נוזלים? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

דורית שלום, הצטברות נוזלים לאחר כריתה ושחזור מכונה בעגה המקצועית- סרומה ונובעת מכריתת רקמת השד והחלל שנוצר. שתל הסיליקון עצמו לא מפריש ולא גורם לנוזל. כאמור- הטיפול בהצטברות הנוזל הנ״ל הוא ניקור תחת אולטרסאונד (כדי לא לפגוע בשתל). באם לאחר מספר ניקורים אין שיפור - ניתן לשקול השמת נקז. (אין ממש דרך ספציפית למניעה) כמו כן ישנה אופציה לניתוח חוזר - לשטיפת הכיס בו מונח השתל והכנסת השתל הקיים/שתל חדש. בכל מקרה רצוי להימנע מפעילות גופנית מוגברת ולגשת להיוועץ עם המנתח באשר לטיפול המתאים במצבך, בברכת בריאות שלמה. פרופ. ליאור הלר

07/05/2018 | 19:55 | מאת: יהודית

האם ניתן להקרין שני גידולים מחוברים של 17 מ"מ כל אחד תוך כדי הניתוח?

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, קשה לתת תשובה חד משמעית מבלי לראות את הממוגרפיה והMRI שמאפשרים לאמוד את השטח הכולל של הגידול. על פניו לפי התיאור שלך ככל הנראה שלא ניתן, כי הטכניקה הזו מוגבלת לגידולים הקטנים מ2סמ. בנוסף ישנם פרמטרים אחרים, מעבר לגודל, שחשובים בקבלת ההחלטה. אנא התייעצי עם הכירורג/אונקולוג המטפל בבריאות, דינה

03/05/2018 | 22:35 | מאת: רוית

מה ההבדל בין שיטת ABC ל RPM בנוגע להקרנות לשד שמאל ועל מנת להגן על הלב. מה כדאית / מדוייקת / בטוחה יותר ?

לקריאה נוספת והעמקה

צהרים טובים, לצערי אין בפורום הזה אונקולוג או רדיוטרפיסט וע״כ שאלות ספציפיות כגון זו כדאי שתשאלי את האונקולוג המטפל בבריאות, דינה

03/05/2018 | 18:44 | מאת: בתיה אשכנזי

שלום רב בתשובת ממוגרפיה נרשם הכל תקין למעט רקמת פברוגל........ בנסיגה אני בלחץ כמה כמה שעות טובות מה זה אומר .... תודה בתיה

לקריאה נוספת והעמקה

צהרים טובים, השד מורכב מרקמה פיברוגלנדולרית ומשומן. ככל שמתבגרים במיוחד לאחר גיל המעבר וכאשר לא נוטלים הורמונים חלופיים ובהתאם להטיה גנטית הרקמה הפיברוגלנדולרית קטנה בעוד הרקמה השומנית בשד מתגברת. זה תהליך פיזיולוגי ואינו צריך לעורר בך דאגה באם הממוגרפיה עצמה תקינה בבריאות, דינה

02/05/2018 | 14:15 | מאת: האגודה למלחמה בסרטן

האגודה למלחמה בסרטן מזמינה ליום עיון בנושא סרטן שד גרורתי שיתקיים ביום שלישי 19/6/18 המרכז הכנסים ישראל יפה בפארק, שד' רוקח 80, תל אביב. בהנחיית פרופ' משה ענבר, יועץ על למערך האונקולוגי, מרכזים רפואיים אסותא. בתוכנית: 09:30 -10:00 10:00 – 12:00 התכנסות ודברי ברכה מירי זיו, מנכ"ל האגודה למלחמה בסרטן. הרצאות: • היבטים רפואיים בסרטן שד גרורתי ד"ר נעה אפרת בן ברוך, מנהלת המכון האונקולוגי, המרכז הרפואי קפלן, וראש קבוצת סרטן השד במסגרת האיגוד האונקולוגי הישראלי. • שיפור איכות החיים - התמודדות עם תופעות הלוואי בעקבות הטיפולים והמחלה ד"ר גיאורגיטה פריד, מנהלת יחידת השד, המערך האונקולוגי, רמב"ם - הקריה הרפואית לבריאות האדם. • גנטיקה ותורשה ומה שביניהן ד"ר רינת ברנשטיין-מולכו, מומחית לאונקולוגיה וגנטיקה, יחידת השד, המערך האונקולוגי, המרכז הרפואי ע"ש ח. שיבא, תל השומר. • טיפול תזונתי תומך לימור בן חיים, תזונאית, האגודה למלחמה בסרטן. • האם לעולם חוסן? חוסן נפשי בהתמודדות עם מחלה גרורתית דנה רכבי-הלר, עובדת סוציאלית מחוזית, האגודה למלחמה בסרטן. 12.00 – 12:30 הפסקה 12.30 – 13.30 פאנל שאלות ותשובות בהשתתפות המרצים מיום העיון. יום העיון מיועד לחולות, למחלימות ולבני משפחותיהן, וההשתתפות בו אינה כרוכה בתשלום! בשל מספר המקומות המוגבל, יש להירשם מראש באתר האגודה למלחמה בסרטן: www.cancer.org.il/mbc/2018 או במחלקת השיקום באגודה למלחמה בסרטן: מיכל - טל' 03-5721678 / לימור – טל' 03-5721615 / מלי – טל' 03-5721670 / סילויה – טל' 03-5721618. יום העיון באדיבות חברת "רוש" מובילת פרויקט "רוש מושיטה יד"

02/05/2018 | 12:55 | מאת: אחת

כמה זמן אחרי ניתוח למפקטומי צריך להתחיל את ההקרנות ? מה התאריך המינימלי ומהו המקסימלי המומלץ ? בהנחה שהפצע החיצוני נראה סביר.

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב מומלץ להתחיל קרינה כ6 שבועות ועד 6 חודשים לאחר ניתוח בבריאות, דינה

יעצו לי 20 הקרנות מינון כולל GY 42 עם BOOST ב 4 טיפולים.

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, לא הבנתי את שאלתך בבריאות, דינה

01/05/2018 | 14:11 | מאת: תקווה

לאחר כימותרפיה ולאחר ניתוח למיטב ידיעתי והבנתי יש קושי בהקרנות לצד שמאל עקב סיכון ללב. היכן בארץ קיימת טכמולוגיה המתאימה להקרנות אלו ?

לקריאה נוספת והעמקה

היי תקווה, הסכנה ללב לאחר קרינה לצד שמאל אמנם גדולה מעט יותר מאשר קרינה לימין אך הטכנולוגיות החדישות הקיימות ובהן משתמשים במכוני הקרינה בארץ מצמצמות מאד את החשיפה של הלב ועכ הסיכון הוא קטן מאשר בעבר שיעבור בקלות, דינה

מהי בדיקת ביופסיה. כמה חשוב אכן לבצע אותה בהקדם. האם הרעיון שזה מרוכז מדאיג יותר ממפוזר. האם יש קשר לסוגי סרטן אחרים שהיו במשפחה. כגון סרטן ריאה, ראש, ובלוטת הלימפה אנשים מדרגה ראשונה. מאוד חוששת אשמח לתשובה בהקדם

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב, הסתידויות עדינות בשד יכולות להיות משניות לתהליכים שונים בשד ברובם שפירים ולא מדאיגים אך לעיתים מהוות סימן למחלה טרום סרטנית ואף לסרטן השד. ביופסיה הינה הוצאת רקמה מהשד מאזור ההסתידויות הנעשית ע״י מחט שאיבה בהנחית ממוגרפיה כדי לוודא שהרקמה אכן הוצאה מהאיזור הנכון. הרקמה שהוצאה נשלחת לפתולוגיה לשם אבחון מיקרוסקופי. רק כאשר תתקבל התשובה ניתן יהיה לדעת מה מהות הממצא. ישנה אסוציאציה בין מקרי סרטן מרובים במשפחה והם עלולים להעיד על נטיה גנטית. אך כאמור ישנו סיכוי רב כי מדובר בממצא שפיר ורק לאחר תשובת הביופסיה ניתן יהיה לקבוע באם יש מקום לבירור נוסף. בבריאות, דינה

30/04/2018 | 18:19 | מאת: שי

שלום פניתי לבדיקה MRI לאחר שיש לי נפיחות כחודש בבית השחי ללא כאב אני בחור בן 26 ללא מחלות רקע -ביצעתי US בית שחי תקין ללא מצאים -להלן תצאות MRI בדיקת בלוטות כולל דיכוי שומן במישורים שונים כולל הזרקת גדוליניום ממצאים: מודגמת בלוטת בית שחי בקוטר 1.3 ס"מ עם מרכז שומני העוברת האדרה מינימלית אחרי הזרקת גדולניום ,כנראה בלוטה ריאקטיבית דרוש המשך מעקב סונוגרפי. מודגמים אותות תקינים מלשד העצמות ומרקם השרירים. מה זה אומר כי הנפיחות עדין קיימת אבל בלי כאב האם אני צריך ללכת לרופא שוב האם להילחץ?זה סרטן?

לקריאה נוספת והעמקה

הי שי, תשובת הmri, כפי ששלחת, מדגימה קשרית לימפה שאינה נראית חשודה לסרטן אלא לקשרית תגובתית (ממצא שפיר) בבית השחי. לאור העובדה שתלונותיך נמשכות, כדאי מאד שתחזור לרופא המטפל לשם בדיקה חוזרת והמשך בירור בבריאות, דינה

26/04/2018 | 18:48 | מאת: שירלי

שלום שמי שירלי ואני בעיצומו של טיפול פוריות מחר צריכה לעשות בדיקת בטא אני מטופלת כעת בקרינון אסרופן ודופסטון. קיבלתי היום תוצאות של אולטרסאונד ואני ממש מודאגת התוצאות : שמאל תבנית סונוגרפית תקינה גושים סולידים : גוש 1: בשעה 11 כ-1 סמ מהפיטמה הודגם גוש הגודל 0.80סמ לא מוגדר היפואקוגני לובולרי בירדס 4בי ממצא חריג דרגת חשד בינונית בית שחי : בלוטת לימפה עם קורטקס מעובה בגודל עד 1.8 סמ בירדס3 ממצא כנראה שפיר רושם בירדס 4 בי ממצא חריג דרגת חשד בינונית ימין ( רק מציינת שלפני שנה עשיתי ביובסיה שיצא פריגנובה משהו כזה ) גושים סולידים גוש 1 בשעה 5 כ-2 סמ מהפיטמה הודגם גוש בגודל 1 סמ מוגדר היפואקוגני יציב ביקדס 2 ממצע שפיר ציסטות שעה 5 - 0.5+0.5 סמ לא צלולה ממצע 2 שפיר בית שחי בלוטת לימפה עם קורטקס מעובה בגודל של עד 1.4 סמ בירדס 3 ממצע כנראה שפיר אני ממש מודאגת ויש לי פגישה אצל הרופא רק ביום שני מה הסיכוי לחלות בסרטן השד עם הממצאים האלה מה השלבים הבאים ? אני ממש אשמח לתשובה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

היי שירלי, מירב הממצאים שתיארת בus אינם חשודים. הממצא משמאל שהוגדר כbirads4b מחייב המשך בירור על ידי ביופסיה. הסיכוי כי הוא ממאיר לא עצום אך מחייב התייחסות. ביום שני כשתגשי לכירורג הוא יסביר לך. בבריאות, דינה

25/04/2018 | 17:53 | מאת: מלי

שלום רב, אמי הייתה בבדיקת מומוגרפיה ולאחר מכן הופנתה לביופסיה וממטומיה, יש בידי תוצאות של הביופסיה. היא עשתה גם בדיקת MRI אך טרם יש תשובות, מבקשת בבקשה שתסתכלי על התשובות של הביופסיה ותנסי להסביר מה זה אומר בעקרון נאמר לנו שיש 3 גושים, 2 שפירים ואחד ממאיר, אך לא ברור באיזה דרגה, אשמח לעזרתכם יש לי 3 תמונות של ביופסיה, לא ניתן להעלות לפה יותר מתמונה 1 לאן אני יכולה לשלוח? אני ממש אשמח ליעוץ

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב לצערי אני לא יודעת איך להעלות לכאן תמונות. תנסי להעתיק את מה שכתוב ואשמח לעזור דינה

שלום פרופסור לב .שאלתי אליך טרום סרטני גבולי מה זה אומר?ובנוסף הוחלט על ניקוז ציסטות מלאות ,ואז מעקב מה זה אומר האם זה שפיר?ואחכ צריך רק מעקב?בתודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

באם תוכלו לשלוח את האבחנה כפי שנכתבה בתשובת הביופסיה או הרופא אשמח לעזור. לגבי ציסטות, אם הן הוגדרו כציסטות שפירות ומטרת הניקוז היא להקל על סימפטומים אז בד״כ מעקב מספק דינה

25/04/2018 | 11:50 | מאת: מיכל

פעם היתה

25/04/2018 | 17:06 | מאת: רווית

אכן הייתה, חבל שעזבה... היא הייתה מקצועית וסובלנית

24/04/2018 | 10:09 | מאת: חנה

שלום אני מטופלת בלטרזול עקב dcis קבלתי אפשרות לעשות הפסקה לשבועיים עקב תופעות הלואי. שאלתי: אחרי כמה זמן אני אמורה להרגיש בשינוי. תודה רבה חנה

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב הפסקת הסימפטומים היא שונה בין מטופלת למטופלת ברוב המקרים תוך שבועיים ניתן לראות שיפור באם התלונות אכן נגרמו מהטיפול בבריאות, דינה

מה זה טרום סרטני בשד האם זה מסוכן?ומה הטיפול בזה?אמרו לי שצריך לנקז ציסתות

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב, ממצא טרום סרטני בשד הוא בד״כ גידול שיש לו פוטנציאל להפוך לסרטן חודרני אם לא מטפלים בו. לגבי הציסטות לא הבנתי את השאלה או הקשר דינה

תודה רבה

22/04/2018 | 09:24 | מאת: לימי

אני לאחר כריתת שד והקרנות עם סרטן הורמונלי נוטלת לטרזול וזריקת לוקרין כל 28 יום האם נורמלי לקבל מחזור לאחר פעמיים של הזרקת לוקרין? המחזור לא אמור להפסק לאחר הזריקה הראשונה? יש לציין שביצעתי פרופיל הורמונלי לאחר הזריקה הראשונה ואכן ישנו דיכוי שחלתי.

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב לויקרין אכן גורם להפסקת הוסת אך לא בהכרח אחרי הטיפול הראשון. בממוצע הוסת פוסקת אחרי שניים-שלושה טיפולים. בבריאות, דינה

21/04/2018 | 12:28 | מאת: אחת

האם ייתכן שתינתן תשובה שונה לאותה דגימה שהוצאה בניתוח, בשני מקומות שונים ? כלומר האם הפענוח תלוי במפענח ? בנסיון ובכישורים שלו ? או שישנם כללים חדים וברורים ? מה שאני מנסה לשאול - האם תשובות הפתלוגיה הן אוביקטיביות או סוביקטיביות ?

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב, תשובות פתולוגיות מתבססות על אינפורמציה שהצטברה בעקבות שנים ואינספור בדיקות והתשובה נקבעת על פי מראה מיקרוסקופי וצביעות מיוחדות לנוגדנים שונים. באבחנות השכיחות ברוב המקרים ישנה הסכמה מלאה בין פתולוגים שונים. באבחנות נדירות יותר לעיתים צריך בדיקות נוספות וחוות דעת נוספת. בבריאות, דינה

תודה על תשובתך. האם לטעמך, רצוי ונכון לקבל חוות דעת נוספת. א. במקרה של עדות למחלה ב. במקרה שאין עדות למחלה והאם הדגימה נשמרת בצורה תקינה שניתנת לבדיקה חוזרת בגלל הצביעות ? תודה

22/04/2018 | 09:14 | מאת: פתולוגיה

אם דגימות מוצאות מגידולים ב-2 מקומות שונים, מדובר ב-2 דגימות ולא באותה דגימה. יתכן ודגימה אחת היא מהגידול המקורי (primary) והשנייה מגרורה (בלוטת לימפה). אי לכך, יש אכן מקרים בהם ההיסטופתולוגיה של גרורה שונה מזו של הגידול המקורי. מכל מקום, תמיד עומדת לרשותך האפשרות לעשות רוויזיה של הפתולוגיה אצל פתולוג נוסף. הדגימות נשמרות.

22/04/2018 | 13:42 | מאת: ניסוח

הניסוח של השאלה לוקה בחסר. האם את מתכוונת שהדגימה נבדקה ע"י 2 פתולוגים שונים, או שדגימות נלקחו ב-2 מקומות שונים קרי 2 נגעים שונים?

22/04/2018 | 20:16 | מאת: אחת

הכוונה לדגימה אחת מפענחים שונים.

21/04/2018 | 12:06 | מאת: שרונה

מה הסיבה בגינה יש עדיין כאב, תחושת דקירות, צריבה עדינה בשד הכרות, גם חודשים רבים אחרי הניתוח ? וכן בבית השחי מדובר בלמפקטומי, כריתת דגימה די גדולה ביחס לגודל השד ( האם יש לכך משמעות?) וכריתה רק של בלוטות הזקיף (4)

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב, לאחר הניתוח שאת מתארת ובמיוחד אם קבלת קרינה קיימת צלקת בתוך השד ולעיתים הצטברות של נוזל בתוך הצלקת וישנן נשים המדווחות על כאב גם שנים רבות אחרי. אני מניחה שאת במעקב שד מוסדר ועוברת בדיקות חוזרות כדי לוודא שאין ממצא חריג. תצייני את תלונותיך לרופא המטפל. בבריאות, דינה

19/04/2018 | 10:12 | מאת: ריקי

שלום רב, עשיתי ממגורפיה לפני חצי שנה. בתוצאה כתוב: אסימטריה מקומית בזנב שד שמאל בצילום אלכסוני בלבד רושם שבולטת יותר מ-17.4.11. עשו לי אולטרסאונד. התוצאה: הושם דגש על אזור השד ואין ביטוי סונוגרפי לממצא הממוגרפי BIRADSI. לא נמצאו גושים ציסטיים או מוצקים בסריקת השד. בסריקה של בית השחי ב.מ.פ עשו לי שוב ממוגרפיה. תוצאה: צילומים מכוונים עם קומפרסיה לאזור ממצא מסומן. הממצא לא נמחק. רוו שמדובר בקשרית חדשה. רושם: הערכת הממצא לא מוגדר יתכן שאתי. BIRADS -4A. רופא כירורג בדק אותי לפני 3 חודשים ואמר שהוא לא מוצא כלום. אתמול הייתי אצלו והוא אמר שהוא מרגיש גוש שומן 0.5 ס"מ והפנה אותי שוב לממוגרפיה. שאלתי היא: מדוע לעושת שוב ממוגרפיה אם בשתי הבדיקות ממוגרפיה מצאו גוש? אז מה ימצאו עכשיו? הרי ימצאו אותו דבר. הרופא אמר שצריך. אני מבקשת את עצתכם ועזרתכם והסבר יותר ברור אם אפשר.

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, כאשר קיים ממצא ממוגרפי בדרגת חשד נמוכה אפשר לבצע ביופסיה או לעקוב מעקב קצר. הסיבה לממוגרפיה חוזרת כעבור 6 חודשים היא לראות האם הממצא השתנה ו/או גדל - אם אכן כך יומלץ לך על ביופסיה אחרת סביר להניח שמעקב בלבד. בבריאות, דינה

תודה לרופא על התשובה. רציתי לדעת אם הביופסיה יכולה לגרום לגוש שפיר להשתנות או לגוש סרטני להתפתח יותר?

אין שום עדויות שעצם הביופסיה יכולה לשנות את הממצא או להחמיר דרגה של גידול סרטני מקווה שעזרתי דינה

האם מותר החלקה אורגנית ומילוי בוטוקס וכדומה אחרי 3 שנים של טיפולי כימותרפיה?

לקריאה נוספת והעמקה

הי מלי, אם עברו כבר 3 שנים מהטיפול להערכתי לא צריכה להיות בעיה אך אבקש שתתיעצי עם האונקולוג שלך לקבל אישור מוסמך לכך בבריאות, דינה

18/04/2018 | 18:50 | מאת: שיר

שלום רב, בביופסיה שנערכה לי הרופאה אמרה שהיא חושבת שזה חלב שהתייבש, בתשובתך הקודמת אמרת שהיא כנראה התכוונה לגלקטוצלה.מאז הביופסיה נוזל לי ממקום כניסת מחט הביופסיה נוזל בצבע כתמתם ולפעמים גם דם. בשלושת הימים הראשונים יצא הרבה מאוד ומאז יוצא מעט. הגוש נעלם אבל במקומו נוצר גוש חדש קשה מאוד ליד חור הביופסיה. אני מניחה שהגלקטוצלה התפוצצה בביופסיה.. האם זה סביר שהחתך של הביופסיה לא התאחה ועדיין נוזל לי דם מעורב עם חלב משם? או שאני צריכה ללכת להבדק? תודה רבה מראש!! אני מעריכה זאת מאוד.

לקריאה נוספת והעמקה

היי שיר, כן, סביר שהנוזל שהיה כלוא בתוך השד מוצא את דרכו החוצה דרך החור הקטן של הביופסיה. כדאי שתבדקי כדי שיוודאו שלא מתפתח זיהום באזור הזה במיוחד אם מופיע כאב, אודם, חום וכו בבריאות, דינה

17/04/2018 | 16:56 | מאת: שגית

3 שבועות לאחר הניתוח נמסר לי לא להרים משקל כבד. (מדוע ?) האם הדבר נכון רק לגבי הצד המנותח או באופן כללי? לכמה זמן צריך להישמר ?

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, ההכוונה שלא להרים משקל כבד בצד המנותח נועדה לאפשר ריפוי פצע מבלי לגרום למתח או משיכה על הצלקת בד״כ אחרי שבועות הצלקת סגורה והגיעה לחוזקה המירבי ובמיוחד באם לא בוצע ניתוח בבית השחי אלא רק בשד, ניתן לחזור לפעילות מלאה. חשוב להתייעץ עם הרופא המנתח כי רק הוא יודע את פרטי המקרה האישי שלך בבריאות, דינה

17/04/2018 | 13:31 | מאת: מור

היי אני פונה שוב כי עניתם לי בעבר ברור לי שזה רק פורום . שלום פרופסור קראתי על מספר מקרים באינטרנט שUS פיספס בלוטות. אני גבר בשנות ה20 ללא מחלות רגע עם בלוטה בבית השחי שמורגשת לכול מי שנוגע בה(רופאים אחיות טכנאים) ובמהלך היום הרגשה של לחץ בגלים לכיוון החזה והכתף ולפעמים פעימות. האולטרסאונד יצא תקין ואני מחכה לפענוח של MRI רכמות רכות בבית השחי. קראתי על מספר של נשים באינטרנט שביצעו בדיקות הדמייה ודברים התפספסו ורק לאחר לקיחת ביופסיה הכול הסתדר. שאלתי אלייך האם לאחר קבלת MRI פענוח במידה וארצה לבצע ביופסיה זה דרך רופא מומחה? ומה הסיכוי MRI בית שחי יפספס את הבליטה שמורגשת לי בבית השחי ? דוקטור בנימה אישית אני חייב לציין שאולי אם הייתי מקבל תשובה הייתי פחות לחוץ אבל אף אחד לא נותן לי תשובה אני בחור צעיר ומוטרד מזה..האם יש לך הצעה/רעיון מה לעשות אחרי תוצאות MRI אני רק רוצה לדעת מה הכיוון של זה למה זה נפוח ללא כאב אבל עם תחושות מוזרות אני מפחד רק מהחמור ביותר.... האם מחלה מהסוג הזה יכולה להתפספס אחרי 2 הדמיות? ממש לא בא לי להתעסק בזה אבל משהו מציק לי אשמח אם תוכלי לתת לי פה תשובה על סמך הידע הרב שלך וניסיונך תודה וחג שמח

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, לאחר הmri חשוב שתגש להבדק ע״י רופא שמבין בתחום ויוכל לבדוק אותך ולעקוב אחריך. MRI היא בדיקה מאד רגישה ואם יש ממצא בבית השחי הסבירות מאד גבוהה שהיא תדגים אותו. בבריאות, דינה

15/04/2018 | 12:26 | מאת: שלי

שלום פרופ' לב, אני בת 42, לפני 4 שנים חליתי בסרטן שד, שלב 1 טריפל נגטיב (בלוטות נקיות). גוש בגודל 7 מ"מ שהוצא בלמפקטומי ואז 4 טיפולי TC. מייד עם סיום הטיפולים עברתי כריתה דו"צ ושחזור (נשאית BRCA1) והוצאתי את השחלות. מאז במעקב צמוד - אחת ל-1/2 שנה ממוגרפיה ו-US וכל 1/2 שנה MRI. בסוף 8/17 MRI שהיה תקין לגמרי. לפני יומיים ממוגרפיה ו-US. ממוגרפיה תקינה אבל ב-US נראה גוש סולידי בקוטר 5 מ"מ. הביופסיה שעברתי אישרה שמדובר בגידול ממאיר TN (המתאים לנשאות שלי). עברתי ניתוח לפני שלושה שבועות. בפתולוגיה 0.8 מ"מ, ללא חדירה ווסקולרית, שוליים נקיים (0.6 ס"מ גבול קרוב). בדיקת פט סיטי לפני הניתוח תקינה וגם MRI שד שהדגים רק את הגוש הנ"ל. יש לי 2 שאלות: 1. מה הסיכוי שמחלה חוזרת בגדם שד שנכרת ושוחזר? האם יתכן שארית מהגידול הקודם (לפני 4 שנים) למרות שמדובר ב-TN שמטבעו גדל מהר? 2. יש התלבטות לגבי פרוטוקול הטיפול: רופא אחד מציע 4 טיפולי AC + הקרנות ואחד אחר מציע 4 AC ו-12 טיפולי קרבו+טקסול + הקרנות. האם האופציה השנייה אינה אגרסיבית מדי? תודה רבה ושבוע טוב

לקריאה נוספת והעמקה

הי שלי, בניתוח לכריתת שד, במיוחד עם שחזור שאז משמרים עור, לא ניתן לבצע כריתה של כריתת השד במלואה ועל פי הספרות כ10% מרקמת השד נותרת ועל כן, במיוחד בנשאיות, אך גם בנשים שאינן, הסיכון להשנות יורד משמעותית אך אינו מגיע לאפס וחזרה בגדם על כן אינה נדירה. לפי התיאור שלך, סוג הגידול והעובדה שהגידול הראשוני היה קטן ונכרת בשוליים נקיים סביר יותר כי מדובר בגידול חדש ולא בגידול שארי. לגבי הטיפול הכימוטרפי, בהיותי כירורגית ולא אונקולוגית, אמליץ שתחזרי לאונקולוג ותתיעצי שוב לגבי היתרונות והחסרונות של שני הפרוטוקולים וכך תוכלי לקבל החלטה שקולה בבריאות, דינה

14/04/2018 | 23:53 | מאת: שירן

בין ניתוח למפקטומי לבין כריתת סגמנט ? מה ההבדל מבחינת החלמה / הצורך בשחזור / הצורך בפלסטיקאי ? האם פלסטיקאי נכנס לתמונה בעת ניתוח הכריתה רק במקרה של כריתה מלאה ?

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, אין הבדל מהותי בין למפקטומיה לכריתת סגמנט, יתכן רק כריתת מעט יותר רקמה. מערבים פלסטיקאי בניתוח כאשר ההערכה היא שהניתוח יגרום לעיוות ניכר בשד ולאסימטריה בהשוואה לשד השני ואז ניתן לבצע אונקופלסטיקה והקטנת השד השני אם רלוונטי בבריאות, דינה

14/04/2018 | 18:22 | מאת: רבקה

חודש וחצי לאחר סיום כימותרפיה. אחרי ניתוח. לפני הקרנות .... האם כבר אפשרי טיפולי שיניים ? האם בזמן הקרנות זה אפשרי ?

14/04/2018 | 11:26 | מאת: א

שלום, אני עם סרטן שד לאחר טיפול כימו שלאחריו ניתוח כריתת שד+בלוטות. ללא גרורות. הציעו לי השתתפות במחקר PALLAS והבנתי שיש הגרלה בה אני ישויך או לזרוע המקבלת את התרופה PALBOCICLIB או לזרוע הביקורת. רציתי לשאול אם מישהו עבר את תהליך ההגרלה ואיך התבצעה ההגרלה. תודה רבה לעונים.

רציתי לברר, כמה זמן צפוי להיות כאבים לאחר למפקטומי / כריתת סגמנט ? הייתכן שחודשים או שנים ? וכמה זמן מומלץ להתחיל בהקרנות לאחר הליך כזה ?

לקריאה נוספת והעמקה

היי שירן, דרגת ומשך כאב הוא אינדיבידואלי ושונה בין מטופלת למטופלת. כאשר המהלך הפוסט ניתוחי תקין, ללא סיבוכים, ברוב המקרים כאב משמעותי חולף תוך ימים ספורים. לעיתים יתכן כאב חוזר בעת שינויי מזג אויר או מסיבות אחרות גם שנים לאחר ניתוח. קרינה מקובל להתחיל מספר שבועות לאחר ניתוח באם אין כוונה לתת כימוטרפיה. בבריאות, דינה

13/04/2018 | 00:10 | מאת: ריקי

שלום רב מזה 3 חודשים שאני מטופלת בטמוקסיפן ללא כל תופעות לואי מהרשומות בעלון לצרכן אך מזה חודשים שאני סובלת מקנדידה בווגינה שאלתי האם יש קשר בין נטילת התרופה לקנדידה?

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, התייעצתי עם אונקולוגית לגבי שאלתך. להערכתה יתכן קשר בין הטיפול להופעת קנדידה לאור יובש נרתיקי ושינוי בחיידקים הטבעיים (הפלורה) בנרתיק העלולים לקרות משנית לטיפול אנא התייעצתי עם הרופא המטפל שלך בבריאות, דינה

13/04/2018 | 20:17 | מאת: ריקי

תודה

12/04/2018 | 21:54 | מאת: יהודית

יש לי שני גידולים מחוברים של 2 ס"מ כל אחד. האם עדיף לנתח מיד, או להתחיל בכימותרפיה כדי להקטין את הגושים ורק אחרי כן לנתח.

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, ההחלטה לגבי הרצף הטיפולי בד״כ מתקבלת על ידי צוות רב תחומי והיא תלויה בפרמטרים הביולוגים של הגידול (רצפטורים וכו) שלא פרטת כאן וכמובן בגודל הגידול יחסית לגודל השד והאם כריתת הגידול בשלב הנוכחי תחייב כריתת שד או ניתוח שיעוות משמעותית את השד. בבריאות, דינה

12/04/2018 | 20:26 | מאת: שושנה

האם בדיקת mri יכולה לבדוק מדוע יש הפרשה דמית מהפטמה

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, תהליך הבירור של דמם מהפטמה כולל קודם כל בדיקה גופנית, ממוגרפיה וus המאפשרים במקרים רבים לאתר את מקור הדמם. כאשר לאחר בדיקות אלו עדיין לא ברורה הסיבה לדמם ניתן לבצע MRI - בדיקה זו רגישה יותר מהבדיקות הקודמות ועשויה לעזור באבחון. בבריאות, דינה

שלום רב רציתי לשאול על המדד האמור שמצביע, למיטב הבנתי, על קצב השגשוג של הגידול. המדד הזה מאוד נמוך אצלי. לפי הביופסיה שעשיתי לפני כשמונה שנים, מוגדר כפחות מחמישה אחוז. בבדיקות המעקב שעשיתי לאחרונה התברר שכבר יש לי גרורות בעצמות. האם למדד הזה יש משמעות במחלה גרורתית? כלומר, האם זה אומר שהמהלך של המחלה הגרורתית אצלי יהיה איטי? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

היי מיכל, הפנתי את שאלתך לאונקולוגית. על פי דבריה מדד הki בגידול הראשוני אינו מדד המייצג את מהלך המחלה הגרורתית. אנא התייעצתי גם עם הרופא המטפל שלך. בבריאות, דינה

תודה רבה!!!

עשיתי בדיקת MRI והתגלה גוש לוברולי 0.98 יש לי במשך 4 שנים מוגלה מתוך הפטמה מנה זה אומר

לקריאה נוספת והעמקה

היי סיון, יש סיבות מרובות להפרשה מפטמה (הפרשה עכורה צהבהבה יכולה להראות כמו מוגלה אבל אין מדובר בד״כ באמת בזיהום). הגוש שמצאו יכול אולי להסביר את ההפרשה וחובה לברר את מהותו. במקרים רבים מדובר בפפילומה - שהוא ממצא שפיר. בכל מקרה בכדי לברר מקובל לחזור על US מכוון כאשר יודעים עכשיו בדיוק איפה הממצא ואם אכן נראה ניתן לעשות ביופסיה תחת US. אחרת ניתן לבצע ביופסיה תחת MRI. בשלב ראשון חשוב מאד שתתיעצי בהקדם עם כירורג שד. בבריאות, דינה

09/04/2018 | 17:53 | מאת: שי

שלום אשמח אם תוכלו לענות למרות היותי גבר גם אם הפורום לא הכי מתאים לי. אני בן 26 ללא מחלות רקע במשך כמעט שבועיים מורגשת נפיחות ללא כאב בבית השחי עם תחושה של זרם /לחץ שבא גלים לכיון הכתף צוואר לחי ושריר החזה כלומר כול סביב בית השחי. פניתי למיון הוחלט על ספירת דם שיצאה תקינה. בדיקת HDL שיצאה תקינה. ואז אולטרסאונד בית שחי ימין +צוואר ימין.הרדיולוגית רשמה לי שאין לי עדות לשום ממצא ובלוטות הלימפה הן בצוואר והן בבית השחי תקינות וגם בלוטת המגן בצוואר. שאלתיי אליכן..מכיוון שאני מרגיש גם באזור החיבור של שריר החזה עם בית השחי אותה תחושה של אי נוחות וכאילו השריר טיפה קשה יותר . אז זה שלא בדקתי בדיוק על הנקודה הזו עם אולטרסאונד זה מטריד? כלומר בהתאם לתיאור שלי נראה לי שמקור הכאב הוא מבית השחי ואני מרגיש בכול המסביב ,והלימפות נבדקו ויצאו תקינות זה מפחית את הסיכון שפספו משהו בחזה? אפשר להיות רגוע בקיצור? תודה על המענה

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, לפי האינפורמציה שסיפקת לא נשמע כי מדובר בבעיה שמקורה בשד. באם התלונות נמשכות אמליץ שתפנה לרופא המשפחה לשם בירור נוסף. הבריאות, דינה

09/04/2018 | 16:41 | מאת: רונה

שלום, הופניתי לבדיקה בשל ציסטה הצמודה לשחלה. לאחר התשובה הופניתי לבדיקת סיטי. על פי מה שקראתי בנוגע לבדיקה זו יש קשר לנשים שחלו בסרטן השד, כדי לבדוק על סיכוי לחזרת המחלה וכו'. מה הקשר בין תוצאות אלה לציסטה?

לקריאה נוספת והעמקה

הי רונה, CA15.3 הינו סמן חלבוני שרמתו בדם יכולה לעלות משנית למחלות שונות. אמנם עליה ברמת חלבון זה נראית לעיתים בסרטן השד אך הוא אינו ספציפי למחלה זו וניתן לראות עליה ברמתו גם בתהליכים שונים אחרים כולל ציסטות שחלתיות. בבריאות, דינה

06/04/2018 | 17:46 | מאת: נעמה

שלום אני אחרי ניתוח של הוצאת גוש מהשד. קיבלתי גם קרינה חד פעמית תוך כדי הניתוח. המנתחת אמרה לי לא להשתמש בינתיים בדאודורנט בצד המנותח. אחרי כמה זמן אפשר להתחיל להשתמש בדאודורנט? מאוד מפריע לי, בעיקר עכשיו כשנעשה חם. תודה רבה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, לא ברור לי באם עברת ניתוח לבלוטה?? סביר שכן ושיש לך צלקת בבית השחי. באם כך, עדיף לא להשתמש בדיאודורנט עד להחלמת הצלקת בד״כ שבועיים- שלושה לאחר הניתוח. כדאי בכל מקרה למצוא דיאודורנט בלי אלומיניום ואלכוהול באם בנמצא (סטיק יותר טוב ככה שניתן להמנע מהצלקת עצמה). לכל כירורג יש את הפרוטוקול שלו אז כדאי שתתיעצי עם המנתחת בבריאות, דינה

05/04/2018 | 09:37 | מאת: יפעת

למי הידע / היכולת / הסמכות המקצועית לקבוע כמה הקרנות אם בכלל יהיו ? האם לכירורג השד או לאונקולוג ?

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, האונקולוג המומחה בקרינה (רדיוטרפיסט) היכולת לקבוע ברוב המקומות ההחלטה מתקבלת בישיבה רב תחומית שם נלקחים בחשבון שיקולים הקשורים במטופלת ובגידול. אך בסופו של דבר הרדיוטרפיסט הוא שקובע את הפרוטוקול והמינון בבריאות, דינה

04/04/2018 | 10:23 | מאת: מיכל

אני אחרי ניתוח למפקטומי ולפני הקרנות, הוצא סגמנט באזור השעה 3 (אזור סלחני ?) ולא היה צורך בשחזור. התוצאה בעיניי ראויה. אולם החשש שלי שבעקבות ההקרנות יתעוות השד ואז אולי יהיה צורך בשחזור. השד שלי קטן ולמיטב הבנתי שחזור עם סיליקון יהיה בעייתי בשלב הזה. (האם נכון ?) ושחזור משומן עצמוני למרות תוצאותיו הטובות, הוא מורכב יותר... האם יש איזושהי דרך/ המלצה/ עצה/ כל הכוונה שהיא למנוע את העיוות הנ"ל ?

לקריאה נוספת והעמקה

הי מיכל, התגובה לקרינה משתנה בין מטופלת למטופלת ובמקרים רבים שינויי הקרינה הם מינימאליים ואינם גורמים לשום עיוות. לאחר הקרינה יש צורך להמתין זמן משמעותי בכדי לראות את התוצאה הסופית כי התהליך הוא דינאמי ולוקח לשד זמן להגיע למראהו הסופי. באם אכן נוצר עיוות כלשהו אז הזמן להתייעץ עם פלסטיקאי. שחזור עם סיליקון נעשה כאשר מבוצעת כריתת שד ולא במקרים של ניתוח משמר שד כמו אצלך. הזרקת שומן או גישות אחרות אכן קיימות והפלסטיקאי יוכל להסביר לך עליהן בבוא העת באם בכלל יווצר צורך כזה. בבריאות, דינה

מיכל שלום, בדר״כ מקובל אחרי כריתת שד חלקית דהיינו למפקטומיה לבצע הקרנות. להקרנות יש נזקים קצרי טווח כמו כוויה, כאב ונזקים ארוכי טווח ביניהם איכות עור ירודה, אספקת דם פחות טובה לשד ועיוות אסתטי במראה. באם השד קטן מלכתחילה - לרוב העיוות פחות ניכר אבל באם אחרי ההקרנה תהה א-סימטריה בולטת יש אפשרות לבצע הזרקות שומן אוטולוגיות (שומן שלך שנשאב מהבטן, מותניים, ירכיים ומוזרק באותו הניתוח לשד) . כיום הזרקות השומן נחשבות ניתוחים לא מסובכים ומהווים אופציה טובה לתיקון עיוות ממוקם בשד כפי שאנו רואים לאחר למפקטומיות. שחזור עם שתל במקרים אלה הינו פחות מוצלח. הנזק שיכול להיגרם מההקרנות הינו בלתי צפוי וחשוב לציין שכיום אין דרך למנוע היוצרות נזק זה. הייתי מציע לך לסיים עם ההקרנות ולאחר מכן במידה ויוצר עיוות להיוועץ עם פלסטיקאי במטרה לבחון את התוצאה והאופציות הרלוונטיות עבורך בהצלחה פרופ. ליאור הלר