שאלה חשובה הפרשה מהפטמה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

23/12/2019 | 05:54 | מאת: מיכל

דר שלום רב, בת 41, ללא ילדים וללא סיפור משפחתי של סרטן שד. נוטלת גלולות במשך כ-10 שנים לערך בשל בעיה גניקולוגית שמחייבת אותי לנטול גלולות (באופן של שלושה חודשים רצוף ואז הפסקה). אני מבצעת באופן עקבי בדיקת כירוג שד. בשל גילי בבדיקה האחרונה לפני 4 חודשים הרופא הפנה ל us וממוגרפיה. להלן התוצאות: שד ימין- מבנה השדיים רקמה פיברוגלנדולרית פזורה צפיפות birads b. שד ימין - עליון מרכזי קשרית אובלית, מוגדרת, היפואקואית בגודל 0.6 סמ. פנימי תחתון קשרית אובלית, היפואקואית , מוגדרת בגודל 0.7 ייתכן ציסטה או בלוטת לימפה אינטרממרית. אין עדות להסתיידויות חשודות. בבית שחי ימין הודגמו בלוטות לימפה בגודל עד 1.2 סמ עם מבנה תקין וללא עיבוי קוריטקלי, ללא ממצא פוקלי חשוד. שד שמאל-ללא גוש סולידי או ציסטי. נאמר לי עי הכירוג שד וגם עי הטכנאית שביצעה שמדובר בקישריות שפירות ושההמלצה היא ביקורת סונר שד ימין בעוד 6 חד וממוגרפיה בעוד שנה וכן מעקב כירוגי. כשאאלתי אם אין צורך בלקיחת ביופסיה אמר שלא וגם הטכנאית שעשתה לי את הסונר אמרה שאין צורך בביופסיה. אפילו הלכתי לרופא נוסף וגם הוא אמר שאין צורך לדגום. אני נוהגת לבדוק את השד גם לבדי בבדיקה ידנית של מישוש שאני עושה לעצמי. כאשר לחצתי על שד ימין יצאה טיפה קטנטנה עם גוון מעט זהוב/ צהבהב הדומה בגודלה לרסיס טל. נוזל בכמות ממש מזערית כמעט מיקרוסקופית. בעבר לפני כמה שנים גם היה לי את זה וניגשתי לכירוג שאמר שאין מה לדאוג (אפילו צילמתי את זה והראיתי לו) והוא בזמנו אפילו לא טרח לשלוח אותי ל us. מאז אותה פעם בכל פעם שבדקתי לעצמי את השד לא יצא אותו נוזל. יודגש כי זה קורה לעיתים רחוקות כשאני לוחצת חזק ולא באופן עצמוני. במרבית הפעמים שבדקתי ולחצתי על הפטמה לא יצא כלום זה קורה מידי פעם. דר סליחה על אורך השאלה אבל האם יש לי ממה לחשוש? מה המשמעות של נוזל בכמות מזערית כזו? האם עליי להתעקש על בדיקות נוספות? ביופסיה? אודה לך באם תוכלי להשיב לשאלותיי כי אני מאוד לחוצה ומוטרדת במיוחד בגלל שבשד ימין יש קשריות. תודה

23/12/2019 | 06:15 | מאת: מיכל

דר ברצוני להוסיף פרט נוסף. אני כבר כמעט שבוע וחצי-שבועיים לאחר מחזור. דבר נוסף, שמתי לב שהנוזל יוצא כאשר אני לוחצת בשד ימין. בשד שמאל לחצתי ולא יצא. האם זה חשוד כשזה לא דו צדדי? יש לי תור לus מעקב ולכירוג בגלל הקישריות לחודש הבא אבל אני ממש מודאגת ובלחץ. כאשר הכירוג שד בדק אותי לא יצא נוזל. זה ממש לעיתים רחוקות

בבקשה לכתוב בצמצום שאלות בפורום...

מנהל פורום סרטן השד