כאבים בשד בו מצוי גוש שפיר

דיון מתוך פורום  סרטן השד

08/02/2020 | 16:30 | מאת: mazy

בת 54, לפני כ 5 שנים נמצא גוש שפיר בשד הימני לאחר שהרופא מישש בבדיקה ידנית. עברתי ביופסיה שיצאה תקינה. מאז אני במעקב אחת לחצי שנה- שנה , בדיקת רופא ממוגרפיה ואולטסאונד. לפני כ 3 חודשים הייתי בהיקורת - בדיקת רופא ידנית שטען שאין שינויים על סמך המישוש והמליץ על ממוגרפיה ואולטראסאונד בעוד חצי שנה . בשבועות האחרונים אני מרגישה כאבים חזקים באותו שד, במקום בו נמצא הגוש ובסביבתו. יש סיבה לדאגה ולבדיקת רופא?

הי מזי, בד"כ אין סימן מחשיד בכאבים בשד, אבל אף פעם לא מזיק להבדק. לפעמים יש שינויים אפילו בגיל בו אין וסת - שהם שינויים הורמונליים והופעה של כאבים בכל מיני מקומות בשד, גם מקום עם ממצא שידוע. חזרי לבדיקה. אם ניתן להקדים ממוגרפיה וUS עשי זאת. בריאות שלמה

מנהל פורום סרטן השד