בדיקת אולטראסאד וממוגרפיה שדיים

דיון מתוך פורום  סרטן השד

24/10/2019 | 10:57 | מאת: ורדה

עשיתי בדיקה ממגורפיה באולטרהסאונד. נמצא במנח CCבטומוטינטיזה בלבד איזור עיוות עדין פריפרי. כמו כן ב-US לא זוהה ממצא דפנטיבי בקורולציה לעיוות הממוגרפי. מלבד זה לא זוהים גוש חשוד או הסתיידויות. הרופאה טענה שהיא לא רוצה לעשות לי דיקרה סתם (בי אופסיה) ולכן שלחה אותי לעשות MRI. שאלתי מה חומרת הממצא? והאם שאין מתאם בין הממוגרפיה ל-US. זה אומר משהו? כמו כן אני מאד פוחדת לעשות MRI כי יש לי פחד ממקומות סגורים. מה עלי לעשות? רצ"ב הבדיקה.

הי ורדה. העובדה שאין מתאם בין ממוגרפיה לUS לא אומרת כלום. בד"כ US יותר טוב בלהגדיר גושים או ציסטות. בממוגרפיה נראה עיוות שכנראה לא יצר גוש ולכן לא נראה בUS. הייתי ממליצה על MRI גם כן, יש מקומות כמו תל השומר ואולי אסותא בהם המכשיר "פתוח" בכל מקרה בדיקת MRI שד היא בשכיבה על הבטן ותחושת הקלאוסטרופוביה יותר מתונה ממה ששומעת ממטופלות בריאות שלמה .

06/11/2019 | 08:04 | מאת: ורדה

תודה על תשובתך המהירה. לא הבנתי מתשובתך מה זה אומר עיוות עדין פריפר. האם זה משהו מדאיג. בנוסף שכחתי לציין שבמנח השני שגם במנח השני בממוגרפיה לא נצפה העיוות. האם זה אומר משהו. ורדה

מנהל פורום סרטן השד