גוש בבדיקת ממוגרפיה שלא נצפה באולטרסאונד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

14/10/2019 | 20:20 | מאת: אלה123

שלום וחג שמח אשמח לדעתך, אני לחוצה מאוד ובחרדות. האם מדובר בגוש סרטני? הופנתי לבדיקה חוזרת בעוד כשבועיים (ממוגרפיה ואולטראסאונד). בת 48. מחזור סדיר. לא נוטלת (עכשיו ובעבר) תרופות/גלולות. לא נשאית של הגן (האם נבדקה בגלל סרטן לבלב). שלושה ילדים (הריון ראשון בגיל 29). הנקתי. שדיים קטנים מאוד (מבנה גוף רזה). מבנה רקמת השד פיברוגלדולארי בעיקרו. הריקמה הבלוטית סמיכה. במעקב כירוג שד שגרתי ב 10 שנים אחרונות (ללא סיבה מיוחדת): ממוגרפיה וסונר אחת לשנתיים, בדיקה ידנית אחת לשנה. עד לממוגרפיה האחרונה הכל היה תקין וללא כל ממצאים בעבר. בבדיקת הממוגרפיה אחרונה (שבוע לפני הווסת): שמאל: תקין BIRADS1. ימין: BIRADS 0 גושים ברקמה הרכה - נראה גוש אחד 13 ממ. ממוקם ברביע פנימי תחתון. גבולות במבנה לובולארי. סמיכות רקמת הגוש נמוכה. בדיקה טרם הושלמה יתר המדדים תקינים. המלצות: בדיקת אולטראסאונד, במידה והממצא סולידי מומלץ לבצע ביופסיה. בדיקת US (בוצעה באותו היום, מיד לאחר הממוגרפיה): מבנה שד בלוטי צפוף. אין עדות לגוש סולידי או ציסטי בבית השחי אין בלוטות מוגדלות. BRIADS1 (ימין ושמאל). בדיקה ידנית כירוג שד (לאחר שבועיים בתום הוסת): ואקסילות תקינה, מבנה שדיים מעט גושי, אין לימפאדנופתיה סופרה-קלויקולרית. בבדיקה אצל כירוג השד לא יכולתי לדבר ולשאול מרוב לחץ וחרדה. מה הסיכוי שהגוש סרטני? ואיך יתכן שלא נצפה בבדיקת האולטרסאונד?

שלום רב, בד"כ הסונר יותר רגיש לגושים מאשר ממוגרפיה. יכול להיות שהיה שינוי הורמונלי טרם המחזור. הייתי חוזרת על הבדיקה לאחר חודש אבל אחרי מחזור. כעת אין גוש ומכיון שכך הוא גם אינו סרטני. מאחלת בריאות שלמה

מנהל פורום סרטן השד