נפיחות בבית שחי לאחר ניתוח להורדת בלוטות זקיף

דיון מתוך פורום  סרטן השד

29/12/2019 | 02:08 | מאת: גילי

שלום. אני בת 47 ואובחנתי כחולת סרטן שד הורמונלי לפני כשבועיים עברתי ניתוח להסרת גידול סרטני בשד שמאל היו שתי גידולים קטנים מאד פחות משני ס"מ שלא גילו אותם בבדיקה ידנית. והסירו 3 בלוטות זקיף 2 מתוכן נגועות לאחר הניתוח לא הרגשתי כאב כלל לאחר שבוע התחילו הכאבים והצטברות נוזלים מתחת לבית השחי שמקרין גם על הכתף האם זה אמור לחלוף עם הזמן ומה ניתן לעשות כדי להקל על הכאב. שנית אני מאד מודאגת מהטיפול הכימי האם במצב כזה הטיפול הכימי הכרחי. או שניתן לקבל טיפול ביולוגי

הי גילי, לצערי מדובר בתופעה שכיחה של הצטברות נוזלים בחלל ניתוחי (ועוד יותר שכיח כשמדובר בבית השחי לאחר הוצאת בלוטות לימפה). יקח זמן וזה ייספג, גם פיסיותרפיה ומסאג' לימפטי עוזרים. לגבי טיפול משלים - כלום לא בטוח, אני בטוחה שהתמונה תהיה יותר ברורה לאחר ביקור אצל אונקולוג/ית (אליו/ה תגיעי כשהתשובה הפתולוגית תהיה מוכנה). בהצלחה ובריאות שלמה

מנהל פורום סרטן השד