לטרוזול כטיפול ראשוני בסרטן שד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

29/01/2020 | 17:13 | מאת: דנה

שלום אובחנתי עם סרטן שד על סמך ביופסיה בבלוטה בבית השחי (לא היו ממצאים בשד בממוגרפיה ובאולטרסאונד ) 100% תגובה להורמונים HER2 שלילי KI-67 20% בהמשך PETCT ו- MRI הראו גוש -שניים (ב-MRI הראה 2 וב- PET אחד )ואזור האדרה בשד הרלוונטי ללא נוכחות גוש .ללא גרורות + ממצא אקראי דורש אבחנה מבדלת בבלוטת תריס . המלצה לביופסיה תחת MRI (בתקווה שהממצאים שם יהיו זהים לבית השחי וניתן יהיה לשלוח לבדיקה מולקולארית ) בת 53 עדיין עם ווסת סדירה קיבלתי מרשם לזריקה פעם בחודש להפסקת מחזור + טיפול בלטרוזול השאלה שלי היא מה דעתך על הטיפול בהתחשב בנתונים שכבר ידועים . האם יש יום בחודש שבו כדאי לקחת את הזריקה . כרגע במחזור . האם רלוונטי ? האם מוכר קשר בין בלוטת התריס והשד במובן ששני המקומות מושפעים מבעיית הורמונים ( אסטרוגן ) ואולי ( לא נבדק ) חוסר ביוד ? האם יש המלצה בנושא ? יצאתי מאוד מבולבלת מהפגישה עם האונקולוגית . תודה

הי דנה, אכן נשמע דרך שאלתך שאת מאד מבולבלת. אני איני אונקולוגית ולכן הייתי מפנה את השאלה לפורום אונקולוגיה. מה שברור לי הוא שמכיון שאת אינך רופאה הדבר הכי חשוב הוא לקבל תחושת בטחון מרופא/ה איתו/ה את מתייעצת ויכולת לסמוך, הפרטים אכן מאד סבוכים וגם לרופאים לא תמיד פשוט להוציא מכן הנתונים את ההמלצה לטיפול. אני גם יכולה להוסיף ש"על פניו" נראה לי שהטיפול הגיוני ולא ידוע לי על יום בודש לקחת הזריקה. ניתן לשאול פשוט רוקח/ת לגבי זה. בריאות שלמה!

מנהל פורום סרטן השד