ממוגרפיה האם מומלץ לעשות בדיקה? דחוףף

דיון מתוך פורום  סרטן השד

24/10/2019 | 18:41 | מאת: ממוגרפיה התייעצות האם כדאי דחוףףףףף

שלום רב אני בת 36. אמא לילדה אחת. הרגשתי כאבים בשד שמאל בצד . כירוגג השד שבדק אותי אבחן שאין ממצא חריג ז"א שאין גוש. ובלוטות לימפה לא נפוחות. בדיקה ידנית תקינה אבל אבחן שיש לי שד פיברוציסטי ואמר שמעדיף לא לקחת סיכון ,כיוון שאמרתי לו שיש לי כאב בצד שמאל הפנה לממוגרפיה. קראתי שבדיקה זו לא ככ מומלצת עקב קרינה גבוהה ועדיף לעשותה רק כאשר שבאמת יש ממצא חשוד. אני נורא חוששת מבדיקת שווא כי קראתי שזה מה שעלול לגרום לגידול ( קרינה ) מה כדאי לי לעשות?

שלום לך, א. ניתן לבצע סונר (אולראסאונד) של השד, בתור בדיקה ראשונה ואולי גם אחרונה. ב. כשמדברים על נזקי קרינה וסיכון בסרטן שנובע מכך הכוונה אינה לבדיקה בודדת. בריאות שלמה

מנהל פורום סרטן השד