פורום סרטן השד

מידי שנה מתגלות כ-4400 נשים עם סרטן שד (לפי נתוני משרד הבריאות). לפי הנתונים החדשים, אחת מכל שבע וחצי נשים חולה בסרטן שד, ורבע מהחולות הן נשים צעירות מתחת לגיל 50. הוכח כי אבחון מוקדם מציל חיים! ולכן חשוב החל מגיל 30 לבצע, מידי שנה, בדיקת מישוש אצל כירורג שד, ומגיל 50 מומלץ לבצע בדיקת ממוגרפיה אחת לשנתיים. על כל אישה מגיל 20 להכיר את השד ואת השינויים החלים בו.
24315 הודעות
14838 תשובות מומחה

מנהל פורום סרטן השד

שלום רציתי לשאול כמה זמן לפני טיסה צריך לשם את השרוול לחץ

לקריאה נוספת והעמקה

הי עדי לא בדיוק יודעת, לא מכירה את הנושא. האם מדובר על שרוול ליד לאחר כריתת בלוטות? הייתי משערת שבתחילת הטיסה לפני שעולים לאויר בלחץ נמוך יותר... בריאות שלמה

13/07/2019 | 02:31 | מאת: שרון

שלום, אני בת 29. לפני כשבועים לאחר אולטרסאונד ובדיקה ידנית, כירורג שד אמר לי שיש לי ליפומה של 2 סמ בשד ימין ושנראה שפירי אך ביקש ממני לחזור עוד חצי שנה, או לפני במידה של שינויים. לא יודעת אם קשור, אני לוקחת גלולות קלייר ואמורה לקבל מחזור עוד יומיים. כל יום אני מנסה לבדוק אם יש שינויים השדיים אבל לא מרגישה כלום. היום ניסיתי לבדות ולחצתי את הפטמות דיי חזק. משניהם יצא טיפה של נוזל שקוף מעט דביק. מה אני צריכה לעשות? לכירורג יש תור לעוד כשלושה שבועות. עד כמה זה דחוף? למי אני פונה? תודה רדה

לקריאה נוספת והעמקה

הי שרון, מה שתיארת תקין לחלוטין, הפרשה שקופה מהשד היא לא מסוכנת. לפעמים סביב הוסת יכולה להיות הפרשה של נוזל בין שקוף ללבן/צהבהב (בכל הגוונים האלו). אם זה נמשך יש בדיקה שאפשר לעשות לבדוק אם רמת הורמון החלב מוגברת (פרולקטין). לכי לכירורג בעוד 3 שבועות, הכל בסדר... בריאות שלמה

11/07/2019 | 19:43 | מאת: לילי

לפני שנתיים בערך עברתי ביופסיה בשדר בשל גוש בגודל 4סמ הבדיקה הראתה שזה גוש שומני, הרופא אמר לי שכל חצי שנה אני צריכה לעבור בדיקה לראות שהכל תקין, למה צריך כל חצי שנה זה יכול להתפתח לסרטני?

לקריאה נוספת והעמקה

הי לילי לאחר ביופסיה מגוש שמראה שהוא שפיר , הסיכון שבתוך הגוש יתפתח סרטן זהה לסיכון שבמקום אחר בשד יתתח סרטן. אבל סימן ראשון הוא שהגוש יגדל. אבל(!) לאחר מעקב של שנתיים שמראה שהגוש יציב בגדלו אפשר לרווח המעקב לאחת לשנה. גוש שומני בכלל פחות מסוכן, גוש אחר בשד בגודל של 4 סמ מומלץ להוציא. בריאות שלמה

11/07/2019 | 15:14 | מאת: Ham

שלום רב אני סובלת הרבה זמן מכאבים חזקים בשד ובבית שחי השמאלי לאח בדיקת אולטראסונד הבחן שיש לי רקמת שד נוספת בבית שחי שמאלי האם זה מסוכן ואיך אפשר לטפל בכאבים שיש כי יש לי גם נפיחות ובלוטה בבית שחי שמאוד משפיע על התזוזה של היד תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, רקמת שד נוספת (או כפי שנקראת בשפה רפואית - "עודפת") זה דבר די נפוץ. אין בה סיכון, והיא נבדקת כאשר את עוברת בדיקות שד (מומלץ עי כירורג לפחות אחת לשנה וממוגרפיה מגיל 40 פעם בשנתיים). אני מתארת לעצמי שיש יותר נפיחות לפי המחזור- אין למעשה טיפול ספציפי.גם אין בו צורך. אם מפריע יותר מדי ניתן לעבור ניתוח של הסרת הרקמה העודפת עי פלסטיקאים. בריאות שלמה!

09/07/2019 | 11:31 | מאת: ליאור

שלום , עקב תוצאות בממגורפיה מעט הסתיידויות עדינות מאורגנות בקבוצה אחתbiards 3 כל השאר תקין כל באולטרסאונד כנראה שפיר לא הייתי רגועה וביקשתי לבצע ביופסיה , תומאות הביופסיה fibrocystic changes with focal atypical ducutalheyperplasia er,p63, ck5/ and k903 stain were erformed , אני בת 40 לא עברתי הריונות ואין לי סיפור משפחתי , מה הממצא הזה אומר , אני ממש לחוצה ומה דרכי הטיפול בזה

לקריאה נוספת והעמקה
09/07/2019 | 11:39 | מאת: ליאור

בנוסף בגלל היותי רווקה מאוד מפחדת מניתוח בגלל השלכות , האם אפשר לטפל בתרופות או שמספיק מעקב ? אין את זה אצלנו לאף אחת במשפחה כל הסיפור נראה לי מוזר , אודה לעזרה

09/07/2019 | 17:12 | מאת: ליאור

בנוסף הכירוג אמר לי שאין גידול עכשיו

שלום ליאור. דבר ראשון אני רוצה להרגיע אותך ולהסביר כמה דברים - באמת אין לך גידול עכשיו. ולצערנו גם אם אין לאף אחד במשפחה מצב או רקע דומה זה לא מונע מהופעה של מצב מסוים אצלנו... חלק מהחומר שיצא בביופסיה מוגדר ADH - Atypical Ductal Hyperplasia. מומלץ מאד להוציא את האיזור הזה כי יש סיכון של 50% שבתשובה סופית (כשרואים את כל האיזור ולא רק מילימטר ממנו) מדובר בעצם בממצא טרום סרטני (DCIS). לכן לא מומלץ רק לעקוב, וגם אין טיפול תרופתי לזה. כדאי להוציא את הגוש בניתוח לא גדול, ולקבל תשובה חד משמעית. בהצלחה ובריאות שלמה!

12/07/2019 | 07:46 | מאת: ליאור

תודה על התייחסותך , אין גושים לפי הבדיקות האם אפשר להוציא בביופסיית וואקום ?

12/07/2019 | 07:48 | מאת: ליאור

ושלחו אותי לבדיקת mri

12/07/2019 | 09:17 | מאת: ליאור

במידה וצריך להוצא בניתוח , האם הניתוי משאיר צלקות , האם יש אופציה לתיקון?

07/07/2019 | 17:51 | מאת: סיוון

שלום רב, בת 33. 4 שנים לאחר סרטן שד הורמונלי, ללא בלוטות, עברתי למפקטומי והקרנות. מטופלת בטמוקסיפן מאז, ועד לפני 8 חודשים גם בדקפפטיל. לאחרונה מאוד קשה לי להתמודד עם תופעות הלוואי של הטמוקסיפן. בעיקר עם הדיכאון, פוליפים ברחם, צ'יסטות בשחלות. מרגיש לי מן לופ כזה שלא נגמר וגם לא יגמר. בכל אופן, האונקולוגית הציעה שאעבור לרלוקסיפן. השאלה שלי היא, האם יש מספיק מחקרים על היעילות של הרלוקסיפן בסרטן שד? בנוסף, קראתי באינטרנט שהתרופה בכלל ניתנת לנשים בגיל המעבר. ואני עדיין בגיל הפוריות.

לקריאה נוספת והעמקה

הי סיון, כפי שעניתי לשאלה אחרת פה בנוגע לטיפול משלים/ מונע - אני ממליצה לשאול או לברר בפורום אונקולוגי כלשהו, השאלה לא מתאימה לפורום זה.

07/07/2019 | 11:24 | מאת: שין

שלום. מהם ערכי תפקודי הכבד שאיתם ניתן להתחיל מחזור טיפול בקסלודה ( כרגע נאמר לי שהערכים גבוהים מידי ויש להמתין שבוע הפסקה נוסף) ומה המשמעות של שבועיים הפסקה ולא שבוע בין מחזור טיפול אחד לשני? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, אני מציעה שתבררי בפורום אונקולוגי כלשהו... השאלה אינה מתאימה לפורום זה כיון שאני כירורגית. בריאות שלמה!

05/07/2019 | 17:16 | מאת: דנה

שלום, בת 50 עם הסטוריה משפחתית, סרטן שד לסבתא מצד אבא. נמצאת במעכב כירורג שד מגיל 40 פעם אחרונה עשיתי ביופסיה לפני שנה וחצי ובדיקת כירורג שד לפני 5 חודשים. הכל תקין עכשיו מצאתי בעצמי גוש בשד, עשיתי ממוגרפיה ו us. בus גוש סולידי בגודל 2.2 סמ, בלתי סדיר, לובולרי, אקוגניות מעורבת birads 4b. מחר יש לי ביופסיה. השאלות שלי 1. האם גוש כזה גדול היה יכול לצמוח תוך 5 חודשים או שכירורג פיספס אותו בבדיקה? 2. בגלל birads גבוה והגיל שלי אני מבינה שסיכוי לשפיר הוא קטן. האם יש עוד סוגים שפרים של גושים חוץ מפיברואדנומה שנמצאת לרוב לנשים הצעירות? תודה מראש על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

הי דנה, נשמע שהגוש לא היה שם קודם. לא ציינת אם ביצעת בעבר ממוגרפיה וUS - אם כן - זה מעבר לגוש שלא נמוש בבדיקה ידנית - הוא גם לא נצפה בצילומים. יש סיכוי סביר שהוא שפיר ויש כל מיני השפעות הורמונליות בייחוד בגיל 50 שיכולות לגרום לגוש כזה להופיע. גם הסיווג 4B הוא לא הכי חשוד. גוש שפיר יכול להיות כל מיני דברים לא מוגדרים גם פיברוזיס (רקמה צלקתית) או שגשוג בלוטות - אדנוזיס, וכו וכו. בהצלחה בביופסיה ובריאות שלמה. פה לשירותך אם יש עוד שאלות.

07/07/2019 | 06:28 | מאת: דנה

שלום דר, חרמן, תודה על תשובתך. אני טעיתי כשכתבתי ביופסיה לפני שנה וחצי, עשיתי ממוגרפיה ולא ביופסיה השאלה שלי האם כירורג שד היה יכול לפספס גוש שאני מניחה לפני 5 חודשים היה יותר קטן?

08/07/2019 | 19:18 | מאת: דנה

שלום דר. חרמון, אתמול בזמן הביופסיה הרופא אמר שיש לי זיהום בשד והגוש שיש לי הוא הצטברות של חלב. כמובן שהדגימה נשלחה לבדיקה. השאלה שלי איך יתכן דבר כזה בגילי ומה אני אמורה לעשות?

04/07/2019 | 11:14 | מאת: רוני

רופא הנשים נתן לי טיפול הורמונלי מקומי ב וגיפם 10. במשפחתי היסטוריה של סרטן שד אצל סבתא ודודה, הרופא טוען שאין מניעה לקבלת הטיפול היות והוא מקומי, בעלון הצרכן לעומת זאת כתובים דברים אחרים לגמרי. איני רוצה לקחת סיכונים מיותרים, מה דעתכם המקצועית? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

הי רוני. השאלה מוכרת לי מנסיוני. התשובה עליה היא תשובה של מחיר מול תועלת. כמובן שבעלון לצרכן יש את כל האזהרות מכיון שהם חייבים לכסות את עצמם על כל מקרה. אם פנית לרופא לקבל טיפול כנראה שיש משהו שמפריע לך - והגישה שלי (ושל רוב מלמדי) היא שכן רצוי לשמור על איכות חיים (עכשווית) בטיפול שהוא עם מינימום סיכון וזה למול סיכון בספק של לפתח מחלה שיש לה טיפול. ממליצה לקחת הטיפול ולהיות פשוט במעקב טוב. בריאות שלמה

02/07/2019 | 17:54 | מאת: אנונימי

היי, לפני שבועיים קיבלתי מכה נורא חזקה בשד ימין ולפני שבוע שמתי לב שאותו שד גדל(יותר גדול ב20%)מהשד שלא קיבל מכה. האם חוץ מניתוח יש עוד דרכים להקטנתו ,האם הוא יחזור מתישהו לגודל הרגיל שלו מה עושים:(?

לקריאה נוספת והעמקה

הי לך. מאמינה שאם השד גדל זה כתוצאה מבצקת או אולי אפילו שטף דם. ואם כך ניתן לצפות שלאט לאט השד יחזור לגדלו הקודם. בריאות שלמה!

בת 50 סרטן שד טריפל נגטיב עם גרורה בראות, סיימתי 12 טיפולי TAXOL אחרי בדיקתהCT הוחלט להתחיל טיפול עם תרופה ביולוגית LYNPARZA מינון 600 מ"ג ליממה. מבקשת לדעת כמה זמן מומלץ להמתין אחרי סיום טיפול TAXOL כדי להתחיל טיפול ביולוגי ? בתודה מראש, רות

לקריאה נוספת והעמקה

הי רות, לא מכירה את הטיפול, חושבת שכדאי לשאול ולהתייעץ עם אונקולוג/ית. בריאות שלמה!

עברתי ביופסיה באמצע אפריל בשד שמאל וגילו atipical ductal hyperplasia והכניסו קליפ סימון. המלצת הכירוגית היתה לעבור ביופסיה פתוחה ולפני כן אם אר איי. תוצאות האם אר איי: נהנה צפוף עם האדרה פיברוגלנדורית בינונית. אין זיהוי של האדרה חשודה ולא מסביב לסימון.. יש,ציסטה ברביע עליון חיצוני בשד שמאל בקוטר 7 ממ שד ימין - מוקד האדרה לא ספציפי בעל אות גבוהה בT2 עם האדרה מתגברת בשלב מאוחר בקוטר כ 4.7 ממ יש אסימטריה קלה בגודל קשריות הלימפה בבית שחי שמאלי שכן הן בולטות יותר. וכתוב שייתכן שזה משני לביופסיה. בסיכום כתוב שהממצאים שפירים. המלצה לחזור לus ממוקד בעוד 3 חודשים לוודא שזה שפיר birds 3. האם לאור זאת ביופסיה פתוחה מומלצת? ומה זה אומר לגבי בלוטות לימפה תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

הי הלנה. ממצא של ADH (Atypical Ductal Hyperplasia) - מומלץ להוציאו (ביופסיה פתוחה) מכיון שבתוך עד 50% מהדגימות רואים בסופו של דבר או למעשה ממצא שקוראים לו DCIS וזה ממצא טרום סרטני. זו תשובה לחצי מהשאלה שלך. כל מה שמסביב זה רעש רקע. לגבי הבלוטות - כמו שהמליצו - לחזור על US. נשמע שזה לא מדאיג. בהצלחה ובריאות שלמה. מוזמנת לשאול ולהתייעץ - פה לשירותך.

שאלה נוספת אפשרי לעשות במצב זה ניתוח להגדלת שדיים? האם דרושים מעבים גם לאחר ביופסיה פתוחה? האם אפשרי לעשות ממוגרפיה עם ניתוח ?

25/06/2019 | 21:15 | מאת: רוז

לקטרוזול אין אורגינל נשירה רצינית

לא ברור לי אם היתה פה שאלה...

23/06/2019 | 13:40 | מאת: סיגל

שלום רב, בת 30. סובלת מבקע סרעפתי וזידינס מתמשך כבר שנתיים. יש לי כבר מספר חודשים דקירות מאוד חזקות בחזה בצד שמאל,ממש בין השדיים לכיוון חזה שמאל ואפילו ממש בשד שמאל. הדקירות כל כך חזקות שלפעמים אני לא נושמת מהם. עשיתי בירור של הולטר לב ויצא שהדפיקות לב שלי טיפה מהירות. הוצע לי לעשות שוב עוד חצי שנה. בנוסף, גילו לי בשד שמאל 2 ציסטות. בבדיקה מול כירורג שד, אמר לחזור לביקורת עוד שנה. הדקירות האלו ממש מלחיצות אותי והן באות כמעט כל יום. מה ניתן לעשות? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

הי סיגל. דקירות בשד הן בד"כ לא סימן לבעיה מדאיגה כלומר גם ממאירות. יכול להיות שבמקרה שלך ולפי מה שתיארת נובעות מהציסטות. אין הרבה מה לעשות, אין צורך לדאוג. ניתן לקחת משככי כאבים לפי הצורך (אם כואב במיוחד או מפריע) ולהיות במעקב כרגיל. בריאות שלמה

20/06/2019 | 10:05 | מאת: שרה

שלום. חליתי בסרטן השד.עברתי כריתה מלאה ושיחזור.קיבלתי 4 טיפולי כימוטרפיה. למניעה.אני נקייה .ב"ה. מקבלת לטרוזול.הטיפול האחרון בוצע בחודש נובמבר 2016. האם מותר לי להתחסן לחצבת,צהבת וכול?

לקריאה נוספת והעמקה

עד כמה שאני מבינה ויודעת - כן. ניתן לשאול גם את האונקולוג/ית המטפל/ת. בריאות שלמה, תהני בחול

19/06/2019 | 21:23 | מאת: יעל

היי. לאחרונה יותר ויותר נשים מוציאות את השתלים+ הקפסולות ( רקמת החיבור) רציתי לשאול האם לאחר ההוצאה במהלך בדיקות תקופתיות יש מצב להתבלבל בבדיקות הדמייה בין הצלקות הפנימיות בעקבות הניתוח לבין גידולים? צלקות יכולות להיראות כגידולים? האם אתם יודעים להבדיל בין צלקת לבין גידול?

לקריאה נוספת והעמקה

הי יעל, לרוב יש אמצעים להבדיל בין רקמה צלקתית לרקמת שד גם אם אינה תקינה. ברור שלפעמים זה יכול להקשות. קשה לי להשיב על השאלה כי באמת כל מקרה לגופו. בMRI ניתן להבדיל בין רקמה דינמית (גידולית) לרקמה צלקתית למשל. בקיצור הסירי דאגה מליבך. בהצלחה ובריאות שלמה

19/06/2019 | 14:51 | מאת: גוש נוקשה

מיספר שבועוצ מדממת מפי הטבעת בבדיקה רקטלית נמוש גוש 4 ס"מ מעל הZ-line ביצעתי קלונוסקופיה ונילקח ביופסיה בקלונוסקופיה נימצא פוליפ אנאלי נוקשה ..האים זה ממאיר מה פרוש פוליפ נוקשה

לקריאה נוספת והעמקה

הי, לצערי שאלתך אינה קשורה לפורום זה. בריאות שלמה.

היי, האם אפשר לקבל טלפון של אלה עברון לקביעת תור פרטי.

ניתן ליצור איתה קשר דרך מרפאה אונקולוגית של אסותא.בהצלחה ובריאות שלמה

שלום רב, במסגרת המחקר לטיפול טריפל נגטיב סרטן השד,עברתי 11 טיפולי TAXOL + אימונותרפיה ATEZO עקב נימולים , חוסר תחושה, אונקולוג אבחן נוירופתיה והפחית מינון טכסול בטיפול אחרון. כיוון שתחושת הנימולים לא עוברת וגם הכאבים התגברו, הנני חוששת מטיפול הבא , הטיפול ה-12 הייתי רוצה לשמוע מהי דעתכם בנוגע להפסקת הטיפולים אחרי הכמויות שקיבלתי עד עכשיו: 1,475 מ"ג TAXOL 5,880 מ"ג ATEZO תודה רבה, רות

לקריאה נוספת והעמקה

הי רות, דבר ראשון שולחת לך איחולי החלמה מלאה. אני חוששת שהשאלה שלך לא מתאימה לפורום זה כיון שאני כירורגית. הייתי מכוונת השאלה לאונקולוגים. אפשר לשקול גם פניה למומחה אונקולוג בתור חוות דעת שניה. בריאות שלמה

06/06/2019 | 16:48 | מאת: ליאת

שלום ביצעתי היום בדקת ממוגרפיה והתוצאות :הסתיידויות-נראו מעט הסתיידויות עדינותבמיקום מרכזי חיצונימאורגנותבקבוצהאחת דיסטרופיות birads3 ושמומלץ להגיע לבדיקת ממוגרפיה חוזרת בעוד 6 חודשים למעקב , מה זה אומר ? במידה וזה שפיר האם אצטרך לבצע ניתוח להסרה ? 3BIRADS

לקריאה נוספת והעמקה
06/06/2019 | 16:50 | מאת: ליאתי

אני בת 40 ללא הסטוריה משפחתית של המחלה

הי ליאת, לפי התיאור שמסרת מתוצאת הבדיקה לא נראה שמדובר בממצא חשוד, אלא שפיר. ובמקרה כזה בדכ אין צורך ב"הסרה". קראתי כי את בת 40 ללא סיפור משפחתי של סרטן שד. האם זאת הממוגרפיה הראשונה? בכל מקרה התשובה לא משתנה... המשך מעקב תקין, בריאות שלמה!

11/06/2019 | 18:45 | מאת: ליאת

תודה על התשובה, ביצעתי היום מוטומיה , האם נשרת צלקת מהחתך?

11/06/2019 | 18:49 | מאת: ליאת

?העןר חוזר להיות כמו שהיה

06/06/2019 | 15:09 | מאת: DANIEL

שלום רב. אני מאוד חושש שיש לי סרטן השד או מחלה חמורה אחרת. קראתי באינטרנט על התסמינים של סרטן השד וזה גרם לי להילחץ עוד יותר. אני אכתוב את כל התסמינים שאני מרגיש ואקווה שתגידו לי האם יש לי ממה לחשוש. אציין שביקרתי פעם אחת אצל רופא המשפחה והוא בדק אותי, מישש לי את כל החזה, ואת הגוש (שאפרט עליו בהמשך), והוא לא ראה שום דבר מחשיד ושלח אותי הביתה. הוא גם לא אמר שום דבר מחשיד על הגוש. אני כעת אכתוב קצת רקע עליי: אני גבר בן 17 ללא היסטוריה של סרטן השד במשפחה בכלל בכלל. אני מתאמן באופן קבוע בחדר הכושר ובנוסף גם מבצע ריצות. במשך החודשיים האחרונים יש לי מן גוש באזור הצלעות העליונות, ממש בצד, כלומר לא קשור לחזה בכלל (לפי דעתי לפחות, אולי הוא כן קשור למרות שהוא לא נמצא בחזה?). הגוש הוא קשיח, עם גבולות ברורים. הייתי מעריך בקוטר של סנטימטר אחד. אין לי מושג מה זה הגוש הזה. כאשר אני נוגע בגוש הוא כואב, ולפעמים הוא כואב סתם ככה ללא מגע ספציפי. במשך רוב היום אני לא מרגיש אותו והוא לא כואב בכלל. בנוסף מתווספים לגוש הזה גם כאבים רנדומליים בחזה. אני חושב שהכאבים לא בשד עצמו אלא ברקמה של השריר של החזה. הכאבים מטרידים אותי מאוד. הכאבים הם סוג של כאבים עמוקים כאלה. לא חושב שהם ברקמת השד אלא יותר עמוק. אציין שהחזה לא כואב בכלל בזמן אימון במכון הכושר וכשאני מבצע תרגילים לשרירי החזה אני לא מרגיש את הכאבים האלו. בנוסף, קיימים אצלי גם תחושות של עקצוץ וגירודים מוזרים בפטמה. לא משהו רציני, לפעמים זה קצת מציק לי. יתר על כן, אני מרגיש לאחרונה (בשבועיים האחרונים) כאבים גם בשני בתי השחי - אני מאוד לחוץ שאלו בלוטות לימפה שהתנפחו לי (כתוצאה מסרטן השד, חס ושלום). לסיום, קראתי שאחד התסמינים של סרטן השד הוא פצע שלא נרפא בפטמה. אציין שבפטמה השמאלית שלי קיים מן חצקון קטן כזה שאני מפוצץ אותו ויוצאת מוגלה לבנה בכמות ממש קטנה. החצקון הזה לא כואב בכלל, הוא קיים לפי דעתי כבר כמה שנים טובות (אני זוכר שלפחות 3 שנים הוא קיים.) בנוסף אני חושב שהפטמה השמאלית שלי לא נראית כמו הימנית, והפטמה השמאלית קצת שינתה את צורתה במעט. לא עומדת זקוף כמו הימנית. (לא, היא לא התהפכה כלפי פנים כמו שקראתי שזה אחד התסמינים של סרטן השד.) לסיכום, אלו כל התסמינים שאני מרגיש. קראתי שכאב בחזה לא אופייני לסרטן השד, ולכן אין לי מושג מה עובר על החזה והגוף שלי. תודה על הקריאה, אשמח לתשובה, ואני מקווה מאוד שאני לא אקבל תשובה שאומרת "מומלץ ללכת לרופא להבדק". הייתי כבר אצל רופא המשפחה שלי והוא לא ראה שום דבר ואמר לי להרגע.

לקריאה נוספת והעמקה

הי דניאל, אני קוראת את כל מה שאתה כותב, וכמעט על כל עובדה/תלונה שאתה מציין יש הסבר שמניח את הדעת ובבסיס זה שאנחנו לא סימטריים - גם אני וגם כל אדם שבדקתי בימי עבודתי (לא מעט). פטמה אחת לא נראית כמו השניה, וכו. הפצע שאתה מציין יכול להיות מין ציסטה שמתמלאת מדי פעם וגם זה מאד שכיח, פחות מדאיג מכיוון שלא השתנה 3 שנים. הייתי ממליצה לבקש סונר (אולטראסאונד) לדופן החזה למקום בו אתה ממשש את הממצא (הגוש). ובדיקה אצל כירורג בשאלה של בתי השחי והשד (נדיר שיש רקמת שד לגבר אבל לגיטימי לבדוק) בריאות שלמה

09/06/2019 | 17:59 | מאת: DANIEL

ראשית, תודה רבה על התשובה! אני רוצה לציין שאני חושש מן הכאבים שיש לי בחזה, ובהם לא נגעת כלל בתשובתך. הכאבים הם לא משהו שאני אמור לדאוג ממנו? אציין שאני פחות חושש מן הגוש (שלא נמצא באזור החזה אלא ממש בצד) כי לפי מה שקראתי באינטרנט, ולפי תשובות של רופאים (הכוללים בדיקה אצל רופא המשפחה שלי, שגם לא ראה סיבה לדאגה) הבנתי שזה ככל הנראה גוש שומני, ולאור העובדה שהוא כואב לי לפעמים, אז הבנתי שזה לא סיבה לדאגה. האם אני צודק או שאני צריך ללכת לבדיקות? מה דעתך?

01/06/2019 | 17:17 | מאת: נמרוד

היי, האם יש למישהו את התרופה Verzenio (מינון 150 מג ) שהוא לא צריך, או יודע כיצד ניתן להשיג? מייד לאחר תחילת הטיפול הופסק לנו המימון חמלה לתרופה, ולכן התרופה לא נמצאת אצלינו בהשיג יד. אשמח לעזרה! ניתן לפנות בפרטי. תודה רבה!

בהצלחה ובריאות שלמה

29/05/2019 | 09:47 | מאת: האגודה למלחמה בסרטן

האגודה למלחמה בסרטן מזמינה ליום עיון בנושא סרטן שד גרורתי שיתקיים ביום שלישי, 25.6.19 במרכז הכנסים "ישראל יפה בפארק", שד' רוקח 80, תל אביב בהנחיית ד"ר אמיר זוננבליק, מנהל יחידת השד, המערך האונקולוגי, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי בתוכנית: 09:30 -10:00 10:00 – 12:00 התכנסות ודברי ברכה מירי זיו, מנכ"ל האגודה למלחמה בסרטן. הרצאות: • היבטים רפואיים בסרטן שד גרורתי ד"ר עינב נילי גל-ים, משנה למנהלת יחידת השד ומנהלת אשפוז יום אונקולוגי, מרכז רפואי ע"ש ח. שיבא, תל השומר. • רפואה משלימה - מה יש לה להציע ד"ר הדס לביא, רופאת משפחה, היחידה האינטגרטיבית ומרפאת מחלימים ע"ש ד"ר ישראל (רולי) יובל, מרכז דוידוף, המרכז הרפואי רבין, בי"ח בילינסון. • טיפול תזונתי תומך לימור בן חיים, תזונאית, האגודה למלחמה בסרטן. • שיפור איכות החיים - התמודדות עם תופעות הלוואי בעקבות הטיפולים והמחלה ד"ר אירנה ז'בליוק, מנהלת יחידת השד, המרכז הרפואי אסותא. • "בגלגול הזה" - תקשורת בצל המחלה רונית דבי לב, מתנדבת 'יד להחלמה'®, האגודה למלחמה בסרטן. 12:30-12:00 הפסקה 12:30 -13:30 פאנל שאלות ותשובות בהשתתפות המרצים מיום העיון. יום העיון מיועד לחולים, למחלימים ולבני משפחותיהם, וההשתתפות בו אינה כרוכה בתשלום! בשל מספר המקומות המוגבל, יש להירשם מראש באתר האגודה למלחמה בסרטן: www.cancer.org.il/mbc/2019 או במחלקת שיקום ורווחה באגודה למלחמה בסרטן: לימור – 03-5721615 / אוה - טל' 03-5721678 / מלי – טל' 03-5721670 / סילויה – טל' 03-5721618. האולם ממוזג – יש להצטייד בלבוש חם! יום העיון באדיבות חברת "רוש" מובילת פרויקט רוש מושיטה יד"

לקריאה נוספת והעמקה

תודה על העדכון :)

27/05/2019 | 00:36 | מאת: מיטל

שלום רב, הנני בת 27 לפני למעלה משנתיים התחילו לי כאבים פנימיים בחזה(לא בשד)(יש לציין כי הכאבים הם בכל החזה ואף בגב מאחורי החזה) פניתי לרופא משפחה ועשיתי צילום ריאות,אקו לב ומבחן מאמץ ללב והכל יצא תקין.בחודש האחרון הכאב נעשה יותר תכוף והגיע גם לשדיים עצמם(בשניהם) והשלחצתי על שד אחד יצאה לי הפרשה אפורה, פניתי לרופא שד הוא בדק לי ואמר שהוא לא רואה שום דבר והפנה אותי לאולטראסאונד שד, בנתיים אני מחכה לתור ואני מודאגת עד השמים,האם זה נשמע משהו מסוכן או שיכול לנבוע ממשהו אחר??תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

הי מיטל. לא נשמע לי שמדובר במשהו מסוכן. הפרשה מהשד היא דבר שכיח, "צריך" לדאוג (להבדק בהקדם) אם ההפרשה דמית. הפרשות אחרות - כפי שאמרתי - קורות. שינויים הורמונליים כאלה ואחרים יש בשד תמיד. חכי בנחת, בשורות טובות ובריאות שלמה.

26/05/2019 | 23:26 | מאת: מישהו

שלום, אמי בת 64, עברה לפני כשנה ניתוח להוצאת גידול סרטני קטן משד שמאל כולל קרינה תוך ניתוחית. לפני הניתוח עברה בדיקות סמנים - תקינות + CT TOTAL BODY תקין לחלוטין. במהלך הניתוח הוצאה גם בלוטת לימפה לבדיקה שהייתה תקינה. עפ"י בדיקה פתולוגית הגידול מגיב לטיפול אנטי הורמונלי - מטופלת בארימידקס. לפני מספר חודשים עשתה US שדיים שמצא בלוטה חדשה קטנה בבית השחי הימני (לא הצד המנותח) - BIRADS 2. האונקולוגית ראתה את הבדיקה, לא התרשמה מהממצא או ממחלה פעילה, אך שלחה לUS אצל מומחית בכירה שסיכמה כי בבית שחי ניראה נגע סגלגל מוגדר הטב קוטר כ 1סמ -לא ברור אם מדובר בבלוטת לימפה -לא ניראה מרכז שומני. עקב המיקום לא ניתן לבצע דיקור אבחנתי. רושם BIRADS 0 והמליצה להמשיך את הבירור ב - MRI שדיים או בPET CT לפי שיקול קליני. האונקולוגית לפתע נוטה ל - PET, האם נשמע סביר על סמך הבדיקות שלפני הניתוח ותיאור הממצא החדש? האם ה - PET לא מיותרת מבחינת קרינה לאחר CT TOTAL BODY מלפני שנה, מספר רב של ממוגרפיות בשנה האחרונה וקרינה תוך ניתוחית? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הי, שאלת הרבה שאלות - אנסה להשיב אחת אחת. בלוטה בבית השחי היא דבר תקין, נורמלי. אבל יכולים להיות חילוקי דעות בין רופאים שונים לגבי פענוח צילומים ובדיקות. כן הייתי ממליצה לבצע בדיקה נוספת. וכאן קשה לי להבין למה הומלצו 2 בדיקות די הפוכות. MRI עוזר להבחין בממצאים ופרטים קטנים בשד, מאד מדויק. PET מברר אם יש תהליכים איפשהו בגוף. מאד כללי. אם קשה לכם להחליט ניתן לפנות לחוות דעת שניה של אונקולוגית (אין מנתח/ת שד בתמונה?). לגבי קרינה - יכול להיות שזה מרגיש הרבה, אבל עברה שנה מאז הCT הכלל גופי, שאר הקרינה כמעט כל אישה עם סרטן שד מקבלת - ממוגרפיות, הקרנות לשד המנותח (אם זה תוך ניתוחי או אחרי). הנזק הפוטנציאלי למבוגרים הו פחות מהנזק הפוטנציאלי לצעירים בחשיפה לקרינה... הייתי מנסה להפיק מידע שיעזור לה להשמר בריאה בזמן הקרוב. בריאות שלמה

26/05/2019 | 08:35 | מאת: חני

שלום רב, אמי בת 73 בריאה ברקע תת פעילות בלוטת התריס מטופלת באלטרוקסין. בחודש מרץ עשתה בדיקה ca-15-3 התוצאה 68.4 בערך שנה אחרי עשתה שוב את הבדיקה הפעם התוצאה 90.5 עברה ממוגרפיה הכל תקין וכן אצל רופא נשים הכל תקין. אנימאוד מודאגת אלו בדיקות נוספות עליה לעשות ומה פשר העלייה במספר הסמן?

לקריאה נוספת והעמקה

הי חני, אני מבינה את הדאגה, למרות שסמני סרטן בדם הם בדיקות מאד לא מדויקות (לא רגישות ולא ספיציות). כלומר לא אצל כל חולת סרטן הן עולות, בטוח לא ניתן לסמוך עליהן כדי לגלות סרטן שד, ומצד שני גם אם הבדיקה - הסמן - גבוה, זה לא אומר שיש סרטן שד. כן הייתי מתייעצת עם רופאת משפחה, לבדיקות כלליות כולל סקר מעי גס, וסתם תפקודי כבד. ממאמר שקראתי כדי לענות הבנתי שגם ב"בעיות" שפירות של השד. ממליצה להמשיך מעקב. בריאות שלמה

25/05/2019 | 09:21 | מאת: אביבה

אובחנתי כחולה בסרטן שד דלקתי בראשית 2018.עברתי 4×ac,12×טקסול ,הרצפטין ופרגטה, והשלמה לשנה של הרצפטין ופרגטה. בדרך גם כריתה מלאה ללא שיחזור ו25 הקרנות.כרגע אני נקיה לגמרי עם אנסטרוזול ל 5 שנים. כשבועיים לאחר סיום הטיפול הכימי+ ביולוגי,והמעבר לביולוגי בלבד,החל גרד ממוקד בצוואר ובפרקי זרועות הידיים.ניסיתי בהנחיית רופא עור והאונקולוגית תרופות אני אלרגיות שלא עזרו,משחות שלא עזרו וכרגע אני לוקחת 300מ"ג ליריקה ביום,שמביא לרגיעה מסויימת אך לא להעלמות הגרד.הגרד מופיע כצריבה ועל פני העור לא נראה דבר.מעיר משינה ופוגע באיכות החיים.רק הגרד מזכיר לי שחליתי,הייתי שמחה לעצה .תודה,

לקריאה נוספת והעמקה

הי אביבה, מצטערת לשמוע שלאחר כל מה שעברת עדיין יש תסמינים מפריעים. יכול מאד להיות שהגרד הוא תופעת לואי של הטיפול הכמותרפי. (לפעמים וכנראה מטקסול). מה האונקולוגית אומרת? (על מקור הגרד) לצערי יכול להיות שזה יישאר איתך לתקופה מסוימת וצריך באמת למצוא טיפול תרופתי (אולי מעבר לליריקה) שימעיט את הסימפטומים כמה שניתן. בריאות שלמה

שלום רב, עברתי ניתוח סרטן שד לפקטומי היתה לי באזור החתך התקשות כמו יבלת מתחת העור ונאמר לי שזה נוזל כנראה. עברו מספר חודשים ססיימתי טיפול הקרנות האזור התרפא אבל ההתקשות נשארה ואולי אף גדלה. האם זה מדאיג? מהי אותה התקשות? האם יש לטפל דחוף בנושא?.תודות

לקריאה נוספת והעמקה

הי אורלי, דבר ראשון רפואה שלמה. הרבה פעמים יש התקשות של הצלקת ולפעמים אף בצקת של העור. יש שינויים גם לאחר הקרנות כאמור. זה לא מדאיג ולמעשה לרוב אין איך לטפל. אני אתפלא אם עדיין נשאר נוזל אבל גם אם כן אין צורך בטיפול בזה, רק מעקב לפי ההנחיות (ממוגרפיה וUS לפחות - אחת לשנה). בריאות שלמה

22/05/2019 | 10:30 | מאת: אני

שלום רב, לאחר ניתוח למפטוקומי לגוש מסוג ilc 1.7 ס"מ. בניתוח נמצא שהגידול התפשט לשוליים העליונים ולכן בוצעה הרחבה מדיאלית. בדוח הפתולוגי: ilc, grade 2, maximal diameter 1.7 cm. the tumor focally extends to uper surgical margin. distance from the tumor to posterior margin is less than 0.5 millimeter, multiple foci of lcis extends to medial margin, no vascukar invasion seen. הבלוטות נקיות. שאלותיי: האם נשארו תאים טרום סרטניים (lcis). ha יש לנו חשש כי לא כל התאים הסרטניים הוצאו בניתוח, כמו כן המרחק לשוליים האחוריים הוא פחות מ 0.5 מ"מ. האם לדעתך מאחר ומדובר בסרטן שד מסוג ilc, כדאי לעבור ניתוח לכריתה מלאה? אודה לתשובות,

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, דבר ראשון איחולי להחלמה מהירה מלאה. לא הבנתי אם הדוח שציטטת הוא אחרי הניתוח הראשון או השני. מקובל וניתן לעשות ניתוח חוזר כדי לנסות ולהשיג שוליים נקיים. (רה-למפקטומי כלומר למפקטומיה חוזרת). השאלה לגבי כריתת שד מלאה במקום אבל מכיון שהגידול הוא קטן אולי כדאי לעבור ניתוח להרחבה והשגת שוליים נקיים, כמובן שכריתת שד עונה על הצורך הזה (ויותר) ויכול להיות שתיתן שקט נפשי. לא בהכרח בכל גידול ILC יש צורך בכריתה מלאה. מקווה שעניתי, מוזמנת להגיע להתייעצות אם תרצי. בריאות שלמה!

21/05/2019 | 09:37 | מאת: Nola

היי, בת 23, לפני שבוע בערך התחילו לי כאבים בשד שמאל , רגישות וכאב כללי עם נקודה בשד שהיא יותר כואבת. לפני יומיים קיבלתי מחזור, הכאב אמנם קצת ירד אבל אם אני לוחצת בנקודה מסוימת בשד אני מרגישה את הכאב. יש לציין שאני לא מרגישה שום גוש. התור הבא שיש לכירורג שד הוא בעוד חודש וחצי... האם יש סיבה לדאגה?

לקריאה נוספת והעמקה

הי נולה. נשמע שזה בסדר גמור. אכן כאבים ברוב המקרים אינם מרמזים על פתולוגיה בשד אבל בהחלט לגיטימי לבדוק, מצטרף לזה גילך הצעיר, שכמו שאמרתי לא נשמע מדאיג אבל כן עושים הערכה עי בדיקה. בריאות שלמה

20/05/2019 | 13:21 | מאת: מישהי

מאתמול כשאני לוחצת על הפרטיות יוצאת הפרשות חלבית ויש לי כאבים בפטמה. אני אם לשתי בנות הקטנה בת 3 שנים והפסקתי הנקה לפני יותר משנתיים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, בדרך כלל אין שום סימן מדאיג בהפרשות לבנבנות מהפטמה - חלביות ככל הנראה. כל ההפרשות הלבנבנות-צהבהבות-חלביות הן בגדר התקין. הפרשה דמית מצריכה חד משמעית בירור, ובכל מקרה מומלץ ביותר להבדק אחת לחצי שנה -שנה מגיל 30. כמו כן הפרשה יכולה להיות בתחילת הריון. בריאות שלמה

17/05/2019 | 21:36 | מאת: יעל

האם מותר לכבס פרוטזת הסיליקון של amoena או איך מנקים אות?

לקריאה נוספת והעמקה

מצטערת יעל אך איני יודעת להשיב על שאלתך, הייתי מנסה ליצור קשר עם היצרן או המפיץ. בריאות שלמה

עשיתי אולטראסונד בשד לפני חצי שנה. מתאו רק בלוטות לימפה עם קורטקס מעובה בבית השחי birads3. הכירורג שד שלי ביקש שנחזור על הבדיקה בעוד חצי שנה. לפני שבועיים חזרתי על האולטראסאונד. לא כתבו על הבלוטות מהבדיקה הקודמת אבל כן ציינו 2 גושים: גוש היפואקוי לובולרי ואחד היפואקוי מוגדר חלקית. שניהם birads4a. עשיתי ביופסיה אתמול. אשמח לדעת את המשמעות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עמית, המונחים שלא ברורים לך הם תיאורים של איך הממצא נראה באולטרסאונד - בהיר או כהה, צפוף או חדור מאד (כמו אויר). אין קשר בין התיאור לטיב הממצא. נשמע שבסך הכל הממצאים האלה שפירים (=תקינים, לא סרטניים) אבל היה צורך בביופסיה. מייחלת לתוצאות תקינות, אני פה להתייעץ אם תצטרכי. בריאות שלמה

06/05/2019 | 17:11 | מאת: שולה(סולה) חופי

היה לי סרטן במעי הגס נותחתי ועשיתי טיפולים כימיים, לאחר מיכן התחילו לי זרמים בידיים ברגליים ובפי הטבעת. אבקש המלצה לרופא או לתרופה מניסיונכם

לקריאה נוספת והעמקה

הי שולה, ממליצה לפנות לאונקולוג/ית כי נשמע שחלק יכולות להיות תופעות לואי של התרופות שקיבלת. מעבר לזה אין לי יכולת להשיב, פורום זה לא קשור למעי הגס. בריאות שלמה

03/05/2019 | 23:24 | מאת: הילה

כל שנה אני עושה אולרסאונד שד ובדיקת שד עקב בלוטת לימפה אינרטה ממרית שעוקבים אחריה כבר כמה שנים נלקחה ממנה ביופסיה בהיותי בת 37 והיה תקין ומאז במעקב כיום אני בת 44 כמעט . ובאולטסאונד האחרון נכתב כי הבלוטה הנה בגודל 0.66. ס"מ BIRADS 2 כאשר הגודל שלה לפני שנה היה 0.64 ולפני שנתיים 0.53. והתחילה מגודל של 0.44 כלומר שמתי לב שהיא מעט גדלה כל שנה האם זה תקין ?

לקריאה נוספת והעמקה

הי הילה, הבלוטה לא מדאיגה כלל. האם את עושה רק אולטראסאונד או גם ממוגרפיה? מומלץ לבצע ממוגרפיה מגיל 40. בריאות שלמה

אשתי כעשר שנים לאחר סרטן שד מטופלת בטמוקסיפן והמעקב שוטף . שיחזור ב2 הצדדים. משום מה מידי פעם נתקפת בגירודים חזקים ומציקים ב2 הצדדים , אין עדות לפטריה או כל סימן אחר. היתה אצל רופא עור שנתן משחה שלא כל כך עוזרת. האם יש עדויות למקרים כאלו במטופלות אחרות . שאלה נוספת לאור הגילויים האחרונים על שתלי הסיליקון האם יש צעדים שעליה לקחת או פשוט להמשיך במעקב ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ואסקו. יש תופעות שונות ומשונות בשדיים, גם ללא שחזור וגם עם. לפעמים יש גרד בתקופות ללא טיפול אפקטיבי, ופעמים כאב. חשוב להיות במעקב של רופא לבדיקות וצילומים. לגבי החלפת שתלים - יש פלסטיקאים שמסכימים שלאחר 15 שנים יש להחליף כל שתל. אבל זוב זה תלוי גם במצב ורצון האשה. להתייעצות אינדיבידואלית. בריאות שלמה

אני כשבועיים לאחר למפקטומי, עם כאב של מתיחה לכיוון כף היד הפנימי. האם יתכן ומדובר ב cording ? במידה וכן האם דרוש פיזיותרפיה רגילה אול לימפתית?

לקריאה נוספת והעמקה

הי ליאת, דבר ראשון מאחלת החלמה שלמה ומהירה. אם אין כעין "הרמה" של העור כמו חוט מתוח התופעה היא לא CORD. בכל מקרה מומלץ על עיסוי לימפטי, וגם פיסיותרפיה להנעת הזרוע שמתאימה לנשים לאחר למפקטומיה. התופעות משתפרות מאד עם הזמן - כורד או לא... בריאות שלמה

11/04/2019 | 14:53 | מאת: דניאלה

שלום רב, בת 51 , סרטן שלב 2 , מקור הורמונלי, ללא בלוטות מעורבות עברתי מסטקטומי עקב גידול חוזר באותו שד לאחר כ-20 שנה (בעבר עברתי גם כימוטרפיה , הקרנות וטמוקסיפן רק ל3 שנים) תוצאת אונקוטייפ : recurrence score 30 absolute chemotherapy benefit >15% distant recurrence risk at 9 years 19% with tam האם מומלץ לבצע כימוטרפיה ואם כן האם מומלץ להוסיף טיפול אגרסיבי (כמו לדוגמה אדריאמיצין )? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

הי דניאלה שולחת לך ברכת החלמה מהירה ומלאה. מראש אסייג את תשובתי מכיוון שאני איני אונקולוגית אלא כירורגית. מכיון שהטיפול בסרטן שד הוא משותף לשני התחומים (במידה ואכן עובדים יחד ומכירים היטב את ההנחיות העדכניות) אני יכולה לענות מה שנראה לי ובעוד הסתייגות - שחסרים עוד הרבה פרטים וקשה לתת תשובה בלי לפגוש אותך. רק לפי ה"ציון" של האונקוטייפ נשמע שיש מקום לכמותרפיה, והכל תלוי גם מה קיבלת בעבר ובעוד גורמים. שוב, בריאות שלמה

06/04/2019 | 11:43 | מאת: מירב

אני אמורה לעשות ביופסיה של מ.ר.י שד ביופסיה כיצד עושים את הבדיקה? האם זה כואב? אשמח לקישור לבדיקה אצלכם או הסבר קצר תודה מירב

לקריאה נוספת והעמקה

הי מירב, אני מתארת לעצמי שביצעת כבר MRI שד. ביופסיה תחת הכוונת MRI מבוצעת קודם כל כשאת שוכבת על מיטת הMRI ויש סמנים במכשיר שעורים לכוון את המחט. יש בכך כאב מינימלי אבל מרדימים את המקום כמובן לפני הביופסיה. מאחלת לך בהצלחה ובריאות שלמה

04/04/2019 | 08:30 | מאת: שירה

היי אני בת 29, אמא לתינו בן 3 וחצי חודשים, מניקה באופן מלא. במהלך ההריון גילו לי פיברואדנומה בשד שמאל והומלץ מעקב. לאחר התידה חויתי כבר 4 פעמים כאבי עזים, כמו דקירות במיקום הגוש. לעיתים הגוש זז והכאב זז איתו. הכאב הזה בלתי נסבל..לא מאפשר לי לישון. הנקה לא משחררת את הכאב, כרית חמה שניסיתי וקומפרסים חמים- לא מקלים את הכאב. כשחזרתי לרופא הוא טען שאין קשר בין הכאב לגוש כי פיברו' אינה כואבת..כרגע אני מניקה אין לי אפשרות לבצע אולטראסאונד, מה עליי לעשות? אני חוששת שהגוש גדל.. אני לא רוצה לוותר על ההנקה בשביל האולטראסאונד.. אבל כשהכאבים מגיעים הם פשוט לא הגיוניים. תודה!!!

לקריאה נוספת והעמקה

הי שירה. עד כמה שידוע לי לפעמים יש פיברואדנומה שכואבת. לפעמים אפילו בימים לפני מחזור ללא הנקה. דבר נוסף שציינת הוא שאת "לא יכולה" לבצע US מכיו ןשאת מניקה...? אין בעיה לבצע US גם בהנקה. רצוי כמובן לרוקן את השד לפני הבדיקה (לתת לתינוק לינוק או לשאוב לפני הבדיקה). בריאות שלמה

03/04/2019 | 16:00 | מאת: אלונה

שלום רב בבדיקת ממוגרפיה אותר גוש שגודלו סנטימטר, ואובחן ככנראה שפיר. בוצעה ביופסיה לגוש. האם אפשר לקבל בבקשה פענוח של הביופסיה להלן התוצאות: lt breast trucut biopsy breast issue showing wide areas of fibrosis with foci of columnar cell changes with flat epithellal atypia and foci of intraductal hyperplasia. immunostains for CK CK5/6 CALPONIN P-63 were performed and highlighted the preserved myoepithelial cells בברכה אלונה

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר בממצאים שפירים, איזושהיא רקמת צלקת (פיברוזיס) או תאי רקמה שמעט תפחו וגדלו אך לא יצאו מבקרה. מייעצת לך להפגש עם רופא לקבלת הסבר. בריאות שלמה

10/04/2019 | 08:05 | מאת: אלונה

תודה רבה על תשובתך

31/03/2019 | 16:20 | מאת: קופסית הכבד

מה זה הסננה נודלרית על קופסית הכבד ? ווווווווווווווווווווווווו

הי, בדרך כלל הביטוי הסננה נודולרית מתכוון לאיזשהו עיוות או שינוי במרקם של הכבד, ובדרך כלל מדובר בהצטלקות מסוימת שלו. ככל הנראה לא מדובר בממצא סרטני, אלא בפגיעה אחרת בתפקוד הכבד, יש להתייעץ ברופא המשפחה כיצד להמשיך לברר

27/03/2019 | 16:44 | מאת: ליאת

שלום רב אני מועמדת לניתוח למפקטומי, גוש בקוטר 13 מ"מ, שלב 1. קראתי על משכיר MARGIN PROBE. האם שמוש במכשיר מומלץ בכל ניתוח למפקטומי? האם יש חסרונות לשימוש במכשיר?

לקריאה נוספת והעמקה

הי ליאת, למכשיר יש יתרונות ולא ידוע לי על חסרונות, לא בכל המרכזים הרפואיים משתמשים בו. אחוזי הניתוחים בהם השוליים נגועים הוא אולי 20%, אבל במאמרים עדכניים זה הוכח להיות פחות קריטי בגלל שיש השלמת טיפול בקרינה ולעיתים עי כמותרפיה. בהצלחה ובריאות שלמה

26/03/2019 | 19:36 | מאת: nthv

בהמששך להתכתבותי הקודמת שלום. לאחר שלחצתי להקדים לי את ה us אלה הממצאים: שד שמאל:הודגם תהליך תת הדי לא מוגדר מטיל צל אקוסטי רושם של שינוי קוריות השד בקרבתו יתכן מכיל הסתידויות עדינות בקוטר 98 ס"מ ללא צביעה בדופלר birads4a ממולץ ביופיסה יש לציין שביוני עשו לי mri ללא שום ממצא ייתכן שבתוך כזה כבר נוצר משהו סרטני?אני בלחץ נוראי יצאתי מתפקוד לחלוטין רק שבוע הבא יש לי כיררוג שיפנה אותי לביופסיה אין לי שום רקע במשפחה ונעטלם לא היו ממצאים בשד הזה רק בשד ימין תמיד ציסטות מה הסכוי שזה סרטני ומה זה כל הממצאים שרשמו אשמח באמת שתעזרי לי תאמרי לי מה זה צל אקוסטי שינוי קוריות השד?מה זה הדברים האלה אני בת 39 עוד שבוע אני ממש בחרדות תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
31/03/2019 | 13:20 | מאת: מאיה

בבקשה תענו...

הי מאיה בעיקרון אין סיבה להיות בחרדה רק לתאם ביופסיה. התיאורים שנכתבו הם תיאורים של רופאי רנטגן, כלומר שפה רפואית - מתאר מה שרואים בלי אפשרות לדעת מעבר לכך. יכול להיות שמדובר בציסטה ואז הגיוני שהתפתחה גם זמן קצר לאחר הMRI. אני מציעה לחכות בסבלנות לאחר הביופסיה שיכול להיות כמובן שתצא תקינה ובכל מקרה נדע במה מדובר לאחריה. בריאות שלמה!

17/03/2019 | 21:12 | מאת: דינה

בתי בת 15 ו3 ח' התגלה אצלה פיברואדנומה בשעה 2 כ 2 ס"ממהפטמה מוגדר היטב בגודל 1.90*1.64ס"מ. מה האפשריות הרפואיות להוצאת הגוש חוץ מהניתוח (לא מעדיפים ניתוח בגלל הצלקת עקב הניתוח)

לקריאה נוספת והעמקה

הי דינה. קודם כל הייתי רוצה לומר שבממדים האלה לא הייתי ממליצה על ניתוח כעת. מקובל לעקוב אחר ההמצא בהתחלה לאחר 3 חדשים ואחכ אחרי חצי שנה ושנה. בכל מקרה יש מקומות שבהם ניתן להוציא ממצא שפיר דרך חתך קטן בגודל של דקירה - ע"י US. בריאות שלמה

23/03/2019 | 13:46 | מאת: דינה

תודה רבה על התשובה , את הניתוח ע"י US איפה אפשר לעשות , כי הרופא אומר שהוא עושה ניתוח עם חתך שמשאיר צלקת ואינני מעוניינת בזה בכלל

בתל השומר (מרכז מירב לבריאות השד) יש מכשיר שניתן לעשות בו הוצאה של ממצא כזה, אבל כפי שציינתי כרגע אין הוריה חד משמעית לניתוח. כמו כן צלקת שתהיה יכולה להיות כמעט נסתרת ומאד אסטטית. במידה ואכן תגיעו לצורך בניתוח.

16/03/2019 | 15:50 | מאת: אלי

שינוי צורה בחזה של גבר ופצעים מסביב לפיטמה

קשה להבין מתיאור ללא בדיקה, ממליצה להבדק אצל כירורג, ממה שכן כתבת לא נשמע מאד מדאיג. בריאות שלמה

16/03/2019 | 11:59 | מאת: זיוה

אני מקבלת מזה כמה חודשים אנסטרוזול והתחיל אצלי גירוד בלתי נסבל על כל הגב עם פריחה, ניסיתי משחות שונות שהרופאה המליצה לי אך זה לא עוזר, האם ניתן להפסיק עם הכדור? אני ממש מיואשת, אין לי איכות חיים בכלל

לקריאה נוספת והעמקה

הי זיוה, השאלה צריכה להיות מופנית לאונקולוג/ית המטפל/ת. כמובן שעדיף להמשיך ולהשלים טיפול הורמונלי "מונע". ולמרות שיש נשים (מקרים בודדים ששמעתי) שהפסיקו ליטול ואז הסיכון לחזרת מחלה עולה, לפעמים איכות החיים יותר חשובה מאשר סיכון בעתיד. בהצלחה. בריאות שלמה

14/03/2019 | 20:47 | מאת: mg

 עליה בסמנים סרטן שד גרורתי מטופלת בפסלודקס,אייברנס ו- x geva. סבבי טיפול (15) פט אחרון מפברואר ללא שינוי. אין קליטה חדשה . סמנים בעליה בנובמבר 2018 =295 .  בפברואר 2019 (667)  והיום 943. העלייה בסמנים מאוד מדאיגה אותי. פט  הבא בחודש מאי. האונקולוגית לא זמינה. אשמח להתייחסותך.תודה רבה   

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, קוראת את שאלתך וסבורה שאכן השאלה מיועדת לרופאה האונקולוגית. בכל אופן אנסה לענות לפי הידע שיש לי בנושא . למעשה למרות עליה שהיתה משמעותית בסמן כבר מנובמבר לפברואר לא היתה קליטה בPET אז אולי זה לא חד משמעית סימן רע. דבר שני לא ציינת לגבי תסמינים קליניים (סימן לגידול או גרורה חדשים? כאבי עצמות?) אם כן - הייתי ממליצה על הדמיה מתאימה (כמו מיפוי עצמות לדוגמה). מאחלת בריאות שלמה

הייתי לפני חצי שנה בבדיקת ממוגרפיה (לאחר 18 שנים שלא נבדקתי) שבעקבותיה מומלץ לי לחזור לאחר חצי שנה, חזרתי לביקורת ומיד שלחו אותו שוב לממוגרפיה ואולטרסאונד, התוצאות הגיעו אך אין לי דרך לדווח עם הרופאה ולעת מה פירושן, אשמח לעזרה.

לקריאה נוספת והעמקה

מיה שלום, ניסיתי להשיב אך כעת הקובץ שצירפת לא זמין לי לקריאה. זוכרת שלא היה משהו מדאיג. את יכולה לנסות לשלוח שוב.. בברכה ובריאות שלמה

כעת הצלחתי לפתוח הקובץ שוב, נראה שיש שני ממצאים בעל אופי שפיר (לא מדאיגים לכאורה) - לא ציינת אם נבדקת ע"י כירורג/ית (מומלץ!) ולדעתי אם הבדיקה תקינה יש לחזור על US לאחר 3-4 חדשים. כמו כן רק בתנאי שהממוגרפיה תקינה.

11/03/2019 | 17:53 | מאת: טל

שלום , אני לאחר כריתה חלקית לאחר הסרת סרטן השד. אני מעוניינת לבצע שיחזור , שאלתי לאח התיעצות עם 3 רופאים כל אחד מבצע בדרך אחרת האחד הסביר לי שניתן בניתוח אחד ואז מכיניסם סילקון לשד המשוחזר ובו זמנית מקטינים את השד השני ומעצבים אותו פחות או יותר לגודל דומה . ושניים מהרופאים האחרים אמרו לי שזה 3 ניתוחים ולקחית שומן מהבטן מה עדיף?היכן מקבלים את התוצאה הטובה ביותר ? היום אמרו לי במחלקת אונקולגיה שהשומן נספג בגוף עם השנים ואז שוב השד מאבד את צורתו . מ ה עלי לעשות ? אולי יש כאן נשים שעברו ?אשמח לעזרה והכוונה בנשוא . תודה מראש .ץ

לקריאה נוספת והעמקה

הי טל מאחלת לך שתקבלי תושה מפונות נוספות של הפורום, אולי יש פורומים נוספים של מתמודדות/ מחלימות מסרטן שד בו את יכולה לשאול. בריאות שלמה